2 ay önce bir magazadan birkaç ürün çalarken yakalandım hayatımda ilk kez böyle bişey yaptım ve yaptığım şeyden çok pişmanım ama pişmanlık fayda etmiyor mağaza bana dava açtı evde bulamayınca muhtarlığa tebligat birakmislar napicagimi bilmiyorum konuyu eşime anlatmalı miyim bana olan sevgisi azalır diye korkuyorum yoksa kendi başıma halletmeye çalışmam daha doğru bir karar mi olur.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTrolmusün sen?
Savcılığa ve mahkemeye nasıl çıkartmadan seni yolladılar? Senin yaptığın eğer ki doğruysa nitelikli hırsızlığa girer. Ben inanmıyorum yazdıklarına. Yok evde bulamamışlar muhtarlığa bırakmışlar.
Hırsızlığın suç üstü yakalanmışsa polis çağırırlar, karakola gidersin ön ifaden alınır ve savcılığa sevk edilirsin. akabinde savcı ifadeni aldıktan sonra seni gerekli mahkemeye sevk eder. ya tutklanırsın, ya da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırsın.
HIRSIZLIK şikayete tabii bir suç değildir05 Yorumla
Soran+1 yılZaten olay günü karakolda ifademi verdim polisler savcıyla zor durumda kalmamam için savcıyla görüştüler savciya ifade vermedim bu yüzden düzgün birisin bir daha yapma dosyan burda da kalabilir gidebilir de dediler ama şirket şikayetçi olduğu için dosya gitti dava açıldı trol filan degilim gerçekten zor durumda hata yapmış ve hatasından pişman olmuş bir insanım size şaka gibi gelebilir ama kurtulamazsam kendi ellerimle hayatımı mahvettim hiçbir yere ise giremem hayatımı surduremem
Cevap sahibi+1 yılPolis kim ya savcıya yok düzgün demişler falan. Bak arkadaş tekrar yazıyorum sana hırsızlık şikayete tabii bir suç değildir. yani mağaza şikayetçi değiliz dese bile sana hırsızlık suçundan dava açılır. Polisler senin dosyanı savcılığa nasıl ulaştırmazlar orası da muamma. Anlayan beri gelsin.
Sana dava açılabilmesi için o dosyanın ve senin savcılığa gidip ifade vermen, akabinde asliye ceza mahkemesine çıkman lazım. Ceza alsan da almasan da suçun sabit yaşın 18 üzeri, adli sicil kaydına hırsızlık olarak işlenmesi lazım. nasıl bir ülke olmuşuz lan polis dosyayı, olayı adli merciilere bildirmeden kapatıyor?
Soran+1 yılSavciya ifade vermedim sadece polis ifademi aldı 2 ay sonrada hemen dava açılmış 5 ay sonrasına duruşma günü verilmiş e devletten gördüm davayı muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık olarak açmışlar yine de nitelikli hırsızlık mi oluyor hapis cezası alır miyim bir de ben suçumu inkar ettim burda itiraf etmem mi benim için daha faydalı olur bir de mağazada kamera kaydı yok ve aldığım ürünlerin alışverişini nakit yaptım dedim nakit yaptığım için isimden fişi kayıtlarından cikaramayacaklarini söylediler ürünü direk çalarken yakalanmadim kapıdan çıkarken çantam öttu büyük ihtimalle güvenliklerin ifadesiyle açtılar davayı yine de suç üstü olarak mı değerlendirilir hiç ceza almadan kurtulma ihtimalim var mı ya da en az cezayı hangi hallerde alabilirim
Cevap sahibi+1 yılÇok çetrefilli bir durum ben bu kadarı için konuşamam zaten saçma olur. Ama hayatın da bir gerçeği vardır, mağaza yetkilileri günde onlarca hatta yüzlerce müşteriye satış yaparken neden durup dururken size hırsızlık suçlaması yapsınlar? Kanun koyucu duruma bu açıdan yaklaşır bana kalırsa. İsterseniz bir miktar ücret karşılığında bir avukat tutun ya da danışın
- +1 yıl
Sonuç ne oldu
En İyi Cevaplar
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılkendi başına halledemezsin eşine anlatıp günah çıkarman lazım yoksa başka şekilde haberi olursa bu sefer ona söylemediğin içinn daha ağır tepki verebilir. Efendi "ne olur kızma, ben bir halt yedim, gerçekten çok ama çok pişmanım" gibisinden takıl, iyi kötü çözülür mesele, hem belki pişmanlığın sayesinde ceza almadan bile kurtulabilirsin.
03 Yorumla
Soran+1 yılEşime anlattım umarım ceza almadan da kurtulabilirim bir daha asla nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum
- +1 yıl
olur arada böyle... yakında acı bir hatıra olarak kalacak , sorun etme
eşiniz ne tepki verdi?
Soran+1 yılÜzüldü tabi ama herkes hata yapabilir bundan sonra napicaz onu dusunelim dedi
+1 yılEşin duymasın aranızda saygı denen birşey kalmaz mağazayla anlaşma yoluna git nasılsa paçayı sıyırdım deyip birdaha da böyle birşey yapma sakın
04 Yorumla
Soran+1 yılMağaza anlasmiyor mahkemeye vermiş eve tebligat geldi bulamadıkları için muhtarlığı vermişler başka gelen bir tebligat eline geçince öğrenmesi daha kötü olmaz mi
- +1 yıl
Ailenle konuş bu durumu ikametini ailenin evine aldır. Ailenin öğrenmesi kocanın öğrenmesinden daha iyidir. Bu olaydan sonra yine ikametini değiştirirsin
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
Eninde sonunda öğrenecek zaten. Kendi başına öğreneceğine senin anlatman daha doğru.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
32Cevap
Mağazanın müdürüyle anlaşma yoluna gitmelisin ona durumunu anlat hasta olduğunu ve istemsiz hareketler yaptığını söyle... davayı geri çeker sende rahatlarsın... ayrıca hırsızlığın bu ülkede suçu yok ama mağazayı komple götürene yok mağazadan bir çivi çal hapse atıyorlar ama komple götürünce bir günde salıveriyorlar böyle adaletin ben...
11 Yorumla
Soran+1 yılŞirket dava açtı şuanda onlar şikayeti geri çekse bile kamu davası oluyormuş
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlatırsan adamın gözünden düşersin. Şahsen benim eşim böyle bir şey yapsa ve çocuk falanda olmasa direk ayrılırım. Çünkü hırsızlık bu hafife alınacak bir şey değil. Ha birde şu durum var eğer psikolojik rahatsızlığın varsa isteyerek yaptığın bir şey değilse o zaman anlat eşine gereken neyse yapılır doktorlar falan.
10 Yorumla
+1 yılSen git milletin malını mülkünü çal.
Sonra kalk burada pişmanım mişmanım de. Yakalanmasan nolacaktı. Hem haram mal giyecektin hemde yanına kar kalıp başka işlerede bulaşacaktın. Senin gibilerinin kafasını böyle ezmek lazım işte. İnşallah eşinde duyardaa cümle aleme rezil olursun20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkocana soyleme bence babana aılene soyle kocan da olsa o an nasıl tepkı verecegını bılemıssın bılsende bu sefer kocanın aklında hep sana kuşku ıle bakmak olacak sonucta elın adamı ama aılen oyle degıl asıl onlar senı korur ve nasıl kurtulacagına daır plan uretır belkı avukata danışırlar
00 Yorumla
+1 yılmahkemeye cikacaksin ve pisman oldugunu söyleyip özür diliceksin. Mutlaka bir avukat tut, ayrica hirsizliktan sabika kaydina islenecek o suc. Heryerde karsina cikacak haberin olsun.
10 Yorumla
+1 yılgit mahkemene, bir daha yapmaman ve zararlarını ödemen yönünde karar cıkar. Onun için seni hapse atmazlar ancak gitmezsen polis zoru ile götürürler hakime saygısızlıktan bir kaç ay ceza alırsın bilgin olsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen karakolda ifadede almadığımı söyledim bu ürünleri daha önce almıştım çantamda idiler zaten dedim yani inkar ettim karşı taraf ürünleri zaten benden aldı yinede zarar mı talep ederler
- +1 yıl
ederler, ürünlerin sende fiş fatura vs bir evrağı yoksa onlarda girişi varsa ispatlarlar. hiç birşey olmasa dahi mahkemeye gitmediğin için hakime saygısızlıktan tutuklanman cıkar diğer mahkemeye kadar yatarsın.
+1 yılSenden ogrenmesi daha dogru olur esinin. Eger saklarsan esinin baska konularda aklina şüphe koymuş olursun
00 Yorumla
+1 yılsenin sabıkan var mı seni bulmuşlar : ) ev adresine kadar bulmuşlar :D oha trol yahu
01 Yorumla
Soran+1 yılSabıkam yok mernisten herkesin adresi cikiyo zaten tc ile
Bana oflan sevgisi azalfır mı dedin? Hah sana oflan sevgisi azalfmaz senin tuvalfet kağıdından daha değersiz oflduğunu düşünecektir.
00 Yorumlane olursa olsun anlat her şeyin üstesinden birlikte gelin gizliniz saklınız olmasın
04 Yorumla
Soran+1 yılBana olan saygı ve sevgisinde azalma olmasından korkuyorum ama daha sonra başka bir şekilde öğrenmesi güvenini daha mı çok sarsar hiç öğrenme mesi daha ufak bir ihtimal tabi ama bilemiyorum
Soran+1 yılAnlattım eşime üzüldü ama anlayışla karşıladı herkes hata yapabilir dedi iyi ki anlatmıştım diyorum ana sorunum çözülmedi ama artık yalnız değilim en azından teşekkür ederim
+1 yılgit konuş parasını öde iş uzarsa kocana mecbur diyecen zaten kim bilir hangi gereksiz zımbırtıyı çaldın.
06 Yorumla
Soran+1 yılMağazada o an konuştum parasını ödemek istedim kabul etmediler gerçekten çok gereksiz tişörtler aldım bu saçma hatayı nasıl yaptım bilmiyorum :(
- +1 yıl
bilmiyorumda senin yaşındaki bir kadına yakıştıramadım dava açtılarsa bekleyecek büyük ihtimalle tazminat falan ödersin yani her türlü kocanında haberi olur hangi akılla çaldın acaba paranmı yoktu?
Soran+1 yılYaptığım şeyi bende kendime yakıştıramıyorum ki :(
- +1 yıl
sen kiminle görüştünki mağazada?
Soran+1 yılMağaza müdürü ve çalışan birkaç kisi
- +1 yıl
çalışanları boşver onlar ne bilsin müdürle konuş bir daha parasını öderim ürünleri veririmde avukat kimse öğren onla konuş ama sonuçta bir suç işlemişsin vazgeçmezlerse tazminat falan ödersin.
Sen alacağın ceza aralığına bir bak istersen. Öyle ürünün bedelini verip kurtulamazsın. Yılların çürür yılların..
00 Yorumla
+1 yılMağazadan bir şey çaldın ve yakalandın yani daha ne davası anlamadım? Yoksa yakalanmadın mı?
01 Yorumla
Soran+1 yılYakalandım mağaza da dava acti
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 943 cevap paylaştı.
+1 yılhapis cezası mı para cezası mı ne ile karşı karşıya olacağını bilmiyorsun eşinin bilmesi gerekir
00 Yorumla Hırsızlık adi suçtur ve siciline işlenecek hayatın söndü sayılır.
00 YorumlaBu konuda kesin yardimim olur
13 Yorumla
Soran+1 yılNasıl paylasirmisiniz
- +1 yıl
Bana lütfen mesaj atabilir misiniz çok önemli
Alışveriş & Hediyeler konusunda 3,5b cevap paylaştı. Teslim olmazsan daha kötü gidersen az ceza alırsın hırsızlık bir hastalık psikolojik tedavi gör
00 Yorumlaeşine anlatmalısın tabi çaldığın ürünlerin tazminatını isterler senden
00 Yorumla
+1 yılYaaa sıkıntı isterseniz özelden konuşalım
13 Yorumla
Soran+1 yılOlur
- +1 yıl
Ekleyin veya mesaj atın
- +1 yıl
Bekliyorum
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılterkedile bilirsin o şirketin avukatıyla görüş zararı karşıla davayı geri çeksin
00 Yorumla
+1 yılkocana söleme bence kendin cözmeye calış para cezası alacaksın büyük ihtimal
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıliçeri girince haberi olcak nasıl olsa eşinin. artık 5 yıl mı yatarsın 7 yıl mı hakim bilir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHirsiz seni git nagazaya ode parasini avukatlik madraflarini cekerler
02 Yorumla
Soran+1 yılMağazaya ödeme teklif ettim zamanında kabul etmedi
Cevap sahibi+1 yılIyi yapmis mahkemede para cezasina ceviriler
+1 yılEvli barklı kaç yaşında insansın niye çaldın ya
02 Yorumla
Soran+1 yılAptalligimdan saçma sapan bisi yaptim
- +1 yıl
Senden duyması daha iyi olur diye düşünüyorum
hurma tirmalamis
ders olmuştur zaten10 YorumlaKleptomani mi var sende?
03 Yorumla
Soran+1 yılBildiğim kadarıyla hayir
Soran+1 yılBir anlık bir saçmalık belki de hastayım bilmiyorum ilk kez yaptım böyle bisi elim kirilsaydi
Alışveriş & Hediyeler konusunda 687 cevap paylaştı. Tabiyki soyle kocan o senin paylasman lazim
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNeden caldin git parasını öde
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMağaza ile görüşüp zararlarını karşılayacağımızı vs söyleyelim. belki davadan vazgeçebilirler
00 YorumlaNeden böyle bir şey yaptın?
01 Yorumla- +1 yıl
Mene de o , maraqli bunu niye etdi? Sanki başına silah dayamisdilar ki , bu çal , hale utanmaz -utanmaz gelib konusuyorda
+1 yılBisey olmaz merak etme tecrubem oldu
06 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi nasıl peki bana yardımcı olur musunuz
- +1 yıl
Olurum
Soran+1 yılŞuanda bana dava açıldı nasıl kurtulabilirim bu işten hayatım kararmış gibi resmen bir akıl verirseniz çok sevinirim
- +1 yıl
Konusalim diyorum takipetayrintili konusuruz burda ulu orta konusamam hic ciddi degilsin
Soran+1 yılTakip ettim sizi ama mesaj atma yetkim yok özelden yazabilirseniz sevinirim
- +1 yıl
Lütfen bana mesaj atabilir misin gerçekten çok önemli
Soyle esine konus insan hata yapabilir
00 YorumlaYa daha sonra farklı şekilde öğrenirse söyle bence
00 Yorumla
+1 yılGit mağazadan özür dile avukatla görüş ödeme yap.
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılNeden boyle birsey yaptin
00 Yorumla
+1 yılHahaha çükü tuttun hırsız
12 Yorumla- +1 yıl
üstüne gitme zaten psikolojisi bozulmuş :)
- +1 yıl
@BacanakPanda Çalarken psıkolojısı duzgunmus te sımdımı bozulmus 😂😂
Alışveriş & Hediyeler konusunda 323 cevap paylaştı. Neden bunu yaptın peki?
04 Yorumla
Soran+1 yılMaddi durumumuz iyi değil hicbisey alamadığım bir dönemdi çok saçma bir hareket yaptım hiç olmasa ne farkeder halbuki nasıl böyle bişey yaptım bende bilmiyorum psikolojim bozuktu gibi saçma bahaneler üretmek de istemiyorum hata yaptım
Soran+1 yılUmarım işe yarar teşekkür ederim
Alışveriş & Hediyeler konusunda 874 cevap paylaştı. Ben olsam sabaha başarım
00 Yorumla
+1 yılayyy naptın sen ne caldın kız?
00 Yorumla
+1 yılAnlatmalısın keşke yapmasaydın 😐
00 YorumlaNiye öyle birşey yapma gereği duydun ki
00 YorumlaNiye caldin sende
00 Yorumla
+1 yılNe çaldın oeki
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılanlat
00 Yorumla
+1 yılKendi başına hallet
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılbilemem
00 Yorumla - Alışveriş & Hediyeler konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılYurt dışına kaç
00 Yorumla Nasıl oldu sonuç nee
00 YorumlaSonuç ne oldu
00 Yorumla
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?