Onun zamanında yaşayanların bazılarının anılarını dinlediğimde içinde büyümeyen bir çocuk tarafını gördüm. Memleket meselelerini konuşup kafasını şişirmezdim , havadan sudan sohbet ederdik kitap tavsiyesi isterdim.
Kurtardığı memleketteki insanların yarısı şerefsiz bir halta yaramayan insan müsvettesi ; hala niye içtin , alfabeyi değiştirdin kafası var. Alfabeden önce bilim adamıydı dedeleri ya mk salakları.21 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yıl'Şu mına kodumun ingiliz yalakası şeriat aşıklarının köküne kibrit suyu döksen, 'Baştan temizledikten sonra halkı eğitiriz' demesen daha iyi olmaz mıydı?' diye sorardım heralde.
Ya da 'İsmet'e çok yüklenmedin mi?' diyebilirdim. Hehe61 Yorumla
Soran+1 yılHaha :)
+1 yılisterdim acaba bir çocuğu olmasını istedimi bunu çok merak ediyorum ve fikriye hanımla neden evlenmediğini. latifede ne bulduğunu bu kadar?
24 Yorumla
Soran+1 yılGüzel ;)
- +1 yıl
Tipik türk kızı, 20. yüzyılın en önemli iki üç liderinden ve koca bir devrimin fikir babalarından birini karşısında görünce saçma salak özel hayat soruları geliyor aklına soracak.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok canısı he saçma salak soru o yüzden sen hiç yorum yapma biz kızlar olarak merak ediyoruz
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Hahahhaha 😂
Evet çok isterdim canım Atam
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
+1 yılAlkol içmeseydiniz, dertlerinizi içinize atsaydınız, namaz kılsaydınız, gökten indiği sanılan kitap demeseydiniz, ingiliz dostunuza bu ülke Türklere bırakılmayacak kadar güzel bir ülke demeseydiniz, iki üfürükçü alim yüzünden onlarca alimi asmasaydınız ancak tüm bunların yanında yaptığınız onca iyi şeyin onda birini yapmayan beni dinlediği için teşekkür eder arkamı döner giderdim.
241 Yorumla- +1 yıl
Alkolu dertleri için icmiyordu biraz kitap oku, geceleri dusunmekten uyuyamiyordu o yuzden iciyordu. Gokten indigi sanilan kitaplar lafi cok dogru. gokten inen kitaplar hic bir zaman yonetimin merkezi haline gelemez ulke bilimle ilerler din ile degil. O sanılan kelimesi ise "Siz oyle saniyorsunuz ama oyle degil" demek anlamina gelmiyor. "Tahmin edilen" anlamina geliyor.
- +1 yıl
@bolywood27 Birincisi Kur'an tefsiri gibi Atatürk'ü de sanırım tefsir etmeye başladınız. İkincisi söylediğiniz saçmalığa dikkat çekmek istiyorum. Dertleri içi içmediğini geceleri düşünmekten uyuyamadığını söylüyorsunuz ve kesinlikle bu konuda çok netsiniz. Belli ki akrabanız oluyor zira bu kadar net bilgi imkansız. Ancak sormak istiyorum ne düşünüyormuş? Yarın içecek 70'lik rakı parasını nerden bulacağını değil heralde. Sonuç itibari ile derdi memleket meselesi diyelim. Hani Atatürkçüsünüz ya sözde Atatürkçü. Osmanlı Kur'an ile yönetilirken sadece dualar ile değil ilim ile zaten dünya'nın en büyük devleti oldu. Bugün Müslüman Bilim Adamlarını araştırdığınız da kansere tedavi bulan, astrolojiyi dünyaya kazandıran dünyanın ilk haritasını çıkartan dünyanın en büyük ilim adamı İbni Sina gibi bir çok örnek sayabiliriz. Demek ki Kur'an senin gibi cahillere göre gericilik gerçekten anlayana göre ise İLİM kitabı bile olabilir!
- +1 yıl
İbn'i Sina kansere tedavi bulmuş, hemi de kanserin tanımı yapılmadan önce.
Yav şöyle insanlar sorsan kendini düşünen varlık falan addediyordur.
Ne anlatacaksın ki böylelerine? Ne yani? Astrolojiyi Dünya'ya kazandıran diyor, birincisi, İslam'dan çok daha eskidir astroloji, ikincisi, bir bilim dalı da değildir kodumun zır cahili.
Son olarak, İbn'i Sina'yı hakkaten okursan, büyük oranda Eski Yunan'dan etkilendiğini ve çoğu çalışmasının Eski Yunan'dan intihal olduğunu, büyük bir müslüman alimi olsa da temelinin pagan batılılar olduğunu, zaten müslümanların 10. yüzyıl civarı yaptıkları atılımın temelinin antik çağların yazmalarını ve birikimlerini sahiplenmeleri olduğunu görürsün.
Okursan tabii, Kadir Mısıroğlu kafasındaysan anca saçmalarsın. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Hahaha :) Hayatımda gördüğüm en komik insansın. canım önce yazdığım mesaja bak kansere İbni Sina tedavi buldu diye bir yazım var mı?
Hiç bir yer de de okumadım kansere tedavi bulduğunu. İkincisi Astroloji bir bilim dalıdır çok zeki ama beyin yoksunu arkadaşım. Evet astroloji o kadar eski ki adamlar dünyayı tepsi zannederken gezegenleri araştırıyordu değil mi? Müslümanlık'dan çok eskidir bir çok bilim dalı. Ancak Müslümanlıktan önce ki dinlerde Hak dinidir. Değiştirilmeden önce. Sığırlığın lüzumu yok Atatürkçüsünüz ama boşsunuz. Tek bildiğiniz Atatürk'e tapmak o kadar. Sizin gibi insanlar yüzünden de Atatürk'den de soğuyoruz. - +1 yıl
Adam astronomi ile astrolojiyi birbirine karıştırıyor, alenen söylediği şeyi inkar edip yalanlıyor, hepsi hak din yaa diyor ki yıldız bilimi Mısır'a kadar gider, o hak dinlerden dahi eskidir bir de üstüne inanılmaz da özgüvenli.
Dünya'nın düz olduğunu kim sanıyordu bir kere? Dünya'nın yuvarlak olduğunu M. Ö. 2. yüzyılda Erotasthenes isimli yunan bir bilim adamı bilimsel olarak ispatlamış ve çevresini de 40 kilometre sapmayla hesaplamayı başarmıştır.
Yıldızlar, gezegenler, gezegenlerin yörüngeleri, bunlar komple biliniyordu o devirde. Kuran denen ortaçağ kitabına takılacağına aç da biraz antik medeniyetlerin yaptıklarını oku.
Ulan gezegen kelimesi 'planet', yunanca, gezgin demek, niye gezgin diyorlar? Çünkü gezegenler gökte bir yörüngede gezdiği için, bizim dilimizde de 'gezegen' denmesinin sebebi bu.
Ama tabii Kuran, hak din falan. Kodumun ortaçağ cahilleri sizi. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok :) Cidden bazen ben mi yanılıyorum sen mi bilemedim. Astronomi ile astroloji farkını araştıralım mı? Hristiyanlık, Musevilik, Yahudilik peygamberler tarafından tebliğ edilmedi mi? Onlar benim peygamberim değil mi? Reddedersem dinden çıkarım zaten canım. Planet yunanca diyorsun bunu dilimize sokan kim Atatürk değil mi? Latin alfabesini ülkemize sokan kim? Sizin zihniyetiniz şu sadece Müslümanlığı aşağılamak. Ülkenizi kötülemek. Başka bir bok bildiğiniz yok. Herşeyin en doğrusunu bildiğinizi zannediyorsunuz sorsam kitap okumaktan cahilsiniz. Bana laf anlatıyorsunuz. Kıvırıyorsunuz. Kıvırmadan mert olamıyorsunuz. Çünkü sizin derdiniz doğru yol değil. Sizin derdiniz müslümanlığa hakaret devlete hakaret. O kadar. Biri sizden değilse maldır mantığı. SAvunduğun kişiler kadar olabilseydin keşke.
