üç tane unsur var.. Eline Beline Diline. Bunları özüyle anlarsan ve dikkate alır uygularsan o zaman nefsini de terbiye etmiş olursun. Böyle tesettürle falan olmaz bu iş.
Facede bir ara gormustum kapali ve gayet suh makyajli yellozlar bira iciyordu.. dedimki bu montajdir!!! Gozumle gordum sonra yikildim... vay allah ile aldatanin haline!!! ve ben tesetturlu bir yelloza inandim guvendim.. yemin ederim cok kasar gordum ama boylesini asla!!! Velhasil kelam insan sık gorunmek icin akrabaya hos gorunmek icin insan aldatmak icin degil allah rizasi icin kapanmali ve bunada sonuna kadar uymali...
Nefsini terbiye etmek istiyorsan Başta Millet ne der sorusunu aklından çıkarman gerek yaptıgın hiç birşey milleti ilgilendirmiyor Seni ve Aileni ilgilendiriyor. Tesettüre girersen senin hakkında olumlu olumsuz bir çok laf çıkacak ama sen milletin ne dedine bakmayacaksın senin kalpinden ne geçiyorsa onu yapacaksın sonuçta Allah kalplere güzellik verir, Şeytan aklını çeler.
bir cok kitap var bu konuda. ama usta cirak iliskisi gibi bu iste bir alim bir ovretici bir ogretmenin egitiminden gecmek ve kararli olmak hwrseyden onemlisi Allahla bagi kuvvetlendirmek lazim
Bende düzgün bir içerik diye girdim ama hayal kırıklığına uğradım. Bu kafayla gidersek müslümanların bir halt olmaz. Şu Japonlar müslümanlara geçsede gerçek İslamı bize gösterseler.
Nefis terbiyesini sadece tesettürle bağdaştırmak doğru değildir bence. Esasen nefsi terbiye etmenin en genel üç yolu vardır: Az yemek az konuşmak ve az uyumak.