Öncelikle çok soğuk ya da çok sıcak olmayacak şekilde bir süre hazırla. Ardından banyo süngeri duş jelini dök ve o kadar fazla dökmeye gerek yok az biraz dök yeter. Ardından duş jelini iyice köpürt ve nazikçe cildini duş jeli ile ovalamaya başla. İster masaj yap ister normal şekilde yap bu kadar.
Bakım meraklısı biri olarak duş jelleri ile ilgili soruları cevaplamayı çok seviyorum. Duş jeli vücut temizliğimizi sağlamak için kullandığımız harika bir ürün. Ben duşta sabun kullanamayanlardanım çünkü sabunun cildimde bıraktığı kuruluk ve gerginlik hissini sevmiyorum. Onun yerine vücudumu derinlemesine temizlediği ve nemlendirdiği için duş jeli kullanmayı tercih ediyorum. Duşta sabun yerine duş jeli kullanmaya başlayanların kafasını karıştıran bir soruya açıklık getirmek isterim.
Duş jeli nasıl kullanılır?
duş jeli nasıl kullanılır
Duş jeli duşta kullanılırken lif ile uygulanmalı. Çünkü lif vücut üzerindeki kirleri temizlerken bir nevi peeling görevi görür. Bazı insanlar duş jelini lif kullanmadan avucuna aldıktan sonra elleri ile vücudunu temizler. Ancak vücutta tam bir temizlik sağlayabilmek için vücudun ovalanması gerekir. Ancak ellerimiz ile ovalamak hijyen sağlamak için yeterli değildir. Bu yüzden lif kullanmak şarttır.
Duş jeli kullanımı şu şekilde olur. Önce lifi ıslatın. Ardından bir miktar duş jelini lifin üzerine dökün. Ardından duş jeli dökülmüş lif ile tüm vücudunuzu temizleyin. Lif cildinizi tahriş edecek sertlikte olmadığı için lifi vücudunuza bastırabilirsiniz. Daha sonra her duştan sonra lifi güzelce temizleyin.
Duş jeli hangi bölgeler için kullanılır?
duş jeli yüze sürülür mü?
Genelde saç, yüz ve vücut için üretilen sabunlar vardır ve tüm bölgeler için kullanılabilir. Ancak duş jeli sadece vücut temizliği için kullanılır.
Duş jeli yüze sürülür mü? sorusunun cevabı kesinlikle hayır. Vücudumuzdaki en hassas bölgelerden biri yüzümüzdür. Yüzümüz için sadece yüz için kullanılan ürünler kullanmalıyız. Yüzünüze duş jeli sürerseniz yüzünüzde tahriş ve sivilcelenmeye sebep olabilirsiniz.
Duş jeli saça sürülür mü? sorusunun cevabı da aynı şekilde hayır. Saçımız için üretilen şampuanlar saçımız için gerekli özellikleri taşır. Kuru saçlar, yağlı saçlar, dökülen saçlar, ince telli saçlar, elektriklenen saçlar için farklı şampuanlar kullanılır. Bu yüzden duş jeli saçınızın ihtiyacı olan özellikleri karşılamaz. Eğer saçınıza duş jeli kullanırsanız saçınız sertleşebilir, yağlanabilir, elektriklenebilir ve hatta tabiri caiz ise keçe gibi olabilir.
En iyi duş jeli hangisi?
Saçımın, yüzümün, vücudumun ihtiyaçlarına uygun kaliteli ürünler ile bakım yapmayı seviyorum. Bu yüzden kullandığım duş jeli de benim için çok önemli. Pure Line Duş Jeli kullanıyorum. Pure Line şu özellikleri taşıyor.
Pure Line Duş Jeli
Vücudu derinlemesine temizler.
Cildi yağlandırmaz ya da kurutmaz.
Cilt üzerinde kaygan bir his bırakmaz ve kolayca durulanır.
Tüm cilt tipleri için uygundur.
İçinde alkol, paraben ve yapay renklendirici bulunmadığı için hassas ciltler rahatlıkla kullanılabilir.
Cildi tahriş etmez.
İçerisinde doğal özler vardır.
Kokuları 12 saat kalıcıdır. Duştan saatler sonra bile harika kokmanızı sağlar.
Diğer duş jellerinin tam aksine kokuları yapay değil doğaldır.
10 farklı koku çeşidi mevcut. Benim en sevdiğim aroması ise Portakal ve Buğday Özlü.
Bu özelliklerde bir duş jeli arayan herkese tavsiye ederim.
Lif olmadan kullanılmaz. Zaten lif olmadan köpürmesi de çok zordur. Ben lifi ıslattıktan sonra duş jelini döküyorum ve vücuduma bastırarak kullanıyorum. Duş jeli olarak da Pure Line tercih ediyorum. Çünkü kokuları çok doğal ve cildimi tahriş etmiyor.
Duş jelini iki şekilde kullanabilirsiniz şimdi ıslak lifi ıslatmak gerekiyor sonra jeli döküp kabartmak gerekiyor o şekilde suya hiç sokmadan yapılır vücuda.