- +1 yıl
Müslümanlığa hakaret edecek olsam öyle dolanbaçlı yollara ihtiyacım yok, şu son yorumunu gösterip 'işte bakın, ortalama müslüman' diye lanse etsem İslam'a da, müslümanlığa da çok ağır hakaret olur zaten. Müslümanlığa en büyük hakareti okuduğunu anlamayan, zırcahil tavrınızla siz ediyorsunuz zaten.
Kıvırma diyor bir de, söylediği şeyler itina ile bir tarafına girince söylenen hiçbirşeye cevap vermeden 'Siz işte hep böylesiniz, işiniz gücünüz müslümanlara hakaret, kitap okumuyorsunuz (bunu diyen herif planet kelimesini dilimize Atatürk soktu diyor)
Bizim islamla falan bir derdimiz yok, ama sizin gibi IQ'su ayakkabı numaramdan hallice insanlar var olmamalı. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Planet kelimesini dilimize Atatürk soktu demedim canım. Kim soktu dedim sana sordum.
Sen herşeyi anlamak istediğin gibi anlayıp anca burda laf cambazlığı yapıyorsun. İhtiyacın var zira direk müslümanlığa hakaret etmekten korkuyorsun. Ama tatlı tatlı aşağılıyorsun. Savunduğun insanların dediğim gibi tırnağı ol sana yeter. Mallığın luzümü yok. - +1 yıl
' Planet yunanca diyorsun bunu dilimize sokan kim Atatürk değil mi?'
Kendini ifade etmeyi öğren önce.
Planet bizim dilimizde bir kelime değil, sizler genelde dil falan bilmediğinizden multilingual muhabbetlerde başınız dönüyor böyle.
Senin gibileri üretiyor İslam, bence yermek için yeterli bir sebep. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Bak hala ne diyorsun Atatürk Latince'yi getirdi diyorum. Planet kelimesini kim soktu diyorum. Hala bir kendini kanıtlama peşindesin. Hala kıvırıyorsun. Yok dilden birşeyler demeye çalışıyorsun. Hayır burda benim konuştuğum konuyu cevap vermeyerek heryerden saldırayım mantığı ile sündüren sensin. Cevabını alınca da ben çok biliyorum ben çok okuyorum ben çok zekiyim benim IQ tavan yaptı triplerine giriyorsun. Kendini bir halt zannediyorsun. Takıntılarından kurtul. Oku araştır daha çok oku. Savunduğun insanlar gibi ol. Onlar kadar araştır. Kaldı ki benim burda konuştuğum şey kült şeyler. Direk olarak herkes tarafından bilinen belgeleri artık sokaklarda gezen internette 13 yaşında çocuğun araştırarak bulabileceği şeyler. Yapman gereken tek şey benim bildiğim doğrumu acaba deyip interneti sadece yoklamak o kadar.
- +1 yıl
Atatürk Latince'yi getirmedi. Alfabeyi değiştirdi, 8 tane ünlüsü olan dili Arapça yazmak saçmalıktı zaten.
Onun dışında yazdığın zırvaları kaale alıp cevap dahi vermiyorum. - +1 yıl
Neyse duramadım, ben çok zeki değilim, sen gerizekalısın'.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Tamam sen kralsın sen aslansın herşeyin en doğrusu sende :) Burada bahsettiğim de neden Latin alfabesiydi zaten. Neyse konuşmanın mantığı yok.
- +1 yıl
Sen ibni sinayi bilirken akrabasi olmana gerek yoksa neden ben Ataturku bilirken akrabasi olmama gerek var? Ben birsey soyleyince nereden bikiyorsun akrabasi misin diyorsun da ajrabasi olmama mi gerek var kitaplarda yaziyor ac oku. Osmanli savaslarla dunyanin en buyugu olmustur , askeri egitimiyle olmustur. ilimle bilimle degil.
- +1 yıl
@bolywood27 Yanaşık düzen usülü mutlak askeri sistem olunca da Osmanlı çağın gerisinde kalmaya başlamış ve meşhur gücünü yitirmiştir.
Rifle denen tüfeklerin mertliği bozmasıdır Osmanlı'yı asıl yıkan şey. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Aynen. Git yık, öldür , ganimetlere el koy... Dah buyuk yerlere yerles. sinirlarini genislet... ama idare edeme... Budur
- +1 yıl
@bolywood27 Roma'nın bürokrasisini oturtamamışlar.
Yalnız gittiler öldürdüler diye yermek gereksiz. O devirde herkes öyleydi. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Yermiyorum. Aksine övüyorum, ama o kadar savas yapiyorsun ölüyorsun öldürüyorsun sonra bilimsel gelismeleri takmiyorsun
- +1 yıl
@bolywood27 Adamın öyle gelişmelere ihtiyacı olmamış. Osmanlı koca bir miras yedidir, Kanuni bile bu mirasyiyenlere dahil edilebilir.
Fatih'e, Yavuz'a falan dua etsinler. - +1 yıl
tr.wikipedia.org/.../Osmanl%C4%B1_%C4%B0mparatorlu%C4%9Fu%27nda_bilim_ve_teknoloji
https://tarih.tumders.com/osmanlida-bilim.html
tr.wikipedia.org/.../Kategori:Osmanl%C4%B1_bilim_adamlar%C4%B1
tr.wikibooks.org/wiki/Osmanl%C4%B1larda_Bilim
osmanlikulturunuyasatmadernegi.com/index.php
www.frmtr.com/.../...-adamlarinin-calismalari.html
Genel olarak konular aynı fakat siz yine de www.idefix.com/.../grupno=00493 ilber ortaylı tercih edin. Sadece savaşdan ibaret görmek hakaretin de ötesinde birşey. Kanuni ve sonrasında gelen padişahları hiçe saymak da mantıksız. Hepsi mi kötüydü tabi ki hayır. Yapılan onlarca ıslahat, atılan adımlar kaldı ki Vahdettin veya Abdülhamid denince aklınıza sadece hainlik gelmesin. Zira kendilerinin hain olmadığıda kanıtlandı. - +1 yıl
Son olarak ise eklemek isterim, Osmanlı'nın yıkılış sebebi asla ama asla bilim de geri kalmışlık veya benzeri birşey değildir. Osmanlı'nın yıkılış sebebi Dünya düzeninin değişerek demokrasiye geçişidir. Dünya'da şu an da İmparatorluk anlayışı yok. Ancak o dönemler yönetim biçimi o şekildeydi. O yönetim şeklide kendi miladını doldurdu. Eğer bugün Cumhuriyetten daha iyi bir yönetim modeli çıkarsa Türkiye dahil olmak üzere tüm dünya düzeni değişir.
Şeriat ise ömür boyu en adeletli sistem olarak kalacaktır. Çünkü Şeriat Allah'ın hükmüdür. İran'ın ya da Suudi Arabistan'ın şeriatından değil bire bir Allah'ın hükmü olan Şeriat'dan bahsediyorum. Ancak dünya düzeni şu an için bu şekilde. - +1 yıl
Şeriat ortaçağ barbar araplarının kültürüdür, ne adaletlidir ne de bir numarası vardır.
Ki Osmanlı şeriatı motomot şekilde uygulamazdı.
İngiltere de önceleri imparatorluktu ama demokrasi falan yıkamadı ülkeyi, evet, imparatorluk kalmadı ama krallık hala dimdik ayakta duruyor.
Bunun sebebi İngiltere çağın gereğine devletini uydururken bizimkilerin yerinde sayması idi.
Ayrıca rica ediyorum 'Osmanlı'da şahi vardı ya' diye bilimden örnek vermeyi bırakın. O topları rum bir top ustasına yaptırdı Fatih. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Urban'a döktürdüğü doğru. Ancak çizim ve projelendirmeye kadar Fatih Sultan Mehmet'in örneğidir. Krallık tamamıyla sembolik olarak duruyor. Evet hala halkın üzerinde ister istemez gücü var fakat tamamen sembolik. Kaldı ki baktığınız zaman Büyük Britinya oldu İngiltere. Onlarda parçalandı. Osmanlı gerek sanat alanında ki sadece Osmanlı'dan da bahsetmemek lazım daha geçmişe de gidilebilir, Göktürkçe ya da ilk yazıtlardan da bahsedilebilir, her alanda çağın ilerisinde bir İmparatorluktu. Bu yüzden yıkılışı dahi yüzyıllar sürdü. En kötü zamanında yıkılırken dahi kendi bünyesinde bunların içine Atatürk dahil olmak üzere bir çok komutan yetiştirmiştir. Okuma yazma oranı ile alakalı hızlı büyümenin verdiği bir durum söz konusudur ki bu konu ile alakalı rahmetli Abdülhamid'in tahtta kaldığı süre boyunca yaptığı bir çok ıslahatlar vardır. Buna Marmaray proje çizimi bile dahildir. ya da o devirde o durumda bile Türkiye'nin Petrol haritasını çizdirmeyi başarmıştır.
