Biri beni rahatsız ediyo ve sırrımı aileme söylemekle tehdit ediyi ve söylememek karşılığında benimle birlikte olmak istiyo
Evimi biliyo ve çok huzursuzum ne yapabilirim uzaklaştırma kararı çıkarttırmak istiyorum bu doğru mu? Ondan kurtulmak için ne yol izleyebilirim? Aileme sırrımla ilgili bişi söylemek istemiyorum
Evimi biliyo ve çok huzursuzum ne yapabilirim uzaklaştırma kararı çıkarttırmak istiyorum bu doğru mu? Ondan kurtulmak için ne yol izleyebilirim? Aileme sırrımla ilgili bişi söylemek istemiyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Tarafınıza karşı tehdit ve şantaj suçu işlenmektedir. Bu suçlara ilişkin suç duyurusunda bulunmanız
mümkündür. Tarafımızdan bilgi almayı talep ettiğiniz konu ise uzaklaştırma kararının nasıl ve şekilde
alınacağıdır.
Uzaklaştırma hükümleri 6248 sayılı kanunda düzenlenen bir önleyici tedbirdir. Uzaklaştırma kararı dar
anlamda evden uzaklaştırma değildir. Evden uzaklaştırma ve devamında birçok uzaklaştırmayı
içermektedir. Evden uzaklaştırma, mahalleden uzaklaştırma, tehdit ve hakaret yasağı vb. birçok
düzenleme mevcuttur.
Uzaklaştırma kararı veya kanundaki ifadesiyle koruma tedbiri kararı alınması için Polis veya
Jandarma, Cumhuriyet Savcılığı veya Aile Mahkemesi olmak üzere üç birimden birisine başvuru
yapmak gereklidir.
Koruma tedbiri kararının ihlal edilmesi halinde, 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsi yaptırımına
karar verilecektir. Ayrıca ihlalin her tekrarından verilecek zorlama hapsi süresi 15 günden 30 güne
kadar uzatılacaktır.
Somut olayın detaylı incelenmesi ve gerekli adli sürecin en etkili şekilde sürdürülmesi için avukat
yardımı almanızda fayda vardır.
Hocam size ben de bir soru sorabilir miyim? Biz de bir dava açmıştık pandemi öncesinde. Daha doğrusu suç duyurunsa bulunduk. Ne zaman işleme alınır