+1 yıl“ERKEK NEDİR? Bir Bayanın Kaleminden…
‘Erkekler ağlamaz.’
'Erkekler korkmaz.’
'Erkekler karı gibi gülmez.’
Derken ortalık dul kadından geçilmiyor. Zira erkekler genç yaşta
Hakk'ın rahmetine kavuşuyorlar.
Siz hiç kapı komşusuna sabah kahvesine gidip karısinı çekiştiren erkek gördünüz mü?
Fare görünce bağıran?
'Bu ara sinirlerim zayıf’ deyip habire ağlayan?
Oysa onlar da kadınlarla aynı duygulara sahip olarak geliyorlar dünyaya.
Lakin daha ilk gün ayaklarına mavi patik giydirmek suretiyle 'Ağır ol
bakalım! ’ diyoruz.
'Ne alákası var mavi patikle? ’ demeyin. Mavi soğuk ve ciddi bir renktir.
Kime isterseniz sorun. Ve katiyen tesadüf değildir o patiklerin rengi.
Düşünülmüş, taşınılmış, seçilmiştir.
Ayağa giydirildiği anda kulağa şunlar fısıldanmış demektir: Sen
erkeksin.
Erkek olmanın gerekleri vardır. Ömrünün sonuna kadar bunları yerine getirmekle yükümlüsün.
Ömrünün süresi ise çatlama kat sayına bağlı. İçine ata ata ne kadar
yaşayabilirsen artık.
Bize sorarsan pek uzun süreceği kanaatinde değiliz.
Dikkat edeceğin husus, en dramatik hallerde bile mavi patikli olduğunu unutmamandır.
Misal,
Ásık oldun.
Sakın belli etme. Bırak karşındaki yansın tutuşsun. Sen ağır ol. Molla
desinler yeter ki aşık demesinler.
Misal,
Sevgilinden ayrıldın.
Sakın ağlayıp sızlama. Yine bırak karşındaki yıkılıp sürünsün.
Gözyaşı dediğin kadın kısmına yakışır.
Zaten senin gözyaşı bezlerin mavi patik operasyonuyla alınmış
bulunuyor.
Misal,
Eve hırsız girdi.
Tıkırtı duydunuz ya da hırsızla burun buruna
geldiniz.
Kim boğuşacak adamla? Bak bakalım karının ayaklarına! Ne renk
patikleri?
Pembe.
Ya hırsızınkiyle seninki? Mavi.
Kural,
Mavililer boğuşacak.
Pembeliler bağıracak.
Herkes görevini bilsin. Ta doğumhane de yapıldı bu iş bölümü.225 Yorumla- +1 yıl
Misal,
Eşinle kavga ettin.
Ne yapacaksın? Hiç. İşine gidip hiçbir şey olmamış gibi çalışacaksın.
'Ay İsmail çok sinirim bozuk, benimki sabah sabah anneme laf etti’
diyemezsin.
Karın o esnada telefonun başında, bir sigara ve bir kahve eşliğinde
arkadaşlarına seni çekiştiriyor olabilir.
Olsun. Onun mazereti var, patikleri pembe.
Misal,
Evde aniden bir böcek peydahlandı.
Kim gidecek üstüne? Tabii ki sen. Zira karının gitmesi hiçbir işe
yaramaz.
Böcek renk körü mü? Maviyle pembeyi ayıramaz mı?
Ve sorarım sana, hangi böcek pembeden korkar?
Ama mavi… Birrrrr.
Misal,
Savaşa gidilecek.
Kim gidecek? Tabii ki Mehmetçik. Sen hiç 'Vatan sağolsun’ diye
bağıran
Ayşecik gördün mü?
Benim bildiğim Ayşecik kameranın karşısında 'Size baba diyebilir miyim
amca? ’ diyordu.
Ve hatırladığım kadarıyla omuzunda tüfek falan da yoktu.
Diyeceğim, Mavi patikli olmak zor zanaat.
Özellikle de seviyorken…” - +1 yıl
😊😊😊.
- +1 yıl
:) :)
- +1 yıl
Ne güzel dedin hocam cevapta veremedi.
- +1 yıl
@Yunus_D_Emre yaa zaten anlamadım ki gülümseyip durmuş her söylenene 😊
Önyargı iyi bir şey değil 😉 - +1 yıl
Hiç sorma birisi çıkmış kötü diye millete sataşıyor ne gereksiz aklı sıra senden benden sinirini çıkarıyor, ne zahmetli.
- +1 yıl
@Yunus_D_Emre Hmm fark ettim çok şey söylemek vardıda onun yerine bunu paylaştım görüşümde özellikle şu erkekler doğası gereği işe yaramazdır sözüne çok takıldım.
Cinsiyetçilik yapmayı hiç sevmem dinimizde iyi bir şey olmadığını söylüyor ama değinmeden geçemeyeceğim
Kullandıkları çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, ütü, elektrik süpürgesi, elektronik mutfak araç gereçleri, kadınların kullandığı araç gereçler kimin eseri acaba bir sormak lazım.
Son olarak hazır odun demişken aklıma bu geldi şimdi üç saat önce görmüştüm bu soruyu www.kizlarsoruyor.com/.../q5433561-biz-mi-odunuz-yoksa-siz-mi-fazla-duygusalsiniz
- +1 yıl
Nefret ediyorum böyle insanlardan laftan alamazlar.
- +1 yıl
@Yunus_D_Emre evet, o soruya baktın mı
- +1 yıl
harikasın. aklımdakileri yazmışsın resmen. doğduklarında aynı olmalarına rağmen sırf 15-20 cm lik et parçası var ya da yok diye değiştiriliyorlar. değişmiyorlar değiştiriliyorlar. ev eşyalarına gelince, kadın hiç yapar mı? kadın çalışsın çalışmaya hakkı var çünkü kadın erkek eşit ama bütün paralar erkekten çıksın. hani eşitti? sen hiç kocası çalışmayan çalışan kadın gördün mü? peki karısı çalışmayan çalışan kaç erkek gördün? gördün mü demiyorum direk kaç tane gördün diyorum çünkü maddi olarak bütün yük erkeklerde, bu artık kural olmuş. ya da mesela ev işi yapan, bulaşık yıkayan çocuğa bakan erkek gördün mü? azdır. o da + bir şey yaptığını sanar. kadın erkekle eşit olduğu için çalışır + hem çalışır hem çocuklara bakar hem yemek yapar hem temizlik yapar. erkek? çalışır. bu kadar. hani nerede eşitlik? sadece kadınlar mağdur değil erkeklerde mağdur ama çok az erkek feminist ve onlarda kadınları savunmaya çalışıyorlar. beraber olmalıyız.
- +1 yıl
yazdıklarım tuhaf gelmiş olabilir. bir yerde kadınları savundum bir yerde erkekleri. ama yapılması gereken bu zaten. erkekler şöyledir böyledir deyip kadınları üstün göstermeye çalışmak feministlik değildir. bu insanların tek yaptığı cahil insanların feminizm i yanlış anlamasına sebep olmak.
- +1 yıl
@birisi-işte yok hiçte tuhaf değil bunlar hayatın gerçekleri, tek sorun her iki cinsinde üzerine düşen görevi dört başı mamur bir şekilde yerine getirmeyip birbirine çamur atması.
Maalesef öyle erkek hep bir kılıfın içine sokulmaya çalışıyor.
Kibar olsa kılıbık, biraz kısıtlayıcı ve kıskanç olsa odun kaba, nobran, mülayim olsa erkek müsveddesi, sesini çıkarsa kadının hakkını savunsa saygısız hadsiz oluyor ben kendi hakkımı savunamazmıyım.
Gibi tepkiler ile karşı karşıya kalıyor. Hal böyle olunca ne yapacağını şaşırmış bir hale bürünüyor.
Ondan sonra bu sorudaki gibi öküz, hayvanın teki, köle, işe yaramaz oluyor.
Aynı şey karşı cins içinde geçerli,
Tebessüm eden sıcak samimi içinden geldiği gibi davranan bir bayan oldumu hemen yollu oluyor.
Hiç pas vermediği zamanda kendini beğenmiş oluyor.
Ve daha bunun gibi bir çok tutarsız davranışlar dengesini her iki cinsinde doğası gereği davranmakta sıkıntı yaşıyor.
- +1 yıl
@birisi-işte Ama kadınlar erkekler kadınlara oranla daha fazla sıkıntı yaşıyor.
Neden işte az önce o bayanın dile getirdiği gibi
Erkek sadece karşı cinsten değil kendi cinsindende baskı görüyor.
Kadın olmakta kolay değil elbette özellikle Türkiye gibi bir ülkede ama erkeklerin kendine göre sıkıntıları var ama yansıtmadığımız için kimse farkında değil.
Kadın mağdur olunca sahip çıkan oluyor destek veren oluyor, ama erkek bir sorun yaşadığı zaman sen erkeksin güçlüsün bununda üstesinden gelirsin.
Yok artık biz robot değiliz bunu anlayın artık bizimde duygularımız var.
