dipnot:konu güncellemeden nefret ediyorum
Japon balıklarııı :)
dipnot:konu güncellemeden nefret ediyorum
Ben 2 yıldır japon besliyorum, önce sana iyi ve kötü yanlarını söyliyim :)
İyi yanları: Cana yakındırlar, zannedildiği gibi aptal değildirler, kapıdan içeri kafamı soktuğumda hepsi akvaryumda fır dönmeye başlar.
Boyutları, yani küçük balık sevmiyorum diyorsan ideal balıklardır, benimkiler şuan 12 cm kadar.
Sevimlidirler, adamın mıncıklayası gelir.
Kötü yanları: Sağlam zıçarlar, bir zıçarlar ki gözlerine inanamazsın :) Bi sabah uyandığımda akvaryumun içinde yılan var sandım, bir baktım kakymış, resmen 20cm kesintisiz kakalamış birisi, rekorlar kitabına girmesi gerekirdi. Bu yüzden büyük japon besleyeceksen sayılarını az tutmanı öneririm yoksa filtreyi değiştirmekten kolların kas yapar.
Çok oburdurlar, ne atsan yerler. Havalandırma hortumumu bile gelip gidip mucuklarlar, koparmayı başarsalar onu bile yiyecekler.
Canlı doğurmadıkları için uğraştırırlar. Yani bebek japon elde etmek zordur. Yumurtlayarak ürerler. Diğer birçok balık gibi canlı doğurmazlar.
Haftada 1 kere suyunun %20sini dip çekme aletiyle çekmeniz gerekir (nitrat ve ph dengesi için)
Günde 2 kere sabah ve akşam olmak üzere ne çok nede az yemlemeniz gerekir. Aksi taktirde dipte biriken yemler yüzünden suyun dengesi bozulabilir, balıklarınız hasta olabilir.
Japonlar süsleri sevmez. Onları bir akvaryuma koyarsanız akvaryumun içi yüzmeye el verişli olsun. Benden bu kadar :)
cevap çok uzun olmuş ilk önce teşekkür ederiiim cevabın için :)
gercekten çok kötü yapıyorlar dışgılarını
rekora girerler :D
bunların cinsiyetlerini bilmiyorum :)
sadece taşlar var o kadar başka bir şey yok :)
bende ikiside var tamam sğol :)
suyu haftada 1 kere değiştirmen yeterlı bide günde 2 kes bı sabah bı de aksam yem verırsın tamam ben oyle yapıyodum japonların yanına bı kactane de lepıstes alsan cok ıyı olır cesıt olarak
hmm anladıım :) bir tanesi çok ac 3 tane balık var 3ü için ayrı yem atıyorum nerdeyse 3nüde yiycek su dalgasıyla uzaklaştırıyorum :)
balıklar zaten doymaskı her zaman ver eyer ama sonra asırı yemden küt gider dikkat et :)))
işte ondan korkuyorum :)
kac tane var 2-3 tane herhalde zaten iyi bak he onlarda gıtmesın :))
3 tane var biri beyaz ikisi turuncu :)
daha yeni balık besliyorum ve dün aldıım :)
hmm hadi hayırlı olsun az büsünler kızartıp yersin :)))
teşk ederim bu arada ;)
hayır kızartmam :D
rica ederiim :)
tamam hadı kızartma kıyılamz kı onlara dımı evladın gıbı onlar :))
aslında kamlumbağa almıştım ilk sonra korktum onlardan :D
bunlarla değiştirdim balıklarımı çok sevdiiim :)
beslenır nıye beslenmesın bırader ben besledım
yaw arkdasım burda cıftlık mı kuracaz kız ıkı tane beslemeye baslamıs hevesını alsın beslenır beslenır ama tabıkı buyuk akvaryumda beslense balıklar daha iyi yasar rahat eder o kadarını da bılıyoruz daha yenı baslamız arkdasımız ılerde belkı buyutur akvaryum alırsa besler o kadar teferruata ınmeye gerek yok hocalıga falan bızde balık besledık
neyse çeşitlilik bakımından güzel olur akvaryum almayı düşünüyorum güzel olur :)
yani tabi ilerde alırsın zamanla alıs sımdı fanısta falan
yani şimdi alışayııım sonra daha büyük :)
tabiki alıs önce :))
japon tül kuyruk cinsi balıklar bol oksijen hareketli su ister.sevdikleri su sıcaklığı 19 derecedir.günde 1 defa yemlemek yeterlidir az yem değil fazla yem zararlıdır.yeşil bitki şart.en önemliside yetişkin bir japon tül kuyruk için ortalama 20 litre su ihtiyacı.bu balıklardan amatör anlamda yavru almak imkansız gibi.vs vs ben lepistes seviyorum.
Ben 7 sene besledim japon balığı, Sularını haftada bir 4/3 olmak üzere değiştireceksin, günde 1 kez de balık sayına göre 1 tane yem atıcaksın, aşırı yem tüketimi, bakteri oluşumuna neden olur, ve akvaryum çabuk kirlenir. bunlara dikkat ettiğin sürece sorun yaşamazsın.
çok teşekkür ederim :)
7sene vay be :)
bu arada puanın dikkatimi cekti :)
Cevap
21Cevap
Hayvanlara eziyet çektirme yazık, akvaryumda daha mutlu olurlar ve daha uzun yaşarlar. Benim bir japon balığım vardı, çok severdim. 8 yaşında öldü :( Şimdi bu üç türü besliyorum:
Yunus cichlid: link
Portakal cichlid: link
Sarı prenses : link
hmm teşekkür ederim yeni balıkların güzelmiş :)
Teşekkürler, 25 cm'ye kadar boyları uzuyor ama.. Bir süre sonra akvaryumuma sığmayacaklar, 17 tane var toplamda :)
oo ne yapcaksın büyünce pekii :)
Başkasına verebilirim bir kısmını diye düşünüyorum. Ya da akvaryumun boyutu elvermediği için o kadar büyümeyebilirler. Balıkların gelişiminde psikolojik durumları da çok önemli gerçekten. Bana geldiklerinde fındıktan bezelye boyutundaydılar ve saydamdılar. 1,5 yıl oldu neredeyse ve 7-8 cm boyundalar :)
hmm anladım 1,5 yıl olmuş vazgecemezsin ki :)
Balıklar yüzemeyecek duruma gelince mecbur kalabilirim buna, ayrıca yavruluyorlar dönem dönem. Onları başkalarına veriyorum bile :)
yavrularıyla beraber yaşasalar :D vayy be 7-8 cm olmuşlar :)
50'den fazla yavru aldım şimdiye kadar, o zaman akvaryumda sudan çok balık olurdu :D Gözünün önünde büyümeleri ayrı bir zevkli :)
müziğide süper :)
Evanescence süper :) o gösterdiğin balıkları elimden gelse alırım :)
Aynen, benim de elimden gelse böyle bir akvaryum yaptırırım ve içine girerim hatta :D 937 lt su düşünemiyorum bile.. Hele balıklar birbirinden tatlı, ara sıra bu videoyu izliyorum canım sıkıldıkça. Balıkları izlemek çok zevkli. Benimkileri oturup yarım saat aralıksız izlediğim oluyor :)
en iyisi bir göl kenarında ev mi tutsak sana acaba :)
oo şımarmaa :D
Tamam tamam, şansımı denedim hazır teklif gelmişken ama tutmadı işte :D Büyük bir akvaryum yeter videodaki gibi :)
olsun yaa :D alalım sana hediyemiz olsuun :D
Akvaryum mu ev mi? :D
ikisi birden olsun hadi :D
O zaman göl kenarına gerek yok, fazla masraf yaptırmayayım sana :P
yok yok estağfurullah :D sen all :D
Benimki de iş değil mi, daha fanusta balıkların var senden akvaryum istiyorum :D
Fanusta besleyeceksen işin zor.Bunlar çok fazla dışkı yapan balıklardır. Bu da küçük bir ortam da beslediğin için sağlıklaır açısından sorun yaratacaktır. Ayrıca gösterdiğin şekilde fanus küçük ve birden fazla japon balığı koymuşsun. Bu yüzden fanusun suyunu 2 günde bir değiştirmen gerekir.
Kulllandığın yem uzun yemlerden se sabah 1 akşam 1 tane balık başına verebilirsin .Birde top yemler vardır kırmızı şekilde eğer onlardan veriyorsan günde ikişer adet verebilirsin.
Balıkların için küçük bir akvaryum alman sağlıkları açısında iyi olur. Bu şekilde içine bir tane de motor gerekir. Bu motor da suyu temizler ve suya sürekli olarak oksijen verir.
Fanusta beslenebilen bildiğim kadarıyla 2 çeşit balık vardır. Biri japon ki fanus bunlar içinde zor olur.Bir diğeri betta balığıdır.
Yorumun için çok teşekkür ederiiim :)
Aynen az önce fark ettim dışkı çok yapıyorlar
Suyunu kirlenmeye yakın hafif bulanık olduğu zaman değiştiriyorum :)
kullandığım yem "aqua food" bilmiyorum yeni aldım pet shopcu bunu verdi bir akşam bir sabah veriyorum yemi :)
Akvaryum alıcam :)
Çeşme suyu ile değişim yapıyorsan , değişmeden önce bir kaba koy suyu.Beklesin bir gün kadar.Bu şekilde suda ki zararlı klor uçup gider. Pet şişe, damacana suyu kullanıyorsan bekletmeye gerek yok .Balıklar da doymahissi olmadığı için ne kadar atarsan yerler .O yüzden çok az miktar yeterli olur.
Hmm suyu hakkında bilmiyordum . Arıtılmış su koyarım veya bekletirim :)
ama bir tanesi var hiç yemi yemiyor
hmm tamam :) umarım alışır ortamına :)
fanusta bakacaksan günde 2 kez küçük miktarlarda granül yem atmalısın. hava motorun yoksa her gün suyun %25-35 lik bölümünü fanusun dip kısmından ince bir hortumla çökmüş olan pislikle birlikte çekip en az 12 saat dinlendirilmiş su eklemelisin. bunu yapmadığın zaman sudaki nitrat artar ve su kötü kokar ve nitrat zehirlenmesi yaşayan büyümeyen bir balığın olur. akvayumculuk ciddi bir iştir. balıklarında canlı olduğunu unutma.
Japon baliklari sanildiginin aksine sus baliklaridir ama havyzlar icindir buyuk hacimli akvaryumlarda bakilabilirşu anyaptigin sadece sadece eziyet etmendir onlara. Bir daha dusun ve kic kadar fanusun suyunu 2_3 gunde bir kaliteli su ile degistir. Isiya dikkat et
onlarin yerine beta baligini tavsiye ederimmm.
onların acık mavi rengi süper :)
evett :))) bak nasıda biliosunn
teşekkür ederim az bir şeyler biliyorum :)
bak şöyle su devirli bir akvaryum alırsan ( jebo iyidir bunun için) ayrıca içine ısıtıcı al ( eheim 50 w) buda iyidir 15-25 lt 2-3 balık rahat yüzer içinde baya bir zevkli bir uğraşı yem olayına gelince ben her sabah bir kaç parça parmak ucumla alıp atıyorum bunun içşinde sera markasının goldy color yemini kullanıyorum renk ve canlılık hissi veriyormuş. allah nazardan saklasın uzun zamandır sağlıklı ve mutluyuz :) başka sorun varsa sorabilirsin.
Yıllardır akvaryumla uğraşan birisi olarak yazıyorum. Fanusta balık bakılmasını doğru bulmuyorum. Hayvana yazık. Minimum 50 cm akvaryum al, 2 günlük dinlenmiş su koy. Yem olarakda hayvanın 1-2 dakikada yiyebileceğinden fazlasını koyma. özellikle bu balıkların doyma hissi yoktur. Çok yem verirsen şişip ölebilirler. Bakımları kolaydır. Suyunun değişimi akvaryumun büyüklüğüne bağlıdır. Daha fazla bilgi için özelden soru sorabilirsin.
Günde Bir Defa Suyunu Degiştirebilirsiniz ! 2 Defada Yem verebiLirsiniz ! japon BaLıkLarı OksijenLeri Bittiginde Suyun Yuzunde GezerLer AnLarsınız O Zaman Yukarıda GezdikLeri Zman .D havadan Oksijeni aLıyorlar
oksijenleri bttiği zaman mı :D
suyunu daha dün değiştirdim daha doğrusu dün aldım :D
tamam dikkat ederiim :D
suyunu 3-4 ayda bir değiştirmen gerekir , yem konusuna çok dikkat etmen lazım çünkü yemekte sınır tanımazlar , çok çeşitli balık atma aralarına birbirlerinin yüzgeçlerini yerler , ilaç muhakkak kullan
yok aynı türler zaten sıkıntı yok :)
dediğim gibi 2-3 ayda bir su değiştirirsin , bir temizlik motoru ve bir hava motoru da aldın mı tamamdır :)
evet :)
hadi hayırlısı bakalım , iyi eğlenceler şişko japoncuklarınla :)
:D
evet japonlar hep şişkodur :)
Valla 2 çeşit yem var diye biliyorum. Toz ve tane yem. Tanelerden 2 tane atarsın günde yeter. Suyunu da en geç 2 günde 1 değiştirmen gerekiyor. Bence hiç japon balığı alma çok pis hayvanlardır.
aldım bile :)
Hayırlı Olsun :DDD
haftada bir dinlendirdiğin suyla değiştir her gün de her balığa bir tane yem at
teşekkür ederim :) bir tanesi hiç yemiyor ama
öylede oluyor :)
At o fanusu, git akvaryumcudan en azından 25-30 litrelik bir akvaryum al. Olmaz orada.
Onuda alcam biraz zaman gecsiin :)
Ne kadar biraz zaman geçsin?
daha dün aldım :)
15gün sonra akvrayumu alabilirim
O balıkların 15 gün sağ kalacağının garantisini veremezsin. Madem alacaktın komple akvaryumu ve teferruatını alman gerekirdi. Fanus hiçbir balık için uygun değildir.
tamam yarın bakarım :)
yıllarca besledim zaman kaybı akvaryumu pislettiğine teğecek bir hayvan değil çok uğraştırır onun yerine başka balıklar denemelisin bence
hangi balıklar?
ben japon balıklarımın suyunu hafta bir değişiyodum dinlenmiş suyla ama bideher balığa günde bir yem :)
bir tanesi hiç yemiyorum o ikisi bütün yemleri atsam yiycek derecede :)
bunlar japon balığı değil :p göl balığı :p bilgin olsun. japon balıkları biraz daha farklı :p birbirlerine benziyorlar ama bunlar o senin bahsettin japon balıklarından değil :p
ben anlamıyorum bu işlerden işte anlıcaz :D
:p tamam, balıkları öldürmede
yok kıyamam :D
:p balık alma bence sen, ilgiden de ölebilirler
cık cık cık :D
:p
onlar benim balıklarıım :D
:p onlar göl balığı japon balığı değil :p isimleri var mı?
bilmem isimleri aklıma gelmedi ayrıca isim koymak hiç hoş değil bence :D
:p işte zeki bir kız
bunu iyi bir anlamda anlıyorum ve teşekkür ediyorum :D
:p zeki olmayı sürdüren bir kız işte
sen çok mu zekisin :D
:p biraz
kendi çapında :P
:p çapı ben belirliyorum evet.
:(
neden buruştun sen simdi :p
baş edemiyorum seninle :D
çapın sınırlı :p
belkide baş etmek istemiyorum :P
:p tavan arasında kalmaya devam.
plaa plaa :D
:p bendensin keyfine bak.
:D
bunlar japon başığı tekrar sordum adama :D
:p onlar göl balığı. O adama beni götürsene sen, bakalım bana ne dicek :p
göl balığı nasıl oluyor :D
tamam ezme beniii :( yeter duymak istemiyoruuum :D
:p bende şiştim bu konu yüzünden. lütfen bu kadar uzatmayalım bir daha :p
olabilir onlar benim göl balıklarııım <3 :P
:p balıklarına akvaryum alalım, hadi :p
bu konu hakkında konuşmucam :D
:p bende
gideyim mi :D
:p nereye gitmeyi düşünüyorsun
gidersem üzülcen mi :D
:p cevap verirsem sen üzülücen mi?
tamam gidiyorum üzülmüceksin zaten :D
:p zeki insanları seviyorum
biliyorum zeki olduğumuda neyse :D
:p git artık
durmadan sana bildirim getirdiğim için üzgünüm ben gidiyorum kendine iyi ddavran :(
:p sorun deyil, faturayı gönderirim bir ara ödersin.
ne alaka :D
:p durmadan bana bildirim getirdiğin için bu fatura + kdv yani :p hizmet bedeli de dene bilir :p kapiş?
anlamamış gibi yapıyorum :D
:p cevir kazı yanmasın
sen ne ara 7.level oldun -.-
:p kaşla göz arasında o-Q
gözümün önünde büyüdüün :(
:p sorma, sünnet olucak yaşa geldim artık
biraz daha büyü :D
qki :p
akvaryumsa haftada bir değiştir. benimde vrdı blklrm:)
tamam :)
fazla yem veme günde 1 tutam yeter fazla verirsin ölür sonra
yanında japon hediye etmedilerse işin yaş, üç haftaya kalmaz sırtüstü yüzmeyi öğrenirler :D
Akvaryum alsaydınız suyunu daha uzun zamanda değistirirdiniz.
en boş balıkjapon, astronot besle piranha besle :))
piranayı nasıl besliyim :)
aa astronot tavsiye ederim süper et yer :)
benim balıklarım onlara yem olur
evet ama sende ayrı akvaryuma koyarsın fanus ta olmaz astronot ;)
et işi zor :D
kıyma :D:D:
:( balıklar yaşasıın :P
:) noldu ki
et yiyen balık zor :D benim kuzenimde vardı bir süre sonra birbirlerini yediler o yem almayı unutmuştu ./
bak ne güzel otomatik imha sistemi var hayvanların
dikkat et ellerine :)
olmas edemem bende yoklar ama gel birlikte alalım :D
sende yok mu :D ben var sanıyordum :D
yok ama çok zor değil zati iki dk iş ;)
emin misin :D
yess ben emin olmak var :)))
:D haftada bir degis sularını :D her sabah azcık yem ver yeter. :D
kızlar daha cesur oluyor al bir tane 100 litrelik akvaryum paşa kapa yaşasınlar :))
Sularını değiştir, ölürlerse üzülürsün
Güncellemen şartmıydı kanki :P
he :D
o zaman geri ver neden aldın ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar