Olması gereken boyutun üzerinde anormal bir hayvan gördünüz mü?

Olması gereken boyutun üzerinde anormal bir hayvan gördünüz mü ?

2000 yılında #Sahra Çölü'nden geçen bir ejderhanın kafatasını gördüğünü söyledi. Haber pek çok yayıldı ve birçok fosil bilimci bölgeye akın etti. Bu 2 metrelik kafatası bir ejderhaya değil, dünyada yaşamış timsaha; #Sarcosuchus'a ait.

Pek çoğumuz köpek balıklarının atası #Megalodon'u bilir. Ama timsahların atası Sarcosuchus fosil yetersizliğinden dolayı hep ikinci planda kalmıştır. Ta ki 2000 yılında bu fosil bulunana kadar.
Olması gereken boyutun üzerinde anormal bir hayvan gördünüz mü?

Günümüz timsahlarından alınan verilerle karşılaştırıldığında Sarcosuchus'un #dinazorlar devrinde bir av değil avcı olduğu direkt göze çarpıyor. Yaklaşık 15 metre uzunluğu ile diğer #otobur dinazorları kolayca avlayabildiği düşünülüyor. Yapılan tahminler sonunda bu yaratığın neredeyse bir otobüs ağırlığında yani yaklaşık 10 ton ağırlığa ulaşabildiği saptanmaktadır. İri erkek bir timsah 1 tonluk bir ısırığa sahiptir. Vücut ölçülerine oranla bu rakamı Sarcosuchus'a uyarladığımızda ortaya 10 tondan fazla bir ısırma kuvveti çıkmaktadır.
Olması gereken boyutun üzerinde anormal bir hayvan gördünüz mü?
Bu da #Sakarya'da bulunan bir fare. Peki siz günümüzde olması gereken boyutun üzerinde anormal bir hayvan gördünüz mü?
Olması gereken boyutun üzerinde anormal bir hayvan gördünüz mü?
Cevapla