Son olarak bizi anlayabilen kadınların olduğunun farkına varan değerlerimize önem veren kadınlar olduğunu görmek güzel😊
Empati kuracağızki bir şeyleri yoluna koyabilelim.
Bir kişinin yalnışını gördümü işte siz kadınlar/erkekler böylesiniz demekle bir yere varamayız... - +1 yıl
Aynen öyle maalesef. Toplumumuz kültürümüz yüzünden bunlar. Mesela karsı cinse öcü gibi bakarız biz, uzak dururuz. Erkeklerdede öyle mi bilmiyorum. Küçüklüğümüzden beri bu öğretildiğinden... Keşke herkes başkalarıyla uğraşacağ8na başkalarının "hatalarını" düzeltmeye çalışacağına işine baksa.
- +1 yıl
@birisi-işte Evet bizimde öcü gibi baktığımız oluyor.
Bak işte sizin işiniz bizimkinden daha sıkıntılı bu konuda size yapılan baskı bize yapılmıyor,
Bir kız doğduğu ve yetişkin olmaya başladığı andan itibaren çevresinde hep bu tip sözler ile muhatap olur
Sen kızsın ne demek bir erkekten hoşlanmak ilgi duymak edebinle otur or. sbumu olacaksın,
Kızsan senin duyguların olamaz bir erkeğe ilgi gösteremezsin, bu yüzden
Hoşlandığın bir erkek olduğunda ilgi gösteremezsiniz sadece uzaktan bakmakla yetinirsiniz,
Bakar ve erkeğin sizi fark etmesini beklersiniz ama erkeğin umrunda bile değildir.
Çünkü o size karşı bir şey hissetmiyor, hissetmiş olsa bile gelip konuşsa ve karşılık verse bile araya mesafe koyuyorsunuz çünkü hemen bu söz devreye giriyor.
Sen kızsın ne demek bir erkekten hoşlanmak ilgi duymak edebinle otur"
Sonuç hayatının aşkı olabilecek kişi ellerinin altından kayıp gitti. - +1 yıl
@birisi-işte Erkekte ise nasıl oluyor bu durum, aslanım paşam benim erkek dediğin zampara olur kadın dediğin ne ki elinin kiri elini sallasan ellisi sana kız mı yok.
Yok ya az önce sen kızsın ne demek erkeklerden hoşlanmak şöyle böyle mi olacaksın diye pusturdun şimdide erkeğe gaz veriyorsun.
Oda sokağa çıkınca ilk tanıştığı kızdan evet cevabını alacağını zannediyor, tabii bütün kızlar etrafımda pervane bana kızmı yok.
Ahmet göster amcalara pipini bakayım, Ayşe kapat kız edepsiz utanmıyormusun şeyini göstermeye rezil erkeğin şeyi onur vesilesi iken kızınki utanç vesilesi işte bütün sosyal çatışma ve kişilik erozyonunun fitili burdan ateşleniyor.
Evet bizimde öcü gibi baktığımız oluyor ama bu konuşmaya çekindiğimizden değil istesek yüz bin defa konuşuruz ama nasıl bir tepki ile karşılaşacağımızı bilemiyoruz.
- +1 yıl
@birisi-işte Bir ortamda bir kız görüyoruz gayet tatlı ve hoş bir kız konuşmak için yanına gidiyoruz sergilediği tavır karşısında afallayıp kalıyoruz az önce ilgisi olduğunu hissettiren kız beklenmedik bir tepki verdi ve bu durum karşısında erkeğin cesareti ve özgüveni kırılma noktasına gelmiş oluyor.
Sonuç her iki tarafta mutsuz
Aynen işte seninde dediğin gibi toplum olarak sağlıklı bireyler yetiştiremiyoruz,
Bu yüzden gerek sosyal hayatta olsun gerek ekonomik ve mesleki anlamda dikiş tutturamıyoruz.
Hayatın her alanında bırakıyoruz.
Neden aile üzerine gereken sorumluluğu ebeveyn olma özelliğini taşımadığı için iyi birer ebeveyn olamadıkları ve çocuklarını hayata hazırlayamadıkları için.
- +1 yıl
Hayatın her alanında başarısız oluyoruz.
Neden aile üzerine gereken sorumluluğu ebeveyn olma özelliğini taşımadığı için iyi birer ebeveyn olamadıkları ve çocuklarını hayata hazırlayamadıkları için. - +1 yıl
Lütfen özelde devam etseniz 😊
- +1 yıl
@birisi-işte adın deryamıydı güzelim özelden devam etseniz,😊
- +1 yıl
çok haklısın. yazacaktım hepsini ama bunları bildiğini biliyordum zaten. karşı cinse yaklaşma yaklaşma dersen küçüklüğünden beri tabiki o kız büyüyünce erkeklerden korkacak. sevmek aşık olmak yanlış gibi bakıyorlar. sadece arkadaş olayım desen o da olmuyor. yanlış anlıyorlar. dedikodunu yaparlar. kızlar evet sizden uzak duruyor sonrada kezban diyorsunuz. konuşsa yollu konuşmasa kezban. tedbir bu yahu. açık giyinen kız görünce tip tip bakarlar ya, elalemi taciz ederler ya bunlar hep yanlış yetiştirildiklerinden. yokluktan. yazacak çooook şey var aklımda ama yazma/konuşma özürlüyüm o yüzden sıkıntı oluyor :D sen anlamışsındır :) bütün sorun aslında insanların düşünmeden her şeyi kabul etmesi ve kurallara uymayanlara karışmaları. insanlar neyin doğru neyin yanlış olduğunu sorgular ona göre yaparsa bütün sorunlar ortadan kalkar bence. mesela eşcinsellerden nefret ediyorlar. sorgulasa gerçekten yanlış mı diye düşünse böyle düşünmez.
- +1 yıl
buna eğitim sistemi, biz ve din engel oluyor
- +1 yıl
derya mı? o kim :D
- +1 yıl
@birisi-işte ismindeğil mi
- +1 yıl
yoo değil :)
En İyi Cevaplar
Abazadir 😕
02 Yorumla- +1 yıl
😊😊..
İse yaramazdir. Bir çoğu için söylüyorum. Yemek yapmayı bilmez . Çocuk bakamaz. Kıyafetlerini temizleyemez. Ruhsal yönden zayiftirlar. Yeter ki birine aşık olsun hemen kendini öldürme fikirleri, kendini içkiye vurma safsatalari. Kadın asagilanir. Kadına laf atılır. Bu böyle
00 Yorumla
Daha şıkları açmadan aklıma öküz geldi😑
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler doğası gereği erkektir. Kendilerine öküz, hayvan, işe yaramaz, köle falan diyenlerden istatistiki olarak çok daha vasıflı olmaları da enteresandır.
31 Yorumla- +1 yıl
😊😊
Hadi hepisini anladık ta köledir , ayak yıkar ne alaka ya bu nası bir mal anket.
"Erkekler doğası gereği ayak yıkar" , dünyada ki en saçma cümleyi kurduğunun farkındamısın?)111 Yorumla- +1 yıl
😊☺..
- +1 yıl
☺☺...
- +1 yıl
😊😊😊☺☺☺😉
- +1 yıl
😊😊😊☺😀
- +1 yıl
😊😊😊😉
- Diğer konusunda 982 cevap paylaştı.
+1 yılbir gün sizi bırakıp kendi robot eşlerimi yapınca görürsünüz tek başınıza çocuksuz fantazisiz hayat yaşasrınız koca olmayınca fantazi yapan olmuyacak eğlendiren yok o yok su yok ekmek yok çorabı giydiren yok sabah kaldıran yok yok da yok
10 Yorumla
+1 yılBune şimdi hiç iyi bir şey yok. Kusura kalma ama egon tavan herhalde iki çapulcu tanıyıp genelleme yapacak kadar... neyse. Bu düşüncelerini değiştir , genelleme hiç hoş bir şey değil.
10 Yorumla
+1 yılŞimdi öküzdüre oy attım ama bir yönleri hakikaten öküzdür o yüzden yani. Şimdi diğer görüşlerime geleyim. Kız öküzler ama erkeksiz bir dünya düşün bakayım. Gülü seven dikenine katlanacak bu da benim realist bakışım :)) :D
10 Yorumla- Diğer konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılBu kadar seksist gönderi görmedim bir tane bile iyi şık yok aynı şeyi biz yapsak damga yeriz ama kızlar hep yapmaya devam ediyor
10 Yorumla
+1 yılbu ne ya :D demeyin öyle :D ciddiye alıyorlar sonra. o değilde feminist diyen cahiller var :D
24 Yorumla- +1 yıl
Gerçeği söyleyince feminist olduk :/
- +1 yıl
saçmalamayın. erkekler doğduğu an öküz odun falan mı oluyor? siz böyle diye diye bazı erkekleri o hale sokuyorsunuz. suçlu biziz yani. sen bir çocuğa küçükken kız gibi ağlama dersen tabi büyüyünce ''odun'' olur. ve öyle bir yazmışsın ki sanki bütün erkekler aynı, hepsi öyle olmaya programlanmış. kaç erkek gördün hayatında? ırkçılık yapma. sonrada erkekler kadınlara laf edince zırlarsınız :/
- +1 yıl
Karşısına hiç iyi bir erkek çıkmayınca böyle çocuk gibi insanları nesnelleştirmesi doğaldır yazık işte ne yaparsın konuşamıyor da
- +1 yıl
@birisi-işte Bunun cevabını görüşümde verdim 😊
+1 yılKadınlar kadar öküz olamayız. Onlar kadar köle olup da köleliği seven bir hayvan daha yok. Yaptıkları iş ev işi ve doğum. Ev işini biz de yaparız da sevniyoruz ki bir köleye yaptırıyoruz.
10 YorumlaCevaplar bildiğin feminist cevaplar ama bu çok acımasız 😱😱✋
01 Yorumla- +1 yıl
😊😊...
+1 yılerkekleri boyle goren kiz sonra neden evde kaldim diye soru sorar :)
10 Yorumla- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılNe alaka? Sana bunlar denk geldi diye nasil genelleme yapabiliyorsun. Erkegin dogasi gereği bisey yok. Her kadin gibi her erkek de farkli bir birey.
20 Yorumla
+1 yılBunların hepsi negatif en azından biz kötümser değiliz
00 Yorumla
+1 yılarkadaş sıklar okadar kötüki öküz olmakdan onur duydum
01 Yorumla- +1 yıl
😊😊
+1 yılSen ne saçmalıyorsun sen kimsin ki erkekleri tek kalemde ele alabiliyorsun
21 Yorumla- +1 yıl
😊😊..
- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılSen koca bulamayacağını anladın çamur atmaya mı geçtin şimdi de 😂😂
21 Yorumla- +1 yıl
😊😊😊
+1 yılEttiğiniz lafların nereye gittiğine dikkat etmiyorsunuz...
13 Yorumla- +1 yıl
😊😊
- +1 yıl
Utanmıyon mu abla babana hakaret etmeye :D
- +1 yıl
😊😊..
+1 yılsen hiç uğraşma hepimiz bir yere topla benzin dök yak :)
03 Yorumla- +1 yıl
😊😊
- +1 yıl
ben ne yaptıysam çay içiyorum şurda :)
- +1 yıl
😊😊😊..
- Diğer konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılErkek olmak sadece cinsiyettir
Ama önemli olan adam olmakta tabi01 Yorumla kadınlar inektir süt verir çocuk emzirir her türlü ihtiyacımzı karşılar sonrada ölür
10 Yorumlakim yaktı len bu kızın canını böyle iş bize kadar uzandı :)
110 Yorumla- +1 yıl
😊😊..
- +1 yıl
😊😊☺☺
- +1 yıl
:) :):) :)
- +1 yıl
😊😊😊😊 sağol.
- +1 yıl
😊Sağol.
biz öküzsek sizde tren oluyorsunuz. binen binene artık
10 Yorumlaerkekler öküz ise kadınlarda inek oluyor
20 Yorumla
+1 yılSen doğan gereği nesin acaba ?
03 Yorumla- +1 yıl
😊😊😊
- +1 yıl
tebessüm olmaz ki cevap lütfen
- +1 yıl
😊😊.
seçenekler hiç hoş değil ama.
00 Yorumla
+1 yılErkek doğası gereği Efendi'dir
01 Yorumla- +1 yıl
😊😊..
+1 yılG seçeneği en doğrusu👻
00 Yorumla
+1 yılİnsan bildiğim kadarıyla
10 Yorumla- Diğer konusunda 975 cevap paylaştı.
+1 yılbabana göstereyim de gör
10 Yorumla Ego tatmini sorularından sadece biri :)
10 Yorumla
+1 yılAhahahah erkekler doğası gereği öküzdür :)
00 Yorumla
+1 yılDoğamiz gereği şikeriz
00 Yorumla- Diğer konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılh hiç bir sen feminist sin
01 Yorumla- +1 yıl
☺☺..
+1 yılNe ezmişsin lan
20 YorumlaDiğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. Feminizm yayılıyor
01 Yorumla- +1 yıl
☺☺..
+1 yılNe saçma hiçbiri
20 YorumlaOkuzdurler
10 Yorumlaerkekler doğası gereği skerler
00 YorumlaAyak yıkar nedir :D
01 Yorumla- +1 yıl
😊😊..
İki tane kafası olduğu için çok dusuncelidirler ;)
00 Yorumla
+1 yılevet
01 Yorumla- +1 yıl
😊?
hiç biridir
10 Yorumlacoook komıkk
01 Yorumla- +1 yıl
😊😊..
+1 yılB dedim
01 Yorumla- +1 yıl
😊😊..
Hicbiri