Günlerim fotokopiyle çoğaltılmış gibi , hep aynı.
Peki ya sizin günleriniz de fotokopiyle mi çoğaltılmış?
: )
Peki ya sizin günleriniz de fotokopiyle mi çoğaltılmış?
: )
Ben de rutin bir hayat yaşıyorum. Tanımı tam da ifade ettiğiniz gibi. Okul başlayınca da bu alışılagelmiş düzenin bozulacağına inanmıyorum. Çünkü bir eksiklik var. Sadece okula gitmek , işe gitmek ya da görevimiz neyse onu yerine getirmek mesela bir ev kadının evdeki sorumluluklarını her gün yerine getirmesi onu tekdüze bir ömürden kurtarır mı? Aslında hayır. Bir uğraşı ile meşgul oluyor olsak dahi yine aynı şeyi yapıyor , harcanan zaman yine aynı yere akıyor. Değişmeyen , sürekli tekrar edilen durumu gerçekleştirerek sadece sistemin bize emrettikleriyle yaşamımıza yön vermiş ve o tiyatroda hep aynı rolü oynuyor ve sözleri söylüyoruz daha sonra işimiz bitince sahneden ayrılıyoruz. Bir yandan da acaba gerçekten böyle mi olmalı? Hayatın kanunu bu mu? Hayatın kendisi zaten rutin mi? diye düşünüyorum. Ve bir yanım evet , bir yanım hayır diyor. Doğuyoruz , evleniyoruz , çocuk sahibi oluyoruz ve ölüyoruz. Bunları herkes ilk defa yaşadığı için kendine özel sanıyor. Bu döngü rutinliğini koruyor esasen. Diğer taraftan da sahnede kaldığımız süre içinde kendi içimizde renklenerek mutlu olmasını bilmek , şahsımız için bir şeyler yaptığımızı hissederek memnuniyet duymak veya farklı yolları deneyerek keyfini çıkarmasını bilmek rutinliği derinde çürütür diyorum.
Bir başka bakış açısıyla baktığımda ; acaba başarılı olmak , zirveye yükselmek , alkışlanmak , takdir edilmek bizi rutinlikten uzaklaştırır mı? Yani bir mucit pragmatik motivasyonlarla bu para , ün , unvan , statü olabilir, bir icat yapmış ve bu pratik sonucunu insanlığa , bilime sunduğunda bir şeyleri değiştirdiği için onun için hayat artık rutin değil midir? ..
Cevabımın karşı tarafı tatmin etmesi öncelikli kriterimdir , muhakeme ederek sorunu kendi içinde çözmesine yardımcı olmak isterim. Bu soruyu soran , sorgulayan birisinin uzunluk-kısalık gibi bir noktaya dikkat edeceğini de düşünmezdim açıkçası.
Bu arada soruma verdiğin yanıt için teşekkür ederim.
Her gün yeni bir şey çıkıyor hiç hoşlanmıyorum bu durumdan. Bir an önce agustos gelsinde ben kurtulayim. Evde durursam strese giriyorum
Fotokopiyle çoğaltılmış fakat üstüne eklemeler yapılabilir.
Cevap
6Cevap
Hayatım o kadar yoğun geçiyor ki biktim artik hic bisey düşünmeden yasamak istiyorum
Sorma yaa Benimkilere sanki aslı gibidir kaşeside basılmış
Yaaa :)
Su an bulunduhgum konum itibari ile evet 15 gundur oyle ama istanbula donunce tipki filmden alinan ekran goruntuleri gibi :)
Ama benimki renkli fotokopi
Bende kartuş bitmiş. Her gün daha silik...
Fotokopi makinası elime bir geçse...
Benimkine crack dosya atmışlar.
Guzel benzetme bizimkide oyle :) okul. acilsaydi iyi olacakti
Benimkini paintle cizmisler gibi
Yok arada aksiyon oluyor
O kişi büyüklük yaparsa bende ona gerektiği saygıyı veririm sanal ortam olsa bile sabah akşam "evden bakkala çıkamayan kızlar" vs diyip de benden veya başkasından saygı beklemesin 😀 bu sitede aynı onunla yaşıt abiler de tanıyorum gayet saygım sonsuz adamlar kimseye bu şekilde aşalayarak soru açmıyor. Bu şekilde olmalı yaşının adamı olmalı
Benimki sadece mavi renk cekiyo
Aynen arada değişiklik katıo dans ediyorum o kadar
hayır :D
Aynı şeyler farklı günler işte. 😏
Evet yine sıradan bir gün
Benimki renkli😂😂
Bazen öyle..
Aynı hep evde oturuyorum
Galiba😂
Bu aralar evet
evet :D
Çook