- +1 yıl
Üstelik ben burda konuşurken de Atatürk'e bir hakaret ettiğimi dahil sanmıyorum. Kötüsüne kötü iyisine iyi deme hakkına sahibim. Zira bu hakkı bana Atatürk verdi çünkü Gençlere emanet eden de kendisi. Eğer öyleyse ilk eleştirmeye de yine Atatürk'den başlarım. Kaldı ki yaptığı onlarca iyiliği görmezden gelemem. Lakin ortada yanlış var ise ya da bana göre yanlış söyleme özgürlüğüm var. Nasıl Osmanlı devletin de de bana göre bir çok yanlış var ise bu konuda benim için öyle. Zaten bunları iki medeni insan gibi konuşup tartışamazsak bu ülkeyi kalkındırsın diye bir siyaset adamı beklemek zorunda kalırız ve burada da kahve muhabbeti yapmadan öte geçemeyiz. Ancak sürekli olarak direk cahil muamelesi yaparak burnundan kıl aldırmaman ben herşeyin doğrusunu bilirim demen yanlış. Şeriat ise ben müslüman bir birey olarak reddetmem gericilik demem. Zira Kur'an benim kitabımdır iman ettim inandım ve Allah'ın hükmüdür.
- +1 yıl
Osmanlı bir Roma çakmasıydı, Osmanlı'nın imparatorluk bürokrasisini çağın ilerisinde veya çok acayip orjinal iddia etme boşuna.
Kendisinden önce denenmiş modellerden birini çok iyi bir askeri disiplinle oturttu ve bu disiplin sonuç verdiği müddetçe başarılı oldu. Bildiğin Roma. Ki hemen her konuda Roma'ya öykünüyordu.
Osmanlı'nın o büyük başarılarının kaçta kaçının fikir babasıydı kendisi acaba? İmparatorluk bile latince bir kelime.
Abdülhamit'in ıslahatları çağının iki yüzyıl gerisinde kalmış bir devletin son atılımlarıdır, kendi içinde olumlu olabilir ama genelde bir hükmü yok. Ki taşraya yansımamıştır.
Şeriata gelince, senin neye inandığın önemsiz, somut gerçekler sabittir. Şeriat bir ortaçağ kabile nizamıdır. Değil günümüzdeki devlet anlayışı, o konuştuğumuz Osmanlı bile direkt olarak uygulamamış, birçok usülünü kendi içinde düzenlemiş ve değiştirmiştir. - +1 yıl
2016 yılında halen sırf dini kaygılarla şeriat gibi bir şeye laf söyletmemeye çalışacak kafada olduğunuz için laf yiyorsunuz sürekli.
'Ben iman ettim' diyorsun, imanla, duayla, dinle falan devlet nizamı olmaz. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok İmparatorluk dememin sebebi günümüz de ki o yönetim biçiminin adıdır. Devlet-i Aliyye Osmanlı olarak kullanımı daha doğrudur. Benim hatamdır. İkincisi ise bir ülke yönetiyorsan bir çok milletten insanı da topraklarında barındırıyorsan herşeyin doğrusunu ben bilirim demek ne kadar saçma olur değil mi? Bu yüzden illa ki Roma gibi bir dönemin en büyük güçlerinin yaptığı iyi şeyleri kendine adapte etmek bana saçma gelmiyor aksine yapmaması ve katiyen reddetmesi saçma olurdu. Ancak dersen ki Osmanlı başlı başına çakma bir devletti hiçbir iş yapmadı orda durmalısın saçmalamayı kesmelisin. Osmanlı bugün çağ açıp çağ kapatan geçmişte hiç bir devletin başaramadığını başaran bir devlettir. Kaldı ki şunun da farkındayım Gemileri karadan ilk yürüten de Fatih Sultan Mehmet değildir. Ancak o yaşta ki bilgisi kararlılığı İstanbul'u feth etmesini sağlamıştır. Ben demiyorum ki Osmanlı dört dörtlük bir devlet. Osmanlı'da nice padişahlar var sadece hatadan ibaret olan.
- +1 yıl
Üstelik şunu da belirtmek isterim ki Ben savunduğum daha doğrusu geçmişimi araştırıp öğrenmiş biri olarak Osmanlı hatalarını görmezden gelmem söz konusu değil. Ancak sizin için durum Atatürk'e bir laf etmek bile büyük suç gözüyle bakılıyor. Daha onu bile konuşamıyorsunuz. Ancak ben kabul ediyorum. Osmanlı'da hata yapmıştır. İnsanın olduğu her yerde hata vardır. Olmak zorundadır. Ancak siz ufacık bir eleştiri bile kabul edemiyorsunuz. Kaldı ki Osmanlı'da ki adalet anlayışı, Padişah'ın dahil olmak üzere o dönemin Kadı'larına hesap vermesi, halkın tamamen özgür olması suç oranın inanılmaz derece az oluşu bile Şeriat'ın ne kadar doğru bir yönetim biçimi olduğunu anlarsınız. Dört dörtlük uygulanmış olamaz elbette ki fakat durum ortada. Şeriat ile yönetilen bir ülke düşün ki 7 kıtada hüküm sürmüş kendisine savaş açılmadığı tehdit edilmediği sürece savaşmamış. Bumu herşeyi yakıp dökmek?
- +1 yıl
Ama dersen ki Osmanlı'da şunlarda vardı bunlarda vardı evet olabilir. Hataları da çoktur. Ancak şunu kabul etmeniz lazım Osmanlı'da ne kadar hata var ise Atatürk içinde aynı durum geçerli. Bunları kabullenip o hataları düzeltme yolunda kahve muhabbetinden öte geçemeyip üstüne kavga eder hakaret edersek bir arpa boyu yol alamayız.
Son olarak ise sizin Orta Çağ deyip durduğunuz Şeriat sizce nedir? Neden ve neresi kötüdür anlatın. Haddim değildir ama elimden geldiği kadar bilgilendirebilirim. - +1 yıl
Adamlar 'Biz Roma'yız' diyordu, padişahlar Kayzer-i Rum ünvanını sahipleniyordu, Kanuni Roma İmparatoru sen misin ben mi diye Şarlken ile o kadar kavgaya girdi.
Olay örnek almak değil, adamlar kendilerini Roma olarak görüyor.
Devletin örgütlenme biçimi islam-yerine göre tasavvuf soslu bir roma mantığı. Ki imparatorluk olup özellikle Avrupa'da çok ulus yöneteceksen Roma'ya öykünmek zorundasın.
Yani kısaca, evet, Osmanlı bir Roma çakmasıdır, Osmanlı'nın ulaşmaya çalıştığı ideal, çok fazla ulusu kendi halinde bırakma anlayışı falan Roma'dan araktır.
Çağ açıp çağ kapatma hikayesi de hem sanıldığı kadar önemli değil, hem de çağı kapatan tek şey İstanbul'un fethi değil.
Tarihçiler bu tip şeyleri tamamen pragmatik sebeplere dayandırırlar. Ki Orta Çağ'ı bitiren şey İstanbul'un alınması değil, Doğu Roma'nın çöküşüdür. Orta Çağ Batı Roma'nın çöküşüyle başlatılıp Doğu Roma'nın çöküşüyle biter. - +1 yıl
Kimse Atatürk eleştirilemez demiyor, saçma sapan şekilde çamur atmayı eleştirmek sanıyorsunuz. Halen daha 'Alimi astırdı' gibi zırvalarla adamı eleştiriyorsunuz. Bana sorarsan mesela Güneş Dil Teorisi konusundaki tavrı Atatürk'ün gereksiz ve saçma işlerindendi.
Ama kendisi gerici yobazların laf edemeyeceği kadar büyük bir insandır. Sırf kendi zihniyetlerini toplumun iliğinden sökmek istedi diye tenkit edilmeye çalışılıyor.
Şeriatın niye kötü olduğunu gelip burda seninle tartışmam. Kurmaya çalıştığı toplum şekli bildiğin arap kabilesi. Tartışmaya değer bir konu bile değil. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok İyi de Doğu Roma'nın çöküşü derken Doğu Roma kendiliğinden çökmedi ya. Sonuç itibari ile Osmanlı onları yıktı. Eğer Doğu Roma çok kötü zamanlar geçirseydi ya da zaten çöküş döneminde olsaydı zaten bir çağ kapanmazdı. Üstelik Atatürk'e çamur attığım hangi sözüm var. Saydıklarımdan hangisi senin için zırvalık ya da çamur hangisi yalan hangisi sahte? Ha şunu diyorsan ki sanırım konu oraya gidiyor eğer Atatürk'ün yaptığı yanlışlar sana dokunmuyorsa ve ben sana göre yobaz isem ve bana dokunuyorsa sana göre bir sıkıntı yok. Senin anlayışın bumu? Şeriat'ı gel tartışalım demedim senin gibi biriyle zaten bu konu ile alakalı tartışmam. Ben sana neden kötü diyorsun anlat diyorum anlatmıyorsun. O zaman sesini keseceksin dil uzatmayacaksın. Ağzına doladığın bir kaç süslü laf ile de bu yetkiye sahip değilsin. Kendim dedim zaten evet 2 üfürükçü alim için onlarcasını kim iyi kim doğru demeden astı. Aynı mantık şimdi darbecilere yapılınca ayağa kalkan da senin düşüncelerindekiler zaten.
- +1 yıl
Osmanlı son çiviyi çaktı, spesifik olarak İstanbul'un fethinden çok, 4. Haçlı Seferi bitirdi Doğu Roma'yı. Ondan sonra bir daha asla toparlanamadılar.
İstanbul'un alınması önemli bir olay, lakin sanki koca Orta Çağ'ı bu kapatmış gibi davranmak abes. Rönesans, coğrafi keşifler vesaire hepsi o devre denk geldiği için Orta Çağ kapandı deniyor, sırf İstanbul alındı diye değil.
Ki dediğim gibi, pragmatik sebeplerden uydurulmuş birşey, çağlar öyle bir günde açılıp kapanmaz.
Kimin neye ne diyeceği seni ilgilendirmez.
Şeriat yok bilmem kimin eli kesilsin, yok bilmem kim zina ediyor, yok bilmem kim içki içiyor, yok bilmem kim şunu yaptı, yok bilmem kim nikahsız yaşıyor, yok bilmem kim dinimize göre davranmıyor diye ona buna sataşan, çağ dışı bir uygulama.
Nesi iyi ki kötü yanını soruyorsun? Ki tekrar ediyorum? Sana mı soracam neyi tenkit edeceğimi? - +1 yıl
Darbecileri düne kadar el üstünde tutan zihniyet şimdilerde bizi darbeci yandaşlığıyla suçluyor. O zamanlar eleştirdiğimizde de 'Siz müslümanların ülkede güçlenmesine karşısınız hımmm' diyordunuz.
Alim taifesinin %80'i üfürükçü olduğundan, Atatürk ters birşey yapmamıştır. Ülkede o alim dediklerinin ağzına bakan milyonlar varken, yeni düzen de o alimlere ters iken öyle bir temizlik zaruri idi. Bu işler böyle.
Nasıl Yavuz'un zamanında yaptığı alevi kıyımları çağın gereği idiyse, bu da aynı şekilde o zamanın mecburiyetiydi. Çocuk oyuncağı değil o işler. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Bana sormayacaksan neye tenkit edeceğini benim sözlerimin doğruluğunu sana mı kanıtlamak zorundayım? Neden hala burdasın madem beni alakadar etmiyor neyin derdindesin yani?
Eli kesildin diyor. Eğer hırsızlık yapar ise.
Zina eden kırbaçlansın diyor, evli bir adam ile ya da evli bir kadın ile zina edilirse cezaları değişiyor. Özgürlük kisvesi altında ahlaksızlığın lüzumu yok.
Kısas hakkı kullanılsın diyor. Mesela oğlu vatan savunurken şehit düşmüş bir annenin hakkıdır yakalanan teröristin idam edilmesi.
Kızı ya da karısı tecavüze uğrayıp öldürülmüş bir babanın bir eşin hakkıdır kısas.
İslam'da zorlama kendi oğluna dahil yoktur. Sadece tebliğ edersin sonrasın da karşındakinin bileceği iştir.
Bunlardan hangisi sizi rahatsız ediyor?
Ne karışıyorsun o zaman zina edene dersen de sokak ortasında parkta zina ediyor adına özgürlük diyorsa ve ben oraya ailemle gidip onun yüzünden oturamıyorsam neyin özgürlüğü bu? Benim özgürlüğüm ne olacak? Yoksa size göre bende mi yo - +1 yıl
İşte diyorum, gericilikten başka birşey değil. Bunlar barbar kavim adetleri, başka birşey değil.
Seninle iki saat hukuk tartışacak değilim, devlet adalet için vardır, birilerinin hıncını alması ve içinin soğuması için değil.
Kimsenin sokak ortasında seks yaptığı yok, hiçbir zaman da olmadı, ama bunu bahane etmek gerizekalılık sanki.
Neyse, gericilerle laflamanın bir anlamı yok, azalarak bitmesi gereken bir ortaçağ zihniyetine sahipsiniz, günümüz dünyasında sizin görüşlerinizin yeri yok. - +1 yıl
İslam'da dinden dönmenin cezası ölümdür bu arada. Ama sorsan zorlama falan yok.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Adalet dediğin şey zenginlerin sağlam avukat tutarak hakimleri satın aldığı bir dünya ise sende haklısın. Eğer gücün yok ise sesini yükseltememek adalet ise sende haklısın. Adalet anlayışımız farklı. Benim düşüncem biter mi bitmez mi bilmem. Ancak bildiğim tek şey var, bu savunduğunuz eksik adalet sistemi elbet bir gün bitecek.
- +1 yıl
Çünkü şeriatta zenginin keyfi asla gözetilmiyor ve herkes mutlak hakkaniyet sahibi de mi?
İnsan cahil olunca... - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Şeriat düzeni içerisin de zenginin keyfini sürdüğü bir tane Hadis-i Şerif veya Ayet göster. Zenginin tüm insanlardan üstün tutulduğu ya da bir insanın bir diğer insandan üstün tutulduğu bir tane Ayet göster.
- +1 yıl
Adalet Kanunu'nda da zenginin keyfini koruyun diye bir madde yok ama uyduran uyduruyor, aynısı şeriatta da geçerli.
Katımiler sırf şeriat düzeninin insanlara zulmüne karşı çıkarak o kadar güçlendiler 10. yüzyılda,
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlfabeyi değişip neden türk halkını cahil bıraktın? diye sorardım.
Senden sonra partini yönetenler hakkında ne düşünüyorsun? diye sorardım iyi şeyler söylemeyeceği kesin.
Seni böyle taparcasına anıp, geçmişe takılıp kalanlar için neler düşünüyorsunuz? Seni düşünmekten çünkü bir adım ilerleyemiyorlar derdim.459 Yorumla- +1 yıl
Türk halkı çok bilgiliydi okuma biliyordu da adam cahil bıraktı di mi?
Burda atatürkçüleri geçmişte takılmakla suçlayanların çoğunluğuna sorsan 'Osmanlı da Osmanlı, Osmanlı torunuyuz, biz Osmanlı'yız' edebiyatı yapar.
Haa, Atatürk kendisine saplanılmamasını, hatırlanmasını ama çağın kovalanmasını söylemiştir ve canım kemalist güruh bunu zerre kadar beceremiyor, orası ayrı.
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok bilgili olup olmadıklarıyla alakalı bir kaynak. Alfabe değişmeseydi eğer eski yazıyla eski eserlere ve bilim insanlarımızın kaynaklarına daha hakim olurduk. tr.wikipedia.org/.../Kategori:Osmanl%C4%B1_bilim_adamlar%C4%B1
Atatürk de bir Osmanlı idi ayrıştırmaya o yüzden gerek yok.
Zaten Atatürkçülüğü savunanların büyük çoğunluğu ezbere edebiyat yapıyorlar yoksa onun fikrinde gittikleri falan yok.- +1 yıl
Kaç tane bilim insanı vardı lan Osmanlı'da? Ben söyleyim, yanlış hatırlamıyorsam Hüseyin Tevfik Paşa var, 19. yüzyıldan, lineer cebir konusunda kitap yazan birisi.
Onu da gidip Osmanlı'ya gıcık olan ve her fırsatta izansızca eleştiren Celal Şengör bulup yayınladı.
İlber Hoca'nın 'Sen hiç bir tane bile türk kroniğini, Osmanlı veya Selçuklu kroniğini alıp üzerinde çalışan bir Osmanlı münevveri gördün mü?' lafı geldi aklıma.
Doğru düzgün bilim adamı yoktu Osmanlı'da, çeşitli Helenistik işler üzerinde çalışan adamlar vardı, ama bunların öyle çok yetkin bilim adamları olduğunu sanmak abesle iştigal.
Ki, eski eserlerin çoğu çevrilmiş durumda bugün.
Rica ediyorum yalancılık edip mabattan birşeyler uydurup sonra da 'Ezbere konuşuyorsunuz' demeyin. - +1 yıl
Takiyüddin'in rasathanesini topa tutan zihniyet gelmiş bilim eserlerinin goygoyunu yapıyor, Osmanlı'nın Dünya bilimine doğru düzgün çakılı çivisi yok. Tek tük işler var.
O konuda da tam bir Roma yani Osmanlı.
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok pardon da yalan hangi cümlemde?
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok oha lan ne kadar cahilsin endülüs devletinden beri kaç müslüman bilim insanı geldi geçti bir bak endülüs devletinin yağmalanan kütüphaneleri ve altın çağdaki bilim insanları
- +1 yıl
@Exlipos Endülüs Devleti'nin üzerinden 800 sene geçmişti kodumun gerizekalısı.
Osmanlı'dan bahsediyoruz, Endülüs'den değil.
Ki Endülüs dediğin de Eski Yunan'ın bilimsel çalışmalarının üzerine iş yapıyordu. Cebir, matematik, az biraz kimya dışında öyle aman aman bir orjinal iş koymadılar.
Bu boş goygoyu hocalarla sohbetlerde işe yarar bulabilirsiniz, ama açıp hakkaten okumuş insanlar zırvaladığınızı bilir.
Ki tekrar ediyorum Osmanlı'dan bahsediyoruz. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ayrıca bilgiyle ne alakası var lan sen şimdi osmanlıdan bu yana kalmış hangi kitabı okuyabiliyorsunda onların ilim seviyesini ölçüyorsun enfazla mesnevi okursun onuda türkçeleştirir çoğu manasının türkçede karşılığı olmaz öyle okursun saçma sapan elde bir şey yoktuki havasına girmeyin doğru konuş kodumun gerizrkalısı falan ilber ortaylı kadardadönek adam görmedim akp hükümeti işinden edince hemen kemalisliğe döndü ondan öncede laiklikle islam aynı anda olmaz diyen insanlardan biriydi
- +1 yıl
@Exlipos Zır cahil olunca böyle oluyor. Ziktirgit.
- +1 yıl
@Exlipos Atatürk kendisi alıp kelime mi uydurdu? Sanki ciddi ciddi kullanıldı gibi tutturdunuz mu tam tutturuyorsunuz.
Bu arada, hakkaten, harf devrimi ve latin harfleri ilkin taa Abdülhamit zamanında ortaya atılmıştı bak.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok hadi ya mal vikipedide atatrük hakkında oku çok ciddiyim
- +1 yıl
@Exlipos Yav hadi oradan git şurdan. Hala vikipedi diyor.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok bende ondan bahsediyorum ama abdülmecit o kadar aptal değildi bir iki gecede halletcek ayrıca atatrükün izni onayı olmadan bir tane kitap bile basıma verilmiyordu o dönem sana en güzel sizin gibilerin inkar ettiği medeniyetler tarihi kitabını dil devrimi açısından değil düşmanlığı açısından örnek gösteriyorum
- +1 yıl
@Exlipos Atatürk döneminde komple bir milliyetçilik havası hakimdi, nazilik falan gayet normal şeylerdi.
Kendisi de dilde, tarihte falan bir millileşme arayışına girdi, ilkin Güneş Dil Teorisi denen zırva çıktı ortaya, kabul görmedi, Atatürk etrafındakilerin anlamadığı bir adamdı ve tarihi türk temelli yorumlayını 'Herkes türktü, sümerler türktü, etrüskler türktü' kafasında anlayan adamlarla uğraşmıştı.
İkincisi de şu dilde millileşme, yine bir karşılığı olmadı.
Dönemi içinde anlaşılabilecek, bir sonuç alınmamış işler bunlar.
Üzerinde bu kadar komplo üretmek art niyetten başka birşey değil. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok islama göre milliyetçilikten önce kişinin müslüman olup olmaması dikkate alınır. ve milliyetçilik islamda şartlarla kabul görmüş birşey herkese türk demekteki ve bunu dayatmaktaki saçmalıkta nedir bunu anlamadım. bugün bir şey olsa kürtler türkler ermeniler diyebiliyormusun türküm dese aramızdan çıkan bir kaç hain türk diyoruz yav bu ne demek. ötekileştirmekte değil mevzu ama komplo yok sen yazılı metinlerde islama hakaret içerikli eleştirilerde bulun istiklal mahkemeleri kur trabznda çarşaflıların üzerinde baskı uygula sakallarını tek tek çek. bunlar islam düşmanlığından öte görünmüyr kusura bakam böyle bir insan hakkında ancak böyle yorum yapılabilir ki video kayıtlarından bahsetmiyırum ayrıca eşinin boşanma sebeplerinden bahsetmiyorum bunların hepsi toplanıldığında taraflar çıkıyor gayet ve bir çok şeyin propagandasıda edebiyatla gayet güzel bir şekilde yapıldı boyandı sıvandı
- +1 yıl
@Exlipos 'Allah din, kitap' diyen yobazlar sürüsü yargılanıp asıldı. Alayı da haklıydı.
Türkiye bir islam devleti değil, İslam'ın toplumları neye göre sınıflandırdığını kimse umursamıyordu, İslam geri bir ideolojidir. Burdaki söylemin bile bunun bir kanıtı.
Atatürk de gerici islamcıları Türkiye'den temizlemiştir, hatta hepsini temizlemediği için senin gibiler bidi bidi ediyor halen.
Onun sayesinde bugün Suriye, Irak gibi değiliz ama sizin çok bir müslüman zihniyetiniz sağolsun arap devleti olma yolunda adım adım ilerliyoruz. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ya şu yorumundan sonra istersen cilt cilt kitap yazacak kadar bilgin olsun. sen daha islamın evrenselliğini kavrayamamışsın burda saçma sapan konuşuyorsun. boş iş seninki dönek adamları dinleyip dönek olma başka kaynaklarıda kullan.
- +1 yıl
@Exlipos En önemli ibadetlerinden biri olan orucun İzlanda'da mümkün olmadığı pek bir evrensel din. He mk, yersen.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok fıkıhtan haberi olmayan bir insansın yani izlanda diyorsun :D hahdhfhajfglsekghılhaoıgl
- +1 yıl
@Exlipos Demin bana dönek diyene bak. Hani lan Kuran evrenseldi? Kuran bizzat kendisinden başka kimseye danışılmamasını söylüyor, ama fıkıh falan. Apaçık indirildiğini iddia eden kitabın illa birilerinin modifiyesine ihtiyacı var.
Normal, başka türlü hiçbir konuda karşılığı olmuyor.
Neyse tamam çok bile tartıştım, azalarak bitin yobazlar.
Cevap sahibi+1 yıl@Exlipos hakaretlik derecesine gitmesin olay. Kişiler renklerini her zaman belli eder zaten. Bak benim yorumumu neden beğenmediler sence? Doğru olduğunu kimse düşünmüyor. Taraflılık yapıp basıyorlar eksiyi. Hani yobaz diyorlar ya hani körü körüne bağlanmak böyle bir şey işte. Daha konu araştırmadan etmeden sadece saldırı. Cahil toplum asıl inançlı olup bilgili olanlara cahil diyor çok traji komik. O yüzden islam karşıtı kişiler kendilerini o yönde eğittikleri için onlara ne laf anlatsan boş olur diye düşünüyorum.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ben bu insanlara içtihat ne demek anlatamıyorum ya yürü git araştır manyakmısın nesin saçma sapan bir mantık kuruyosun baştan sona htalı bir mantık elin gavuru görse insanın fıtratına bakar önce merak edip camiye giriyor soruyor bunlar sormaktan korkuyor iyi araştır saçma saoan bilmediğin konularda mantık kurma
- +1 yıl
@Exlipos 20. yüzyılda tüm Dünya'da ana tema olan milliyetçiliğin sonucu olarak getirilen türk milliyetçiliğini 'Ama İslam'da öyle ayrılmıyor insanlar' diye eleştirip, sonra millete cahil diyor.
Hakkaten cahille laf dalaşı kazanılmıyor bak haklısın. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok biz yaratılışa göre hareket ediyoruz hakikate göre popülariteye değil sen 21. yüzyılın beşeri ilmini kabul et bende tüm zamanların en doğrusunu kabul ediyim böyle ayıralım yollarımızı
- +1 yıl
@Exlipos Yav ne yaratılışı mk? Tüm zamanların en doğrusuymuş, bu kafanız yüzünden yobaz cahillersiniz işte.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok hehe yürü hadi yürü
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Beyin özürlü İzlanda gayet guzel oruç tutuluyor. hangi işkembenden salladın bunu
- +1 yıl
@Salih_tutucu Hee, 20 saat falan. Yalan da bol kimilerinde. Norveç dolaylarında falan da ciddi ciddi sorun bu.
Eğer yazın izlanda, Norveç, İsveç dolaylarında ciddi ciddi oruç tutulduğunu iddia edeceksen anca hadi oradan git derim. günde 19 saat oruç mu olur mk? - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok işte bildiği kadar konuşuyor norveçte iki gün sabah oluyor iki gün mü tutcak o caman ne saçmalıyorsun ya :/ öyle falan değil git araştır
- +1 yıl
@Exlipos Norveç, Kuran'daki oruç tarifine uymuyor, uymadığı için birileri 'Ama işte bilmem nerenin saatine göre tutun' diye kıvırıyor.
Ve evet, Kuran'a bakacaksak iki gün tutacak Norveç'in kimi yerlerinde. - +1 yıl
@Exlipos ulan gerzekler çok merak ediyorsanız diyanetin sitesine girin nasıl olduğunu göstersin size.
- +1 yıl
@Exlipos Git araştır diyenlerin istatistiğini tutsak %90'ı bir zikimden haberi olmayanlar çıkar bu arada.
- +1 yıl
@Salih_tutucu Evet 22 saatlik oruç imsakiyesi çıkarıyorlar genelde. Bir ay boyunca her gün 22 saat oruç tutulsun diyen kişi saçmalıyordur
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok tamam hadi işine bak :D
- +1 yıl
@Exlipos Ulan canım sen inanmıyorsan tutma seni zorlayanmı var. İnanan insan için 22 saat değil 24 saat bile tutar. ALLAH rızası için sana ne oluyo. sen git ettiğin inkarda boğul inananlara karışma. Sırf inanmadığın için de inananlara hakeret etmeye veya inandıkları dine hakaret etme hakkın yok embesil suratlı
- +1 yıl
@Exlipos Sen intihar falan et de kurtulsun Dünya.
- +1 yıl
@Salih_tutucu Belirttiğin şey insan sağlığına zararlıdır. Hastalıklı bir yaklaşımdır, hiçbir gerekçeden insanların bunu yapması normal değildir.
Bir ay böyle birşey yapan kişi ağır hastalık, böbrek problemleri falan geçirir zaten.
Rica ediyorum din savunacam diye saçmalamayın. Yok işte Kuran'ın kuzeyde karşılığı. Bunu kabul etmek o çok değerli dini değerlerinize ters olabilir, ama gerçek bu. Kuran ekvatora yakın bir coğrafyada ortaya çıktığından ve mevsimsel saat farkı yok hükmünde olduğundan onu uyduran kişi gece gündüz uzamasını hesap edememiştir. Bu çok açık birşeydir. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok oha haahahahahaahhaaahahahahaahhahahahahahahahahahahaahahhahahahahahahhahhaahhahahahah
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Ulan canım bugun Bilimde kabul ediyorki Oruç tutmanın insan sağlığına bir sürü faydası var. sen tutmuşsun böbrek hastalığı laa git başka yerde havlaaa içindeki gizli kalmış salyalarını buraya dökmeeee norveç veya izlandada oruç tutup da sadece oruç nedeni ile bu saydığın hastalığa yakalanan var mı eşşek beyinli sıpa
Cevap sahibi+1 yıl@Exlipos O değil de hala eksi alıyorum sanki yanlış bir şey demişim gibi :D
- +1 yıl
@Salih_tutucu Bilim oruç tutmayı kesinlikle önermez. Ulan en basitinden bütün dıp Dünya'sı uyku vakitlerinde yemek yemenin mideye zarar olduğunu söyler.
Yalan da bol sizlerde. Zaten bu yalancı, riyakar, partalcı anlayışınız yüzünden insanlar size gıcık ve bunu 'İslam düşmanlığı' olarak algılıyorsunuz. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok kusura bakma ama uyku vakitleri ne zaman bir desene? :D kendi uyuduğun vakitleri uyku vaktimi sanıyorsun sen?
- +1 yıl
@Exlipos Sahura kalkmıyor musun?
Ki, hiçbir doktor çıkıp 'yaa 15 saat boyunca sıcakta susuz falan kalmanız, aç kalmanız ve bunu düzenli olarak bir ay boyunca yapmanızın böbreklerinize, midenize falan zararo olmaz' diye tıp bilimi üzerinden konuşmaz.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok sahura kalkıyoruz ama biz yatsıdan sonra yatarız sabah kalkarız birdaha uyumayız öğlen uykusuna yatarız sonra yatsıya kadar yine uyumayız yani ben bu çok sağlıksız bir uyuma şekli diyeni görmedim ve ben farkedyorum insanın cildine çok etkisi var daha düzenli herşey ben uyuyorum tabii sık sıkm o ayrı yinede saçmalıyosun insan bedeni su kaybettiği gibide depolar sanki boş bidonmuşuz gibi konuşma
- +1 yıl
@Exlipos WHATTT?
- +1 yıl
@Exlipos Boş bidonsunuz. Özellikle senin zihniyetindekiler. Cilde faydası varmış, hee, bağırsakları falan da temizleyip zihni açıyor yersen.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok la bir git araştır hangi organlar hangi vakitlerde çalışıyor vücudun yenilenme süürecine girip tavan yaptığı vakitler 2 gibi başlıyor atan tutan yok araştır
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Hangi bilimmiş o? krdş sen bir git otede havlasana içindeki gizli kalmış salyalarını akıtma. sanane oruç tutandan sen kimsinki karışıyorsun, birde gelmiş Kur-an daaçık bulmaya çalışıyorsun. atan ebu cehil bile bulamadı sana mı kaldı o kıt aklınla
- +1 yıl
@Salih_tutucu Kuran'da açık bulundu da siz körsünüz. Hangi bilimmiş o diyor.
@Exlipos Vücut REM uykusunda yenilenme sürecine girer ve organların çalışma düzeni beslenme ile alakalıdır. Çalar saat değil bu saat 2 olunca mesaiye başlayacak.
Ki eğer sahura kadar uyumuyorsan, bu da zarar çünkü uyku düzenin bozuluyor. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ya git sallama kıçından o zaman sabah kahvaltısını kaydır hadi akşamı sabah kahvaltısı yapıyorum ben de yap bunu deneysel olarakta koy ortaya sana plaket takalım ayrıca kurandakş kusur açık ne kardeş bir desene ahdyhahadshd
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok la canım eşşek beyinli senin o kadarına beynin çalışmaz uğraşma. uyku düzeniymiş herkes senin gibi uykucumu laaa
- +1 yıl
Sizde beyin yok. Daha da bişey demiyorum.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok yarıldım gülmekten :D bir desene kur andaki kusur neymiş Allah aşkın a:D
- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayatinda bir tane bile kitap okumayanlar bugun sizin yaptiklarinizi elestiriyor , onlara ne soylersin ATAM derim.
Biz okullarda Ataturk sevgisiyle buyutulduk, simdi arap sevgisi aşiliyorlar Ataturk yavas yavas cikiyor her okuldan...43 Yorumla- +1 yıl
Sen yorum yapma :)
- +1 yıl
Ulan gene mi sen be 😊
- +1 yıl
Takip ediyorum 😂 😒 birde eksileyeyim seni oh mis :)
Diğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. Evet tanışmayı çok isterdim.. :)
Ama ona hiç bir şey sormayacağım gibi, gelecekte Türkiyenin başına gelenleri de ona söylemezdim.. Üzülmesin adamcağız.. :/10 YorumlaÇok ama çok isterdim. Sarılmak, konuşmak, duygulanıp ağlamak isterdim!
43 Yorumla
+1 yılEğer mümkün olsaydı en çok istediğim şey bu olabilirdi. Atatürk'ü sevmeyenleri anlayabilirim ama o kurtlanmış beyniyle bilgisini, cesaretini ve zekasını eleştirenleri asla anlamayacağım.
10 Yorumla- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAtam ilerde yeni dünya düzeni kurulacak ve siyonistler heryerde... Bunların kökünü nasıl kazırız esas büyük tehlike bu...
11 Yorumla- +1 yıl
Atam çevrende hiç mi yoktu şu an senden nefret eden sağ tandanslı biriside , liderliği O kişiye devretmedin, keşke ülkeyi sen değil O kurtarsaydı. Sen niye kurtardın ki. Bak bu ülke için kolunu kıpırdatmamış, doğuda erleriyle çatışmamış, askeri stratejiden anlamayan insanları bile başkomutan ilan ediyorlar. Neyse Atam karakteriniz benim zerre kadar umrumda değil, bu ülke için kim canını ortaya koymuşsa o kişi benim gözümde birer kahramandır. Siz ve silah arkadaşlarınız, yanınızda çarpışan yüzbinlerce mehmetçiğimiz, nenelerimiz, bacılarımız gibi...
+1 yılsoru sormak mı tanışır ellerini öper şükranlarımı sunardım
14 Yorumla
Soran+1 yıl:) :)
- +1 yıl
tabi yinede soracaklarım olurdu :D bazılarını neden öldürmedin sevgili paşam diye
Soran+1 yılSoracak soru çok..
- +1 yıl
merak edilen cevaplar
rakı lar çok pahalı paşamm bir 35lik 45 lira olmuş bir el at derdim. insanlarda replika olmuş iyice paşam yok baş komutan göt komutan site iyice bozulmuş derdim :D artık bütün detlerimi sıralar akrabalara iş isterdim
14 Yorumla- +1 yıl
adamsin lan :D
- +1 yıl
Dün gördüm Migros'da, 70'lik olmuş 81 lira. Yuh lan. Resmen soygun mk.
- +1 yıl
sigaraya yine zam geliyo sonra kacaga zorluyorlar milleti
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden; "Cübbe, sarık ve medreselere" bu kadar düşmandınız, sorusunu sormak isterdim..
55 Yorumla- +1 yıl
Ağır oldu bro :)
Cevap sahibi+1 yıl@KonuyaFransızz ona az bile :) Hem bu başlangıç sorusuydu ;-)
- +1 yıl
Desene imtihan yeni başlıyor :)))
Cevap sahibi+1 yıl@KonuyaFransızz ikinci sorum da; "şu putlaştırılan heykellerini neye diktin arkadaş?"
- +1 yıl
+1 Yavşak' gerici itemi oldukları ve milleti zehirledikleri içindir.
- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılSarilip bunca zaman neden bizi sensiz biraktin derdim
12 Yorumla- +1 yıl
@Exlipos hayirdir komik bisey mi vardi
+1 yılHayatını anlatmasını isterdm acdba farklılık var mı diye
10 Yorumla- Diğer konusunda 419 cevap paylaştı.
+1 yılKonuşmak isteyeceğimi sanmıyorum. Atatürk'ü çok sevdiğim halde.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNiye her gün 45 sarma sigara 15 bardak kahve ve her gece içki içip niye vücuduyla fantezi yaptığını sorardim
219 Yorumla- +1 yıl
Sıkıntı , üzüntü keder ve çevresindekilerin içki içmeleri... Gittikçe daha çok içer olmuş ne yazıkki...
- +1 yıl
Ne yapacak mk? O kadar dertle ve bu milletle sen boğuşsan sen de içersin.
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok haklısın ya adam o kadar şeyh aştı hoca asti mahkeme başlamadan hüküm verilen mahkemeler kurdu. Dindar lari yok etmr çabasına girdi. Bediüzzaman i sürdü menzile acı çektirdi. Valla ben de tirsardim bir gün gelip cesedimi parcalicaklar diye
- +1 yıl
Hepsinde de haklıydı. Alayı şarlatan, din tüccarından başka bişey değil. Hele şu Bediüzzaman denen hıyarağasını astırmaması büyük kayıp olmuş.,
'Radyo'nun içinde cinler var' diyen, kendini çakma peygamberden bozma birşey olarak yansıtan, saçma sapan vesveselerle daha Kuran'a bile uymamasına rağmen bir de modern Dünya mağduruna yatan bir herif. - +1 yıl
Atatürk millet okusun diya Kuran'ı türkçeye çevirten birisi. Dinle bir derdi yok, ama milletin yakasına yapışmış amiplerle ciddi sorunu olduğu biliniyor.
- +1 yıl
Son olarak, kendisini sevmeyen yobaz taife güçten korkar, güçlü gördüğünün cesedini parçalamayı bırak, höt bile diyemez.
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok denemiş be kardes. hapiste 38 tane zehirli iğne enjekte ettirmiş. oldurememis. Öyle aptal aptal radyo sözlerine inanma. ona ınanıyorsan yossi Kohen Saçmalığına da inan. Atatürk 10 Kasım 1938(o gün fethullah doğmuş bir de jsjsj) de oldu, öbür dünyaya inancı yoktu o artık toprak ve mineralden başka bir şey değil.58 inde gitti Adamcagiz. Bediüzzaman ise 89 yıl yaşadı.46 da İsmetin de gitmesiyle menzil ve nurcular saha kalktı Kemalizmin burnu yerde surundu.1960 a kadar su an Türkiyede yaşayan dindar insanlarin tohumu ekildi.1965 ile 1983 Arasi nurculuk suçtu. Ama soyle bir durum vardı fethullah 57 de bediuz zaman ile tanısınca aynı etkilerle neler yapmış görmüyon mu lan. Alt kadro masum değil vatan haini olsaydı ebemizi s*kerlerdi. Kemalistler anca teknosa da çalışan olsun. Görmüyon mu nurculari devlet onların
- +1 yıl
O zamandaki astığı şeyh şıh ve dinci leri Fetö tarzı adamlar olarak düşün. Dindarlara bişi yapsaydı, din düşmanı olsaydı kimse sevmezdi Atamızı. Olayları çarpıtıyorlar.
Cevap sahibi+1 yıl@BLackEagleClaw dindar ların hiçbiri sevmiyor MK mali. Hepsi kufrediyor görmüyon mu
- +1 yıl
Millet yavşak', cahil mallar sürüsü olduğu için devlet nurcuların. Milletin hakkının yenmesine, hırsızlığa yolsuzluğa ses çıkarılmıyor.
Kemalistler ayrı bir konu zaten, onlar ayrı türden andavallar.
Ayrıca devlet o o çocuğu nurculardan ibaret değil. Onlar temizlenince geriye kim kalacak sanıyorsun acaba?
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok la görmüyon mu fethullahçılarin birazcigi gitti şimdi menzil abaniyor ya tüm valiler tarikatci oldu
- +1 yıl
Ki hiçbirşey bilmedikleri ayan gayet. Adamlar devleti sardığından beri devlet kalmadı ortalıkta.
- +1 yıl
Onun sorumlusu halk, halk mal. Böyle bir millet olduğu sürece bu ülkeden bir zikim olmaz.
- +1 yıl
@Exlipos Geldi bir diğer 'İyi bir iş mi yaptı, ni imiçli çivirdiğini Wiki bile kaydetmiş' diyor. Wikipedia'yı ciddiye alan tek millet de biziz. Liselilere ödev hazırlamak için var Wikipedia.
Sizin gibiler açsın da okusun diye çevirtti adam. Ama şeyh, şıh aşıkları açıp Kuran okumaz. Zaten açıp bişey okudukalrı görülmemiştir.
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok adamsın, Bu millet 17 aralikta ki ses kaydim daki sifirlayin kelimesinin si-fir-la-yın olarak oluştuğunu sanıyor. madem fethullahçılar zeki müthiş darbe yapıyor (ki oyun olduğu bu kadar mı belli olur MK.700 askerle darbe oluyor. Tüm ucus bilgileri her bok o 700 askerin elinde ne hikmetse tayyip otelden ayrıldıktan sonra 15 dk sonra kursunluyorlar. ne tesadüf vay ya bu şans bende olsa var ya) yani madem fethullahçilar zehir gibi akılli. Sifirlayin kelimesini sıfır-la-yin olarak alır dimi. İşte hayvanat bahçesi müdürünü tubitak başkani, imam hatip mezunu mu desem mezunu değil mi desem 2 yıllık okumuş adam ülkeye cumhurbaşkanı oluyor. Kasımpaşa serserisi Cumhurbaskani olduysa herhalde ben evren başkani falan olacağım
- +1 yıl
O darbe bir beceriksizlik örneği, ama kurmaca falan değil. 1. Ordu Komutanı işi anlayınca kendilerini tongaya düşürdüğü için o kadar gudik kaldılar.
Saçma sapan adamlar zaten, çoğunun tipinde asker duruşu yok.
Şimdi gelmişler 'Orduya sivil denetim' diyorlar, TSK'nin Türkiye tarihi boyunca beceriksizlikleri dağ olmuş sivil siyasetin denetimine ihtiyacı yok, karışıp durdukları için ordu bu halde zaten.
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok yq kardes 700 kişinin yaptığı bir darbe çakmasi ki saat 10 da milletin en ayık ve musait olduğu anda yapılır mı. Bogazicinde tank var kurşunu yok askerin. Yeni bir söylenti dolaşıyor bazı askerlerin darbe sonrası hesabina yüksek meblaglarda para yatmis diye. konuya geleyim 700 askerin yaptığı darbede başhekimin ne sucu var hemşirenin ne sucu var? Basinizda ki tescilli deli. Savaşa soktu bizi ışid ebemize sokcak. Sanki hep böyle biz bombalicaz onlar durcak biz 10 can alırsak onlar 1000 alır. Dünyanın en zengin örgütü Musul Ellerinde, adamlar ypg ye esada özgür Suriye ordusuna Rusya'ya abd ye ırak yönetime kafa tutuyor sanki biz yencez
+1 yıl'' başkomutan rte '' dedikleri serefsizle değil gerçek Atatürkle tanışmak isterdim.
40 Yorumla
+1 yılDedem görmüş mesela Atatürk'ü ama tanışamamış muhtemelen benim de şansım öyle olurdu.
10 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Onun zamanında yaşamayı ve gerçek bir lider görmeyi isterdim
10 Yorumla
+1 yılSoracağım bir şey yok. Keşke şu an başımızda olsaydın derdim.
20 Yorumla
+1 yılİsmet inönüde senin gördüğün ve bizlerin göremediği ne vardı
17 Yorumla- +1 yıl
İsmet inonu Ataturkun sozunu dinleyen , risk almayi sevmeyen biriydi. Ataturk lozana felan isneti gonderdi , cunku ismet inonu kafasina gore takilmaz her seyi Atatrkun iatedigi sekilde yapardi. O yuzden cogu zaman ismet inonuyu yabinda tuttu :) Okudugum kitapta oyle yaziyor
- +1 yıl
@bolywood27
Teşekkür ederim bilgilerin için. İlk defa duydum bunları. - +1 yıl
rica ederim , biraz harfleri yanlis yazmisim ama anlamissiniz :) İyi gunler
- +1 yıl
@bolywood27
bir iki harften yazıyı anlamıcaksan ölelim daha iyi:) - +1 yıl
Bazilari anlamiyor , ozellikle bayanlar :)
- +1 yıl
@bolywood27
Valla bilemicem üstad:)
Diğer konusunda 63,9b cevap paylaştı. Tanışmak, İsterdim
İstikbal Göklerdedir sözünün Ne kadar doğru olduğunu söylerdim12 Yorumla- Diğer konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılileri de sizi alkol ile anacak olsalar bundan rahatsızlık duyar mıydınız?
diye sorarım..23 Yorumla- +1 yıl
Helal :)
- +1 yıl
ben acayip rahatsızlık duyuyorum özellikle kendini Atatürkçü olarak gösteren kişilerin bunlardan bahsetmesinden
+1 yılAtam bir kerevik daha gelme sansiniz yok mu;(
12 Yorumla- +1 yıl
@Exlipos senin icin cagirdim...
Rakı içmek isterdim en çok
10 Yorumla
+1 yılKomutanim, ne zaman geleceksiniz?
11 Yorumla
+1 yılsorarsam içeri alırlar!
20 Yorumla
+1 yılKardeşlerim benden uzak olsun
11 Yorumla- +1 yıl
. bne yazmistim aslinda
+1 yıleveeeeeeee t hem de nasıl
10 Yorumla- Diğer konusunda 320 cevap paylaştı.
+1 yılTanışmak istediğim tek insan
11 Yorumla
+1 yılEvet olurda ismet gavatını niye öldürtmedin?
20 Yorumla
+1 yılhasan tahsınle ne alıp vermedıgı oldusunu
10 Yorumla
+1 yılHiç gerek yok
20 Yorumlaİsterdim, bisürü soru var
10 Yorumla
+1 yılMonica belluci ile tanişmak isterdim
20 YorumlaVay be keşke sağ kolu olsam..
12 Yorumla
+1 yılAman istemez.
20 YorumlaKesinlikle isterdim
12 Yorumla- +1 yıl
@Exlipos ?
Ne demek istediğini anlamadım.
Gerçek şu.
Ben bu gün bu torpraklarda yaşıyor ve dinim islam ise, bu ona yani MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'e borçluyum.
Olmasa idi yani o savaşacak bir toplumun aklı ve mantığı ile sevk ve idare etmese idi buğun dinim hırıstiyan ya da başka bir dın (İŞGALCİLERİN EMREDECEĞİ) olur. anam belli babam kim bilir kim olurdu.
Evet o bir tanrı ya da Allah (haşa) değil veya tanrının elçisi ise hiç değil ama askeri ve siyasi üstün akıla sahip bir kuldan başka hiç birşey değildi
Böyle erdemli bir şahsı elbette tanıyabilmek isterdim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtatürkle değilde Abdülhamit ile tanışmak isterdim
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHemde ne kadar isterim ama
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKomik olan nedir?
+1 yılçok isterdim..
20 Yorumla
+1 yılİstemezdim
10 YorumlaLaiklik
12 YorumlaOlmazdi
10 YorumlaDiğer konusunda 510 cevap paylaştı. Tabiki isterdim
20 YorumlaÇok isterdim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstemezdim
20 YorumlaÇok isterdim ya:(
10 Yorumla
+1 yılisterdim
10 Yorumlaolabilir
10 YorumlaDiğer konusunda 49,7b cevap paylaştı. Tabii ki de
10 YorumlaDiğer konusunda 25,7b cevap paylaştı. evet isterdim
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
En İyi Cevaplar