Hayatınızda hiç Kahya Yahya gibi hissettiniz mi kendinizi :) ?

Şarkının ortaya çıkış hikayesi oldukça ilginçtir. O dönemde Cahit Berkay ve Cem Karaca Ataköy'de oturmaktadırlar ve komşudurlar. Her ikisi de kirasını ödemekte zorlanmaktadır. Cahit Berkay'ın aklına Kuşadası Altın Güvercin Şarkı Yarışması'na katılmak gelir zira para ödülü 1 yıllık kira bedelini rahatlıkla karşılayacak kadardır. Cahit Berkay besteyi yapar, bir akşam yemeğinde konuyu Cem Karaca'ya açar. Cem Karaca pek sinirlenir, karşı koyar önceleri ama besteyi dinleyince oldukça beğenir. Cahit Berkay, Cem Karaca'ya "şarkıya tamirci çırağı tadında sözler yazmasını" söyler çünkü böyle bir şarkının beğenileceğini tahmin etmektedir. şarkı kaydedilir, yarışmaya gönderilir ve finale kalır. Cem Karaca Kuşadası'na gidip şarkıyı söylemeye pek yanaşmaz ama Cahit Berkay zor da olsa Karaca'yı ikna eder ve sonuçta şarkı yarışmada birinci olur. Birincilik parası her iki sanatçıyı da bir süre için de olsa düzlüğe çıkarır.

Cahit Berkay bu şarkı için, "sanatçılık hayatımda para kazanmak için başından tasarlayıp, ölçtüğüm tek şarkıdır" der. Şarkı o zaman için de sonrasında da çok beğenilir.

Sözleri:

Diskoteğin önünde kahya durmuş
Araba plakasından fallar tutmuşum
Şu İstanbul şehrinden neler ummuşum
Ummuşumda sadece yutkunmuşum
İçeri giren sarı kız bana baksaydı
Baksaydı da bana bana benim olsaydı
Dur be oğlum kahya yahya gel haddini bil
Sen kahyasın kahya gibi kahyalığını bil
İçeri giren sarı kız bana bakmaz ki
Baksa bile bana bana benim olmaz ki
Olmaz olmaz bilirim ben kahya yahya
O kimbilir neyin nesi ben kahya yahya

Hayatınızda hiç Kahya Yahya gibi hissettiniz mi kendinizi :) ?