Bir Mersinli olarak, o cennet şehri harabeye çevirenlerden nefret ediyorum. Deniz aşırı kirli hatta o kadar kirli ki denizin sahile vurduğu kumlar siyahlaşıyor. Mersinin deniz olan kasabasında büyüyen biri olarak, 10 yıl öncesine kadar sahilinde endemik çiçekler eksik olmayan sahiller, şimdi yalnızca yazın Mersin e uğrayan bir grup yabancı çevreci tarafından ellerinde poşetlerle temizleniyor. Bana göre bunun sebebi liman şehri olan Mersin de denetimler yok denecek kadar az. Gemiler vs. diledikleri gibi yağ vs. atıklarını denize boşaltabiliyor. Ayrıca sanayi fabrikaları.. yine bana göre denize diledikleri gibi boşaltıyorlar. Güzelim canım Mersin, çok güzel bir turizm şehri olabilecek potansiyele sahip iken, hatta upuzun kıyı ve tane tane kumlara sahip olarak belki de Antalya ve Muğla ya geçebilecekken, harabe olmaya mahkum oluyor.
İskenderun körfezine doğru ne yazık ki kirlilik artıyor.. Birde Antalyanın altı sanki sünger gibi suları emip götürüyor denize pek pislik ulaşmıyor.. Ancak Mersin sahişlleri 15-20 katlı eveler ile dolu ve kanalizasyon yetmiyor olsa gerek.
En İyi Cevaplar