+1 yılakşam geç saate doğru sıvı şeyler tüketme. yatmadan önce de tuvaletini yap. çok sık oluyorsa eğer altına bez bağla.
İstersen beni ekle mesaj atayım sana. Detaylı bir şekilde yardımcı olabilirim.
Drynites gece külotlarını kullanabilirsin.08 Yorumla
Soran+1 yılZaten bezleniyorum ama o çözüm değil komple kurtulmak için neler yapabilirim onu soruyorum
- +1 yıl
doktora gittin mi hiç? ilaç filan kullandın mı?
ayrıca beni ekler misin birkaç birşey diyecem sana. Özel.
Soran+1 yılGittim tabiki psikolojik birşey dediler
Eklemem buradan söyle- +1 yıl
Psikoloğa gittin mi hiç? Ne zamandan beridir bu durum böyle?
Lütfen ekle, gerçekten özel durum. Çünkü aynı sıkıntıyı bende yaşadım.
Soran+1 yılGidiyorum psikoloğa doğduğumdan beri uyurken altıma yapıyorum
- +1 yıl
psikolğa gidiyor olman güzel. İşe yarıyor mu peki?
Soran+1 yılŞimdilik işemem konusunda etki görmedim, sadece daha pozitif düşünebiliyorum eskiye oranla
- +1 yıl
Anladım. Pozitif düşünmen çok iyi işte. En azından günlük hayatta bu sıkıntının etkisini görmezsin. Sen şanslısın psikoljik destek alıyorsun. Benim öyle bir şansım da olmadı.
Ekler misin beni birkaç bişey soracam sana. lütfen
En İyi Cevaplar
+1 yılişememk için derken gece tuvalete kalkmaktan mı bahsdiyorsun yoksa altına işemek mi
05 Yorumla
Soran+1 yılAlta işemek
- +1 yıl
onun için tedaviye ihtiyacın var bu yaşta hala öyle sıkıntı varsa tedavi şart
Soran+1 yılPsikolojik tedaviye devam ediyorum
- +1 yıl
ben 10 yaşında sünnet oldum sünnet olana kadar sürekli koyveriyordum sünnet olduktan sonra daha 1 kere bile işemedim
Soran+1 yılKeşke benimde öyle olsaydı ya
+1 yılyatmadan önce su içmemeli ayrıca çay kahve tarzı diüretik etkili içeceklerde içilmemeli
022 Yorumla
Soran+1 yılAkşam 6 dan sonra pek birşey içmiyorum sadece 8 gibi su içiyorum en son
- +1 yıl
tansiyon ilacı falan alıyor musun peki? ya da herhangi bir ilaç almıyorsan bir doktora git derim
Soran+1 yılYok ilaç kullanmıyorum başka herhangi bir hastalığım yok. Doktorlar psikolojik diyor. Psikolojik destek alıyorum.
- +1 yıl
o zaman desteğe devam belki yetişkin bezi alabilirsin yanlış anlama yaparsın diye demiyorum ama belki o seni psikolojik olarak rahatlatır ve güven verir. çünkü yatmadan önce aklına takıyorsan bu seni strese sokuyordur.
Soran+1 yılYatacağım her zaman yine olacak diye düşünürüm hep. Her sabah uyandığımda yine aynı manzarayla karşılaşıyorum bu beni çok üzüyor
- +1 yıl
işte aklına takıldığı için seni strese sokuyor bu durum dediğim şeyi dene bir de istersen.
Soran+1 yılYetişkin bezini mi?
- +1 yıl
evet
Soran+1 yılDiğer bezlerden farklı mı yetişkin bezi? Diğerlerinden kullanıyorum ben ama yetişkin bezi farklıysa ondan alabilirim
- +1 yıl
kilot gibi bişey işte senn ne kullandığını bilmiyorum ama.
Soran+1 yılPrima benim kullandığım
- +1 yıl
büyük ihtimalle aynı şeyden bahsediyoruz. yatmadan önce kendini sakinleştir bir şey olmayacak hem olsa bile sonuçta bez taktım diye düşün kendini bir şey olmıcak diye şartlandır öyle yat
Soran+1 yılBende Google dan baktım az önce Prima Bebek bezi olarak geçiyor yetişkin bezide Bebek bezinin büyüğü aynıymış ikiside. Annemede sordum farklımı diye o da aynı dedi, tek farkları boyutmuş, ben zayıf olduğum için bebek bezleri bana oluyormuş. Diğer dediğinde doğru sonuçta altıma yapsamda bezim olduğu için yatak ıslanmıyor kıyafetlerimde ıslanmıyor, yaptığımda birşey olmuyor sonuçta bezler bunun için dimi
- +1 yıl
yani yatağa yatarken olumlu düşün madem psikolojik bunu değiştirmekte senn elinde. kendini motive ediccek şeylerede başlayabilirsin spor falan yap mesela aklını başka yöne ver
Soran+1 yılGerçekte çok sosyal biriyim ama bu konuda resmen başka biri oluyorum. Birde çok fazla dalga konusu oluyorum 3 yaşındaki kuzenim bile benimle dalga geçiyor altıma yapıyorum ve bezleniyorum diye
- +1 yıl
insanları boşver millet dalga geçmeye yer arıyor sen kendini üzme yatmadan önce olumlu düşün
Soran+1 yılTamam öyle düşüneceğim yatarken hep mesela neler düşüneyim ya da neler söyleyim kendi kendime benim aklıma gelmez o psikolojiyle
- +1 yıl
bir şey olmayacak ben istersem yapabilirim bu başarmak benim elimde hem en kötü ne olabilir ki... gibi şeyler düşünebilrsin
Soran+1 yılPeki uyuyacağım Zaman bunlaı düşünmeye çalışacağım hep. Ya birde aklıma yeni geldi, bazı kişiler bezin rahatlığına alıştığın için altına yapmayı kesmiyorsun diyor böyle birşey olabilirmi gerçekten
- +1 yıl
ama sen nasıl olsa bez var sal gitsin demiyorsun sonuçta onun bilincindesin o daha çok 4-5 yaşındaki çocuklar için deniyor
Soran+1 yılSal gitsin demiyorum zaten böyle birşey diyemem çünkü ben yaptığımı sabah bezimi açtıklarında görüyorum yoksa yaparken veya yapmadan önce fark etmiyorum sal gitsin demek için.
Soran+1 yılMerhaba nasılın 2 akşamdır senin dediğin gibi olumlu şeyler düşünerek uyuyorum hep altıma yapmayacağım diyorum böyle uyuya kalıyorum ama hala bezim Islak uyanıyorum yinede denemeye devam ediyorum. Birde dün gündüz oldu 😔
Kalkmaya mi useniyosun sıkıntı ne :-D
052 Yorumla
Soran+1 yılYok kalkmaya üşenmiyorum fark etsem kalkarım sorun değil ama önemli olan fark etmek
Soran+1 yılPsikolojik zaten ama ne yaptıysam olmadı
Soran+1 yılHep aklımda yine olacak diye düşünüp duruyorum.
Yaşım 29
Senin bahsettiğin kişiler de mi büyüktü?- +1 yıl
hep aklında olmasın işte onu düşünerek psıkolını nıye bozuyorsun ıyıleşeceğinı düşün .. evet o dediğim kışıler bayan dı 20 21 lı yaşları ıdı daha yenılerde geçtı senın yaşın buyuk olabılır ama geçmeyecek bırşeey değil bence hastlığı tam olarak bılmıyorum ama kuçuklerı düşünunce psıkojısı bozulmuş bebeklerde çocuklarda bu göruluyo sen takma bence bunu kafana geçmiş olsun çok :(
Soran+1 yılİşte elimde olmadan aklıma geliyor hep, yatağa yatmadan önce annemin taktığı malum şey beni biraz olsun rahatlatıyor kendimi güvende hissettiriyor.
Soran+1 yılBir kaç kere uyumadığım Zaman'larda da oldu ama uyurken daha çok oluyor, annem takıyor çünkü ben yaptığımda olmuyor çok denedim
Soran+1 yılDoktorlar psikolojik dediler zaten terapiye gidiyorum bakalım ne olacak. Zaten annemi çok seviyorum bu yaşta hala bebek gibi ilgileniyor benimle, ama yinede böyle Bebek gibi annem tarafından altımın bezlenmesi beni utandırıyor
Soran+1 yılTerapi konuşarak ilaç daha sonraki aşama psikolog ilaç tedavisi yapmaz ilaçı psikiyatr veriyor ama önermiyor kimse öyle ilaçları olmazsa psikiyatri ilaçlarınıda kullanırım. Aslında kafaya birşey biride değilim herşey gayet normal sıradan
Soran+1 yılPek arkadaşım yok, bu durum beni bebekleştirdi o yüzden arkadaş ortamı falan yok yetişkin gibi düşünemiyorum
Soran+1 yılBebek psikolojisine ben kendimi sokmadım kendiliğinden oluştu Bebek gibi altımın bezlenmesi öyle bezli dolaşmak falan bu beni bu psikolojiye soktu. İnan hiç yetişkin biri gibi hissetmiyorum kendimi
Soran+1 yılGündüz altıma kaçırmıyorum ama birkaç kez ara ara oldu, bir daha olurmu olursa ne Zaman olur bilemediğimiz için önlem olarak gündüzde altım bağlı yani gerçek bebek gibi 24 saat altımda bez bağlı, evdeyken genelde gündüz tuvaletimi fark edebildiğin için anneme söylüyorum tuvaletimin geldiğini annemde bezimi açıp tuvalete götürüyor sonra tekrar bağlıyor bezimi, ama dışarıda falan dolaşırken bezi çıkartıp tekrar bağlama imkanı olmadığı için tuvaletimin geldiğini fark etsemde mecburen bezime yapıyorum
Soran+1 yılAnnemin götürmesi iyileşmeme engel mi? Ben hiç öyle düşünmemiştim gerçekten ne gibi bir sorun oluyor annemin götürmesi? Dışarıda hissetmeme rağmen bezime yapmam da yanlış olabilir mi? Off kafam çok karışık ya :(
Soran+1 yılAnladım, sen psikolog gibisin anlıyorsun beni gerçekten teşekkürler
Soran+1 yılGiderim çıkartabilirim de ama tekrar takmasını beceremiyorum o yüzden hiç çıkartmıyorum ıslakta olsa kirlide olsa öyle dolaşmak zorunda kalıyorum
Soran+1 yılÇok iyisin gerçekten çok teşekkürler
Soran+1 yılNe iş yapıyorsun? Merak ettim
Soran+1 yılNe iş yapıyorsun psikolog musun yoksa
Soran+1 yılBen gerçekten çok sevdim, o yüzden sürekli yazıyorum böyle iyi geldi seninle konuşmak umarım rahatsız etmiyorumdur
Soran+1 yılSorun değil :) Nasıl gidiyor
Ben bugün terapiden geldim ama yolda sıkıntı yaşadım aynı sebepten
Soran+1 yılTerapide konuşuyorum psikologla bana sorduğu soruları falan cevaplıyorum bugün psikolog bir pedagog arkadaşınıza çağırmış daha çok pedagog konuştu benimle bir süre o ilgilenecekmiş benimle
Soran+1 yılPsikologdan daha iyi konuştum nedense
Soran+1 yılSence neden onunla konuşmak daha iyi gelmiştir bana yoksa o dahamı iyi biliyor herşeyi
Soran+1 yılİkiside bayan, pedagog da mı psikolog yani?
Soran+1 yılEvet belki iyileştirir
O benimle benimle bebekmişim gibi konuştu biliyormusun
Soran+1 yılOrada mısın?
Soran+1 yılMerhaba nasılsın
Soran+1 yılEvet düşündüm, mesela bugün tuvaletim geldiğinde anneme söyledim bezimi açtı ben kendim gideceğim tuvalete dedim kendim gittim ama yapamadım sanki kaçtı hiç gelmedi sonra çıktım annem tekrar bezledi ama yine var gibiydi yine söyledim çıkarttı gittim ama yapamadım bu sefer annemi çağırdım annem varken yapabildim çok garip
Soran+1 yılTamam bekliyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
+1 yılSu icme karpuz hic yeme yatarken yap yani
03 Yorumla
Soran+1 yılZaten yatmadan önce yapıyorum ama sonuç yine hüsran
- +1 yıl
Senin sorunun yataga isemek. Bunun cozumu ykk tedaviden baska
Soran+1 yılOlmuyor ama
Gece uyumadan önce isemek gerekir
02 Yorumla
Soran+1 yılO zaten oluyor ama çare değil
- 1 yıl
Imm ağzıma işermisin
Gecmis olsun, Gece Yatacaginiz Zaman Fazla Su Icme
01 Yorumla
Soran+1 yıl8 den sonra birşey içmiyorum ama sonuç aynı
önceden wc ye ugramak lazim :)
018 Yorumla
Soran+1 yılO çözüm olmuyor ya tuvalete gitsemde gitmeseydi sonuç aynı hep
Soran+1 yılDuymuştum o yöntemi ama denemedim hiç
Bir deneyim bakalım Nasıl olacak
Soran+1 yılDeneyeceğim umarım düzelir, ama çok şey denemiş biri olarak bşr çözüm olacağını düşünmüyorum Yinede bir ümit işte
- +1 yıl
siz erkeklerde fazla zor degil denerken yatagi islatmadanda deneyebiliyorsunuz. uyurken üzerinde sise bulundur.. haa birde cörek otu da cok faydali diye olukudum onuda mutlaka dene. umarim sorunun ortadan kalkar ben anca bu kadar yardimci olabilirim. diger ve baska yardima uzmana sormak lazim
Soran+1 yılŞişe derken?
Soran+1 yılYatağın ıslanmaması için mi?
Soran+1 yılBezle aynı işi yapıyor
Soran+1 yılBen uyurken sağa sola çok dönüyorum sabit duramam öyle uyumadan önce dursam bile uyuyunca dönerim illaki, uzun zamandır uyurken altıma bez bağlanıyor
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim, ilgin için. Umarım geçer bir an önce. Çok iyi birisin çok teşekkürler
Soran+1 yılMerhaba nasılsın dediğin kabak çekirdeği ve çörek otunu denedim ama hala bezim Islak uyanıyorum :(
Hatta dün gündüzde oldu bir daha olursa diye gündüzleride bezli duruyorum
nie işemiceksin ki
12 Yorumla
Soran+1 yılÖyle işeme değil yatağa işemek benim bahsettiğim
Soran+1 yıl? yok mu bir öneri
Gizli Üye(25-29)+1 yılbez bağla
02 Yorumla
Soran+1 yılAma o işememeye çözüm değil ki sadece kıyafetleri ve yatağı koruyor
Cevap sahibi+1 yıldikiş at oraya diktir
+1 yılsu içme
01 Yorumla
Soran+1 yılSusuzluktan mı ölüyüm