Siz çocuklarınızı öpüyor musunuz? diye sordular. Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vesellem):
Evet, buyurdu. Onlar:
Fakat biz Allah’a yemin ederiz ki onları öpmüyoruz, dediler. Rasulullah (sallallahu aleyhi vesellem):
“Allah kalplerinizden merhameti çekip aldıysa ben ne yapayım?, buyurdu. (Buhari, edeb 18, Müslim, Fezail 164)
Merhamet sâdece güler yüz ve şefkatle bakmak değildir..
Bazen İlâhi tokat deriz ya, işte onun gibi şefkatli ve hayra vesile olan Annenin tokadı da merhamettir..
Eğer bir yaşındaki bir çocuğun Aklı bulunsa ve ondan sual edilse: "En leziz ve en tatlı haletin nedir?" Belki diyecek: "Aczimi, za'fımı anlayıp, vâlidemin tatlı tokatından korkarak yine vâlidemin şefkatli sinesine sığındığım halettir.
" Halbuki bütün vâlidelerin şefkatleri, ancak bir Lem'a-i Tecelli-i Rahmettir. Onun içindir ki: Kâmil İnsanlar, aczde ve Havfullahta öyle bir lezzet bulmuşlar ki; kendi havl ve kuvvetlerinden şiddetle teberri edip, Allah'a acz ile sığınmışlar. Aczi ve havfı, kendilerine Şefaatçı yapmışlar.
#Bediüzzaman Said NURSİ
Ebu Hüreyre (Allah Ondan razı olsun) şöyle demiştir: Rasulullah (sallallahu aleyhi vesellem) torunu Hasan’ı öpmüştü. O sırada Akra ibni Habis, peygamberimizin yanında bulunuyordu. Akra:
Benim on tane çocuğum var onlardan hiç birini öpmedim, dedi. Rasulullah (sallallahu aleyhi vesellem) de bu adama hayretle bakıp:
“Merhamet etmeyen kimseye merhamet olunmaz,” buyurdular.
(Buhari, Edeb 18, Müslim, Fezail 65)
Rabbim merhametsizlerle sınamasın ve merhametsizlerden eylemesin..
Soruyu soracak konu bırakmayan @KızlarSoruyor ekibine buradan Selâmlar...
Allâh ıslah etsin.
#Vesselâm
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar