2 yıldır ciddi bir ilişkimiz var kendisi rus ve yakın zamanda evlilik teklifi aldım. Aileme bu konuyu açtığımda müslüman ve türk olmadığı için olmayacağını günah olduğunu cehennemde yanacağımı söylediler. 1 hafta psikolojik baskı yaptılar evlatlıktan redderiz bu kapıdan çıkarsan geri dönme dedi. Babam açtı kuranı hatta ayeti gösterdi... 1500 yıl önce ile şu an aynı mı? 1500 yıl önceki zayıf kadınla şuan ki aynı mı dinimi değiştireceğim falan yok hayat benim hayatım size ne dedim ailemi tamamen silmeyi düşünüyorum. Sizce doğru bir karar mı?
Cevabın nedir?
İşin dini ve toplumsal boyutu herkese göre değişen bir durum. O nedenle çok şey söyleyebilirim ama kısa tutmak adına sadece evlatlıktan reddetme konusuna değineyim. Hukuken bir kişinin evladını reddetmesi kolay değildir. Evladın anne-babanın canına kast etmiş olması, ciddi dolandırıcılık, tehdit ve kötü muamele söz konusu olması lazım. Onun dışında evladın dini, cinsel, siyasi, evlilik gibi tercihlerinden dolayı evlatlıktan reddetmek ancak Türk filmlerinde olur. Haa, hukuken değil ama toplumsal olarak reddedebilirler. Yani küser ve bir daha görüşmez seninle o ayrı.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hiç rusya ya gittin mi? ya da turizim sektöründe çalıştın mı? Bak ben yıllarca turizim sektöründe çalıştım kadın onlarda kum gibi kum. Bu gun böyle yarın farklı olmayacağının garntisi ny? 2 gün snra başka kadınla yatablir onlarda normal çünkü bizden farklılar. Yanlış yoldasn
42 Yorumla
Aile cok onemli birsey seni kosulsuzca seven tek sey bak ailen olmasa sende olmazdin ayrica madem kuran ayet gunah bunlara dikkat ediyosun peygamber efendimiz hep anaya babaya iylik et of bile deme demis sen aileni silmeyi dusunuuosun bence cok yanlis ailenle konusman gerek o cocugu sevdigini soyke nasil kabul edersniz o cocugu de yani onlarda elbette senin mutlu olmani ister sor ne olursa bu cocugu kabul edersiniz diye o cocuk musluman olsun sen dinini niye degistiyorsun cocuk icin o senin icin degistirsin
00 Yorumla
+1 yılDogru degil. ask Sevgi her zaman karsimiza cikacak seyler insan tek bir ailesi vardir ve nankörlük yapmamak gerek onlar su an anlamiyorsun belkide ama ilerde insanlar pismanlik duydugu vakit gercekleri görüyor hic bir Adam icin aile silinmez unutma
12 Yorumla- +1 yıl
hayirlisi
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
100
Cevap
130Cevap
Diğer konusunda 438 cevap paylaştı. niye illa sen ona uyma ihtiyacı hissediyorsun ki. sana soruyorum; senin kendi düşüncen ve mantığın ne diyor; müslüman olmak mı? olmamak mı? sence doğru olan ne? (ailenin düşündüğünü değil, senin düşünceni soruyorum) eğer kendi düşüncen müslümanlıksa, evleneceğin adama söyle gelsin müslüman olsun ailende onu kabul eder. (eğer yine etmezse, onların yanında durman hatadır) sonuçta rus ya da türk olmayı biz seçmiyoruz ama, müslim ya da gayri müslim olmayı biz seçebiliyoruz. müslüman olmamayı seçersen hadi güle güle... Sana tavsiyem sırtını önce Allah'a daya, sonra sevdiğine... (ayy şim o oğlan bir de sünnetsizdir :D)
10 Yorumla
+1 yılDinimizde müslüman bir erkek müslüman olmayan bir bayanla evlene bilirken müslüman bir bayan müslüman olmayan bir erkekle evlenemiyor. Bu günümüz şartlarında bana da oldukça saçma geliyor o zamanlar kadınlar köle gibi birşeydi calismiyorlardi ve kendilerine bakacak güçleri yoktu günümüz de kadınlar erkeklerden bile daha çok para kazanıp ayakları üzerinde durabiliyor. Eskiden kadınlar istediginde bosanamazdi sadece erkekler başardı fakat artık kadınlar da bosanabiliyor. Ben müslümanım ama benim din anlayışım kadının ve erkeğin eşit olduğu bir müslümanlık. Eski devir de değiliz. Benim aşık olduğum adam gayri müslüm olsa eğer asiksam onunla evlenirim ve dinen de bence bir sakıncası yok esin senin kendi dinini yasamana izin veriyorsa. Ben buna inanıyorum. Erkeğin üstün olduğu bir dine değil kadın ve erkeğin eşit olduğu müslümanlığa.
00 YorumlaSen dogdugunda annen baban ne kadar da cok sevinmisti. Tatlisini yedirmislerdi herkeslere. Sen doymadan doymadilar sen uyumadan uyumadilar. Ne kadar emek ettiler. Hastalandin uyumadilar. bir eksigin olmasin diye baban calisti milletin agiz kokusunu cekti. Emek verdiler sana emek. Sen elin rusu icin aileni sileceksin? Aşk tan kimse ölmez ama yalnızlıktan ölür. Ve evet babanin söylediği doğru. 1500 yil önce dedigin kurallar evrensel ve sonsuza dek sürecek. 1500 yil önceki kitap bugün bilimin henuz yeni kesfettigi seyleri 1500 yil önce söylemişti. Senin gibi bir kizim olmaz inşaallah. bir adam icin ailesini satan biri mutlu olur mu saniyorsun? Evlilikte ki en temel mutlu olma kanunu anne baba rizasini almaktir. Anne babasının rizasini almayan mutlu olamaz. Dene ve gör.
10 Yorumla
+1 yılçocuk degilsin
mutluysan evlen..
ailen seni siler nolacak..
Dinen söyledigi hüküm dogru Türk olması şart degil ama Müslüman olması gerekiyor..
Ama dinini ne kadar yaşıyorsun oda muhim şimdi ben zaten hiçbirşey sekilde dindar degilim dersen oda senin seçimin50 Yorumla
+1 yılSenin 1500 yıl öncesindeki dediğin kitap şu an günüzmüzden örnekleri geçtim bu dünyanın sonunu ve ahiretide anlatıyor. Ha tutup diyeceksin nerden biliyosun sen şöyle böyle olacağını. Bunu bilmemek için kör, sağır, dilsiz ve akılsız olmamız lazımki Allah bunları biri eksik ikisi fazla olsa bile vermiş bize. Hiç vermediğinede cennetini bahşetmiş 1500yıl önceki şey dediğin bunuda açıklıyor. Evlilik konusuna gelirsek ailen haksız değil ve onlar için çok kötü bir durum heleki bu yaşa kadar büyüttüğü senin için emin ol canını verecek kişileri silebilmen ya da böyle düşünmen daha da kötü bir durum. Onların rızası olmadan yapacakların cidden sana fayda getirmeyecktir onları daha fazla üzme ortasını bul bence.
10 YorumlaTabikide doğru bir karar değil. bir erkek yüzünden aileni silip atmak bu kadar kolay mı? Dediklerinde kesinlikle haklılar ama şu an sen bildiğini yapmak istediğin için hiçbirini duymuyosun hadi onu geçelim ya bişey olursa ayrılırsanız veya ihanete uğrarsan şiddet görürsen dünyanın binbir türlü hali var olmaz deme sakın napıcaksın ailene geri dönmek zorunda kalırsan onların yüzüne bakabilcek misin hadi bunları da geçelim içinde hep bir burukluk olucak yıllar geçse de unutamazsın onları çünkü onlar senin ailen. Çok iyi düşünüp karar vermen lazım ama sakın seni bu zamana onların getirdiğini unutma.
00 Yorumla
+1 yılKur-an'ı Kerime 1500 yıl önceki ile simdi aynımı dersen yanlıs olur. Bilinçli şekilde dersen dinden çıkarsın ama bilmeden cahile soylersen gunahkar olursun. Kur-an'ı kerim tüm asırlara ve tüm insanlara inmiştir. Yani Kanunları İndiğinden itibaren kıyamete kadar geçerlidir. 1500 yıl onceki kadın zayıfdı şimdiki kadınlar öylemi dersen kendi cahilliğini ortaya koyarsın. bir araştır tarihi bak ne kadınlar var güçlü ve onurlu Baban haklı eğer o kişi seni seviyorsa Müslüman olsun. Müslüman bir kadının Müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi yasaktır.
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılBişey olmaz. Tuğçe kazaz gibigider yahudi ile yatarsın yahudi olursun, hristiyanla yatar hristiyan olursun en son gte tekme yer yine müslüman olursun. Herkesin aklı farklı algılıyorsende tuğçe gibi nulursundoğru yolu
83 Yorumla- +1 yıl
İnsanlari yargilamak haddine degil. Allah belki onu affeder ne
Biliyorsun? - +1 yıl
@Papatyam94 Yargı? Hadi siz büyüyün yavrum. Neresini yargıladım olanı biteni yazdım. İnsanlar yaptıklarını gözüme sokmadığı sürece ne istiyorlarsa onu yapsınlar. Ama benle alakalı görsel işitsel veya herhangi bir durum ortaya çıkarsa yorumlamak bana kalmış. Allah ile benim aram da sen ne biliyosun ben ne düşünerek yazdım bunları :D
- +1 yıl
Tamam :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılInsan ne icin yasar.
Inanci icin namusu icin serefi vatani onuru icin dini icin.
Sen dinine kufreden birisi ile evlenmek istiyorsun. Nasil mi? Hristiyanliktan sonra bize bildirilen bir dini, islamiyeti reddeden bir insanla evlenmekle.
Hadi ki sende din degistirdin diyelim.
Muslumanlikla yogrulan bir yurda , milyonlarca sehit veren bir topluma bayraga millete dusman olan bir milletten biri ile evlenmek kufur degilde nedir.
Boyle irnek sayisiz bitmez.
Ailen hakli. Onlari ezip gececeksen hic yoktan kendi milletinden biriyle evlen00 Yorumlabu durumda tercih yapman çok kötü ancak Kuran-ı Kerimi bu ailevi meselelerinize alet edip 1500 yıl öncesi sonrası demek daha da kötü. yani ortak bir yol bulunur aile ile. Ama canım ben sadece düşüncemi dile getiriyorum aileni ne olursa olsun silme...
20 Yorumla
+1 yılMaalesef değil. Ailen gerçekten haklı. Sevgilinden müslüman olmasını isteyebilirsin, zaten doğru olan da bu. Hz. Taha Hz. Rumeysa'yı çok seviyordu ve evlenmek istiyordu. Fakat Hz. Rumeysa sadece müslüman olursa evleneceğini söyledi. Ve böylelikle Hz. Taha da müslüman oldu
10 Yorumlabirde islam hoşgörü dini derler.. "yahudi ve hıristiyanları kendinize dost edinmeyin" diyen bir din nasıl adil, nasıl hoşgörülüyse.. bir kere geliyoruz hayataç bir kere aşık olup bir kere sevip bir kere evleniyoruz. kalbinin sesini dinle herşey yoluna koyulur.
23 Yorumla- +1 yıl
Kusura bakma islam hoşgörü dini. Hristiyan yahudi dediğin kişiler ülkeni elinden almak istediler. Böyle kişilerle mesafeli olmak mı daha iyi dost olmak mı? Sen İslam dininde ki inceyi anlamışsın. Düşman her zaman düşmandır. Bu yüzden İslam dost olma diyor. Ayrıca evet dünyaya bir kere geliyoruz ama bu dünya gezip eğlenme Rabbine isyan etme yeri değil öteki dünyaya elimizden geldiğince yatırım yapma yeri. Bak bende İslam kurallarına tamı tamına eksiksiz uyan birisi değilim benimde hatalarım ve yapamadıklarım var seni de uyarmak istedim lütfen böyle düşünme kardeşim
Sebep ne olursa olsun ailenizi hiç bir şeye değişmeyin. Hele ki burada bangır bangır bağırıp sayfalar dolusu yazdığınız aşk ve sevgi için. Geçici heves bunlar sevgi bitince elin oğlu ya da kızı gider arkasına bile bakmaz, ama aile ne olursa olsun atmaz bırakamaz. Ailenizi üzmeye değmez, ikna etmeyi deneyin silmeyi değil...
10 YorumlaDiğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Aileni silmek diye bir şey söz konusu olamaz ancak seni kabul etmiyorlarsa mesafe koy yeterlidir Doğru yanlış diyemem ama kızlarının hayatına din türk gibi algılarla müdahale etmeleri yanlıştır
Eş diye biri geliyorsa kültürüne işine gücüne karakterine bakılmalı dinsel algılar kişiseldir 3 kişileri ilgilendirmez ama dikkat et onunla ne kadar uygun olduğuna ve ona göre karar ver20 Yorumla
+1 yılkonu din ve inanç değil, bin tane eş bulursun ama bir tane aile daha bulamazsın rus erkekleri kadınlara değer verseydi, dünyadaki p*rno sektörünün %50'sini rus kadınları oluşturmazdı. 1-2 sene sonra senden sıkılıp fırlatınca bir köşeye allahım ben ne yaptım diye dövünürsün ama nafile... 3 yıl kaldım orada ve alayı içkici ayık bir saatini bulursan ne ala aklını başını topla ve bir hiç uğruna hayatını mahvetme. çok pişman olursun sana bir dost nasihati...
42 Yorumla- +1 yıl
Birincisi rus erkekleri diye genellemişsin her erkek aynı mıdır o o kadar iyi bir insanki mutlu olmam için herşeyi yapar burdan kimsenin kişiliği hakkında yorum yapman ne kadar mantıklı olur ve türk erkekleri sanki ak kaşık gibi konuşuyorsun kararımı verdim ailem benim için o kadar önemli değil beni sevselerdi eğer hata yapıyor olsam bile izin verirlerdi hata yapınca kapıyı göstermezlerdi ben seviyorum ve gerisi boş anladın mı
- +1 yıl
niye soruyorsun o zaman mk. ne halin varsa gör. yanıksın sen yanık ateşin tavan yapmış başka bir şey değil soğuk ülke anca ateşini söndürür sende haklısın :D
Hayat senin hayatın canım ben yeryüzündeki en büyük imanın, merhametten, hoşgörüden , vicdandan, Sevgi'den geçtiğini düşünüyorum.
Kimseye zararın yoksa , kimsenin canını yakmayacaksan.
Ne yaptığının bir önemi yok ki, sen sadece sevmişsin.
Hayat senin hayatın kimse sana bir daha bu şansı vermeyecek, annen ve babanda dahil.20 YorumlaDiğer konusunda 800 cevap paylaştı. 9 ay senden hiç bir beklentisi olmadan seni dünyaya getiren anayı siliyorsan zaten sil sende zerre insanlık kalmamış 24 senedir iyi kötü sana bakan aileni bir yabancı için siliyorsan zaten sen o aileyi haketmiyorsun boşuna dememişler ana gibi yar olmaz diye
bence aileni sen sil ki bir daha o kişiden darbe alırsan geri gidebileceğin seni sorgusuz sualsiz kabul edecek kimse olmasın bu iyiliği ailene yapmalısın bence10 Yorumla
+1 yıl1500 yıl önceyle şimdiki aynı mı demek neyin kafası? Alemleri yaratan Allah bu kadarını hesap edememiş miydi haşa? Neyin kafasını yaşıyorsun sen? Allah ın hükümlerini belirli bir zamanla sınırlayamazsın sana o aklı verenden üstün mü görüyorsun kendini? haşa. Ailen haklı. 50 sene içinde öleceğin bir dünya için ahiretini yakman saçmalık. Müslüman bir kadın gayrimmüslim erkekle evlenemez açık ve net bu
00 Yorumlaİlerde sevdiğine problem yasarsan mal gibi ortada kalirsin. Dinen muslüman olmayan birisiyle evlenemezsin.
Kültür çatışması yasayabilirsin herşeyi göz önünde bulundur , hayat hayallerde ki gibi değil.
Ters giderse siginabilecegin bir ailenin olmayacak.00 YorumlaSevgiline sadece bu olayı anlat ve bence aileni silme. Sevgilinle evlendin iyi hoş ama aileni çiğnediğinde mutlu olamayacaksın ben sana söylüyorum. Annen baban 50 yaşında diyelim. O insanların bir 50 yıl daha ömrü olacak mı sence? Yuva kalp kırmadan Kurulunca güzel olur
00 YorumlaMüslüman olmayan biriyle evlenemezsin ama çok seviyorsan onu müslüman yapabilirsin hem bu öok daha güzel birşey çevremde müslüman olan çok rus var ve okadar güzellkii evlilikleri... rusların örf ve adetleride çok güzel güney yakasındaki insanlar.. hiçbirşey imkansız değildir. Ama sana önerim aileni bırakma kesinlikle ama kesinlikle bırakma. Bu zorlu sürecin geleceğini biliyordun şimdi neden ailenden veya sevdiğin adamdan vazgeçesin bu hayatta birtek ölüme çare yok bunu unutma...
00 YorumlaBenzer duruma çok rastladım.. Sevgilin umarım boşamaz... Çünkü rus erkekleri için boşanmak ve aileyi atakta tutmak pek önemli değil..
Ciddi bir bağının olduğundan emin isen, anne babanı es geç. Çocuğunuz olunca da adını musluman ismi koy bari. andrey koyup da ailenle bağları tam koparma00 YorumlaMusluman muslumanla evlenmeli. Ama hristyan ve yahudi ile evlenmesine de izin var. Budist falanla evlenemessin islama göre.
Önce bir şunu tart. Sen islamı ne derexe yaşıyorsun. İslam hayatını ne derexe yönlendiriyor. Eğer dindar bir kadınsan eşine müslümanlığı telkin etmen senin için daha iyi olacaktır.
Dindar değilsen ( eşinde değilse) eşinle bir olup müslüman taklidi yapmanızı öneririm. Sünnet hariç, oldukça kolay yani. 😂04 Yorumla- +1 yıl
O kadar boş konuşmuşsun ki.
- +1 yıl
Ben dini olarak önerileriniz konusunda eleştiri yaptım.
Ailenin rızası olmadan yapılan evlilikler sürmez sürse bile huzursuz ve mutsuz olursun. Yarın bir gün o çocuk seni bıraktığında nerede kalıcaksın? Ailen sahip çıkmayacaksa şuanı düşünmemelisin. Ailen bakidir canım. Aileni karşına alma neden sevdiğine bunu uygun dille ifade edip senin dinine ikna etmiyorsun?
00 Yorumla
+1 yılCanım 1500 yıl sonra neden değişsin? Bu nasıl bir mantık? "Bak cebrail bin yıl olmuş çağ değişti artık bu ayetlerinde değiştirelim eskidiler" ?
Günah hala günah, artık ayet inmiyor. Ama dini kurallari önemseyip onemsememek senin kararin ailenin degil. Onlar karismamali.00 Yorumla- Diğer konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılDünyada milyarlarca erkek var fakat bir tane annen ve bir tane baban var.
Ayrıca seni yaratan Rabbine karşı geliyorsun.
Fani bir erkek için değmez diye düşünüyorum. Koca bir sonsuzluğa kıyaslarsak...40 Yorumla
+1 yıl1500 yıl önceki kitap dediğin kuranı kerim Allah o kitabı biz doğru yolu bulalım diye gönderdi eğer gerçekten müslümansan zaten gayrimuslim biriyle evlenmezsin ama ben dindar değilim diyorsan bile yinede ailene bunu yapmamalısın iki senedir tanıdığın adam için seni dünyaya getiren bu yasa kadar yanında olan aileni bırakma.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayatinin hatasini yaparsin. memlekette adammi kalmadida sen gidip elin sünnetsiz rusuuna asik oldun. ayrica rus erkeleri sorumsuz bilincsiz ve evlilikten zerre kadar anlamayan tiplerdir. Bunu rus bayanlarin hepsinden duyabilirsin. yani onlarin almadigi artigi sen kendine koca diye alacaksin yazik. senin nikahinda gecmez ve doguracagin cocukta gayri mesru ollur. Zina yapmis olacaksin. evliyim diyede hic kendini kandirma. ailen hakli.
10 YorumlaImani olan bir insan imani olan birini hayat arkadasi secmeli. Iman icin de Allahi idrak etmek sart. Bir peygamberi tanrilastiran, din olmaktan cikmi ve de degistirilmis bir inanca mensup birini es olarak istiyorsan en azindan kurani okumasini ve anlamasini idrak etmesini sagla. Bunlar yoksa kendi imanini sorgula... ki muslumanim deyip sonrasinda aslk olunca kendini musluman olmayan birine sunabiliyorsan kolayca kuranda yazilanlari ez gecip zaten sorgulamalisin.
00 YorumlaDiğer konusunda 483 cevap paylaştı. Bak herkes gider ailen kalir bir gun esinle aran bozulursa kimin yanina gideceksin? Kuran geçmişte de gelecekte de olacaklara uyumlu bir kitaptır bu sebeple müslüman biriyle evlenmek gerekiyor tatlim benim 😉 çocuğu müslüman yapmayı denedin mi hic?
20 Yorumla
+1 yılmüslüman olmayan bir erkekle müslüman kadın evlenemez. 1500 yıl önce de öyle idi şimdi de öyle
72 Yorumla- +1 yıl
o işler öyle olmuyo işte
Gizli Üye(25-29)+1 yılDin kısmını aşağıda arkadaşlar yazmış ama aile kısmına katılmıyorum.
Aşağıda aileni boşver , sende onları sil filan demişler. Yarın bir gün başına bir şey gelse sığınacağın kişiler onlar. Bugünlere gelmende sana destek olan onlar. Sana karşı bir yanlışları oldu mu? Yani seni haksız yere dövdüler mi? ya da sana eziyet mi ettiler? Cevabın hayırsa sırf evleneceğin kişiyi kabul etmiyor/edemiyorlar diye onları silmek nedir?00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCook büyük bir yanlış.. bak benim gibi ailene sırtını dönersen sonra pat diye ortada kalırsın.. Aile ne olursa olsun ölümüne yanındadr ama diğerini 2 yıldır tanıyorsn sonradan ne olacğını bilemezsn.. bir şekilde orta yolu bulmaya çalış.. hem anne baba ahı alırsan vay haline gerçekten.. mutlu olamazsn..
00 Yorumla- Diğer konusunda 694 cevap paylaştı.
+1 yılAlaakasi yok yanmakla, herkezi allah yaratiyor, eger bir suc islemediyse neden yansin ki cehennemde, bence ailen biraz farkli dusunuyor.
Dusunsene bir insan hristiyan o hic gunah islememis, sence cehennemde yanmasi mumkunmu sirf hristiyan diye?
Veya bir musluman buyuk bir suc isliyo, o yanmayacak cehennemde cunku musluman? Sence mantiklimi?
Ailene bu durumu anlat.00 Yorumla 1500 yıl önceki kitap diyorsun. Ne lan bu yazı dizisi mi her sene yenisi çıksın
80 Yorumla
+1 yılMüslüman olmayan ile evlenemezsin bunun yorumlanacak bişeyi yok. Bir tarafınızdan uydurmayın.
389 Yorumla- +1 yıl
@zafersenindir Bak şu işe Yüce Rabbim sana bile akıl vermiş.. :D
- +1 yıl
@zafersenindir örümcek kafalı yobazlar was here :D
- +1 yıl
- +1 yıl
@NeHaldeyiz arkadaş haklısın gerekeni söylemişsin
- +1 yıl
@Castielllo beyenen değil beğenen.. daha bunu bilmeyen önüne gelene cahil diyor.. sizde ayna yok mu kuzum?
- +1 yıl
@NeHaldeyiz 😂
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılAğlarsa annan baban ağlar gerisi yalan ağlar sana sadece bu sözü yazıyorum onları asla kırma onlara asla karşı gelme ana baba ahı alan kişinin 2 yakası bir araya gelmez bu kuranda yazıyor. Hiçbir anne baba evladının kötülüğünü istemez istisnalar var tabi ama genel olarak hiçbir anne baba çocuğunun kötülüğünü istemez.
00 Yorumla
+1 yılAni karar verme. İyice bir düşün taşın öyle karar ver. bir yanda seni doğurup büyüten kadın ve geçiminizi sağlayan adam. Diğer yanda sadece 2 yıl tanıdığın bir yabancı. 2 yılda tamamen tanıdığına emin misin?
10 Yorumla
+1 yılbir rus için ailesini silecek kız biptirsin gitsin zaten bu ülkeden.
42 Yorumla- +1 yıl
Gören de seni o rus yarattı sanacak tövbe ya. Lan azıcık imanınız olsa Allah sevgisi bir kulun sergisinden önce gelirdi zaten. Ayrıca sen aileni de silmeyi düşünüyorsun. Seni bu yaşa kadar o rus mu getirdi? Gerçekten senin gibileri görünce midem bulanıyor.
+1 yılsana bir çok şeyi yaşamış biri olarak şunu söyleyebilirim abicim
herkes gelip geçiyor, deliler gibi sevsen de, aşkından ölüp bitsen de bir gün o da gidiyor
geriye sadece ailen kalıyor. bu dünyadaki hiç kimse için aileni karşına almaya değmez00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSil gitsin dinlerin hepsi sadece kuraldan ibaret insnaların dünyada uslu olması sorun çıkarmaması için hazırlanmış şeyler örnek vericek olursam ne demiş allah bir kulu öldüren tüm kulları öldürmüş olur he bide cehennemi yaratmışlar insanlar korksun diye bide şey var şeytan ee bu şeytanı yaratmasalardı suçu kimin üstüne atçaklardı tabiki görünmeyenin çünkü kimse sorgulayamıcaktı
00 YorumlaAilen yanlış düşünüyor, önemli olan insan olabilmek dürüst olabilmek adaletli olabilmek. Seviyor ve seviliyorsan sırf müslüman veya Türk değil diye ayrılmak saçmalıktan da öte bu bir hata değil çünkü. Vazgeçme sevdiğinden.
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet dogru bir karar. Baskalarinin hayatina karismasina izin verme. Evlatliktan red erme diye de bir sey yok.
70 Yorumla
+1 yıl(İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir.) [Mümtehine 10]
İman etmedikçe, müşrik [dinsiz, putperest] kadınlarla evlenmeyin. İmanlı bir cariye, beğendiğiniz, imrendiğiniz müşrik bir kadından elbette daha üstündür. Kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bakara 221]00 YorumlaDiğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Öncelikle şunu söyleyeyim ailen seni evlatlıktan reddedemez kesinlikle. Aileni ikna etmeye çalış. İkna olmuyorlarsa sevgilinle el ele vererek evlenin ve düzeninizi kurun. Çocuğun olduğunda barışırsınız.
00 Yorumlane yanması ne günahı be , ne alakası var , dünyada bir tek müslümanlar mı adam akıllı heh... aşıksan mutlu olacağına inanıyorsan evlen ama şunu unutma ki tilki döner dolaşır kürkçü dükkanına gelir... aileni de silme...
00 Yorumla
+1 yılailenin isteği senin mutlu olman olsaydı uyarırlardı ama baskı yapmazlardı anladın sen kararını ver işte
20 Yorumla
+1 yılBir kadınla dört şey için evlenilir. Malı, güzelliği, nesebi ve dini için. Siz dini için evlenin Allah evinizi bereketlendirir. 24 Şubat 2011, 10:11. HADİS-İ ŞERİF.
Sen de eşini dini için sev. Evlen.01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada kopyalarken sitenin tarihi de karışmış pardon :)
+1 yılRezillik ailenin dediği. Türk pekçok arkadaşımın Rus hanımı var. Çok da iyiler. Senin kocan da Rus olsun. İyi bir adamsa bunu konuşmaları bile ırkçılık, rezillik!
00 Yorumla
+1 yılBir erkek için aileni silmeyi düşünüyorsun? Ne kadar nankör bir evlat 😂
62 Yorumla- +1 yıl
Senden bu görüşü beklemezdim :D
- +1 yıl
@BeyazzPudraSekeri niye 😂
Dinini değiştireceğin falan yok ise nikahta ana baba rızası - ve müslüman kadının müslüman olmayan erkek ile nikahı, evliliği hususlarını iyice bir gör bence.
00 YorumlaDiğer konusunda 422 cevap paylaştı. Dini konuda seninle aynı düşünüyorum. Bence de ailen yanlış yapmış ama suna iyi karar vermelisin o çocuk seni büyüten koruyan kollayan insanları silecek kadar değerli mi? Onun için değer mi?
00 Yorumla- Diğer konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yılEvet ama dogru musluman kadinlarin musluman olmayan erkekle evlenmesi gunahtir , orta yol bulmaya calis once durumu erkek arkadasina anlatmayi deneybilirsin
00 Yorumla Rus sevgiline söyle. Müslüman olmadığın için seninle evlenemem. Müslüman olur musun benim için diye sor. Belki olurum diyecek o zamanda ailene dersin evleniyorum mevlüt hazırlıklarına başlayın de.
00 Yorumla- Diğer konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılBence yanlis karar ailen hakli. Seninde bulundugun durumun farkindayim cok zor ama acele hareket etme zaman ver kendine
01 Yorumla - Diğer konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılBence seni istemediğin bir şeye zorladıkları için tamamen sil, yani sırf sevgilin için değil. Seni zorladıkları için.
10 Yorumla
+1 yıldeistim ben. o yüzden din min umrumda değil. seviyorsan ve mutlu olabileceğini düşünüyorsan çocuğu iyice tanıyorsan risk al evlen derim
10 Yorumla
+1 yılYarın bir gün Allah göstermesin ama ayrılınca ne olacak? Anneni babanı nasıl bu kadar kolay silebiliyorsun? Değmez bence bir süre daha evlenmeden devam edin.
00 YorumlaDiğer konusunda 3b cevap paylaştı. Ailenin haklı olduğu yerler var onun müslüman olmadan seninle evlenmesi yanlış mesela başka sorun olmaz benim de arkadaşım var rus bir erkekle evli olan ama çoğu zaman anlasamiyorlar.. ama eğer müslüman isen onun sa senin yoluna gelmesi lazim
00 YorumlaAyrıl o Adamdan kendine bir Türk bul. Memlekette adam mı yok? Benim kuzen Yunanlı ile evlendi. Şimdi durumu içler acısı. Çocukları var. Eşi çocukları vaftiz etmek için şarapla yıkadı. Gel de cinayet işleme !!!
00 Yorumla- Devamını Gör (170)
Devamını Gör(215)
7 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım