Bir yerde şöyle bir söz gördüm;merhamet acımak değil,acıtmamaktır..sizce merhamet nedir?Ve kendinize merhametliyim diyebilir misiniz?
Herkese huzurlu mutlu geceler:)
Herkese huzurlu mutlu geceler:)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer merhamet Allah'ımızın kalbimize verdiği bir duygudur en basiti peygamberimiz S.a.v ' den örnek vereyim
Peygamberimiz o kadar merhametliydi ki Müslümanlara olmadık kötülükler yapan, eziyetler çektiren putperestleri bile, eline pek çok cezalandırma fırsatı geçmesine rağmen, affetmiş; onları yenip ortadan kaldırmaktansa kendine çekip kazanmayı hedeflemişti. Bedir Savaşında aldığı esirleri, Müslümanlara okuma-yazma öğretmeleri karşılığında serbest bırakmış... devamı var
Evet Ben Merhametliyim Bir Peygamber Olamasak'da Geçici Dünyada Hesabını Veremiceğim Seyleri Yapmam ... En basiti Bir erkekle Bir hanım'ın birleşmesi
Alın terimiz sogumadan hakkımızı almak ws ws gidiyor
Saygılar
selamlar sevgili ks can sunuda unutma Merhametini yitiren hüddamlar tarafından mühürlenir bunuda bir araştır hazır konu derinleşmişken
merhamet yitiren yani melekler tarafından alının yanı burnunun hemen ust kısımdakı kemık uzerıne bır simge koyarlar bunuda gözünde belli perdeleri acılmıs insanlar görür.
Aziz ve muhterem kardeşlerim
Merhamet;
Kendisine isyan edildiği, küfür edildiği, hakaret edildiği halde rızık veren Hz.Allah'ın merhametidir.
Merhamet; kendisi dövüldüğü, taşlandığı halde, bir taraftan yüzündeki kanı silen, bir taraftan da "Allahîm onları affet" diye dua eden Peygamberlerin merhametidir.
Böyle uzar gider bu..
Saygı ve sevgilerimle;
(*) Muhteşem yazılarından dolayı ' Talhaİspir ' kardeşimize, güzel paylaşımından dolayı ' tolga666 ' kardeşimize ve bu düzide sorular için siz sayın IRose'ye teşekkürlerimi arz ederim.
Merhameti bir ayetle tanımlayacak olursak: ''Rabbiniz gerçekten çok merhametlidir. Kim içinden bir iyilik yapmayı geçirir de onu yapmazsa, ona bir iyilik sevabı yazılır. Eğer onu yaparsa, on katından yedi yüz katına hatta kat kat fazlasına kadar iyilik sevabı yazılır. Kim de içinden bir kötülük yapmayı geçirir de onu yapmazsa, ona bir iyilik sevabı yazılır. Eğer onu yaparsa, bir kötülük günahı yazılır veya Allah onu siler.''Yani merhamet önemli bir erdemdir.
Ama merhamet acımak değildir.Biz acıyacaksak kendimize acırız, başkalarına acımaya hakkımız yok.
Vicdanımın sesini dinleyişim merhamet.acımıyorum,üzülüyorum.kimseye kıyamıyorum.kendimden daha merhametli bir insan tanımıyorum.bu yüzden abarttığımı düşünüyorum.herkes sınırını biliyor.ben hatalıyım.
Cevap
21Cevap
Merhamet. Su gibi hava gibi muhtac oldugumuz kudret. Rengi merhamet sesi merhamet piriltili siriltili su. Ne duruyorsunuz sokun sahte su borularini ev ev merhamet sebekesi kurun. Tepelerinizdeki catilari da yikin. Goklerle temasa gecin. O zaman goreceksiniz ki gunusu yol veren kubbeler yukselecek. Necip Fazıl Kısakürek
Hatirladigim bu kadardi. Reis bey adli eserinden.
Güneşe pardon.
Rica ederim
merhamet::bir insana onca zaman dstek olmak haytını koaylaştırrmaya çalışmak,hatalarını görmezden gelmek,her gidişinin ardında geri döndüğünde bir baba edasıyla bağrına basmak,yaptığı terbiyesizlikleri sineye çekmek ve en sonunda terkedilip bir ay sonra rahatlamaktır...herşeyin fazlası zarar olduğu gibi merhametinde fazlası zararlıdır...o yüzden zarar görebilirsiniz...evet aşırı merhametliyim...bu da Allahın güzel isimlerinden birisini ismimde taşımaktan geliyor...
Kendimi gördüm sende..merak ettim,sakıncası yoksa adın ne?
abdurrahim...
Merhametliyiz Allaha şükür
Bu, Allah’ın kullarının kalplerine yerleştirdiği merhamettir ve Allah, ancak merhametli kullarına rahmet eder. (Müslim, Cenâiz, 11; Buhârî, Merdâ, 9)
İnsanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez. (Buhârî, Tevhîd, 2)
Denilebilir ki dünya merhamet yasası ile ayakta durmaktadır. Buyuzden merhametını kaybeden ınsanlıgını da kaybder...
acıyı kendinde hissedip tevazü göstermektir.. hayvanlar merhamet ister..
Acıyı kendinde hissetmek..çok güzel ifade etmişsin.
merhamet vicdandır. ben vicdanını aldırmış biri olarak merhametli değilim..
etrafından kazık yedikçe kimseye acımıyorsun ve sende onlardan biri oluyorsun. acımıyorsun kötü birşey yapınca içinde huzursuzluk olmuyor. tecrübeyle öğreniliyor
etrafındaki adamlar iyidir ya da hiç kazık yememişsindir.
kendine yakışanı kendi gözünle seçiyorsan helal olsun ama başkaları ne der diye düşünüyorsan yazık.. iyi geceler.
Merhamet saygıdır, empatidir. Her insanda bulunmayan, değerli bir madendir.
Merhamet yaraların üzerine sürülen antibiyotikli bir pomad olup eczanelerde satılmaz,
vicdan tarafından üretilmektedir,
her insan da bulunmaz...
Çok güzel bir sözmüş. Bunu unutmayacağım.
telefonun düşünce ağlamak
arkadaşın düşünce gülmek değildir mesela :)
dinsizin imansızın tekiyim. kimseye acımam ezer geçerim. merhametsizim.
Bir yerde gördüğün o söz yalnış uydurma bir şey merhamet acımak demektir.
resmindeki kedi ile bebek arasindaki iliski :)
gerçekten fazlasıyla merhametli olduğumu düşünüyorum. gerçekten.
merhamet diye bir dizi var kanald de izliyorm güzel.
Yerinde bir söz, vicdan sahibi herkes kabul edecektir.
Ben duygularım la hareket ederim merhamet bundan ibaret değildir
bende vicdan yok merhamet yok bunlar ınsanı güçsüz kılar
merhamaetliyim galiba...
olmadan da oldurabilmektir.
Kisiligi oturmus insanlarin kozu
kanalde de yayımlanan bir dizidir
herkezin sahib olamayacağı bir mucize
Merhameti herkes hak etmez.
bana yalnış yapan herkes
hiç kimse yok zaten doğru tahmin, ezene merhamet etmek, ezikliktir.
insanın icnde kalmıs acıma duygusu kısaca
Biz Kimizki Acıyacağız.
merhamet dizidir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar