ay o makas böcegi bir gün hastanede calisirken ramazandi agacliklarin oraya oturmustuk topluca bizim bir arkadasin üstüne dusup 5 dakikalik yogun bir cıglık ve panige sepeb olan böcük bu hic sevmem kendilerini 😑
Allahııım ne tatlısınız ya 😄 Ben de bir ara böcek koleksiyonu yapmak istiyordum :)) belki bir gün başlarım, böceği bulurum yahu kolay bunu görüyorum hep 🤔
Hahah soğulun sizde çok şekersiniz ben böcek görünce midem bulanır kaşıntı tutar ama hemen fotoğrafını çekerim yakından ama böyle değişik olanları mesela akrep filan kırk ayak bu tür haşereler renkli örümceler küçük kurtlar filan cekip iki saat incelerim
Resimdeki böcek galiba geyik böceği (lucanus cervus) ama yolda rastladığınız geyik böceği değildir çünkü nesli neredeyse tükenmek üzere ve çok pahalı.. Geçenlerde haberlere çıkmıştı, ama bu başka bir böcek de olabilir sanki kıskaçları daha kısa
Kıskaçlı böcek diye adlandırılıyor.. Tüm yiyeceklerini o kıskaçları ile kaldırıp taşımakta ve onlar ile kavga etmekte.. İnsanlara bir zararı yok kesinlik ile.
Aa en nefret ettiğim şey. Bugüne kadar tişörtüme girmedi ama girse kafayı yerim. Çok korkunçlar. Adamın üstüne kamikaze gibi dalış yapıyorlar. O zaman sen örümcek falan görünce huylanıyorsun? :).
Yok korkup bağırmam değişik bir şeyse fotoğrafını cekerim sonra kovalarm ya da peceteye çağırır dışarı atarım 😃 tabi sonra bir kaşıntı tutar çenemi hemen baştan aşağı toprak dökülmüş gibi oluyorum öldürmek istemem ama ev süpürürkn makineye cekiyırum
Evet napıyım çok değişikler ilçedeki evimizin bahcesi kocaman ilaçlamada yapılmıyor yazları kalıyoruz anca akrep kene böcekler ooo napıyım torbaları var böyle mesela yuvada patlatınca küçük küçük yumurtalar çıkuyo bir 100 tane
Gergedan böcekleri çok değerli diye biliyorum bir şeyin yapımında kullanılıyormus galiba ama bizim gördüğmüz kocamandı aksam karanlıkta ışıksız yolda gördük yani kocamndı
Eğer görseldekini gördüysen dediğim gibi bir gergedan böceği bu. Her türü değerli değil bunun gibi mesela :D değerli olanları amerika kıtasında bulunuyor bir insan eli kadar gövdesi ve işaret parmağı kadar da boynuzları ile :)
Aaaaaa evet buuuuu ama bir tane leblebi var ona benzeyen böcekler var bunun cinsindn galiba daha gelişmemesi o 😃 ayy bunlar yangın kulesinds hel kafama uçuyodu
En İyi Cevaplar