Soru belli ben ateistim beni müslüman nasıl yaparsınız ne dersiniz haydi kenkiler
Cevabın nedir?
Dostum, ateist tanrıya inanmayan bir şey. Sen inanmazsan kimse bir şey yapamaz unutma. Neden inanmıyorsun güzel kardeşim? Benim gibi kati delillere dayanan ve katilikle iş yapan biri bile inanıyor. Kar tanelerine bak her biri nasıl farklı bir-birinden ve simetrik. Yetmedi mi? Bu kadar toz galaksiler içindeki cüce varlıklarız. Dostum, etiz biz. Bildiğin et yığını. Ama bak günümüzün ilerleyen teknolojileri bile bizim kadar değil, olamaz da asla. Ama bak bu et yığını düşüne biliyor, iradesi var, gramlarla sıvıdan ete dönüyoruz biz anne rahminde. Düşünsene. Büyüyoruz. Acı çeke biliyoruz. Sevine biliyoruz. Yapma dostum, sence de çok mantıksız değilmi bu kadar şeyin bir-biriyle bağlantısı? Tanrı dinlerde bahsi geçen gibimidir ve ya değilmidir bilemem ama murlaka vardır önce bunu anla. Ama sana kim ve ne kadar delir getirirse getirsin sen inabmazsan kimse inandıramaz seni bu konuda.
06 Yorumla
Soran+1 yılpeki ben tanrının insanların içinde olduğuna inanırsam insanlar bukadar mükemmelse bu da mı yanlış bir düşünce?
- +1 yıl
Hayır. :) İçimizde, sol yanımızda, vicdanımızda, aşkımızda, ömrümüzde, saç tellerimizde, gör düyün bir damla suda, taşta toprakta, tanrı her yerde dostum. Bak sana ne diyorum. Bu benim kendi düşüncem. Bana göre tanrı, peygamberler, dinler falan hepsi var. Ama dinlerin ilk geldiği devirlerde hilafetin (o devride ülkenin ya da bu din işlerinin) başında kim ya da kimler olmuşsa kendine göre değiştirmiş ve bu günümüze maalesef yanlış gelip çatmış. Bilmem anlatabildinmi. Kimse kusuruma bakmasın kendi düşüncem ve geçerli nedenleri var. Mesela Kurab, İncil, Tevrat ve Zeburu ele alalım. Birinde şunu şöyle yapın diyen tanrı diğerinde tam aksini bildiriyor. Hatta bazı ayelerde de var bu, derinden okursan anlarsın. Benim görüşüm bu. Sen Nesimiyi duydun mu hiç? İmadetdin Nesimi ve Hürufilik (sufilik) diye arat çıkar muhakkak, oku onun hakkında. Bence senin de düşüncen bana benzer. Yani biz ne ateistiz ne de deistiz. Hepsi var ama bize ulaştırılan biçimi yanlış.
Soran+1 yılben tam ateist değilim ama çevremde gördüğüm ve bildiğim en harika mükemmel şeyleri insanlar yapıyor başka birşey bilmem tanımam benim bunu düşünmeye hakkım yoksa büyükçe bir meydanda hepiniz gelin beynimi benden alın başka türlü hiç kimse benim beynimin içindeki şeylere karışamaz birde dini savunuyorlar yok herkes özgür bilmem ne yalan komple insanlar kendilerine inanmaya başlasalar kapasiteleri daha fazla artar
- +1 yıl
Dostum açıkçası benim görüşüm belirttiğim gibi ve sana da tavsiye ettiklerimi okumalısın bence. Üstelik ne olursa olsun her kesin kendi düşüncesi var. Yani bir şeylere ve ya birilerine karışmadığı, müdahale ve kötü etki etmediği taktirde karışılmamalıdır. İnsana kendi davranışlarına ve düşüncelerine göre değer vermek ve ona uygun saygı göstermek gerek bence. Kimseyi incitmediyin sürece istersen buddist ol karışamazlar yani. Ben biliyorum srnin inancının yönünü ve aklındakileri merak etme. :)
Soran+1 yılemin ol hiç bir fikrin yok benimle alakalı ayrıca ben şurda hiç kimseye karışmadım ama yorumları oku öl Çok yaşa neler yazmışlar bumu şimdi soruyorum
En İyi Cevaplar
Ustam düşün... Sen evrende en büyük gördüğün şey güneş. Güneş dünyanın 333 bin kati daha büyük çap olarak buna ragmen Uy Scuti yıldızı bilinen en büyük yıldız ve boyut olarak güneşin 5milyar katı gibi bir büyüklükte. Bunun eger tesadüfen oluştuğunu dusunuyorsan zaten bosver ateist kal 😃
013 Yorumla
Soran+1 yılona bakarsan benim başka bir müslüman arkadaşım bizim galaximiz dışındaki gezegenleri yok sayıyo göremiyo diye buna ne diceksin ayrıca evrenin büyüklüğünün farkındayım ve bukadar büyük bir evrende sadece dünyada dünyanın ortadogusundaki bir avuç insanın haklı olması mantıklı mı?
- +1 yıl
Azınlık mevzusuna getirirsen zaten direk baştan yanlis yaparsın. Hristiyanlık cok daha 3eski tarihe dayanan ve bölge olarak yayilima en yatkın ve gelisim olarak tarihten destek alan bir din. Yani ornegin bir türk mü daha kolay açılır dünyaya bir amerikan mı? Ki türk daha basarili oldugu halde. Birde son olarak şöyle düşün 1 kızı kac kisi istiyor ama 1 kisi alıyor. Yani islamiyetde az ve degerli herkez cennete gitse cennetin daha ne özelliği kaldi ne degerligi kaldi. Arkadaşına gelince o arkadasin yanlis düşünüyor bu konunun müslümanlikla bir ilgisi yok
Soran+1 yılkardeşim şimdi sen diyosunki müslümanlar özel insanlar sadece müslümanlar cennete gidicek hıristiyan olup tanrıya inanan masum insanlar cehenneme gidicek bu mu şimdi senin dediğin mantık lı mı bir düşün
Soran+1 yıltamam peki çogu din adamının bilmediği şeyi sen nerden biliyosun peygambermisin sen kendinle çelişiyosun kardeşim demekki müslümanlık kendi içinde bile bir değil herkes kendi müslümanlığını icat etmişş buna kimse karşı çıkamaz doğru olduğunu biliyorum bana söylemiyosanızda kendi içinizde bir düşünün kendinize dürüst olun bir
- +1 yıl
Birader adam gibi konuşucaksan konuşalım. Ben senin dini eksiklerini tamamlamak zorunda değilim insanlık yapıyoruz şurada muhattaba alıyoruz konuşuyporuz saygısızlık yapma. Ben kimsenin bilmedigi birşeyi biliyorum demedim çogusu bilmez dedim. Herşeyi direk uclara çekip islamı saçma sapan lans ediyorsunuz Anlamak yerine saçma sapan bir troll arayışındasınız.
Soran+1 yılaçıklama getirmeye çalışıyorum ozaman niye bütün müslümanlar kapalı değil niye hepsi namaz kılmıyo niye hepsi oruç tutmuyo bunların cevabı ne peki? hepsi aynı din mi bunların hiç birini yapmazlar kitap nedir bilmezler sonra gelip burda aa müslüman ol ayrıca dininin bir geregi var ki bilmeyene ögretmek bunları bir ateistmi anlatsın size gururunuz yok mu
Soran+1 yılima yapmana gerek yok bizzat seninle konuşuyorum sen diyebilirsin senin savunduğun dinin bazı gerekçeleri var kardeşim bunları yapmıyorsan müslümanım nasıl diyebiliyorsun diğerlerinden farklı olmamak için mi bu kadar mı korkuyorsunuz farklı olmaktan gerçekleri görmeye çalışmaktan
- +1 yıl
Bak ben sana burada sabahtan akşama kadar bütün islamın derinliklerinin bilimsel mantıklı açıklamasını yapıcak kadar bilgiye sahip biriyim bunlar basit şeyler bunları hiç konuşmaya bile gerek yok. Kelime oyunları yaparak islama saldırmak çok komik bir tutum eğer ciddi ciddi bilmek istediğin birşey varsa sor cevapliyim trolle malzeme vericek bir tip değilim benden sana eglence çıkmaz yanlış adamdasın.
Soran+1 yılhayır arkadaşım senden hiç bir cevap beklemiyorum gerçekten müslümanları severim ben ama gerçek müslümanları onlar sakin ve akıllı insanlar senin veya digerlerinin onlarla alakası bile yok öyle olup tartışmamız için 10 fırın ekmek yemen lazım bence sen beni bırak o muazzam bilgine biraz bilgi kat birazda hoşgörü sahibi olmaya çalış
- +1 yıl
Bilmem farkındamısın hoşgörü karşılıklı olan birşeydir. Senin ne cümleleleri ben ne amaçla kurduğunu amacını neyin peşinde olduğunu ben bilmiyormuyum sanki? amacınız iyi niyetli samimi olan insanların söylediklerini saçma sapan yerlere çekip islama hakaret etmek. bende sana böyle bir hakareti etmene müsade etmiyeceğimi söyledim Tekrardan ilk yorumunu okursan seviyesizleşenin kim olduğunu görürsün. Hoşgörü göstermeden hoşgörü bekleyemezsin. ben adam yerine koydum muhattaba aldım sen dalga geçme peşindesin. Benim görevim Tebliğ etmek ben görevimi yaparım gerisi sana kalmış ne kadar dinlersin uyarsın sana kalmış. Saygı konusuna gelince kimse benim Edebime Ahlakıma dil uzatıcak kadar haddini aşamaz. Bu yaşıma kadar bunun için çabalamış emek vermiş ve çevresinin takdirini kazanmış bir insanım bana bu şekilde hitap edemezsin. Daha fazla seviyemi düşüremeyeceğim teşekkür ediyorum kısa sohbetin için Saygılar...
Soran+1 yılbende aynı fikirdeyim tartışmamız mantıksız iyi geceler
+1 yılSen sen olarak kal donme dunya donuyor hepimizin yerine diyerek gereksiz bir giristen sonra birsey sormak istiyorum. Duzen basit yapidan kompleks (karmasik) yapiya dogru gider. Tek hucreli olan canlilar eseysiz uremeye sahiptiler yani eseysiz ureme nedir herhangi bir karsi cinse gerej duymadan tek duze kendine benzer canlilar dunyaya getirmek. Daha sonra her ne olduysa eseyli ureme olustu ve dollenme farkli iki cins arasinda olusmaya basladi. Ama arada ki hangi canli kendisi gibi tek duze ayni canliyi uretirken farkli bir karsi cins olusupta eseyli ureme gerceklesip kompleks canlilar olustu hadi buna ilk hangisinde baslanildi bitkimi hayvanmi?
04 Yorumla
Soran+1 yılbilim adamı değilim bunların cevabını araştırmayada üşendim şu an benim bildiğim tek bir şey var insan insandan doğar bu insan tanrı mı demektir şimdi?
- +1 yıl
Hayvanda hayvandan dogar hayvan tanri demek midir?
Soran+1 yılinsanlar hayvan klonlayabiliyor ama
Soran+1 yılsizin mantıgınızla öyle oluyo bişey yaratıyosa tanrıdır ozaman hayvanda yavrusunu doguruyo tanrımı ama öküze tapan adamlarla dalga geçiyosunuz nedir mantık
+1 yılSimdi kimsenin dusuncelerini degistirmek gibi bir hakkim yok ama sen istedigin icin yapmaya calisicam. bir videoda dinlemistim. Mesela telefonunun kamerasi 5 mp dimi. Peki ya gözlerin dusunsene telefonda cozunurluk diye sacma bisey var ama senin gozlerin ne kadarda guzel goruyo hastalik vb bisey olmadikca. Simdi bunu goz onunde bulunduralim bide madem 5mp lik bir kamerali telefonun sanatcisi var senin o saheser gozlerinin neden bir sanatcisi olmasin?
08 Yorumla
Soran+1 yılbu mu yani tamam dine döndüm müthiş bir hikaye amin dinimiz
- +1 yıl
Sadece bu degil daha fazlasını istiyosan youtubedan arastiricaksin zaten dine donmeye niyetin yoksa burdada olmicaktin sacmalik bence Şu an yaptigin
Soran+1 yılyoutubedan din araştırırsınız televizyondaki adamın tekine soru sorarsınız bumu din araştırması dediğin şey?
- +1 yıl
Sen nasil arastirdin dinin dogru olup olmadigini muneccim b. kumu yedin
Soran+1 yılkitapları okudun onun dışında gerçekçi olabilcek ne düşünüyosun youtubedaki hocalar mı sen nasıl bir müslümansın be
Soran+1 yılannen baban müslümanız diyo tamam oley ulan aç bir o çok lafını ettiğin kitabını oku sonra laf yap
- +1 yıl
Muslumanliga inanmiyorsan nasil bir musluman oldugumu tartma sifatinda yok bence buna sen karar veremezsin o yuzden hadi eyw. He bu arada senin dedigin dogruysa kaybedecegimiz hicbisey olmicak ama bizim dedigimiz dogruysa orada gorusuruz gerci nasil goruscez bilmiyorum da
Soran+1 yıltamam bitti yazmayın bişey sıktınız harbiden zeka diye bişey yok boşuna uğraşmayın batıyosunuz sana demiyorum genel olarak harbi sıktılar açmaz olaydın bir heves ettim ama yorumlar sagolsuın neden ateist oldgmu tekrar hatırladım herkese iyi geceler
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
33Cevap
+1 yılAllah her şeyi affeder ama affetmeyecegi tek şey Şirk. yani ona inanmayan, onu yok sayan insan. Çok büyük günah işlemişsin, nasıl Allahı yok saya bilirsin? Ama sen yine de tovbe et Allah bağışlayandır.. Biz sana bir şey yapamayız malesef ki, sadece sen tovbe et, dua et. Yoksa yerin cehennem kardeş, kusura bakma ama bu bir gerçek. Çok Çok tövbe et, dua et, Namaz kıl hatta. En iyis.
01 Yorumla
Soran+1 yılkardeşim ben diyorum inanmıyorum sen diyosn allah affetmez inanmadığım bişeyden neden korkim saçma şeyler diyosn
- Diğer konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yıltamam kurana aç bak biz tuzlu suyla tatlı suyu karışmatan tutuyoruz diyor.. Kızıldenizi arastır hz musanın açtıgı yol da tuzlu ile tatlı su birbirine karısmaz bunu kuran nasıl o zmnlar da bilip söyledi.. Ya da onu geçtim ayın dünyanın uydusu okdugu günes etrafında döndügünu bundan 1400 yıl önce açıklamıştır. Onuda geçtim şu dünyadaki her bir düzenin bilgisayar gibi işlemesi herseyin dört dörtlük olması snce bir tesadüf olabilir mi?
08 Yorumla
Soran+1 yılona bakarsan arkadaşım aç mısır piramidlerini araştır dünyada teleskop diye bişey yok adamlar kara delikleri anlatıyo saçma sapan örnek verme bana aç nostradamusu oku bişeyler oku be kuran dışında
- +1 yıl
Mısır piramitlerinin yapımında cinlerin kullanıldiğı bircok alim tarafından söylenmistir. Bunun nedeni o zmnki teknolojinin öyle bir mimari zekaya sahip olunamayacağı yönündedir.. Cinler ışınlanabilir duvarların icinden gecebilir ve gezegenler arası paralel evrenlerde dolasabilirler.. Mısır piramitlerinde bunların bulunması onlar sayesinde olmustur.. Nostradamus dedigin adam kahinin tekidir o dönemlerde bunun gibi insanlar çok vardı.. Bunlar cinlerle iş birligi yapıp gelecege dair kehanetler söyluyorlardı fakat gelecegi Allahdan baska kimse bilemez. Buna peygamberlerde dshildir. Halen nasıl inkar edersin şu kuranı aç ta bir oku anlamaya çalış sonra gel burda cvp ver.
Soran+1 yıltamam lan bütün dediklerini kabul ediyorum varsay ozaman cinlere inanıyorum ben bumu yani allahın bizzat yaptığı ne var bana ıspatlarmısın
- +1 yıl
Doğadaki herşeyi Allah yaratmıstır.. Çevrene bak hatta doğa değil bütün evreni gezegenleri yıldızları herşryi yaratmıstır.. Bak etrafa bir masa düsün o masa olmadan önce neydi bir odun parçası , o odun parçası neydi peki bir ağaç idi.. Yani Allahın yarattıgı bir canlı idi.. Sonrasında ise Allah insana diğer hicbir canlıda olmayan akıl ve irade gücü verdi ve insan o odundan masayı yaptı.. Çevrendeki herşey aslında Allahın bir lütfudur hepsinin hammaddesini Allah yaratmıstır.. Bunu sorgulamak saçmalıktır.. Bizzat kendisinin yaptıgı ne var biliyor musun Tüm evren var evren bütün herşeyi o bizzat kendisi yarattı. Daha ne diyeyim artık.
Soran+1 yıltamamda bu aklı allah verdi diyosun nerde allahın akıl verdiğinin kanıtı ben bunu anlamıyorum
- +1 yıl
Sana bu aklı kimin verdigini düsün diye vermis ztn. Üstüne kimin verdigini öğrenmen icin sana peygamberler ve kitaplar indirmiş.. Onlarda yetmemiş ünlü alimler şeyhler dervişler indirmiş onlarda yetmemiş mevlanalar hacı bektaş veliler indirmiş.. İndirmiş ki sen o aklı nerden aldıgını bilesin diye... Bir örnek: Şimdi bir hayvan düşünelim örnegin kartal olsun.. Bir kartal yavrusu max 3-4 ay içinde gençliğine erisir yani çiftlesebilecek duruma gelir.. Diğer hayvanlards böyledir hepsi çok kısa zmn icindr ucmayı yüzmeyi ayakta kalmayı ögrenir.. Ya biz insanlar biz neden 19-20 yasına gelsek bile olgunlasamıyoruz.. Çünkü insanda gelismesi gereken en önemli şey var oda akıl ve irade bu ikisinin gelişmesi yıllar alıyor.. Her hayvanda beyin var lakin insanda akıl ve irade var hayvanlarda sadece bilinçaltı mevcut.. Ona göre hareket ederler... Dedigim gibi bundan sonrası sana kalmış ister inan ister inanma bu dünya gelip gecici bir düsün sen bu dünyaya hic bir amacın olmadan mı geldin bir düsün.
Soran+1 yılbenim amacım beni ilgilendirir dinin olmadanda bir amacın olabiliyor
- +1 yıl
Allah seni ıslah etsin nediyelim. Bol şans
+1 yıl#ATEİZMUCAKSALLANANAKADAR #KAZAYAPANAKADAR #ÖLÜMKORKUSUNAKADARDİR ATEİSTLER kendileride neden inanmadiklarini neye inandiklarini bilmezler sadece özenti bebeler gibi ne bok olmadığını bilmedikleri şeye inanirlar. Alayi ergen yastakilerdir. Beyinleri durmustur düşünemezler çünkü kendilerinin hiç olduğunu ölene kadar bir pok oldugunu düşünürler.
313 Yorumla- +1 yıl
@kanluş o kadar gerisin ki demek ki üzerine alinmissin gerçekten amaçsiz boşssun :D Keko öldükten sonra sen hiç olacaksin senin için sorun yok dime :D Öldükten sonra düşün gerisini ya dediklerim doğruysa ikimizde öleceğiz kim kanazcak sen mi ben mi? sende beklenti yok öldükten sonra bende ahiret inanci var :)
Soran+1 yıl27 yaşımdayım sen beni ergen mi görüyosun hayatında kaç şey gördünde böyle iddialı laflar söylüyosun merak ediyorum neyse naparsan yap
- +1 yıl
@kanluş hahha şakacı çocuk seni sen büyük büyü büyük büyük anneanneni görmedin ama annene glen nesle kadar doğurdu mezarini bilmezssin hayatta görmedin inanirsinda ALLAHA 'mi inanmiyorsun :D hayat amaçsız değildir doğmak büyükmek ölmek sence normal birşey mi :D boş yere mi geldin sen şimdi dünyaya at poğu gibi bu kadar şey tesadüfen kendisi oldu dime :D senin tesadüfen olduğun gibi :D anin tadini çikariyorsun ama öldükten sonra sonsuza kadar azap göreceksin sen birak bu yollara gel "La İlahe İllallah, Muhammedün Resulullah" DE kurtulusa erenlerden ol mantikli düşün düşün zaten gerçeği görürsün yani hiç olmadığını.
- +1 yıl
@kanluş ne oldu ergen seni cevap veremedin klasik ateist manevrasi asena gibi kıvırma laf çarpıtma cevap yok senin gibi ergen ile vakit kaybetmeye degmez çünkü o konuscak kalibrede değilsin bunu belli ettin ALLAHA hamd olsun hakikaten senin gibi ibretlikler varda imanım kuvvetleniyor :) hadi yol al şimdi ergen
Soran+1 yılolm 20 tane mesaj geldi hangisini cevaplıym yavaş olun be :D
- +1 yıl
soran kardes sen gel kelimei tevhid getir öldükten sonra ahiret inanci vardir. hiç olma yoktur sen büyük büyük büyük büyük nineni tanimiyorsun mezarini görmedin ama anneni doğurdu bu zamana getirdi ona inaniyorsunda ALLAHA mi inanmiyorsun onuda hiç görmedin ama inaniyorsu "La İlahe İllallah, Muhammedün Resulullah" DE İMANA GEL
Soran+1 yılbu neyin kafası arkadaş ne içiyosunuz gece gece
- +1 yıl
seni hak dinine döndürüyoruz gel kurtul diye
Soran+1 yılharbiden öyle bir kurtuldum ki sorma yani çok saolun
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=XaABhHKus1shttps://www.youtube.com/watch?v=s2VLWLVxisIhttps://www.youtube.com/watch?v=Ev5sa1wpRhQ
Teker teker izle kafir seni...05 Yorumla
Soran+1 yılhiç birini izlemedim adamın tekinin yaptığı konuştuğu şeyleri baz alarak bütün hayatımı farklı bir görüşe bağlı yaşamak zorunda değilim
- +1 yıl
Yanacaksın...
Soran+1 yılben yanmıycam canım sen 80 90 yaşına geldiğinde çok pişman olcaksın hayatını olmayan biyer için yaşadığın için
- +1 yıl
Müslümallarla konuşmuyorum cicim bye...
- +1 yıl
Peki sen ne yapabileceksiniz 80 90 yaşına geldinde Azraili görünce altına yapmaya bile zamanın olmaz ayrıca sizler o kadar saftriksinizki Allah a inanmıyorsun beni dine döndürün diyorsun
Ateist sende bize ne ya
Peki Allah yoksa evreni gezegenleri bizleri kim yarattı Ayrıca Allah yaratılmadı o hep vardı baştan kim yarattı diyede bişey yok zaman diye bişe yok
Hem kuran okumayan Müslümanlara laf atıyosunusya kuran okumayınca ne oluyor
Hem Ateist im diyo Hem kuran oku diyonuz sanki kuran okumayın ca dinden çıkıyoruz
Sen kuran Okudunda noldu ya
Zavallı Bi insansın aciz insanlarız ne yapabilirsin (riz)
Ateistin anlamı Allah a inanmayan falan . farkettiysen inanmayan diyor
Var olduğunun kanıtı burhan bile belli
+1 yılAllah yoksa su karsiki daglari kim yaratti?
alkislarlayasiyorum.com/.../flash-tv-oyunculugu
0.19-0.2520 Yorumla
+1 yılBiz donduremeyiz ki Allah seni islah etsin sadece bize söylemek düşer sadece anlatmak inanıp inanmamak senin elinde
60 YorumlaSevgili kardeşim seni kimse dine döndüremez ancak sen dönmek istersen dönersin. Biz sana ne desek boş. Sen her zaman ki gibi bizim yanlış yolda olduğumuzu düşüneceksin ve belki de bize acıyacaksın ( zavallılar gibi ) bu durum böyledir.
017 Yorumla
Soran+1 yılevet yanlış yoldasınız
Soran+1 yılben doğru yolda olduğuma inanıyorum inanan insan herşeyi başarabilir
- +1 yıl
Sevgili kardeşim ben sana başaramazsın demedim ki tabi ki başarırsın. Bu iş dini bir iş şimdi yaşın ilerliyecek inşAllah çoluğun çocuğun olacak. Ardından ölüm vakti gelecek o zaman herşeyi göreceksin. Biraz mantıklı düşünmen lazım tamam senin dediğin doğru olsun değil mi? Doğru kabul edelim. Ben sana inansam ne kaybederim? Ama sen bana inanırsan bir şey kaybeder misin? Bunu kendine sormalasın.
Soran+1 yılkendi görüşlerimi kaybederim
- +1 yıl
Ah keşke kendi görüşlerini kaybetmekle kalsan ya kardeşim. İnan varya senin için sevinirdim. Ama durum o kadar basit değil işte. Herşeyini kaybedeceksin bu gidişle. Tabi ki bunu öbür dünya için söylüyorum yoksa bana ne iman et etme. İşte ben banane diyemiyorum. Çünkü sen de yanarsan şeytan bir kişi daha kazanacak. Biz işte buyuz biz müslümanız. Senin için seninle bile kötü olsak, küfür yiyecek hatteye gelsek bile seni doğru yola iletmeye çalışıyoruz.
Soran+1 yılmüslümanlık inanışının en büyük problemi bu bütün dünyayı müslüman yapmaya çalışıyorsunuz kim size bu hakkı veriyo bukadar savunacak bikere sölersin yok deriz nedir bu inat bu zorlama
- +1 yıl
İnanmazsan inanma. Olay bu kadar basit. Ben sana zorla gel müslüman ol demiyorum ki. Benim görevim tebliğ. Ben tebliğimi ettim mi? Ettim. O yüzden öbür dünyada senin gibi kardeşlerimiz yüzünden hesap sormasınlar diye mecbur tebliğ yapmak zorundayım. Olay basit inanma kardeşim keyfin nasıl isterse öyle yaşa bir şey diyemem. Benim dememle mi inandıklarından vazgeçeceksin hayır?
Soran+1 yılbir inan diyosun bir inanma diyosun bumu iraden azcık zorlamayla vaz mı geçiceksin ya ben bir ermişsem seni deniyosam ozaman napcaksın
- +1 yıl
Bak sevgili kardeşim ben sana dedim ki " iman edersen senin için daha hayırlı olur " sen bana dedin ki " inanmıyorum niye ısrar ediyorsun " sen bu lafı söyledikten sonra ben senin üstüne gitmek istemedim. Şimdi bana diyorsun ki " ben ermiş birisiysem falan filan " eğer sen ermiş birisiysen böyle sorular sormazsın oturup Rabbini tesbih edersin. Benim bildiğim, duyduğum ermiş kişiler böyle. Bana diyorsun ki ya seni sınıyorsam? Ben senin sınavında kalsam veya geçsem bir şey ifade etmez ki. Asıl senin sınavda kalman ( ne demek istediğimi anladın ) beni üzer. İnanmıyorsan zorlamıyorum. Ben sana tebliğ ettim mi? Ettim Allah hesap sormasın. Bundan sonrası sana kalmış. Ha inanacağın olmadığı halde benle bir tartışmaya girmeye çalışıyorsan da bir şey diyemem. Senin niyetinin ne olduğunu bilmiyorum. Belki " ermişsin " belki ermemişsin.
Soran+1 yılhayır dininiz gereği böyle bir şeye inanmanız gerekir beni dine döndürün diye yazıyorum adamlar sen dönme diyor daha okumadan bile belki ben hocayım ermişim bişeyim ya da dini çok seven biriyim kim olduğumu bilmeden sadece orada ateistim yazısını görünce savunma başlıyor ve sen dönme dine sen öl Çok yaşa falan senin gibi bişeyler anlatmaya çalışanlarda iki kelime sonra sıkılıp gidiyor bu durumu anlamıyorum bunumu çıkarmam lazım 56 kişi yazmış yarısı dönme diyo yarısı uğraşamıyor döndürmekle ozaman müslümanlar üşengeç ve sıkılgan insanlar mı bunu mu düşünmem gerekiyor
- +1 yıl
Sevgili kardeşim ben kimseye benzemem. Şimdi ben sana aşırı ısrar etsem en sonunda bana laf söyleyip engelliyeceksin. Ha diyeceksin diğer insanlar senin gibi anlatmaya çalışmadı onlar dönme ve dön dediler gittiler diyorsun. Ama sen onları ilgilendirmiyorsun bile. İşte bu yüzden ben senin gibi kişilerle ilgileniyorum. Tebliğimi edip gidiyorum. Şimdi sana burdan anlatmaya kalksam en sonunda diyeceksin ki " aman yeter be inanmıyorum işte " işte o andan sonra benim vereceğim çaba boşa gidecek. Eğer gerçekten inanmak istiyorsan çabalarsın. Şimdi diyorsun ki " ben ateistim " yazdıktan sonra ben senin gerçekten ne olduğunu bilemem. Yani şimdi sana yarım saat baklavanın tadını anlatsam anlamazsın değil mi? Baklavayı alırsın yersin anlarsın tadını. Bu durumda böyledir. Ben seni tam tanımıyorum kimsin düşüncelerin ne. Sen ateistim yazınca ben de fazla üstünde durmadım. Tebliğ yaptım hayır dedin.
Soran+1 yılbu siteye sadece ufak görüşler almak için yazmıştım cevaplarını verince kimseden cevap gelmedi ama bu yüzden uzatmanın manası yok uzun uzun konuşmak istesem böyle biyerden yapmam
- +1 yıl
bir şey diyemem kardeş hakhında hangisi hayırlıysa o olsun.
Buda benden sana gelsin ( şaka amaçlı darılma yani )
https://youtu.be/XR4DWbF3FFo?t=14s
Soran+1 yılkomik komik severim
Soran+1 yılyok dalga geçtin demiyorum zaten sevdigim güldügüm bir video tam yerinde oldu kötü anlama
+1 yılŞöyle yapalım soruyla görmeni sağlamak istiyorum herşeyin temeli varoluşdur etrafına bir bakarmısın doğaya insana vs vs bunların kendi başına olma olasılığı nedir sence ama mantığınla düşünerecek cevap ver lütfen ön yargılardan arınarak?
08 Yorumla
Soran+1 yıletrafımdaki şeylerin kendi başına oluşma olasılığı çok düşük ama bir arabanın evin ya da diğer şeylerin kendi kendine oluşma olasuılığı ne peki kaç bin yıldır allah varsa nerede neden insanlar gökyüzünde uçuyor neden insanlar oturdukları yerde kilometrelerce gidebiliyo şimdi diceksin ki allahın verdiği akılla bu aklı allahın verdiğine eminmisin neden bukadar eminsin bir kitaba göremi bukadar milyonlar bişeye inanıyo
- +1 yıl
Öncelikle adım adım gitmek lazım bir binanın bir uçağın dediğin gibi kendi kendine olma olasılığı 0 peki bu mükemmel organizmaların çeşitliliğin tesadüfen olduğunumu söylüyorsun veya hayır kesinlikle kendi başına olma ihtimali yok mu diyorsun.
Bilimsel ve mantıken böyle bir kendi kendine varoluş imkanı olmadığına göre uzayda herşeyin bukadar sistemli olması ve cinlerinde gerçek olduğunu kabul edersek ki cinlerle ilgili bir soru işaretin varsa biraz araştırma ile somur verilere ulaşabilirsin?
Soran+1 yıltamam hepsini kabul ettim herşey yaratılıyor allahı kim yarattı onu yaratanı kim yarattı nereye gidiyo sonu?
- +1 yıl
Eğer seni yaratanda yaratıldıysa onun yüceliği nerede kalıyor kudreti ve eşsizliği ya da senin sıfatına bürünse yeryüzünde herhangi bir şekle bürünse asıl ozaman bence sorun var büyük bir şirket örneğin normal çalışan sayısı 1000 olsun bunun üstünde personel müdür olur muhasebeden sorumlu müdür olur güvenlikden sorumlu müdür olur yani bu işin bir silsilesi var çalışmana göre mükafat veya ceza alırsın bu böyledir mantıklı düşünüp taşları yerine oturt tekrar sorunu alabilirm bekliyorum?
Soran+1 yılbende diyorum ki bu dediğin örnek verdiğin ve diğerlerinin örnek verdiği çoğu şey gerçek yaşayan insanlardan geliyor neden onun bunun dediği bişeye inanıyorsun neden benimde inanmam gerek yok yani ortada yok bir kanıtı yok hala neden kaç yılındayız bu kadar zormu alışkanlıklarınızı bırakmak
- +1 yıl
Hiç kuran okudunmu? Veya geçmişde yaşayanlara cahil ve kuruntumu yapıyorlardı diyorsun
Soran+1 yılkuranı okudum onun gibi değil bin tane kitap olsa ne farkeder ben şimdi topliyim 20 tane ateist diyim böyle böyle bir din insanları şu yarattı kafamdan baştan sona bir kitap yazim senelerce yıllarca gitsin bu kitap 100 sene sonra ben tanrımı oluyorum böyle bişey imkansız mı sence gerçekten imkansız mı? bunu yapanların olduğunu biliyorsundur eminim kendi dinlerini kuran birsürü insan var neden müslümanlıkta böyle bişey olamaz neyine güveniyosun kaç sene öncesine ışınlanıp muhammed uçarkenmi gördün neyine güveniyosun soruyorm
- +1 yıl
20 tabe deyil ateistlerin topu toplansa ellerinde böyşe bir imkan olsa dinleri ortadan kaldırmak gibi kaldırmazlarmıydı o kitabı yazmazlarmıydı bakın bunu biz yazdık sırf size bunu ispatlamak için bunu yapmazmıyız diyorsun? Bütün müslüman , hıristiyan , yahudi vs vs hepsnin Qsu düşük bu kitaplar yazıldığı zaman mucizeler yaşandığı zaman yoktularda görmedikleri şeye bunca senedir inanıyorlar bu bahsettiğin topluluklar tükürüğüyle boğarlar sizi.
Evet yazamazsınız ve hiçbirşey ispatlayamazsınız yapabilseydiniz çoktan yapardınız ve evet inanıyorum çünkü yaratıcuya inanıyorum hiçbirşeyin tesadüfen olamayacağını ispat eden delillendiren ilim bilim varken kör olamıyorum oladar ve inancım gereği sizlerede saygı duyuyorum çünkü bilmiyorsunuz görmüyorsunuz umarım açılır bigün o perde
Diğer konusunda 848 cevap paylaştı. Allahın saptırdıklarını kimse hidayete erdiremez, Allahın hidayete erdirdiklerini de kimse saptıramaz. Allah hidayet versin inşallah. Kafandaki sorulara adil şekilde cevap ararsan doğru cevabı bulacağına inanıyorum.
00 Yorumla
+1 yılNeden hristiyanlık değil de islamiyet geçiyor direkt aklınızdan? Veya deizm falan nicin degil? Bence siz müslümanligi zaten içsellestirmissiniz de haberiniz yok:)
02 Yorumla
Soran+1 yılgüzel düşünmüşsünde yanlış anlamışsın müslümanların dinini koruması sahiplenmesi ve bütün dünyaya kabul ettirme gibi görüşleri çok komiğime gidiyo bu yüzden böyle bişey görünce atlıcak çok kişi var uğraşmak hoşuma gidiyo napim
- +1 yıl
Hımm anladım:) Tabii direkt din empoze edilmemeli haklisiniz. İnançsızlığım körelirken ilk önce allahın varlığını içselleştirdim sonrasında islamiyeti anlayıp kabullenebildim. Böylesi daha sağlıklı sanırım
Döndürmek için çabalamam neye inanmak istiyorsan kendin istedigin için inanmalisin.
ister barbunyaya inan.. ister müslüman.. ister hristiyan.. ister ateist. Bla Bla.00 YorumlaEğer sen haklıysan biz inananlar ölümden sonra tıpkı senin gibi yok olacağız peki ya eğer biz haklıysak..
01 Yorumla
Soran+1 yılsen nasıl allahın olmadığı bir hayat düşünemiyosan bende olduğu bir hayat düşünemiyorum bunun neresi yanlış
- Diğer konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılşimdi ateistesen görmediğin şeylere inanmıyorsun değil mi :)
06 Yorumla
Soran+1 yılsen öyle biliyorsan öyledir kardeşim benim zorlama
- +1 yıl
Zaman'ı görmüyorsun ama var diyorsun
zaman elle tutulamaz görülemez koklanamaz hissedilemez bilinemez ama var değil mi?
bu bence senin görmediğim şeye inanmam mantığını yıkmaya yeter :)
hadi bana zamanı gördüğünü iddaa et he oda yok diyorsa biri sana saati sorduğunda cevap verme :)) - +1 yıl
İslamı kıytırık cübbeliden şundan bundan dinlersen yanan sen olursun hadi kolay gelsin
Soran+1 yılkardeşim öncelikle ateistlik görmediğine inanmama gibi bişey değil tanrıya inanmama ikincisi ben zamanı inkar etmiyorum zaman kalksa dağları yarattım dese onada inanmam emin ol
- +1 yıl
sen ateistliği yanlış öğrenmişsin göremedikleri için dokunamadıkları için tanrı yok diyerek zaten ateist oluyorlar :)
Soran+1 yıltamam sen haklısın ben yanlış biliyormuşum bunca sene
Her şeyin rastlantısal olma olasılığı , tanrının olmama olasılığından daha düşük.
03 Yorumla
Soran+1 yılben raslantı olduğunu savunmuyorum
- +1 yıl
Ben bir gücün büyük patlamayı tetikledigini dusunuyorum. Allahın yaratma sekli bir sureci oluşturmak , dünyada herşey bir süreç sonucunda oluşuyor. Domino taşları gibi.
şu an anlatılan İslam hurafelerle dolu. Bu sonuca İslam felsefesi , peygamber ve halifelerin yaşamları üzerinden ulaştım. Kuranın 4/3 yardımlaşma üzerine geçiyor. İyiligi teşvik ediyor. Ama insanlar salak salak kısıtlamalara kısılıp kalmış , hayatı çekilmez yapmışlar.
Kuranın mealini okuyorum , hadislerin sahih olduğu ileri surulen kısımlarını inceliyorum.
Kuranın mantığıyla uyusan bir hayat yaşamaya çalışıyorum. İyi bir insanım , insanlara faydaliyim.
Ama yine tekrarlıyorum ahiret günü cennet cehennem vs. bize anlatılan hikayeler de ki gibi olacağını sanmıyorum. Farklı bir sistem olacak.
Soran+1 yılkardeşim iyi güzel diyosunda magdem böyle bişey var bana seçme hakkı vermişse bende seçmemişsem inanmayı ve bu yüzden beni cezalandıracaksa bunun mantığı nedir söyleyebilirmisin? ozaman insanı öyle bir yaratsın ki böyle sorular soramayalım?
+1 yılherkesin zekaati senin için olsun. d bak nasıl dönüon. d
01 Yorumla
Soran+1 yılozaman anca köşeyi dönerim kanka
özgür iradesi olan varlıklarız dostum biz... Ben sana ne dersem diyeyim senin özgür iraden verir kararı. Yolun açık olsun.
00 Yorumla
+1 yılwww.kizlarsoruyor.com/.../q5334323-ateyisler-bir-bakar-misiniz
Bu kız döndürsn seni😒02 Yorumla
Soran+1 yılsen sus vatareyuidiod
- +1 yıl
?";',
Kuran orda kanka oku. Sana mantikli gelirse inan. Gerisi beni bağlamaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılbaştan sona 2 kere okudum üçüncüye başlıycaktım ateist oldum sadece bir kitap
+1 yılYAZ ORAYA AHMET DEEDAT. VE ZAKİR NAİK VİDEOLARI AÇ İZLE
32 Yorumla
Soran+1 yılsen müslümanmısın güzel mini etekmiş mümin kızı
- +1 yıl
Doğruya doğru
+1 yılkulağının arkasını göremiyosun o zaman o da yok ashjkhsdkjfdfg
22 Yorumla
Soran+1 yılgörebiliyorum ayna diye bişey var
- +1 yıl
aferin :/ :/
- Diğer konusunda 24,6b cevap paylaştı.
+1 yılne desek bişey uydurcaksın zaten mantıklı düşünsen ateist olmazdın yani amac dine döndürmekmi yoksa söylediklerimizle alaymı
16 Yorumla
Soran+1 yılkimse mantıklı bişey demiyorki allaha inanmıyorm herkes ama allah şu bu diyo nasıl bir mantık bu? sen diyelim çaya inanmıyosun ben sana diyormki ama çay saglıklı sen diyosnki çayın olduguna inanmıyorum inanmak zorunda deilim ama ben hala diyroumki çay iç çay bumu yani zekanız
- +1 yıl
Allahı görseydik sence dünyada müslüman olmayan kalırmıydı?
cehennem olmasaydı milyonlarca insanı öldüren liderler sefasını sürüp toprak olup gidecekmi?
eğer öyleysen bizde öyle olalım
Soran+1 yılbirincisi günaydın ikincisi düşünce tarzın bu işte dünyada bitane din yok gökte koskocaman bir adam görse bütün dünya hepsi allah mı derdi sence her din farklı bişeye inanıyo farklı bir isimle inanıyo ama böyle bişey yok bunu kabullen sadece müslümanlık yok bunu kabullen diger dinlere olduğu gibi dini olmayanlara saygı göstermelisiniz bunuda kabullen
- +1 yıl
arkadaş sen soru sormuşsun nasıl müslüman yaparsınız diye ama gercek niyetin ortaya cıkıyor Allahı görseydik sadece islam olurdu siz sadece somut madde arıyosunuz o zaman apo yaptıkları yanına kar kalarak ölcek gitcek değilmi? tayyip yediği paralarla ölcek gitcek oh ne güzel
Soran+1 yılevet bu dünya böyle o söyledigin insanları sevmiyorum ama bu dünya böyle adalet diye bişey yokki dini icat ettiler sizin gibiler öbür dünyada çeker zaten diye bu dünyada böyle adamları rahat bırakın diye
- +1 yıl
Rahat birakin diyemi kimi rahat birakiyoz neyse tartismicam senin amacin belli korlesmis insanlari musluman yapamazsin
+1 yılPeki bu dağları , bu kuşu , bu bulutları kim yarattı derim sorarım soruyu kitlerim seni.
02 Yorumla
Soran+1 yılnerden biliyosun birinin yarattığını ozaman bende ejderhayım bir kitaba yazim öyle yüz yıl sonra aaa diye tapsınlar
- +1 yıl
:D :D
Kalemin bile pilotu varken bu koca evrenin bir yaratıcısı nasıl olmasın
01 Yorumla
Soran+1 yılzuahuahauhaa
+1 yılkoskoca araştırmacı malcomx bile allaha iman ederek öldü sen müslüman olarak doğdun ateist gibi yaşıyosun sana merhamet ediliyor düşün
13 Yorumla
Soran+1 yılnerden biliyosun müslüman doğdugumu?
- +1 yıl
başka dinden olan ateist olmaz
Soran+1 yılahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha helal olsun powerrotti beni iyi güldürdün
+1 yılNeden inanmıyorsun? merak ediyorum ciddi ama hani mesela bir çocuk iki kişinin birleşmesinden meydana geliyor o zaman ilk insan nasıl oldu?
03 Yorumla
Soran+1 yılpeki allah nasıl oldu
- +1 yıl
Benim soruma bir cevap göremedim ben?
Soran+1 yılbende benimkine göremedim şimdiye kadar
+1 yılparan yokken bir şey alamadığın gibi Allah varki seni yaratmış...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılseni saga sola bile döndüremeyiz biz senin kalbin degil bedeninde mühürlenmiş bence :D
02 Yorumla
Soran+1 yılokadar komikki gözlerim kanadı nolur espri yapma senin seviyende değiliz
Cevap sahibi+1 yıllan bas git mk trip yapan trol de ilk kes görüyorum :D
+1 yılNeden yapayim, sizin dininiz size, benim dinim banadır.
10 YorumlaDiğer konusunda 685 cevap paylaştı. Senin o ozguvenini disari cikarir tokatlarim 😂😂😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkekleri goge cikaran bir din bence don kizlari hice sayan bir din
02 Yorumla
Soran+1 yıltabiki öyle kadınlar nedirki tecavüz et döv hiçe say hak verme oh mis dind ediğin budur dimi
- +1 yıl
haklısınız zaten kitabı da erkekler yazmış bence :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılbiz döndüremeyiz allah isterse dönersin biz sadece allah ın varlığını anlatırız kalbin ve beynin yaşıyorsa anlarsın bizi
00 YorumlaDön çabuk dön dön dön
10 Yorumla
+1 yılDönmek erkek adama yakışırmı...
14 Yorumla- +1 yıl
al iste ben donsem kadina yakisir mi dermisiniz hayir okadar kadinlari alta goruyorsunuz ki ne diyim erkek olmak sanki cok onemli birsey vay be
- +1 yıl
@askcikmaziwww Geyik bir soruya geyik bir cevap verdim neden bu kadar derine daldın anlamadım ki... Sakin ol seksist bir insan değilim kaldıki bu sitede belkide kadınların birey olduklarını en çok savunan benim... Kimseyi altta üstte gördüğüm falan yok... Akşam akşam
- +1 yıl
yokta heryerde adam ol yok erkek ol falan seyi varda bende bunu son gorunce yorum atiyim dedim insan ol diyen yok takmislar bir adam ola kadin ol diyen neden yokta bir kadina bile adam ol diyorlar
- +1 yıl
@askcikmaziwww Piyango bana vurdu yani?
+1 yılÜç harfli beybisi valla direk dine gelirsin
122 Yorumla- +1 yıl
ahahaha :D
Soran+1 yılgörsekte gelsek be biz onlara uydurma diyoruz
- +1 yıl
Evet halüsinasyon da diyosunuzdur
Soran+1 yılkarabasanada inanıyosundur sen
- +1 yıl
bir yaşasa ne yapcak çok merak ediyorum böyle bön bön konuşuyon 😂
Soran+1 yılyaşadım kardeşim onun ismi karabasan depil uyku felci bedenin uyumaya devam eder ama beynin uyanmak ister o sırada rüyayla gerçek karışır ve halüsinasyon görebilirsin böyle oluncada toplumsal bilinç altımız satyesinde karabasan ibaresini görüyoruz aynı japonların kucaga oturan cadı görmesi ya da amerikalıların uzaylı kaçırdığını ve vucudun hareket edemediğini görmesi gibi
- +1 yıl
Peki sen haklısın.
Soran+1 yılyok yok sen haklısın işi gücü yok eve hayalet giriyoda agzımı tutuyo hmm evet tamam artık müslümanım oley
- +1 yıl
Gülünç 😂😂 bu kadar salak insan boşuna iman ediyo bir siz akıllısınız ama
Soran+1 yılbiraz aç araştır öğren sonra belki benimle konuşabilirsin seviyen yoksa zorlama sana söylenilen şeyleri löp diye kabul et ve öyle yaşa ama hiç araştırıp sorma 2+2 8 ediyo deseler inanırsın bunu göremiyosan hiç zorlama bile fındık kadar beyninle
- +1 yıl
Sen benim okuduğum kitapları eğitim seviyemi ne ii yaptığımı bilmeden bunları söylüyorsan senin o olmayam beynine ne demeli ailen adam olmamış da sana dinimi öğretmiş ben mi öğretmeye kalkıcam bak işine canım inanmak istediğin şeylerle yaşa hadiii ✋✋
Soran+1 yılegitim seviyen cinler karabasanlara mı dayanıyor sen seviyeni belli edemiyorsan bende küçümserim halada küçümsüyorum iyi akşamlar sen cevap yazma lütfen
- +1 yıl
Uğraşılacak insan olsan uğraşılırsında boi beynine zorla sokamayacağım birşeyler kendi çevrende öt dur ✋😂😂
- +1 yıl
koçum bak sen biraz astrofizik oku, biyoloji oku ha tabi parçacık fiziği filan da. tanrıyı bulma amacın varsa bilim oku biraz
Soran+1 yılcidden çok harikasın hem cinleri hayaletleri öcüleri savunup hemde zekiyim egitimliyim akıllıyım tribine giren gördüğüm ilk insansın süper bir özgüven cidden fena duvara toslicaksın söliyim bukadar atlama herşeye bence
- +1 yıl
Ya sana mı kalıyor benim eğitimim zekiliğim inancım ben yerine göre muhabbet eden insanım senin iki kelimelik hafızana söylenecek çok şey varda anlar mısın? Hani belşi bir kapasite ya ondan sordum?
Soran+1 yılya he işte ne diyosan öyle olsun tamam sen bir numarasın uğraşamıcam seninle cahil sevmem
- +1 yıl
Kendini sevmemen bir psikolojik rahatsızlık belirtisi bir doktora başvurman yararlı olur iyi günler ✋✋
Soran+1 yılhayda of fena laf soktun ay ben gidip agliyim öff be mükemmel laf soktun anaokulundamı ögrendin bunları valla ugraşamıcam hadi bay yazma bşey
- +1 yıl
Sen bir görün doktora 👻👻
Soran+1 yılcinci hocaya görüncem doktor günah
- +1 yıl
Canım benim insan gibi dinlesen zaten cinci hocaya gitmenin günah olduğunu söylemek isterdim ama dalga geç sen bişey demiyorum sustum hadi yeter bu kadar by
+1 yılAllah Belanı Verir İnş Diyip Gidiyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılamin
- +1 yıl
Bak amin dedin imana geldin iki dakkada putperest seni. İşte böyle getirirler adamı imana
+1 yılAllah yoksa camileri kim yarattı? . d. d.
01 Yorumla
Soran+1 yılamin
+1 yılNeden dine dönmek istiyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılşu yorumlar sayesinde anladım ki ben zaten doğru yoldayım
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekleri üstün tutan bir din Dön bence panpa
211 Yorumla- +1 yıl
Sncede erkekler güc dayanıklılık liderlik bakımından kadınlardan üstün değil mi? Öyle olmasa neden hepiniz kendinizi koruyacak kaslı uzun boylu iri yapılı erkek istiyorsunuz.. Çünkü erkegin sizi koruyacağı icgüdüsüne sahipsiniz. Bircok konuda erkek üstündür dogru ama Allah katında herkes eşit olacaktır bu üstünlük sadece bedeni ve zihnen olan beşeri bir üstünlüktür.
Cevap sahibi+1 yılZaten Allah katında da üstün olduklarından bahsettim yoksa yaradılış olarak da üstünler inkâr etmiyorum. Allah katında da öyle ataerkil bir din özetle
Soran+1 yıl@Lonelyman97 dünyada erkekler olmasaydı nolcaktı olm saçma sapan iddialar atma ortaya şimdi sana göre erkekler kadınlardan üstün mü kadınlar aldatamaz mı iş kuramazmı parası olamazmı istediğini yapamaz mı bumu yani?
- +1 yıl
Allah katında üstün okduklarını kim söylemiş.. Cennet anaların ayakları altındadır diyen bir peygamberin dini sence erkegi neden üstün tutsun.. Ayrıca cumalar bize farz iken size deildir mesela biz cumaya gitmeyince günah işlerken sizler için bir sıkıntı yok. Yukarda peygamberimizin söyledigi söz kadınların din açısından ne kdr üstün bir yerde oldugunu gösteriyor..
Soran ateist kardesim ben sana dünyevi olarak erkeklerin bedensel ve düsünsel acıdan biraz daha üstün oldugundan bahsettim bu onların iş kuramayacagı başbakan olamayacagı anlamına gelmez onlarda istedigi gib iyasar evlenir aldatır v. s bu onun kararıdır.. Ben sadece bazı konularda erkeklerin üstün oldugunu söyledim lakin yıllardır olan birseydir bu erkekler avlanır kadınlar pişirir.. Ama isterse dişi aslan gibi kendisi avlanıp erkeginede hazırlayabilir.. Kendi bilecegi iş.
Cevap sahibi+1 yıl@Lonelyman97 yahu erkeğe 4 kuma şansı veriyor kadına vermiyor
1 Erkeğin şahitliği 4 kadına denk tutulmuş var mı bundan daha aşşağılayıcı bir şey?
Size itaat etmiyorsa önce uyarın devam ederse yatağınızı ayırın yine devam ediyorsa dövün diyor ayette hâlâ İslam dini kadınlara değer veriyormuş
Islama göre kadının tek görevi kocasına itaat etmek onu tatmin etmek çocuk doğurup büyütmek hayatının amacı bu yani çocuklarına kocasına hizmet etmek- +1 yıl
Bu 4 eş durumu biraz karışık lakin şöyle anlatayım.. Peygamberimiz zamanında çogu kadının kocası savaslarda öldügü icin ve kadınların o halde yalnız ve yoksul kalmamaları için nikaha alınıp helal buldurularak kadının ihtiyacları gideriliyor. Yani burdaki temel amaç kendini geçindiremeyecek gücte olan kadınların helal yolla bakılması durumu söz konusudur. Eger bu durum olmamıs olsaydı bircok kadın belkide yoksulluktan kötü yola düşecek belkide ölecekti.. Bu durumun yasanmaması icin böyle bir hak verilmistir erkege.. Lakin erkek eger bir eşini sevip gözetip digerini gözetmez ise o zmn çok ama cok büyük bir günah işlemiş olur.. Hepsine esit ilgi gösterildigi taktitde 4 eşe izin verilmistir sadece.. Şimdiki arap toplumlarına bakma sen aslı dogru olanı budur.. O kuranda nisa suresinde yazan durum da kendinde söyledigin gibi önce konusacaksın sonra yatagı ayıracaksın ve haleb devam ediyorsa uzaklaştıracaksın..
- +1 yıl
Orda ki arapça kelimenin bircok anlamı vardır ama genelde geri kafalı din alimleri onu dövmek vurmak olarak cevirmistir lakin o arapca kelimenin diger anlamı ise uzaklastırmaktır. Orda eger esiniz sizin hic bir sözünüzü dinlemeyip sizi aldatırsa iftira atarsa arkasında konusursa v. s bunları yaparsa bunları yapmak caizdir deniyor.. Ama bizim yobaz halkımız diger yerleri kesip sadece dövmeye odaklandıgı icin geri kafalı zihniyetle dini yozlaştırıyorlar.
Cevap sahibi+1 yıl@Lonelyman97 o zaman Kuran sadece cahiliye Arap dönemini kapsayan bir kitap.
O zamanın koşulları baz alınarak 4 eş eklenmiş?- +1 yıl
Yanlış düsünüyorsun kuran evrenseldir her döneme ayak uydurur.. O 4 eş kavramı şimdide devam etmektedir çünkü yine yoksul kadınlar mevcut bunların korunmasının tek yoluda düzgün biriyle evlenmek olacaktır.. Bu devirde her kadın kendi ayakları üstünde duracak güce sahip olmuyor maalesef. Örnegin suriyeden kacsn kadınlar ırsktan kacan kadınlar ya burda hayat kadını olup kötu yola dusecekler ya da iyi bir müslüman tarafından nikaha alıp korunacaklar.. Başka çaresi yok maalesef... Kuranda taa o zmndan beri yazıyor ana karnında bebegin ilk nerelerinin olustugu hangi ayda neler yaşandıgı yani bu bir tesaduf mü? Evrenin sonsuz oldugu kara deliklerin oldugu günesin bir sonunun oldugunun hepsi kuranda yazıyor.. Bunları inkar etmek gercekten saçmalık olur hemde bu kdr cok bilgiye sahipken.
Cevap sahibi+1 yıl@Lonelyman97 sen kuranı o dönemin şartlarını baz alarak değerlendiriyosun bence zamansızdır kutsal kitaplar kadının pek yeri olmadığı da aşikâr ataerkil ve asla hoşgörülü olmayan bir dindir
- +1 yıl
bence de zaten kitabı erkekler yazmış :)
+1 yılHayalhanem-Mahmut Yıldız hocaya ulaş
10 Yorumla- Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılElhamdullah muslumanim
02 Yorumla
Soran+1 yılniye üstüne alınıyosun sorduk mu? biri şuna madalya taksın
- +1 yıl
Anlamadin mi gercekten😂
+1 yılhidayet verici sadece Allah'tır biz değil.
00 Yorumlaöl sen öl sende kurtul bizde
02 Yorumla
Soran+1 yıltam bir müslüman mantığı teşekkür ediyorum cani düşüncelerin için
- Diğer konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılboşver kardeş ya. git cehennemde güzel güzel yan
08 Yorumla
Soran+1 yılbelki şeytan kankim benim
- +1 yıl
tamam işte beraber yanarsın ne güzel
Soran+1 yılşeytan cehennemde yancakmı vay anasını kafalar kafalar
- +1 yıl
derken?
Soran+1 yılkomple kendinizle çelişiyorsunuz neresinden tutsan elinde kalıyor bu konu şeytan melekmiş onuda allah yaratıyo ozaman bizide yaratıyo biz ona inanınca kötü oluyoruz ozaman şeytanı niye yarattın sadist bir tanrımı bu oh bişeyler yaratimde kötüyü seçince cehennemde yakim bumu yani
- +1 yıl
tanrı var mı sana göre?
Soran+1 yılben senin inandığın allahtan bahsediyorum sana bu mantıklımı geliyo allah insanları yaratıyo insan müslüman oluyo iyi güzel herşey diger insan tanrı seçmiyo cehennemde yanıyo ulan ozaman niye yarattın yakmak için adammı yaratıyosun demezlermi şunu bir düşün kardeş ya
- +1 yıl
kötülük yapan cezasını buluyo canım kardeşim. cehennem şart! sonsuza kadar yanmalı bazı cani yaratıklar. her şey kendi seçimin. iyi olmak da kötü olmak da
daglari kim yaratdi ulaaaaaynnnnn?
00 YorumlaOnce sen ispatla
11 Yorumla
Soran+1 yılneyi ıspatlamamı istiyorsun olmadığını mı
Gizli Üye(25-29)+1 yılCennetteki güzellikleri düşünerek.
02 Yorumla
Soran+1 yılyaşadığımız dünya güzel değilse neden yaşıyoruz sorununuz bu dünyamızı göremiyorsunuz
- +1 yıl
huriler mi :)
Diğer konusunda 2b cevap paylaştı. Sen iflah olmazsın
40 YorumlaMüslüman yapılmaz olunur biraz düşün şunu yazarken
00 Yorumla
+1 yılDönüp napcaksın?
20 Yorumlakal orasi guzel
00 YorumlaDönme öyle kal
00 Yorumla- Diğer konusunda 19,4b cevap paylaştı.
+1 yılDönme boşver
00 Yorumla Dönme amg
00 Yorumla
Devamını Gör(38)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri