Cevabın nedir?
Peygamberimiz bu konu hakkında "Bir erkek, hanımını döverse, kıyamette onun davacısı ben olurum buyurmuştur. Ayrıca ayet mealinin doğrusu ;
Erkekler, kadınlar üzerine hakimdir [aile reisidir.] Çünkü, Allahü teâlâ, bazı kullarını, bazı hususlarda bazısından üstün yaratmıştır. Hem de, erkekler, kendi mallarını, onlar için sarf ederler. Kadınların iyileri, Allahü teâlâya itaat eder ve kocalarının haklarını gözetirler. Kocaları hazır olmadıkları zaman, onların namuslarını ve mallarını, Allahın yardımı ile korurlar. Hıyanet etmesinden korktuğunuz kadınlara, karı koca haklarını öğretin ve tatlı sözlerle nasihat edin, onları yatağınızdan ayırın. Yine de, uslanmaz iseler, hafif dövün! Uslanırlarsa, onları üzecek şey yapmayın, kendilerini incitecek bahane aramayın.) [Nisa 34]70 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTek bu mu aklına takıldı?
Nebe suresi 33. ayete de bir göz at.10 Yorumla
Diğer konusunda 7,4b cevap paylaştı. Ben de şuna anlam veremiyorum Allah gibi mükemmel bir varlık var, zaman mekandan bağımsız her şeyin en iyisini biliyor yani Alim-i Mutlak ama her ne hikmetse insan aklının bulduğu insan haklarına göre çok çok batıl sosyal yaşam kuralları koyuyor.
Bu yazdığım Tanrı'nın varlığını sorgulamak değil dinlerin varlığını sorgulamaktır. Tanrı var mıdır derseniz bence yoktur ama bu konu o konu değil.24 Yorumla
Soran+1 yılBizi omzunda tasiyan adama laf yok lutfen ama
Soran+1 yılRahat dur :D
+1 yılÖyle bişey olabilir mi sence? Kuranda kadını dövün yazabilir mi? Herkes diri diri gömerken o omuzlarına alıp gezdiriyodu cennet anaların ayakları altındadır bir kadın daha ne kadar değerli olabilir baksana şu cümlelere
84 Yorumla- +1 yıl
@cosyyy Nisa 34 açık bir şekilde dövün diyor
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Artı veren 4 kız 1 erkek neyin kafasını yaşıyorsa
Soran+1 yıl@cosyyy yavasca :))
Hatırlatta eig senin
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
12Cevap
+1 yılAyette geçen VADRİBUHÜNN kelimesi, VURMAK, UZAKLAŞTIRMAK, GÖNDERMEK, SEFERE ÇIKMAK, ÖRNEK VERMEK, KAPATMAK, MUAF TUTMAK, ÖRTMEK anlamlarına gelmektdir. Bu anlamlara geldiği halde Kur’an ın öğretisine ve adalet hükümlerine tamamen ters düşen bir anlamı seçerek, toplum arasında kuşkular yaratılmış, hatta Kur’an düşmanlarının eline, koz verilmiştir. Bu ayette, DÖVÜNÜZ anlamını vermek ve kabul etmek, hem devamındaki ayete ters düşüyor, hem de Kur’an ın diğer ayetlerine. Bilakis peşindeki ayete bakarak hangi anlamda kullanıldığı açıkça belirtiliyor aslında. Kur'an arapçadan çevrildiği için anlamlarında karışıklık olabiliyor.
37 Yorumla- +1 yıl
Tam tamına 40 adet İslam aliminin ayeti çevirisi mevcut burada
Yani 40 islam alimi de din düşmanı ve sen dinin tek savunucususun belki Mehdi bile olabilirsin kanka ben biat ettim sana :D :D - +1 yıl
@Articuno Anladım. Ancak şimdi farkettim peşine alıntıdır yazmayı unutmuşum yani kelimenin anlamları bunlar isteyen araştırabilir ama dediğin gibi çoğu islam alimi senin söylediğin anlamda çevirmiş bnim okuduğum Kur'andada öyle yazıyordu bununda açıklaması var ancak çok detaylı konu ama diğer anlamları kullanan alimlerde mevcut yok değil anlatmak istediğim konu daha çok çevirilerde aksamalar oluyor konusu idi senin düşüncendir birşey diyemem sadece bir detay atlamışım senin aracılığınla belirtmiş oldum :)
- +1 yıl
@Articuno Ben sana İslama gel çağrısı yaparım ama sen kabul edersin etmezsin adamın düşünceye bak ben dinimi iyi biliyorum merak etme bir kusur bulamadım hatta mükemmel bir din dini zayıf olanların kafasını karıştırabilirsiniz ama benim gibi dini dincilerden değil gerçekten çok detaylı araştırarak öğrenen kişileri değil yanlış kayaya çarptın :)
- +1 yıl
@Articuno İşine gelmeyince hakaretlere başlamak huyunuz olsa gerek bu sitede çok var :)
- +1 yıl
@Articuno Evet. Onlar yanlış biliyor, ne kadar fazla olurlar ise olsunlar.
"Yeryüzündeki insanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Sadece sanıya uyarlar onlar ve sadece saçmalarlar." 6:116
"Ve derler ki: "Rabbimiz! Biz, efendilerimize, büyüklerimize itaat ettik de bizi yoldan saptırdılar." 33:67
(Kıyamette) Resul de şöyle der: "Ey Rabbim, benim toplumum, bu Kur'an'ı terk edilmiş/dışlanmış halde tuttular." 25:30
+1 yıl4: Allah'ın bazısını bazısına üstün kılması nedeniyle ve mallarından harcamalarından ötürü erkekler, kadınlar üzerinde hüküm sahibidirler. (Ama öte yandan da) saliha kadınlar; gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri (hakları), kocasının bulunmadığı zamanda koruyanlardır. Baş kaldırmalarından endişelendiğiniz kadınlara (önce) öğüt verin, (etkili olmazsa) onları yataklarında yalnız bırakın, (o da olmazsa, son çare olarak sınırları aşmamak şartıyla) onları (iz bırakmayacak şekilde, suçlu oldukları hasebiyle) dövün. Size itaat ederlerse sakın aleyhlerine yol aramayın. (Unutmayın ki) Allah (hepinizden daha) yücedir, büyüktür.)
00 Yorumla
+1 yılBayan hocaya soru sorar
-hocam oje suruyorum gusule mani olur mu
-evet gusul kabul olmaz
Hocanın cevabı tatmin etmeyince kadinda derki ben yapiyorum oluyor;)
Seninkide o hesap
Bir tane daha yaşanmış kissadan hisse anlatayim
Yabancı bilgili bir bayan kuran da açık aramaya baslamış 15 senenin sonunda kuranı kerimde açık bulamayınca asıl kusurun kendinde oldugunu farkedip müslüman olmuş;)41 Yorumla- Diğer konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılNamusunu lekeleyecek bir şey yaparsa. Fahişelik gibi. Veya hırsızlık huyu varsa vs...
sorularlaislamiyet.com/islam-dini-kadinlari-dovulmesine-izin-veriyor-mu-nisa-suresi-34-ayette-gecen-dovun-ifadesini-nasil118 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Bazı geleneklerde şiddet normal karşılanıyor. Benim ailem de Müslüman ama annem evlenmeden önce belirtmiş böyle bir şey olursa bu iş biter diye. Öyle bir şey de olmadı çok şükür. 22 yıllık evliler.
- +1 yıl
@Articuno Aşağıda şiddetin derecesini zaten wildworld00 belirtmiş. Tekrar belirtmeye gerek var mı? Verdiğim linkte de var bu kıstaslar.
Her suçun bir cezası vardır ve özellikle bizim dinimizde kısas vardır. Eden bulur. Hiç bir suç cezasız kalmaz. Tabii madur kişi affederse ayrı. Madurken affetmenin sevabı da belirtiliyor.
Allah bizim namuslu bir hayat sürmemizi istiyor. Bunun neresi sorun? Neresi zor? Çalmıyorum, çırpmıyorum, kimsenin malına, ırzına göz dikmiyorum. Ve gayet de rahat yaşıyorum bunları yapmadan. - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Bak susayım susayım diyorum, Hakan boşver diyorum ama en nefret ettiğim şeyi karşımda görünce sinirim bozuluyor. Bak bir insan bilmeyebilir kızmam, yanlış da biliyor olabilir insanlık hali. Ama yanlış bilgisini doğruymuş gibi savunuyorsa işte sinir olmamak elde değil.
Suudi Arabistan nasıl Sünni değil acaba? Nüfusunun yüzde 90'ı sünni olan bir ülke nasıl sünni olmuyor? Suudi Arabistan'da Şii çoğunlukta olan şehir sayısı toplasan en fazla ikidir ve sadece doğusunda küçük bir alanda yaşar Şii halk. Nüfusunun yüzde 90'ı Sünni'dir
https://i.hizliresim.com/oEZBqR.jpg
Dilersen sayfa ama her yerden ulaşabilirsin bu bilgiye
tr.wikipedia.org/.../%C4%B0slam%27%C4%B1n_n%C3%BCfus_yap%C4%B1s%C4%B1 - +1 yıl
- +1 yıl
Duydum ve bu seni haklı çıkarmıyor kıvırmayı geç bence artık. Önce Sünni değil dedin. Sünni olduğuna adım gibi emin olmama rağmen nasıl ya diye baktım tekrardan şüpheye düşüp ve haklı olduğumu gördüm.
Neyse ben senin ne diyeceğini biliyorum Görçök öslöm ö döğöl :D Ha zaten hiçbiri gerçek İslam değil - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Surede yanlışlık var deme canım kafirliğe kadar yolu var.
Orada demek istediği şu kadınlarınız yanlış işler yaparsa aşama aşama onları yapın diyo mecbur kalırsanız hafifçe dövün diyo çünkü kadın erkeğin korumasındadır. Evli kadının zina etmesi mesela. Gerçi bizimkiler direk dalar da.00 Yorumla
+1 yılBana göre Kuranın bazı kısımlarının değiştirilmiş veya yanlış sunulmuş olma olasılığı var. Saygısızlık veya dinsizlik olarak nitelendirecek olursa hiç yazmasın bile. Sadece uzun yıllar boyunca bir kitaba illaki dışarıdan bir dokunuş olmuştur ilk günki gibi bu günlere kadar gelmiş olamaz.
17 Yorumla- +1 yıl
@Allisqe Değiştirilmiş derken demek istediğim niyeti kötü insanlar tarıfınfından bir müdahale söz konusu olabilir.
- +1 yıl
@TalkingBody yanlış biliyorsun ve dinden çıkarsın Kuranı Kerim kıyamete kadar korunaca
- +1 yıl
+1 yılKesinlikle yanlışlık vardır başka bir ihtimal mümkün olabilir mi hiç 😹
14 Yorumla
Soran+1 yılYani, aksini hic dusunme
- +1 yıl
Yani 40 islam alimi de din düşmanı ve sen dinin tek savunucususun belki Mehdi bile olabilirsin kanka ben biat ettim sana :D :D - +1 yıl
Sakin ol sizdenim :D
Soran+1 yılBiliyorum ama @Articuna coştu azcık
Diğer konusunda 580 cevap paylaştı. Sağır duymaz uydurur misali. Yorumlamalar da işlerine geldiği gibi oluyor. Saksıya fesleğen gibi oturturum anlamı da çıkabilir :D
https://www.youtube.com/watch?v=-nIcp0xv4p000 Yorumla- Diğer konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılKadının yüzüne vurmak haram göğsüne vurmak haram, avuç içi gelecek şekilde vurmak haram yani sadece parmak ucuyla vurabilirsin ne kadar acı verebilirse artık.
33 Yorumla- +1 yıl
@Articuno kadına her türlü haksızlığı yapıyorsunuz, yeri gelince iffetine küfür etmeyi biliyorsunuz, kadını kullanmayı biliyorsunuz, neyin sorusu bu şimdi? Ordan burdan üç beş yazıyla din öğrenilmez bunu sadece islam için söylemiyorum. İslam kadına en çok sahip çıkan koruyan ve gözeten bir din. Sana gerektiğinde hırpala diyen nedenini de belirtmiştir araştırmanı tavsiye ederim yalnızca.
- +1 yıl
Akla ve mantığa davet ediyorum seni. Ben kadına şiddete engel olmayı savunurken aynı zamanda ''kadına her türlü haksızlığı yapıyorsunuz, yeri gelince iffetine küfür etmeyi biliyorsunuz, kadını kullanmayı biliyorsunuz'' dediğin eylemleri yapıyor olabilir miyim?
''Ordan burdan üç beş yazıyla din öğrenilmez'' diyorsun da nereden biliyorsun benim bilgi birikimimi peki?
- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılbu bu şekilde değil.
Eşleriniz sizi dinlemez ise uyarınız.
yine aynı devam eder ise yüzüne gögüs kafesine özel yerlerine asla vurmadan elinizin ayası değmeyecek şekilde hafifçe iki omzu arasına vurunuz.
3. sünde tekrar ederse biraz daha artırarak aynı yere vurunuz.
4. sefer de yatağında yanına gitmeyiniz
bu durum devam eder ise talak meydana gelir.00 Yorumla
+1 yılŞimdi orada dövmek birçok anlama çıkabilir meale itibar etmeyin diyen din bezirganlari çıkacak. Hayat boyu şiar edinilecek bir kitabın birçok anlama açık olması ve bunun hikmetine ancak üst kademe din alimlerinin varabilmesinde mantık göremiyorum.
00 Yorumlakim türkçe meale bu şekilde çevirdiyse allah bela sını versin. O*ospu çocuğu ipneye bak sen. hangi kitap bunu yazar be. hz muhammed kaç kere eşini dövmüş?
30 Yorumla
+1 yılOradaki arapça kelimenin türkçede tam bir karşılığı yokmuş. Bir sürü karşılığı varmış. Dövün den ziyade ortak yolu bulmakta anlamı. Okumadan araştırmadan direk inanmayın böyle şeylere
00 Yorumla
+1 yılMealler arasında farklılıklar oluyor. İnternetten tefsir araştırmanı tavsiye ederim. Hafifçe vurmak diye bir şey var. Ama bunların da ölçü ve sınırları var.
00 Yorumla
+1 yılDovun derken insanlarin aklina neden agiz burun kirmak geliyor kuranda ki parantez icleri gecersiz mi saniyosunz
00 YorumlaAaaa ama yanlis lanse ediyosun orda dövün demiyor hafifce dövün diyor :Dd
01 Yorumla
Soran+1 yılTekme degil tokat atsin tamam asdf
+1 yılArapca'dan cevrilmiş olduğu icin anlamlar doğru degil
Onlarin dilinde farkli anlamlari var
Birebir aynı değil yani cevirmesi11 Yorumla- +1 yıl
Yani 40 islam alimi de din düşmanı ve sen dinin tek savunucususun belki Mehdi bile olabilirsin kanka ben biat ettim sana :D :D
Dövün kelimesi arapça da bircok anlama çıkıyor. Orada kasıt sert bir dille ikaz etmek
22 Yorumla- +1 yıl
Yani 40 islam alimi de din düşmanı ve sen dinin tek savunucususun belki Mehdi bile olabilirsin kanka ben biat ettim sana :D :D
Yanlış biliyorsun. Önce ikaz edin
Olmuyorsa Kaba etine vurun hafifçe
Oda olmuyorsa bosayin30 YorumlaBu saçmalığa bakacağını kuranı aç oku bunu hazırlayan kimse kafasından sıkmış arkadaşım kuranı aç doğrusu yazıyor böyle şeylere aldanma akilli ol 😉
00 YorumlaVe dövün değil, bunlar da fayda etmezse (fazla incitmeden) dövün diyor.
Aaa, ama incitme demiş lütfen. Ayıp yaani.00 YorumlaSurede yanlislik falan yok Allahtan daha iyi mi bileceksin?
00 YorumlaDövün diye çevirilen darabe aslında arapçada bir sürü anlama geliyor..
02 Yorumla- +1 yıl
Kuranda kadina siddet yok zaten. bu kesinlikle yalan
04 Yorumla
+1 yılDerin konular
Kadınlar bas kaldirabilir
Köle değiliz kimsede bana bir poh yapamaz
Bilemiyorum00 YorumlaLadın asi olursa ve hemen boşanmasınlar diye ucundan değdirme dayak değil yani
00 YorumlaBu zinada geçerli iyi araştır
11 Yorumla
+1 yılBenim de kafam karışık
10 Yorumlapeygamberimiz ne zaman dövmüs ki? yapmayin.
01 Yorumla
Soran+1 yılValla ben bir sey yapmadim =/
Diğer konusunda 10,4b cevap paylaştı. sen kesin müslüman değilsin
14 Yorumla
Soran+1 yılBu sorudan cikardigin sonuc bu yani
Bunu hangi siteden buldun
00 Yorumla- Diğer konusunda 520 cevap paylaştı.
+1 yılYo doğru
00 Yorumla
+1 yılNerde gördün bunu.
01 Yorumla- +1 yıl
İslamda dövün demiştir ama bazı konular için.
+1 yılİyiymiş
00 YorumlaBilemedim
00 YorumlaBu ne be Allah Allah
00 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?