Moğolları sever misiniz onlar hakkında ne düşünüyorsunuz?onlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Haklarında çok birşey bilmiyorum öyle özel bir sevgimde yok zaten moğolistan güzel bir ülkeyede benzemiyor sadece moğolistanda yaşayan eski bir türk halkı var dukha halkımı neydi sadece onları çok merak ediyorum
02 Yorumla- +1 yıl
neden ki?
En İyi Cevaplar
Barış Mançonun tayfası çok mükemmel bir müzik grubu 😊
11 Yorumla- +1 yıl
ben millet olarak söylemiştim ırk
Cengizhandan dolayı az çok bir ilgim var gerçi Cengizhanın Moğol olduğuda meçhul ama neyse onun dışında dünya üzerindeki en barbar topluluklar arasında başı çeker Moğollar
01 Yorumla- +1 yıl
onun soyundan geliyorum ve moğollar bildiğin kadar barbar bir ırk değil
+1 yılİslama zulmetmişlerdir..
Buhara'da Semerkand'da..
Sevmem..
Hatta Cengiz ismi koymak İslamda caiz değildir..
#Vesselam06 Yorumla- +1 yıl
iyi ki öyle yapmış atalarım siz arapları ne güzel kesip biçmiş işte
- +1 yıl
Ulan adından utan o zaman..
Furkan Kur'anın diğer adı..
Önce adını yani kendini silde sonra atalarınla övün.. - +1 yıl
ben ve arkadaşım bu sitede kim daha yakışıklı diye oylama yapacaktık ve o hemen kendi ismini yazdı ve sitede takılınca beğendim ve kullandım gerçek adım akınaydır ve ayrıca cengiz hanın 54 göbek torunuyum oh ne güzel kesip doğramış arapları müsllümanları https://i.hizliresim.com/6m2gWN.png
- +1 yıl
Sıkıntı yok kardeş..
Merak etme bu dünya 60-70 yıllık bir ömür..
Sen Müslümanın 60-70 yıllık ömrünü aldın..
Cehennem ise sonsuzdur..
Siz Cehennem'de cayır cayır yanarken intikamımız tam alınmış olacak.. ;)
Haydi görüşürüz.. ;) - +1 yıl
He bu arada atalarına Celaleddin-i Harzemşah'ı bir sor bakim.. ;)
Yanında yedek donda götür..
Çünkü adını duyunca altlarını nasıl pislediklerine şahit olacaksın.. 😎😎 - +1 yıl
hala bu uyduruk cehennem masallarına inanıyor musunuz :D
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
13Cevap
Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Evet mogollari severim.. kan bagimizin oldugunu da dusunuyorum..
10 Yorumla
+1 yılMoğollara karşı bir kinim ya da düşmanlığım yok, sempatim de yok
10 Yorumla
+1 yılMoğollar kim diye soran Kamiller var ne diyeyim ya 😀
04 Yorumla- +1 yıl
ne diyem tanımıyorlar işte cengiz hanıda mı tanımazsın sen
- +1 yıl
Söyle onlara ATA'sını bilmeyen it peşinde gezer 😀
- +1 yıl
o benim dedem onun soyundanım ve ayrıca cengiz han Türk değil ki Moğol diye biliyorum bize
- +1 yıl
Yaşın daha genç azıcık kitap oku kardeşim
Annem Moğolistanli bir Türk
Seviyorum çok asiller05 Yorumla- +1 yıl
annen kazak mı moğol mu
- +1 yıl
Moğolistanda kazak nüfusu fazla olduğu için birde Türk yazdığın için kazak olabilir diye düşündüm çünkü Moğollar Türk değildir
- +1 yıl
Evet Moğollar Türk değil ama Moğollar zamanında bizzat Moğolistan da yaşayan Türkler vardi. Sonra kendi aralarında kız alıp verme olayından sonra türklesme çoğaldı.
Annem Tuva Türklerinden
Moğolistan resmi dilinin de göktürk olduğunu bilmesende olur.
Resmi dili Moğolca, Göktürkçe, Uygurca, Farsça,
Çince
Bilir misin? Mogol zamanından günümüze gelmiş kaç Türk boyu var?
Canim tarih öğren biraz - +1 yıl
ama ben bir moğol Türk kökenli halklardan biriyim nasıl mı oluyor cengiz handan sonra ki atalarım günümüz kazakistanına yerleşmişler ve neredeyse bu zamana kadar hepsi Türk kadınlarıyyla evlilik yapıp Türk kültürünü benimsemişler kökenimiz moğol kimliğimiz Türk oluyor
- Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılBana mogol der arkadaslarim😂
112 Yorumla- +1 yıl
ama çekik değilsin?
- +1 yıl
gayette cekik gozluyum
- +1 yıl
kusura bakma alakası bile yok
- +1 yıl
kalemdendir yoksa insanlar abtal mi mogol dicek
- +1 yıl
kalemle alakası yok gir bak benim profilime moğollar benim gibi çekik olur
- +1 yıl
sen cekikmisin simdi
- +1 yıl
ona bakilirsa mogollarin goz kapaklari yok neredeyse cekik goz degisiyor benimki benzetme yarim akilli
- +1 yıl
cekik goz mogollara ozgu bir sey degil
- +1 yıl
ben tamamen çekik gözlüyüm fotoğrafta fotoshop var
- +1 yıl
tabi
- +1 yıl
ve ayrıca ben Türk moğol kökenli olduğum için gözlerim hafif çekiktir öyle çinliler gibi çok değil fotoda gördüğün gibi çekik
- +1 yıl
he evet he
+1 yılMoğolları severim. Hem kan bağımız var hemde kendi özlerini iyi korumuşlar. En azından arap bedeviliğine özenip kendi özlerini unutmamışlar.
00 Yorumla
+1 yılMoğolları ataları kim sevmez ki 😎
11 Yorumla- +1 yıl
adamsın kardeşim
Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ben sana aynı soruyu sormak istiyorum Akınay.
116 Yorumla- +1 yıl
kendim bir moğol Türküyüm ve kendi ırkımı severim
- +1 yıl
cengiz hanın soyundan geliyorum ondan sonraki atalarım kazakistana gelip neredeyse hepsi kazak Türkleriyle evlilik yapıp Türk kültürünü benimsemişler ve bize ön kazaklar denir
- +1 yıl
evet aynen öyle ve Türk kültürünü benimsemişler
- +1 yıl
Moğol e Türkün birleşiminden melezlik olmaz çünkü kökenleri genleri dnaları aynıdır onları ayıran tek özellik ayrı dilleri konuşmaları ve kültürleri farklı olmaları yani bu bilimce kanıtlanmış bir şey Türk Moğol melezi olmaz
- +1 yıl
alakası yok aynı kökenden gelen iki milletin melezi olmaz
- +1 yıl
kardeşim mğollar Türk değil olmamasının sebebi kültür din ve dil farkıdır ama bunu bütün dünya biliyor moğol ve Türk aynı kökenden geliyor ikisininde ana yurdu tanrı dağı kutsal şehri ötükendir yani anlayacağın aynı atadan gelen iki kavmin melezi olmaz çünkü yüzyıllardır aynı coğrafyada yaşamış genleri aynı mutasyona uğramıştır
- +1 yıl
anladığına sevindim
- +1 yıl
ben yıllardır araştırıyorum internetten sürekli kütüphanelere gidiyorum Türk tarihini araştırıyorum vs s yılların birikimiyle bunları öğrendim
Gizli Üye(30-35)+1 yılAcımasız cesur bir ırk severim
11 Yorumla- +1 yıl
evet öyleyiz sağolasın
+1 yılSevmem. Sevdiğim tek ırk Türk ırkı !.
07 Yorumla- +1 yıl
moğollar Türk değilmi :D
- +1 yıl
@wendettaaa değiller.
- +1 yıl
hmm tamam :D
- +1 yıl
yahu biz moğolistanda kendimize moğol Türkü deriz moğolların Türk saylılmamasının tek nedeni aynı dili konuşmamamız ve islama büyük zarar verdiğimizdir yani neden sadece o yoksa moğol bir türk boyudur
- +1 yıl
Din konusu umrumda değil ben Türkçüyüm, istanbullu ateist arkadasimda var samsunlu deist arkadasimda var kazakistanlı müslüman arkadasimda var... şu din konusunu bir geçin herkesin inancı kendine ben damarlarında akan kan ile soyu ile ilgilenirim inançlar umrumda değil. Kazakistanlı Ahmet Yesevininde dedigi gibi " din tercih, Türklük kaderdir " din konusu ile birlikte Türklüğü önemseyenler Ülkücülerdir din konusunu sorun etmeyip Türklüğü önemseyenlerde Türkçülerdir bu iki kesimi karıştırmayalım... herneyse din konusunu gecelim, konu mogollara gelince mogol Türkü olmaz, mogalistan Türkü olur mogollar bir kabile değil Türklere cok benzeyen bir ırktır farkımızsa çin kaynaklarında da belirtildigi gibi Türkler Göktürkçe alfabeyi olusturunca ortaya cıkmıstır. Mogalistan Türkleri iskitler (sakhalar), merkitler vs dir en bilindigi ise tatarlardır.
- +1 yıl
yazık yacidden çok yazık o yobaz din alimleri nasılda asimile etmiş sizi cidden çok yazık daha 13. yüzyıla kadar Moğol sadece bir boy idi ne ara bu bir millet oldu hatta cengiz hanın bir sözü vardı Türklerin bin boyu vardır biride moğollardır ve o tatar dediğin boy ise asimile olmamış yani Türklüğünü korumuş moğollardır hiç bir tarih bilgin yok
- +1 yıl
😊 siyasi gorusum hakkinda en ufak bilgin yok dini kullanan dinci tiplerden nefret ederim 1. mogollar boy degildir 2. siz mogol soyluların Cengizhandan baska ovunecek lideri yok 3. İlgi alanm siyaset tarih dil ( ingilizce vs ) bana bu konularda ders verecegini saniyorsan bu ahmakca olur 4. mogalistanda yasamis Türklerden ( tatar, merkit , iskit vs ) bahsettim onlara asimile vs demedim ve zaten bir Türk asla etnik asimileye ugramaz 5. Tatarlar mogol degil mogalistanda yasamis olan Türklerdir !! 6. Cengizhanın annesi merkittir yani bir Türktür Cengizhanın ordusunun askerleri Türktür komutan askersiz bir hictir Cengizhan Türk askeri ile ve kanındaki Türk kanı ile bir yerlere gelmistir 7. Bazı tarihciler Cengizhanın şato Türklerinden geldigini soyler bu 8. Sürekli din konusunu öne sürmen oldukca tuhaf sen ne Türkçü olabilirsin ne de baska br halt çunku biz Türkçüler, Türkün inancına degil damarlarında tasidigi asil Türk kanına bakarız bu 9. Tartışamayıp hakarete gecmen oldukca cocuksu10.
+1 yılBen herkesi severim de onlar kim yaww :) :D
033 Yorumla- +1 yıl
sen moğolları tanımıyor musun?
- +1 yıl
Yok tanımıyorum :/
- +1 yıl
cengiz hanı tanıyor musun?
- +1 yıl
Onu tanıyorum bak bir arkadaşımın adı Kayseri'de oto galerisi var da sen onu nereden tanıyorsun?
- +1 yıl
senin dünyadan haberin var mı acaba
- +1 yıl
Benim ölüyle değil diriyle işim oluyor ekseriyetle arkadaşıma çok zalımsın dedim oturdu bana 3 saat kendini anlattı tamam yeter dedim çok merhametliymişsin eyvallah anladık tarihin en uzun yaşayan imparatorluğu hey gidi günler hey sene 1206 olması lazım :)
- +1 yıl
moğollar günümüzdede yaşıyor
- +1 yıl
Evet arkadaşım mesela hala yaşıyor arkalarında daha ne Cengiz hanlar yaşıyor bir bilseler geri dönerlerdi adam dağ gibi 1.93 boyunda
- +1 yıl
yalnız ben onun soyundan geliyorum ve ayrıca o kadar uzun değil diye biliyorum
- +1 yıl
Ben de onun soyundan geliyorum bence araştır boylar uzun kaynaklar sağlam olsun yalnız her tarih sitesi doğru bilgi vermiyor,
- +1 yıl
sen hangi boydansın
- +1 yıl
1.75
- +1 yıl
hayır cengizin hangi boyundansın yani kökeninden
- +1 yıl
Anladım şimdi özür annem Kazak babam Türk telefonum China her türlü soyumuz orada
- +1 yıl
iyide Türkler ve kazaklar onun soyundan gelmiyor ki zaten dünyada 16 milyon insan onun soyundan geliyor az salla
- +1 yıl
İyi araştır bence Kazaklar, Gürcüler, Azerilerin asıl kökenlerini çoğu der biz onun soyundan geldik diye forumlarda bile konusu geçmiştir bence sen iyi oku iyi öğren ablan daha çok biliyor dedemde Kore gazisiydi benim her türlü çekiğiz yani senin soy nereden?
- +1 yıl
ben cengizin oğlu çağatayın soyundan geliyorum ve ayrıca bili adamların yaptığı araştırmalarda gürcüler azeriler ve kazaklarla cengiz hanın hiç bir gen bağı olmadığını savunur moğolistanın bir bölümü onun soyundan gelir o kadar
- +1 yıl
Bir de Ögeday vardı herhalde bilim adamları daha regl ağrılarını, düzensizliklerinin nedenini bulamadı onu mu doğru tahmin etsinler herkeste bir asimilasyon vardır bilim birçok konuda yanılıyor bence bir kere daha araştırılmalı bu konu çünkü çoğu kişide aynı görüşe sahip dünyaya şu an yayıldılar 16 milyon dediğin işte her yerde olanlar
- +1 yıl
bu direk y kromozonundan anlaşılan bir şey siz mavi kurdun soyundan gelmiyorsunuz bırakın
- +1 yıl
y'ler x''ler karıştı çoktan onlar mı kaldı sende biz de Tarkan'ın soyundan geliyoruz kurdun soyundan sen gel ben bunun soyundan gelmişim :/
https://youtu.be/O6giBtpUWVU - +1 yıl
kafanda var mı senin?
- +1 yıl
Yokk ben gayet sağlıklıyım bak çoğu kişi bile bu kadar bilgi vermedi sana konu hakkında yine yaranamayan ben oldum hıhhh neyse iyi günler ben işe gider. :D
- +1 yıl
sizede
- +1 yıl
:/ :/
- +1 yıl
ne oldu
- +1 yıl
Küstüm :(
- +1 yıl
neden ki
- +1 yıl
Sen hala Kazaklar ve Türkler arasında Moğollar olduğuna inanmıyorsun diye küstüm oysa varlar valla bak hem eğlenip, hem güldürüp hem de düşüncelerimi anlatmaya çalıştım iyi araştır bizler arasında bile hala genetiğinin Moğol olduğunu bilmeyen azınlıklarda var asimilasyon konusunda ise ciddiydim ben sana bunu anlatmaya çalıştım ama başarılı olamadım galiba :(
- +1 yıl
yani olabilirde ama bu cengizin soyundan geldiğini kanıtlamaz sadece moğol olduğunu kanıtlar
- +1 yıl
Bak bu bilgi doğru;
moğollarla ağır biçimde karışmış türk boyudur.
hele doğu kazakistan ahalisi, kültür olarak türkleşmiş, bir yığın safkan moğol.
uygurlar onlardan kat be kat türk'tür.
Uzunca araştır sonuç bu oluyor ya da Kazakistan-Moğol ilişkisi yaz internete yorumları sonuçları gör asimilasyon olunmuşsa eğer hiçbir ırk, klan için Cengiz Han'ın %100 soyundan geldik denilemez o dönemin tarihinin iyi bilinmesi şart şimdi bile çıkıyor bir dünya şarlatan sözüm senden dışarı ben Peygamberin soyundan geldim diyor ama bu sayı hiç bitmiyor ne hikmetse bunun kadar gariptir tarihin gerçekleri asla emin olamıyorsun :) - +1 yıl
belki öyledir
- +1 yıl
Senin iyi bir araştırmaya ihtiyacın var burada bile 2-3 duyduğuna inanma derim başından beri bunları anlatıyordum da neyse zamanını aldım tekrar iyi günler genç adam :)
- +1 yıl
ya tamam moğol olabilirler ama cengizin soyundan gelmiyorlar ben onu kast ettim
- Diğer konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılAcımasızlar
15 Yorumla- +1 yıl
öyleyiz
- +1 yıl
Moğolmsusun?
- +1 yıl
cengiz hanın 54 göbek soyundan geliyorum moğolum
- +1 yıl
aile soy ağacımız var
- Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan ırkından küçük bir millet.
05 Yorumla- +1 yıl
tarihin en üstün ırklarından
- +1 yıl
En üstün ırk Araplardır.
- +1 yıl
kendi kızını diri diri gömen bir kavimin ne üstünlüğü olabilir anlamıyorum ve unutma ki yüzyıllar boyunca Türkler sizi idare etti sizTürkleri değil moğol istilasında atam cengiz han 6 milyon arabı kesmiştir atam hülagü han ise gene 2 milyon arabı doğramıştır ve buna bakarek sizden üstün olduğumuz apacık bellidir ve arapların ortaya çıkış tarihi ms sonraki ttarihtir Türkler 7 bin yıldır düyada cirit atıyor kurduğunuz 2-3 imparatorlukla kendinizi üstün mü zannediyorsunuz 2 dünya devleti 16 imparatorluk 164 devlet kurmuş bir ırktan üstün müsünüz ve şunuda unutma kurulmuş en güçlü 2 imparatorluk osmanlı ve moğol imparatorlğudur yani Türk imparatorluğu siz ilk 10 sırada bile değilsiniz unutma sizin tarihinizi muhammed yazdı bizimkisini ise tarih https://i.hizliresim.com/6mYY3E.jpg
+1 yılRakı balık :D
10 YorumlaTam bir pislikler
01 Yorumla- +1 yıl
defol siteden
- Diğer konusunda 458 cevap paylaştı.
+1 yılgrup mu? millet mi?
01 Yorumla- +1 yıl
millet
CcC cengiz han CcC
01 Yorumla- +1 yıl
o benim dedem onun soyundan geliyorum ve CcC işareti islamı simgeler ve o müslümanları hiç sevmezdi bende sevmem ama onu atan olarak görüyorsan kabulümdür
+1 yılBişey düşünmem
10 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı