Bütün gün net ve ya tv başında ama kitap okumaya zaman gelince çok sıkıcı der al çiğdemi dedikodu yapalım desen çatır çatır konuşur kitaplar hakkında konu açılınca aman neyse der. ben evimin bir odasını kitaplık yapacağım derim millet kitap okumak hayalperest işi der. Ne cahil bir toplumuz 😩😭🙊
Kitap okuyor musunuz? kitap okumayanla evlenir misiniz?
Birçok insan sadece "moda olduğu için" ve kültürlü görünmek için okuyor.. Kitap okumak bazı kişilerce çok abartılıyor.. (senin şu an yaptığın gibi) Faydalı kitap var, boş kitap var.. Özellikle roman okuyan biri bana "kitap okuyorum, kendimi geliştiriyorum" demesin.. Romanlar sadece yazarın hayal gücünden ibarettir.. Çoğu zaman bilgi vermez.. Film seyretmekten farkı yoktur.. Boş işlerin başında gelir.. Tabi ki eğlenmek için bazen boş şeyler de yaparız, ama bunu kalkıp da bir üstünlük simgesi olarak göstermeye kalkarsak cevap olarak kahvede maç muhabbeti yapan adam da o konuda "kendini geliştirdiğini" iddia edebilir..
Tam bir kitap aşığıyım. Kitap okumayanla evlenmem diye bir şey demiyorum tabi ki ama okusa çok iyi olur hayat onunla daha güzel olur. Okumasa bile ben onu yavaş yavaş alıştırırım hem.
Ben de çok fazla okurum. Şu an odamda bir duvarım boydan boya kitaplık ilerde kendi evim olunca daha büyüğünü yapmayı düşünüyorum :D evliliğe gelince kitap okuyan birini isterim tabi ama büyük konuşmam okumayanla evlenmem diye :D
Kitap okuyanlar olaya daha geniş açıdan bakabiliyor fakat bazı insanların kitap diye iki kapak arasına sıkıştırılmış ahlaksızlık silsilelerini okumaları ağrıma gidiyor. Bir de o kitabımsıları okuyan insanlar etrafta "kitapkurduyum" (!) diye geziyor. Acınacak toplumuz vesselam
Minik bir okuma odası istiyorum ve televizyon, pc, telefon kapatıp 1,5 2 saati o odada çay/kahve içerek kitap okuyarak geçirmek istiyorum. İNŞALLAH kitapsever olur benim eşimde.
Sesin güzel teşekkür ediyorum haklısın sen neysen karşına çıkan da odur. ben boş beleş insanlar barındırmıyorum etrafımda kitap okuyanı konuşmasından bile anlarsın az ve özdür onun sözleri dinlerken hikaye dinliyo gibi olursun ve inşallah Rabbim kitap dolu bir evle çiçek dolu bahçe nasip eder.
kitap düşünceyi inceltir der Cemil Meriç, kitap okumayan nice "kaba" insan okudukça inceldi tarih şahididir, insan değişmez lafı çok yanlış, evet bazı şeyler değişmez huyundan vazgeçmez belki ama okudukça insanların değişimine şahit oluruz
Hobi hatt aklıma komik bir anım geldi en yakın iki arkadaşımla okulda sürekli ya test çözerdik ya böyle konuşurduk hatta hocalar eşlik ederdi hazır cevaptım Google hanım derlerdi bir gün uzaylı konusunda konuştuk ölmüş falan kız diyo kim ölmüş uzaylı dedim dalga mı geçiyorsun be salak demişti 😄
ahahaha :D ben olsam bende öyle derdim :D hatta önce bir garip garip bakar sonra yine garip karşılardım :D şu ülkede kaç kişi uzayla ilgileniyor bırakta garip karşılayalım :D
İşte benim çevremde benim gibidir. boş insan olursan çevrende de gereksiz insanlar olur olul birincisi olduğumda yürüyen kütüphanemiz diye çağırdılar 😄😂
boş insanla ilgili değil, ilgi ve alakayla ilgili :) benimde fiziğe ve matematiğe geometriye ilgim vardı teknolojiye var geldik mühendis olduk işte :D uzaya ilgim olmadı olmasında yeryüzü ayrı bir dünya bana göre de :D
Evlilik bana göre değil sorunu şöyle cevaplayım kitap okuyorum ve kız arkadaşlarımı hep bana yakın tiplerden seçtim bu anlamda evet çoğu ciddi anlamda okuyan sorgulayan tiplerdi
İlla kitap okumasına gerek yok entellektüel olabilir şiir okur meselam , araştırmacı olur. Bunlar yoksa evlenmem spesifik sadece kitap diye şey etmem yani :D
En İyi Cevaplar