Biliyorsunuz ki muhendislik turkiyede erkek işi olarak görülür. Özellikle makine ve elektrikte okuyan kizlarin siniflarinda hemcinslerine rastlamasi kolay değildir. En kötü tarafi da eğer bu kizlar güzelse sinif icinde yaptiklari her harekete dikkat etmek zorundalardir. Düşünsenize butun sinif derste konsantrasyonu bozulunca motivasyon olarak size bakiyor. Dikkat cekici birşey giymene gerek yok o kadar fazla erkeğin sana bakması icin.(ama bu benceye bakmaniz icin gerek var)
Sinifta erkek kanka edinmeleri oldukca zordur cünkü sizin olmadiginiz ortamlarda sinif bir araya gelip genelde sizden bahseder diğer kizlarla seni karsilastirir cunku butun sinifin tanidiğı tek kiz sizsinizdir ve sizden asla hoslanmayan insanlara bile biryerden sonra cekici gelirsiniz. Asla baskasi sizin yerinize imza atamaz cunku sizin yoklugunuzun hoca bile farkina varir ama artilari da yok degildir sinifin inek ogrencisi size ders calistirir notlarini herkes seninle paylasir birseye ihtiyacin olsa bir ordu adam senin ihtiyacini karsilamak icin bekler. Okulun damli partilerine sen ve siniftan senin sectigin bir cocuk gidecektir. En az yarisi evinde kalacaktir sinifin. Allah erkeklerimizi basimizdan eksik etmesin.😃😃
Valla ben makine, elektrik mühendisliğinde çok kız olduğunu derslerin çok zor olduğunu biliyorum ama bu çocukların çevrelerinde tanıdıkları tek kızın da o sınıftaki 1,2 kızdan ibaret olduklarına inanmıyorum çünkü ben Edebiyat bölümünde okuyorum mühendisler paso eğitim fen- edebiyat ve ibf'de ler ve oldukça da bu çevrelerden tanıdığı kız var bazıları ile gerçekten arkadaş olan da var sevgili olan da var. sen bence çevrende sınıfında erkek fazla olduğu ve sana azınlık kız olduğun için biraz ayrıcalıklı davranmış olabilirler (nezaket icabı) bu da senin totoşu kaldırmış. zaten şöyle bir baktığında edebiyat bölümünde 87 kişilik sınıfta 15 erkek var gerisi kız bizde erkek kıtlığı çekiyoruz bizim buralara gelmesi iyi bile. :D :D :D
ha, teknik ise bilemem ama illaki çevrelerinde okul ortamından başka kız mız vardır yav şimdi İTÜ de okuyan adamın çevresi sadece İTÜ çevresinden mi ibaret olacak İstanbul gümbür gümbür kız dolu yani ve rahat bir şehir de üstelik :)
Ki ben bunlari baska bir hoca arkadasimin yasadiklarindan alintiladim ama guzel kadin el ustunde tutuluyor oyle yerlerde neyse bu arada itu demedim okul icinde
eğer gerçekten hocaysan bu sitede olman beni şahsen şaşırttı ama dediğine hak verdim illaki öyle olur çünkü mühendislik hep matematik fizik tekniktir. bunlara da genel manada erkeklerin kafası daha çok basar. normal yani ama mühim olan cinsiyetçi yaklaşmamak ben örneğin 87 kişilik sınıfın 15 erkek iken tez konusu alırken hocam (erkek hoca) bana cinsiyetçi yaklaştı onu yazanlar hep kızmış (lan zaten sınıfın 72'si kız ) 1 erkek yazdı diye ki benim derslerim ortalamam o erkekten daha iyi onu seçti ve bana sınıfta 1 erkek olsun istediğim için seçtim dedi ondan önce de bana derslere bakarak seçiyorum demişti kendisi ama son seçim hakkını beni seçmeyerek cinsiyetçi bir tutum sergileyerek erkek seçti üstelik dersini bile alamamasına rağmen
Mühendislik fakültesinde 60 kişilik sınıfımızda, sadece 5 kız bulunuyordu. Ortamımızda ise gayet kaliteli bir arkadaşlık ve seviye vardı. Bırakın erkeklerin kızları çektirmesini, asılmasını, sulanmasını ilerleyen 4 senelik zaman zarfında sınıf içerisinden kimse kimse ile çıkmadı bile. O yüzden mühendislik fakültesi genellemenize katılamıyorum.
İş yerinde 2 tane bayan Elektrik Mühendisi arkadaş vardı makinalarla gürültü patırtıya toza yağa dayanamayıp başka iş buldular masa üstü yani birinin parmağı kesildi diğerinin tırnağa kırıldı hüngür hüngür ağlıyorlar revire götürdük sağlık memuru arkadaş bile bezdirdiler 😛
Az mühendis bayanların eğitim alması , erkekler için güzel bir şans. Kendilerini gerçek anlamda ifade edebilmeleri ; nezaketlerini , saygılarını gösterme adına, kendi karaktlerini geliştirebilmek açısında önem arz ediyor.
haha ne kadar saçma bir kısıtlamaya soktun, bizdede 5-10 arasıdır en fazla kız sayısı, bazen sınıfta 50-60 erkek 2 kız olduğuda oluyor, öyle sınıfta kız az diye abazalıkla yapışan, hayranlık duyan insanlar elbette vardır ama genellikle böyle bir durum görmedim ben
En İyi Cevaplar