+1 yılHayatta kalma içgüdüsüdür.(arkasından da yerimizi alacak yavru bireyleri oluşturma içgüdüsü)
Tüm canlılar, hayatta kalmak için yaşayacak ve savaşacak şekilde yapılmıştır. Bir bilgisayar programı gibi, hormonların balansı ile duygular o anki bu içgüdü için gerekenleri yapmamız için bizi uyaracak şekilde ortaya çıkar. senin yazdığın duyguları örnekliyim:
aşk: yeni oluşturulacak birey için en uygun eşle birlikte uzun zaman kalmamız içindir.
nefret: yaşamamız için gerekenleri bizden alan veya zorlaştıran veya bizi yemek isteyenlere karşı hissedilir, onu elimine etmemiz içindir.
gurur: diğer canlıları yediğinde; senin yaşaman için yararlı olanlara (bunları sevme duygun olur ) diğer canlıları yedirdiğinde; diğer canlıları senden alıp yiyecekleri bertaraf ettiğinde; veya seni yiyecekleri bertaraf ettiğinde hissettiğin iyi duygudur.
merhamet: sana aslında yararı olabilecek, zararı olmayan canlıyı affetme, kendine taraf etmen içindir.
Tüm duygular adeta bir YAŞAM OYUNU olan hayatını devam ettirmen için gereken uyarıcı programlardır.
Allah, bir tür Arena döğüşü oynuyor olabilir. Herkes yaşamak için birbirini yemek, veya başkasının yiyeceği canlıyı alıp yemek zorundadır.
Veya bir şey üretiyoruz, ekonomik kullanım için güçten düşeni diğerleri yiyerek, güçsüzü güçlüler kendilerine hammadde yaparak dönüştürürler. Bu teorime göre Allah bizi fabrikasında (mesela enerji üretiyorsak) ekonomik kullanım için dönüştürür ve herkes yaşamaya çalışırken güçsüzler yem olarak kullanılırlar.
Tabii umarım bu teoriler değil, Allah ve yaşam konusunda başka şeyler doğrudur.11 Yorumla- +1 yıl
İç güdü bir duygu mudur önce bunu belirlemek gerekir. Çünkü içgüdü size doğuştan bahşedilen birşeydir siz oluşturmaz yeşertmez ya da büyütmezsiniz. Her canlı içgüdüyle dünyaya gelir, kimse nefretle, aşkla, kibirle, korkuyla doğmaz.
Ama şuna eminim dünyadaki en güçlü duygu sevgi değildir. Sevginin çözemediği konular aşamadığı engeller de vardır.
İnsan yaşadıkça öğreniyor
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı. Ne yazık ki dünyada en güçlü duygu kibirdir.. İnsanlığın başına gelen her şey kibirli insanlar tarafından gelmiştir.. Zaten kuranda bile Kibirden uzak durun diyor..
458 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Açmayın dedeler
- +1 yıl
Helal olsun abicim zevkle okuyorum seni
+1 yılBence en güçlü duygu nefrettir. Çünkü sevgi gibi yalanı olmaz. Sevdiğin birine senden nefret ediyorum diye bağıramazsın. Aynı zamanda nefret ettiğin kişiye de seni seviyorum demen için çok olağanüstü bir güç lazım sevmediğin birinin sana bağlanması en son istediğin şey olur. Nefret bu hayatta güclü olduğu kadar korkunçtur da aşırı boyutlara ulaştığında kötü sonuçlar yaratır bu yüzden de güclüdür Allah korusun katil bile yapar insanı. Nefret öyle bir duygudur ki insanın gözünü karartır o kişiyi kötülersin, ona iftira atarsın, o kişiyi insanların gözünde düşürmeye, diğer insanların da ona karşı senin gibi düşünmelerini istersin. Yani bu aynı zamanda taş kalpli yapar seni. Başkalarını kötülediğin için arkadaş kaybetmene neden olabilir. Nefret güçlüdür ama asla masum bir duygu değildir. İçten gelen bir duygu olduğu için fark etmeden insan nefretini dışarı vurabilir, insanların gözünde kendini düşürebilirsin. Ayrıca fazla nefret insanı huzursuz yapar. O kişiye baktıkça ondan nefret etmenin nedenini hatırlar iyice sinirlenirsin. Hele bide kafaya takarsan yandın demektir. Güçlü olduğu için sizi ele geçirebilir. Sizin asla yapmam dediğiniz şeyleri bile yaptırabilir. Birinden nefret ettiği için o kişiyi bir anlık sinir yüzünden vuran kaç kişi var sayabilirmiyiz? Nefretten daha güçlü ve içten gelen bir duygu var mı sizce? Varsa yazabilirsiniz ben kendi düşüncemi yazdım. Çünkü nefret ettiğiniz bir kişiyle bırakın konuşmayı, aynı ortamda bile bulunmak istemezsiniz. Nefrete öyle kapılırsınız ki bazen, yaptığının ne olduğunu bile fark etmez insan.
00 Yorumla
Burada soru hileli. Neye göre güçlü? İyi yönde mi kötü yönde mi?
Aşk bana sorarsan en güçsüz duygudur. Duyduğun duygu yoğun olabilir ama insanı zayıf düşürür.
Nefret ise nefret duyduğun o an içerisinde çok yoğundur ama zamanla azalır. Genelde saman alevi etkisi yaratır. Çabuk yanar çabuk söner. Fakat buda insanı yıpratır.
Gurur bence bencilliktir. Ama gururun iki türlüsü vardır. Birisi egoyla karışıktır, diğeri ise kalple alakalı. Misal zengin birinin fakirliği beğenmemesi ve o ortamlarda bulunamaması gururuna yediremediği içindir. Bide bir iş yerinden haksız yere kovulmuş birinin tekrar işe çağrılıp gitmemesidir. Gurur bir insanın kendine yapabileceği en kötü şeydir.
Merhamet ise fazlası insanı zora sokar iyiyi kötüyü ayırt edemeyecek hale gelir. En sonunda kendisi acınacak durumda olur.
Bana sorarsan duyguları besleyen vicdandır. Ve vicdan olmadan duygular her zaman karışıktır. Vicdan bir insanın muhakeme yeteneğidir. Ve en güçlüsü odur.92 Yorumla- +1 yıl
Eig rez
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
442Cevap
Şöyle bir görüş paylaşmak istiyorum:
Bu hayatta en önemli şey kendinle barışık yaşayabilmendir.
Kendisiyle barışık yaşayamayan insanlar hep dert açar kendine ve etrafındakilere. Ne ararsan da onlardan çıkar zaten: Gereksiz gurur, kibir, nankörlük, öfke, nefret vs vs.
Ama kendiyle barışık olan bir insan mutludur, sevecendir, merhametlidir, anlayışlıdır, saygılıdır, sevgiyi iliklerine kadar yaşar, var olanla yetinmesini bilir, karşısındaki insanın da mutlu olmasını ister yani bencil değildir...
Özet olarak: Kendiyle barışık yaşayabilen bir insan çoğu güzel duyguyu layığıyla yaşar. Esas olan budur.20 YorumlaHırstır.
insan en başında hırslanır, ardından kibir, üzüntü, mutluluk gibi duygular gelir.
herkesin doğal yollardan, içgüdüsel olarak öğrendiği tek duygu hırstır.
üzülmeyi, sevinmeyi, aşkı, nefreti, kibiri hep sonradan öğreniriz.
Hırs her şeye dönüşebilir, daha çok kişinin sosyal ve ailevi durumuna bağlıdır.
Bazıları hırsıyla Dünya'ya katkıda bulunurken mutluluk saçar, diğeri Hırsıyla Dünya'dan bir şeyler alır etrafa kibir saçar.
Hırsın içgüdüsel olarak açığa çıkmasının nedeni de yaşam mücadelesidir, en azından modern devre geçene dek böyleydi.10 Yorumla
+1 yılAşk duygusu ve Nefret duygusu en güçlü duygulardır...
Örneğin aşık olduğun adamın bütün kusurları bertaraf olur, aşk gururu yok eder, merhamet en üst seviyededir., nefret ettiğin kişinin ise bütün iyi yanları bertaraf olur, nefret merhameti yok eder, gurur ise en üst seviyededir... Birbirine zıt etkilere neden olsa da ivmeleri eşit...20 YorumlaBeynin birkaç bölgesinden salgılanabilen dopamin; duygularınızı, hareketlerinizi, haz hissini oluşturan önemli kimyasallardan biridir. Dopaminle ilgili bilinmesi gereken en önemli nokta haz alma hissi sırasında salgılanmasıdır Daha sonra ise beyin dopamin hormonunun tekrar salgılanmasını ister. Yani en fazla haz ve heycanı (en fazla dopamin veya nörotransmitterin salgılandığı zaman) hayatımız boyunca seks öncesi, sitres ve meditasyon zaman oluşur ve daha sonra ise beyin dopamin hormonunun tekrar salgılanmasını ister. Yani, biz de haz aldığımız şeyleri tekrar yapmak isteriz ve bunun için fırsat bulmaya çalışırız.
00 YorumlaBunu insan tiplerine göre ikiye ayıracak olursak, güçlü ve bilgili kişiler için gördüğüm ve tecrübe ettiğim kadarıyla irade. İradeniz ne oranda güçlüyse ve neye el veriyorsa o kadar güçlüsünüzdür o konuda ve yokluğunda o kadar zayıf.
Tam tersine cahilin cesareti ya da aslında cehaleti ve onun yol açtığı kibiri egosu en az irade kadar güçlü bir duygudur.10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAşk gözü kör eder. Farklı bir boyutta yaşıyor gibisindir. Çok baskındır.
E fazla gurur göte vurur. Boku çıkar.
Merhamet oranlıdır. Aşk nefret gibi bişey değildir.
Nefret te güçlüdür. Ama aşk daha baskın.
Galiba en güçlü duygu anne ya da baba olma duygusu.10 Yorumla Aşktır..
Cunku diger duyguları o sürukler pesinden..
Seversin aşık olursun ona karsi merhametin olur kiyamazsin. onun senin olmasiyla guurur duyarsin onu elinden geldigince hayatinin merkezine koyarsin.
Aaa sonra bir bakmissin hicbir sey istedigin gibi degil o kisi hicbirseyini haketmemiş aslinda.
O zaman devreye NEFRET girer. yerle bir olursun lanet olasica aşk boyle bise tuketiyo insani...10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 718 cevap paylaştı. Sevgidir
Sevgi bir çok duygunun başlangıcıdır
Dünyadaki en güzel hareketlerin sergilenmesini sağlar
Evrenseldir
Çok fazla değişiklik göstermemekle birlikte hercanlı sevgisini farklı gösterebilir
Sanırım en farklı sevgi gösterisi ayıdadır 🙃
Ve sevginin en güzel kısmıda meyve vermesir 😍😘🙃10 YorumlaKesinlikle hırs. Bu duyguya ciddi anlamda sahip olan birisi konu çok önemli de olsa çok önemsiz de olsa elinden gelen herseyi yapabilir ve yaparken de hiçbir şeyi gözü görmez. Hatta öyle ki sonunda zarar gorecegini bilse bile yaparken tereddüt etmeden yapar.
10 Yorumla
+1 yılDuyguların kendi başlarına güçlü olduklarını düşünmüyorum. Ancak bizler kendimize hangisi lazımsa onu güçlendiriyoruz. Örneğin nesli tükenme tehlikesine giren hayvanları düşünelim... Veya dünyadaki aç insanları... Hangi duyguyu hissederiz toplum olarak? Merhamet. Onu besleriz, guclendiririz. Bir de şu yönden bakalım; teröre her vicdanli insan öfke ile bakar. Öfkeyi besler. Bunu bireye indirgemek de mumkundur. Herkes en az bir şeyi sever. Sevgi duygusunu çok beslersen çok seversin.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBence en güçlü duygu nefrettir. İnsanların sevgisi, aşkı, merhameti, sadakati test edilemez ve kanıtlanamaz niteliktedir bence. Fakat nefret duygusu o kadar realdir ki o kadar güçlüdür ki. Nefret duygusu hisseden insan sevgiyle bakamaz o kadar da samimidir.
10 Yorumla AŞK
aşk değil mi? ferhata dağları deldiren,
aşk değil mi? mevlanayı derbeder eden,
aşk değil mi? anneyi çocuğuna köle eden,
aşk değil mi? bülbülü gülün etrafında çekip çeviren.
dünya var oldukça AŞK hayatın her yerinde ve her zaman olacaktır.10 YorumlaDuygu mu bilemem ama bana göre insanoğlunda en büyük, yükse ve güçlü olan şey "Ego"dur. Örnek vermek gerekirse bir boksör olarak yetiştirildiniz, ringe çıktınız ve karşınızdaki sizden çok daha iyi teknik veya güce sahip olsun bunun bir önemi yok. Egonuz varsa eğer "aşağı düşmüş, yenilmiş bedeninizi egonuz sayesinde ayak tutup dövüşürsün. Ego varsa, her zaman en iyi ve mükemmel için uğraşırsın, yıllarını verirsin.
10 YorumlaAşk mı?
- bir süreliğine unutursun
Nefret mi?
-bi süreliğine geçer
Merhamet mi?
Bazı durumlarda gerekmez
Gurur mu?
-En güçlüsü odur çünkü gururlu bir insan oldun mu hep sevilen, sayılan ve saygı gören insan olursun.
En basitinden karakterin bozuk olmaz10 Yorumlaen güçlü duygu korkudur yaptıgımız birçok şey korkunun uzantısıdır örnegin arkadaş canlısıyızdır yanlızlık korkusunun eseridir. Aç gözlüyüzdür yokluk korkusunun bir ürünü aşk bile yalnızlık korkusu ve sıradanlıgın önüne geçmek için üretiğimiz bir korkudur bence :D bu kadar güçlü bir duygu daha tanımıyorum
10 Yorumla
+1 yılNefret
Aşık olursun terk eder nefret edersin
Merhamet edersin umursamaz nefret edersin
Tüm gururunu ayaklarının altına alırsın aldırmaz nefret edersin
Nefretin üstesinden ne aşk gelir ne de merhamet.
Ancak öyle bir seversinki sadece kendinden nefret edebilirsin. Ama sen hep nefret edersin. Bu yüzden ancak gerçekten sevilen nefretten kurtulur..10 Yorumla
+1 yılAşk bitiyor, Nefret diniyor, Gurur gidiyor, Merhamet çogu insanda bile bulunmuyor. İnanç inanmak istediğinde oluyor. ımm annelik duygusu ve umut. Annelik kutsal meslek oldugu gibi hic tükenmiycek duygudurda ve umut bütün duygulardan üstün bence. çünkü bütün duygular ufacık bir umut sonucunda ortaya çıkıyor.
10 Yorumla
+1 yılNefret bence. Müslümanlara olan nefretten dolayı görüyorsun müslüman ülkelerin halini.
Irak suriye misir gazze Filistin ve nicesi. . .
Aşk nadirdir genelde paraya ya da heves bitene kadar dir.
Merhamet zaten yok. Gurur da ortalamadadir.
Nefret yani knkacim11 Yorumla- +1 yıl
Ulan kadin ! Bir kerede birşey yaz be :) tesekkur ederim yaz zahmet oldu yaz. birşeyler yaz. Robot olduğunu düşünmeye baslicam yoksa:)
- Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılDünyadaki en güçlü duygu intikam duygusudur. Onu alana kadar içindeki nefret sönmez ve asla bitmez. Ezel dizisi bunu çok güzel anlatıyor mesela. Her duygu birgün biter. Aşklar biter hüzünler biter, gururlar biter, kibir biter (Osmanlı padişahları en güzel örneğidir) ama intikam alınana kadar bitmez.
10 Yorumla
+1 yılEn guclusunu secemem. Zaman gelir ask gerekir. Zaman gelir merhamettir. Zaman gelir nefret olmalidir en guclusu. Olaya goredir vermemiz gereken ifadeler, gecenin sessizligine birakacagimiz kelimeler, tarif edilemeyecek duygular. Bence duygularini kullanabilmektir guc. En'i yoktur bunun. Sayet ki sen duygularina hakim olursan dogru yerde kullanirsan;asil guc senin elinde olur.
10 YorumlaEn güçlüsü bence aşk çünkü aşk sen farkında olmadan bir anda geliyor ve bu duygular arasında insanı en çok etkileyen aşk... Nefret zaten bence tercih ile ilgili mesela sevgi kalp işidir nefret ise bir tercihtir. Gurur ise ego ile ilgili güçlü bir duygu olduğunu sanmıyorum çünkü aşk gururu bastırır. Aşkta gurur yoktur. Merhamet insanın içinden gelen iyilik gibi bir şey bence güçlü bir duygu değil bence çünkü anlık. Bence bu duyguların hiçbiri aşk kadar güçlü duygu değil...
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Aristo der ki; duygular birer atsa, akıl o ata hükmedendir.
... ve bana kalırsa akıl tutulması yaşatan her duygu güçlüdür. En güçlüsü ise, bir yakınını kaybetmek olsa gerek, kişiyi öyle bir sarsar ki; artık ömrü o kişinin hayali ile geçer. Bir anne ve baba için evladı, bir evlat için anne ve babası...10 YorumlaÖzlem duygusu, İnsan sevdiğini yanıbasındayken kıymetini ne kadar bilsede Aslı'nda tam olarak onun için ne kadar değerli ve anlamlı olduğunu anlayamaz. Taki yokluğunu uzaklığını anlayana kadar Özlem duygusu İçinde sevgi ask bağlılık tutku ve sadakat barındırır. Bir nevi acı da. Anne ve baba larımızı ele alalım. Her gün kıymet biliyor muyuz. Hayır. Basen ofluyoruz onlara kırıyoruz istemeden Ama hiç düşündün mu yarına onsuz uyandığını aradığında ulaşamadığını..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabikide merhamet.1. Ask demissin -Ask dedigin guclu bir duygudur evet ama merhamet bana gore guclu gibi geliyor. Simdi gecelim 2. Gurur-tabi gururumuz tavan yapmis bireyler olarak yetisiyoruz da hangi zayif animizda gurur yetti ki yardimimiza? Tamam gururdan lafimizi cignemedigimiz oldu peki gece onu dusunurken gurur mu var yanimizda? Hangi ask gururla kalbimizde ortundu ki? Peki o canimizdan cok sevdigimiz insana zayif bir animizda yazdigimiz nasilsin mesajinda nerde gurur?3. Nefret deseniz hayatimda tatmamisimdir. Ha dilime de cok yapistirmisimdir nefret ediyorum senden diye aslinda hic etmem. Bana istedigin kotulugu yap yarin karsimda samimi bir ozur dolu konusmani yuzunu gorsem hemen yureyim erir..4Merhamet guzel bir duygu her kese nasip olmayan guzel kalpli insanlarda var olan duygu. Rabbim hepimizi merhametli insanlarla karsilastirsin🙏
00 Yorumla
+1 yılAnnenin çocuğuna olan sevgisinden baska buyuk bir sevgi mi var?
Ya da Hz. Ali'nin peygamberimize olan buyuk bir sevgisi baska nerde gorulmus?
Ne ama ne yaptiysa tümünü taklit etmeye calismis onun gibi gulumsemeye bile.. kalkipta bana aşk sevgisi demeyin lân.30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKin bir duygu değil his aslında. Ama ben yine de Kin demek istiyorum. Kin insana neler neler yaptırır.
Kendimden biliyorum 5 sene öncesinin intikamını almışlığım var. Lanet insanlardır kin tutanlar. Ama ona kin tutturanlarda lanettir. Kin lanet bir şeydir ya.10 Yorumla
+1 yılBence en güçlü duygu nefrettir. Bu yüzden maalesef dünya büyük bir kaosun içinde. Işid bu yüzden var, dünyadaki var olan diğer tüm terör örgütleri bu yüzden var. Aslında tarihe baktığımızda da hep böyle savaşlar, din kavgaları... ve maalesef bu böyle sürüp gidecek. İkinci güçlü duygu ise aşk, ona şimdi uzun uzadıya girmiyorum 😊
00 Yorumlaen güçlü duygu cinsel istektir. bakınız insan doğasına. tüm kanunlar kurallar cinsiyet farklılığına göredir. kadın erkek tuvaleti ayrıdır. yolcu otobüsünde kadın erkek yanyana oturmaz. kadın erkek bir odada bulunursa masum görülmez. hep kadın-erkek vardır. her yanımızda. çünkü insanın en güçlü duygusuna hakim olamayacağı ön görülür.
00 YorumlaANNE SEVGİSİ : Bir çocuğa sahip olmak, kalbini dışarıda taşımak gibidir… Anneler tüm zaman ve enerjilerini çocuğunun bakımı için vermeye hazırdır. Bir başkası için asla yapmayacağı birçok şeyi çocuğu için hiç düşünmeden yapar. Bebeğini besleyebilmek için uykusuz kalabilir, bir yılda binlerce defa çocuklarının altını değiştirebilir. Çocuğuyla ilgili istenmeyen bir tehlike söz konusu olduğunda hiç düşünmeden onu korumak için kendini feda edebilir yani dunyadaki en buyuk duygu anne sevgisidir.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 744 cevap paylaştı.
+1 yılBence bir annenin evladina hissettigi duygulardan daha guclu bisey olamaz.. Evladinin cani acisa anne kahrolur... Annelikte basli basina bir duygudur..
30 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 19,2b cevap paylaştı. Ne kadar güçlü duyduğuna bağlı, değişken. Annelik garanti ama
130 YorumlaBence nefrettir çünkü her şeyin sonu nefrete çıkabilir, her şey nefrete dönebilir aşk da nefreti doğurabilir, gurur da sevgi de kibir de. Ve nefret kontrolsüzdür bence kontrol edemediğimiz şeyler tehlikelidir
10 Yorumla
+1 yılen güçlü duygu sevgidir. sizi rezil de eder vezir de.. mecnun de eder soytari de.. canınızı hiç eder..
sonra korkudur. benliğinizdeki bütün zaafiyetinizi ortaya döker. yalvarırsınız. bağırırsınız. haykırırsınız. korku da size herşeyi yaptırabilir..10 Yorumla
+1 yılNefret ile gurur kapışır bence.. Çünkü aşk geçer , merhamet herkese duyulmaz ama birinden nefret ettimi biraz zor geçmesi ve gururda kişiye özel gerçi gurursuz olan çok.. nefret diyorum ya o herkese de nerdeyse aynı düşünülünce..
10 Yorumla
+1 yılBence Gurur en güçlü duygu.
aşk olamaz aldatmalar, ihanetler, boşanmalar buna örnektir.
Merhamet hiç olamaz:Avrupa para içinde yüzerken, Afrikada açlıktan ölenler var.
Nefret:Gurur kadar güçlü olmasada gideri var.10 Yorumla
+1 yılNefret güçlü değil. Aksine en basit ama en etkili olan duygudur.
Güçlü olan bir duygu varsa inançtır. (Dini inançtan söz etmiyorum) Bir insanın inancını kolay kolay yıkamazsınız. Yıkıldıysa o insandan hayır gelmez artık.30 Yorumla
+1 yılMerhamet..
eğer o kadar güçlü olmasaydı, herkeste olurdu..80 YorumlaMerhamet.. Merhametli insan aşkı, gururu, nefreti, kin'i, sevgiyi, saygıyı, dürüstlüğü,,, ne olursa olsun merhametli insan bütün değerleri en iyi şekilde yönetir..
20 YorumlaSevgi ne aşk ne de nefret en güçlü en kapsamlı duygu sevgidir sevgi bitmez nefret geçer aşk biter merhamet azalır ama sevgi bitmez
30 YorumlaSevgidir diyelim. Nefretin size yaptıramayacağı şeyler vardır. Ama sevginin size yaptıramayacağı şey yoktur. Bahsettiğim aşk değil. Hatta biraz daha özel bir sevgiden bahsedecek olursa evlat sevgisinden daha güçlü hiç bir duygu yoktur.
10 Yorumla
+1 yılEn güçlü duygu sevgidir onun önüne hiç bir güç geçemez nefret edersin ama azalır küsersin barışırsın gurur yaparsın geçer ama sevgi ayrıdır bir insanı gerçekten seviosan onu içinde hissediyosan bunun önüne hiç bir duygu geçemez
~sevmek diyorum sessizce... düşlerime hapsediyorum duygularımı seviyorum sevdikçe düşüme saplanıyorum~10 YorumlaBence açlık. Sevgi açlığı yalancı sevdaları, insanların canına malına karşı açlık savaşları, düşmannlık açlığı nefreti , yemek açlığı vb. Ruhun ve bedenin okadar çok açlığı var ki en güçlüsü bu bence.
11 YorumlaMerhaba. Nefret. Aşk nefrete dönebilir nefretten aşk doğabilir gurur sonucu nefret hissedilebilir ve merhamet anlık birşeydir. Nefret herşey yaptırır ve nefret umursatmaz bile
10 YorumlaMerhamettir bnce cunku insn kibirini kirar. Gururunu bir sekilde bir kenara atar ama yolun ortSindaki yarali bir hayvana kim yardim etmez ki? kim dusunmez kisin ortasinda acaba disarddakiler usuyolarmi diye? Hangimiz bir baskasi icin goz yasi dokmedik ki?
10 Yorumlaherkesin yaşadığı bir aşk ilk aşktır adı neyse artık şimdi aşk market sepetine döndü aşk ilk son yaşanır kavuşanı görmedim aşk ile diğerleri fasa füso kimi mecburiyyet kimi şekil kimi servet ilk aşk acısı ne çıkar ne kaybolur nene dede dahi olsan gördüğün bir hareket sana hatırlatır
10 Yorumla
+1 yılbence nefrettir kinci olan bir insan kolay kolay merhametli olamaz ya da neşeli falan. ve kıskançlıkda olabilir kıskanç insan huyundan asla vazgecmez kıskanmıyormuş gibi yapar ama kıskanır içten içe
10 YorumlaKıskançlık: insan aşık olduğu şeyi kıskanır. insan nefret ettiği kişiyi kıskanır. insan başarılı insanları kıskanır guruna yediremez. Her duyguyu kendine bağlar. Tabi bu sadece benim görüşüm.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılVicdanın duygusu ne oluyor bilmiyorum ama en kötü duygu pişmanlıktır çünkü aklına girer ve hiç oradan sen çıkartmaya çalışsan da o hiç beklemediğin anda titer seni
10 Yorumla Nefrettir. Aşk, gurur ve merhamet zayıf duygulardır kişiyi yener zayıf düşürür, ama nefret kişiyi teorik anlamda üstün kılar çünkü nefretinizle önünüze geleni yıkar geçersiniz kalpleri kırarsınız kimseye yenilmezsiniz.
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence sevgi. Çünkü diğer duygular hep bundan kaynaklanıyor. Sevilmezsen mutsuz, güvensiz, nefret dolu,... olabilirsin. Aynı şekilde tersi de ona bağlı.
10 Yorumla Aşk, insana herşeyi yaptırır. Gözlerin kör oluyor herşeyi görmek istediğin gibi duymak istediğin gibş algılıyorsun. Mantık devre dışı oluyor. cok güclü bir duygu
10 YorumlaBana sorarsan şeytani duygular.
En güzel duygu ne dersen sevgidir.
Sevgi olmadan hiçbir şey olmaz.
Sevgisiz kalan bir insan rabden uzaklaşmış demektir. Tanrı sevgisi bu dünyanın tek çözüm yoludur.10 YorumlaKişiden kişiye değişir bazi insanlar nefretten kinden beslenir bazilari sevgi doludur mesela onlar icin sevgidir ya da asktir vs..
Karaktere bağlı yani..10 Yorumla
+1 yılKesinlikle inanç.
İman eden insandan daha güçlüsu yoktur.
Yeterki insan bir şeye ya da bir değere inanmaya görsün. Hedefe kilitlenmiş füze gibi hareket eder Ve onu hiç kimse durduramaz10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılAnnelik duygusuymuş.
İstediğin kadar aşık ol, çocuğun olunca o her şeyin önüne geçiyor.
Gözlemlediğim kadarıyla böyle.20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılNefrettir bence. 10 milyon insanı gözünü kırpmadan öldürtücek kadar güçlü bir duygu
80 Yorumla
+1 yılKorku duygusudur eğer bir insanı yeterince korkutursan herşeyi yaptırabilirsin. 1984 kitabını okumanı tavsiye ederim.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 10,3b cevap paylaştı. İnsalık tarihinin %92'si savaş içinde geçmiştir. Bence en güçlü duygu nefret ya da savaşı niteleyen hangi duyguysa o olmuştur
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı. hayatta kalma iç güdüsü , annelik, seks, aşk.. Bunlar ilk anda aklıma gelen en güçlü duygular. İçlerinden en olanını seçmek çok zor.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılValla artık insanlarda merhamet kalmamış. Hiçte öyle film dizilerdeki gibi aşkta görmedim. Gurur ve nefret arasında ikilemdeyim. İnsanlar artık çok kibirli olmuşlar nefret diyorum
10 Yorumla - Devamını Gör (830)
9 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar