Merhaba arkadaşlar. Aklıma çok takılan bir soruyu sormak istiyorum. Umreye gitmek istiyorum ancak kadın olduğum için diğer erkeklerle bir arada tavaf etmek, umre ibadetini gerçekleştirmek ne kadar doğru? Umre turları, kadın-erkek ayrı şekilde mi gerçekleştiriliyor? Umre turunda namaz kılarken erkeklerin arkasında mı saf tutmamız gerekiyor? Umrede iken cinsel münasebet yasak olduğu halde kocamla aynı odayı mı paylaşacağım? Umre turuna gitmeyi, Mekke ve Medine'yi görmeyi çok istiyorum ama kafama umre ile ilgili takılan bu sorulara cevap bulamadım. Umre turuna katılmak isteyen diğer kadınlar adına da bu soruyu sormak istedim. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Cevabın nedir?
+1 yıl@Cemileelif
Soruların uzmanlık alanım olduğu için, madde madde cevap vereceğim inşallah..
1) Kadın erkek karışık tavaf etmek evet doğru değil. Bununla ilgili Suud hükümetine defalarca öneri sunuldu. Fakat ayrı tavaf etmeleri oldukça zor. Sebebi erkek eşinin mümkün olduğunca yanında olmak istiyor. Hem sevgi hem güvenlik unsurundan dolayı.. Ama ayrı tavaf etmek imkansız değil. Mesela üst katlardan biri sadece bayanlara ait olabilir v. s.
2) Kadın erkek karışık saf tutamaz. Erkekler önde kadınlar arkada saf tutar. Ha bunun dışında karışık oluyor mu? Evet.. Polis zaman zaman müdahale ediyor, edemediği istisna durumlar da istem dışı olabiliyor. Fakat metaf alanında bu imkansız. Bahsettiğim şeş dış veya üst kütlür için olan şeydir.
3) Umrede ihram a niyet ettiğiniz andan çıkıncaya kadar cinsel ilişki, ihram yasakları arasında. 2-3-4 kişilik odalar tercih olanağı var. Eşinizle müstakil kalabilirsiniz. Fiyat bir miktar farklıdır.. Şahsi yorumum orada cinsel isteğin çok bastırması mecburiyeti haricinde ilişkiye girmek hoş değil. Tehlikeye düşme ihtimali var ise hiç birşey diyemem, bir mahsuru da zaten yok. Orada daha çok ibadete dua ya odaklanılmalı diye düşünüyorum.
Allah şimdiden umrenizi kabul etsin. Dua edin inşallah00 Yorumla
Tek tek cevaplamaya çalışayım:
1. Alt avlu çok kalabalık olduğu için, katlarda tavaf yapmanın daha uygun olduğunu düşünüyorum. Biraz uzun olsa da aşağıya göre çok daha rahat oluyor.
2. Umrede turlarını ayrı yapılmıyor, kocanızla aynı odada kalabilirsiniz.
3. 20 günlük umrede bir kaç gün ihramlı olursunuz, ihramlı iken cinsel ilişki yasak, ihramlı değilken yasak yok.
4. Namaz için kadınlara ayrılan bölümler oluyor, orayı tercih edebilirisiniz.00 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılŞöyle ki; aynı veya ayrı odayı siz kendiniz tercih ediyorsunuz. Hem de cinsel munasebet ihramlıyken yasak. İhramda bir ya da iki gün kalınıyor. Tavafta kadın erkek karışık. Sizin dikkatli olmanız gerekiyor. Erkeklerin arkasında kılmak lazım yanında kılanlarda oluyor. Ama sanırım bilmiyorlar. Tavafın ayrı yapılması mümkün değil zaten çok kalabalık. İsterseniz ikinci üçüncü katlardan tavaf edebilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılTavaf kadın erkek ayrı olmuyor. Gerisini bilemiyorum
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
18Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin umreye gitmek gibi bir derdin olsaydı bu soruyu sormazdın çünkü Bu soruların cevabını şimdiye çoktan bulmuş olurdun. buradakiler din alimi değil ne diye bize soruyorsun. Bunun cevabı internette herhangi bir sitede bolca var Aç bak ortalık Dini kitap dolu ayrica. Soruya bak bir de yaşa bak. Aman Allah'ım ne yaman çelişki
10 YorumlaHerseyi boş ver de yeterki sen oraya git yureginde oluşan o güzellik sayesinde senin aklına gelmez o münasebet merak etme annemin gidip gelene kadar yemek yemedini biliyorum o kadar kendini kaptırmış ki hastalandı ilk buraya ayak bastığında hastaneye kaldırdık sadece zemzem icmis şimdi sen gidip orda münasebeti düşünürsen sasirdim merak etme orda senin ayağına bile basmiyorlarmis o derece yani umre için diyorum hacca ayrı bir olay
00 Yorumla
+1 yılyobazlıkta son noktasınız yemin ederim 1500 yıldır herkes kadın erkek tavaf yapıyor bir şey olmuyor hanımefendi eski köye yeni adet getirme peşinde.
30 Yorumla
+1 yılkocanla seks yapabilirsin ama oraya sen ibadet için gittin bence ibadetle geçirmen daha iyi olur zaten geri döndüğünde eski haline dönersin gitmişken ibadetle zaman geçir 12 günde seks yapmayı ver
00 Yorumlaİslamiyet cinsellik uzerine kurulu oldugunu dusunursek yasak degildir diye tahmin ediyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Bilmediğin konularda bir yerinden bilgiler uydurup hadsizlik yapma
- Cinsel Yaşam konusunda 947 cevap paylaştı.
+1 yılYani herkez nasıl gidiyor ne yapıyorsa onu yapacaksın.
00 Yorumla
+1 yılTabiki eşinle kalacaksın annen falan senınle kalmıyorsa kocanla kalacaksın merak etme Caniniz istemez
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 6,9b cevap paylaştı. ihramladayken hiç bir şekilde olamaz. hac ya da ümre fark etmiyor. sinek bile öldüremezsin.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 623 cevap paylaştı. ihrama girdiğinizde yasak başlıyor.. İhramdan çıktıktan sonra , cinsel ilişkiye girmek yasak değildir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsoru trolldur ama ç islama saldırı şikayet edelim bu faşisti
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılHaremlik selamlık var. Ayrıca umrede değil hac sırasında cinsel ilişki yasak
00 Yorumla
+1 yılYa umreye gittinde cinsel münasebeti kaldı git orda öğrenirsin zaten ortam nasıl neler oluyor
00 Yorumlaİbadet yapmaya gittiğin için zaten fırsatın olmayacak
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkalabalığa uy işte , millet nasıl yapıyosa yap, ha sorgulamaksa amacın Allaha şirke hoşgeldiniz.
00 Yorumla
+1 yılBeyin olay yerinden koşarak uzaklaşır..
🤔🤔10 Yorumla
+1 yılsorgulamak bana düşmez ama bu nasıl müslümanlık
03 Yorumla- +1 yıl
Gayet de sorgulamışsın sana düşmüş :)
- +1 yıl
@Choosen_ist ya abi Allah için dediği lafa bakar mısın erkeklerle birlikte tavaf etmek ne kadar doğru diyor ya
- +1 yıl
Aynen kardeşim haklısın gayet
+1 yılSenin beyninde canım problem var
00 YorumlaYasak
00 Yorumla
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne