Bugün yolculukta denk geldim. Bir kadın yanına adam oturtulduğu için bağırıp çağırdı. Normaldede şehirler arası otobüslerde kadın-erkek yan yana oturmaz zaten. Ama halk otobüslerinde neden kimse bunu sorun etmiyorda o otobüslerde sorun ediyor anlamadım. Feminist olanlarda bunun için bir şey demiyor birde. İşlerinemi gelmiyor acaba. 😊
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 7,4b cevap paylaştı. Şehirler arası otobüs yolculukları uzun sürdüğü için diye düşünüyorum ama aslına bakarsan bununla da ilgisi yok tamamen kullanan kitlenin sığır olmasından kaynaklı. Kısa uçak seyahatleri olduğu gibi uzun uçak seferleri de var 12 saati buluyor bazen ve insanlar kadın erkek yan yana oturuyor bir şey de olduğu yok. Toplu taşıma için konuşmak gerekirse mümkün olduğunca kimseye asla ama asla yer vermem benden rica etmediği ve gerekli bir sebebi olmadığı sürece çünkü mevcut erkek hareketleri kızlarımızı paranoyak yapmış konumda ayakta yolculuk etmem bir erkek için çok riskli.
Bir seferinde otobüste bir kadının yanına bir erkek oturdu. Çirkef kadın söylenmeye başladı. Garibim adama imalı imalı laflar ediyor. Ablacım bir saniye kalkar mısın ben halledicem dedim ve kalktığı gibi yerine ben oturdum yan yana iki erkek yolculuk ettik. Ablaya da dönüp bak gördün mü sorunu çözdüm dedim.
İnsanı sinir ediyorlar ya22 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 18,4b cevap paylaştı. Pardon ama ben belediye otobüsünde yanımda kadın oturunca elimden geldiğince toparlanıp dikkat ediyorum.. Çünkü ben saygılı bir insanım.. kadını ikinci sınıf vatandaş veya salt odalık gören sakallı şeytan eteği öpen kullardan değilim.. Ancak bazı o sakallı şeytan kılları da bu durumlara çanak tutmakta.. Burası 21 YY Türkiyesi orta çağ Arabistanı olmayacak ona heveslenen köpekler Arabistana veya İrana gitsin...
83 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 687 cevap paylaştı. Biz TRye geldigimizde esimin yan koltuguna ucakts yasli bir teyzeyi vermisler. Teyzenn kocasi bana dediki kizim yer degistirin 😆 bende saf saf Neden? Dedim cam kenari istiyordum. Ayippp haaa, adamin yanina mi oturcak dedi. Bir kadina baktim bir kendime baktim bir kocama baktim. Amca dedim. Esimin annesinden buyuk bu teyze. Sonra ucakdaki diger kapali insanlarda israr etti. Benimde inadim tuttu. Kalkmadim yerimden 😆 teyze ondek adamla yer degistirdi ama bana da bayagi saydilar
22 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. ay otur otur illaki konuşulur, insan gevşer uykusu gelince yayılır diye:) bizde anneme denk gelmişti öyle.. gençten bir çocuk oturmuştu yanına muavin gelip kaldırmak istemişti annem dedi sorun yok.. gidene kadar konuştu durdu annem yiyecek paylaşmalar çocuktan lokum ikramları.. ancak böyle:)
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
58Cevap
Halk otobüslerinde kısa mesafe söz konusuyken yolculukta saatleri aşacak süreden bahsediyoruz. Ayrıca firmalar bu tarz durumlara dikkat ediyordu neden öyle bir durum yaşanmış ki ilginç. Açıkçası benim yanıma bir bayan otursa bayanın rahat olamayacağından rahatsız olurum. Hele ki uyurken kolumun değme ihtimalini düşünürsek hoş olmayan durumlar yaşanabilir. Yani bu noktada kadının bağırması bana tuhaf gelmiyor haklı. O kişinin senin yanına oturduğunu ve sonrasında ne hissedeceğini düşün muhtemelen rahat hissetmeyeceksin...
11 Yorumlayani biz bir kadının yanına onu tecavüz etmek için oturmuyoruz çok abartıyorlar bazen denk gelebiliyor. otobüslerde de görüyorum adam kadının yanına oturuyo kadın hemen kalkıyo sanki kadını öldürücez çok salak saçma haraket eden kadınlar var bence otobusten atın o oturma yeri senin tapulu malın değil isteyen oturur beğenmiyorsan in arabadan ne diyim. gibisindne bir düşünceye sahibim :D
11 Yorumla
+1 yılBir ara benim de başıma geldi şehirler arasında 😐 kadın anam yaşında nasıl yırtıyor kendini olmaz diye 😄 ben sanki meraklıyım onun şişko poposuyla yan yana gitmeye 😄 yaşıtım kız olsa onun kadar parçalamazdı kendini eminim 😂😂
tamam şehirler arasında yan yana oturtulması doğru olmaz 😄 haklı kadın ama koltuğa oturdu oturamazsın buraya diyor 😄 ulen arkalardan bir teyze anlayış gösterip yanına oturmasaydı o koltuktan kalktığı ilk an ben yerleşecektim oraya bu sefer ben diyecektim ona oturamazsın buraya kaybol diye 😂
ama şehir içi otobüste dolmuşta neyini takıyorlar 😄 onlarda yanına kim denk gelir belli değil ki 😐 yoldan bir adamı alırlar biner senin yanına 😄 ille de erkek oturmasın istiyorsan kalkar ayakta gidersin ulen 😄
Offff aklıma geldi o kadın yine sinirlendim 😄00 Yorumla
+1 yılBöyle böyle kadın ve erkek birbirine iyice yabancılaşıp,
sonunda, metro turizm muavini gibi sapıtıyor.
Homofobik değilim ama, bu ayrımcı zihniyet değişmezse, eşcinsellik oranı en yüksek ülkelerden İran gibi olacağız. Baskı ve ayrımcılığın, kaçınılmaz sonu.10 Yorumla
+1 yılUzun yolda yanında bulunan insanı tanımayan bir kadın için sorun olur zaten, son yıllarda neler yaşandığını iyi biliyoruz. Şehir içi kısa mesafelerde bunda mesele yok ama kalkıp da 5-6 saat ve daha üzeri yolculuklarda ben de olsam yanımda kadın istemem
10 Yorumla
+1 yılİki insan okula/işe herhangi bir yere gitmek için halk otobüsüne biniyorlar, taciz gibi bir olay yaşanmadığı sürece yanına oturan kişinin cinsiyetinden dolayı sorun çıkaracak birinin zihniyeti sapıktır.
11 Yorumlauzun yolda bunun uykusu bilmem ne var. adam uyurken başını kadının omzuna mı yaslasın? bunu manipüle edecek erkek çok. kadınlarımız da o kadar bıkmış ki halk otobüsünde yan yana otururken bile rahatsız oluyorlar diye oturmak istemiyorum.
12 YorumlaO uzun yol olduğu için fark ediyor bir de otobüsün şekli farklı.
Bir kere bana da denk gelmişti. Uyusam, kafam adamın kucağına mı düşsün :o bir kere insan rahat edemiyor13 YorumlaUyurken ne yaptığını sen biliyomusun açıkcası ben bilmiyorum. Yol boyunca rahat hareket edemeyeceksin falan neden bu işkenceyi çekesin ki.
12 YorumlaBöylelerini alcan kucağa oturtcan..
Böyle aptal iş mi olur.
S. trp gitsin taksi ye binsin ozaman , belediye otobüsüne bincen bide kendi ahmak ideolojik hasta fikirlerinle yönlendircen öyle bir dünya yok.20 Yorumlaşehirler arası otobüsü ile özel halk otobüsü bir değilki biri kente hizmet ediyor biri şehir dışına :) kurallar farklı oldugu için halk otobüsünde bunlara karşı gelinmiyor ama şehirler arası otobüsünde karşı gelinebilir adam sonucta başında 10 saat durcak halk otobüsünde yarım saat veya 1 saat durcak aradaki fark bu :)
10 Yorumla
+1 yılUçakta kadının yanına adam oturmadı :) yetişme tarzı biraz da düşünce tabi
23 Yorumla- +1 yıl
Oturuluyor da adam kadının yanına oturmam dedi onu anlatmak istedim
+1 yılBen bu konudan hoşlanmasam bile bağırıp çağırmazdım, düpedüz terbiyesizliktir.
11 Yorumla
+1 yılıyı bır sey sımıdı otobustyekınımı kabulenemıyorsun toplu tasımadıkınımı. keseke toplu tasımadada kadın erkek ayrı tasınsa. japonyada olduğu gıbı pembe otoblerden olsa ulkemızde
14 Yorumla- +1 yıl
onlar işlerıne gelınce :) çalışıyorlar aynı fıkırde olduğumuza sevındım
- +1 yıl
bır ara dusundumde pembe otobusun ulkemızde opldugunu :) sımdıkı otobuslerdekı sesız ortam olmaz heralde :) dedıkodu dedıkodu
- Aile & Toplum konusunda 653 cevap paylaştı.
+1 yılşehir yolculukları her zaman daha uzundur ve insanlar konuşacak birini ararlar sıkılırlar çünkü e tanımadığın biriyle de ne kadar samimiyet kurabilirsin ki işte o yüzden oturmaz
10 Yorumla
+1 yılİstemeyen oturmasın, ama o yanına oturmadıkları erkekler yer olmadığında o kadınlara yer veriyor.
11 Yorumla
+1 yılAynen işlerine gelmiyor ondan. Halk otobüslerinde, metrolarda kucakta yolculuk ediyor herkes gık demez. Ama şehirlerarası otobüslerde ne oluyorsa birden kadınlar rahibe teresa'ya bağlıyor.
10 Yorumla
+1 yılŞehir içi kısa mesafe ve sürekli inen binen oldugu için tehlike pek yok ama şehirler arasında uzun mesafe bir erkekle yan yan oturmak bayana sıkıntı çıkarır
21 Yorumla- +1 yıl
güzel bir düşünceymiş 👍
Uyumak icin olabilir. Ben uzun yolculuklarda tekli koltuklari daha cok seviyorum hatta. Kadinlara da tahammul edemiyorum çok konusuyolar.
11 YorumlaKisa süreli yolculukta sorun yok
Uzun süreli yolculukta uyuma seansi var. Taciz edilme korkusu olabilir "uyurken"56 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Hayır evet
- +1 yıl
😒😒😒
+1 yılkadın yanıma oturmuşsa resmen cama yapışıyom , ben yanına oturmuşsam bir tarafım dışarsa :D millet delirmiş hiç uğraşılmaz
10 Yorumla
+1 yılerkekler aşırı bir rahat oturduğu için halk otobüslerinde bile bir de şehirler arası otobüslerde yanyana otursak ne olur kim bilir. 😫
10 Yorumla
+1 yılYolculuk uzun diye son zamanlarda otobüslerde kötü haberler olmuştu belki kadın ondan etkilienmişti aslında kadın erkeğin bir oturmasında sorun yok ama sapığı çok var türkiyede o dediğin olmaz türkiyede
10 YorumlaSehir ici kisa mesafedir. Sehirler arasi malum uzun. Bilemezsin ki kimin ne oldugunu. Turkiye deki olaylari her gun goruyoruZ. O kültür ve ahlak seviseyinden çok uzağiz...
10 Yorumla
+1 yılSaygı duyarım olabilir neden olmasın rahatsız oluyordur bayan
11 Yorumla
+1 yılAdam yanıma otursun oturmasın ne olucak sanki. Cok saçma düsünceler bunlar cook.
10 Yorumla
+1 yılnormal bana göre karma bir dünyada yaşıyoruz sonuçta
10 Yorumla
+1 yılKisa mesafe oldugunicin zaten tanimdan birazdan kalkacak dusuncesi olabilir
20 Yorumla
+1 yıloturmak bana göre pek uygun değil ne olur ne olmaz uzun yolda hele hiç olmaz
10 Yorumla
+1 yılneden buna takıldın ki bundan önce sehirler arası yolculukta ayakta gitmek yasakken halkotosünde tıklım tıklım oluyo önce bunu sorgulasana
02 Yorumla- +1 yıl
Nie karşı çıksınki uzun yolda kadın uyuken yaninda neden tanımadığı erkek olsun ki. Tabi sizin hoşunuza gidiyor olabilir ama
+1 yılaklında kötülük olmayan adamın aklına zorla kötülük sokacaklar diye düşünüyorum kadına ayrı erkeğe ayrı otobüs tutsunlar tam olsun
10 Yorumlahalk otobüsü en fazla 30 dk lık yol sıkıntı olmaz ama şehirlerarası öyle mi uzun yol uyuması var molada kalkması inmesi olmaz öyle
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 24,1b cevap paylaştı. uzun kısa fazla fark etmıyor açıkçası , yarım saatlık yolda kız omzumda uyudu resmen , sonra da kalktı gıttı
10 Yorumla
+1 yılHalk otobusunde mecbursun ama yolculukta değilsin 😊 ben yine de sorun etmem erkek oturdu diye onu mu ayartacam
10 Yorumla
+1 yılBence otobüste bulduğun yere oturcan. Ha baktın adam sapık değişik değişik hareketleri var kalkarsın. Her insan aynı olmuyor.
11 Yorumlaben bunu hep gördüm yanıma biri oturmuyor böyle lan diyorum tipim balicye falan mı benziyor sonra diyorum ya keyfi bilir :D :D ayakta dursun mal
00 Yorumlaçok büyük bir sorun değil biri diğerinin omzuna başını yanlışlıkla uyuya kalınca koymadıkça ama şahsen ben rahatsız olurdum insan rahat hareket edemiyor..
00 YorumlaUzun süre birlikte olacaklar çünkü ve o kadın belki de yolda uyuyacak nasıl güvensin adama?
10 Yorumlakısa yolculukta insanlar genelde bilinçli olur ve uyumazlar. uzun yolda ise uyuma numarasıyla yaslanma vb şeyler olunca
10 Yorumla
+1 yılUzun yolculuk diye rahtsiz olmuştur
Ilk defa duydum bilmiyordum burda oyle degil01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yıltamamen cahillik ne var ya ben olsam otururm affetmem yobaz bir millet değiliz bence
10 Yorumla
+1 yılVaovvv alkisliyorum onlari👏👏
Kendini begenmis egoistler.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yıluzun yolda uyuyorsun çoğu insan tanımadığın bir adamın omzuna kafanı koymak ister misin ya da senin omzuna bir kafa konuşmasını?
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl10 Yorumla
+1 yılMetro turizim de muavin kızın yüzüne boşalmıştı millet birde adamın yanına otusa ne olur Allah bilir
20 YorumlaŞehirlerarası yolculuk mu bu
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO zman kizla erkek akraba dahi olsa birbiriyle sarilmiyicak. Bunlar sarilip yiyisirler sonra bu ayaklari yaparlar hic sevmem
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 64,1b cevap paylaştı. Kısa yolcukullarda olur, ama uzun yolculuklarda bende kabul etmem.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOtura bilir tabiki sonuçta adı üzerinde toplu taşıma aracı canını seven taksiye binsin derim 🤔
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUzun yol oldugu ıcın dahat edılmıyo bazen tacız durumu olabılıyo
00 YorumlaNe düsüncem mk salagı her seyd ebir mana bekliyosnz malmıdır nedir
00 Yorumla
+1 yılUzun yol malum ;) acabası mi var 🙈🖖
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence insanlar sevişmesin. Çok ayıp. Hiç insan insana bunu yapar mı? Cebrail ile Azrailin böyle bir şey yaptığını düşünsenize ıyyy
00 YorumlaSaçma. bulduğum boş yere otururum
10 Yorumlaneden oturamiorum ne sacma birsey...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGereksiz bisey otursalar ne olacak sanki milletin icinde seviseceklermk ayip ya
00 Yorumla
+1 yılrahatsız olan oturmasın derim :)
10 Yorumla
+1 yılHerkesin düşüncesine saygılı olmak lazım.
10 Yorumla
+1 yılArt niyet olmadığı sürece sorun yok.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılBana bulaşmasınlarda umrumda değil.
10 Yorumla - Devamını Gör (26)
Devamını Gör(71)
4 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Otobüslerde kadın ve erkeğin yan yana oturmaması hakkında ne düşünüyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım