Egoist; bencil, kendi çıkarlarını herkesin çıkarlarından üstün tutan kişiler için kullanılan bir sıfattır. Kendini sevmek ise kendiyle barışık olmak demektir. Kendimizi önemsemeyi öğrenerek, ruhsal ve bedensel sağlığımıza gereken ilgiyi gösterebilmek demektir. Yani ihtiyaçtır bir nevi. Ama çoğu kişi bu ikisini karıştıyor. Sizin düşünceleriniz nelerdir?
tüm enerjimi çevremdeki insanları geliştirmek için kullanmam. tavrım duruma göre değişir. gelişime, değişime kapalı biri değilim bu her iki yönde de olabilir. etrafımdaki insanlarla kendimi elbette kıyaslarım, adaletsiz bir durum varsa tepkimi tabii ki de koyarım. bulunduğum çevreye uyum sağlarım zarar görmemek için. kendi değer yargılarımı kendim oluşturmayı tercih ederim. başkalarının hayatına, yaşam tarzına karışmıyorum. ısrardan nefret ederim. ayrıca insan kendi sınırlarını kendi koyar. bazen bu sınırlar orada dur! diyerek çizilir.
Kendini sevmekten kastın özgüven Ki özgüveni olan insan kendinden şüphe duymaz Başkalarını da sever korkmaz, ama ego başkalarını asagilamaktir, kendi varlığını üstün tutmaktır. Ego kaybetmektir. Ama fazlası ;)
Bugün oturdum düşündüm çok düşündüm yaşadıklarımı ve bunları yaşamam aslinda bana kendime güvenmemi sağladı bu şekilde egom artti. Eğer bir insan yalnızsa o insan egoistdir ben insanları tanıdım ve boyleyim hayatima girmek isteyen çok ama insanlardan sogudugum için kimseyi kendime layık bulmiyorum zor bir kelime belki bu ama öyle açıklama yapmak zorunda değilim kimse umrumda değil sadece kendimi dusunuyorum en önemlisi benim ne hissettigim. Herkeste kendini dusunebilir çünkü ben onları düşünmekten yoruldum iyi ki varım💞💞💞💕💕💕
Arada sırada karıştırıyorum malesrf. Bazen istemsizce oluyo. Bircok insani kendimden slak görüp ustun oldugumu dusunup gaflete dusunuyorum. Ama mantiken hepsinin esit oldugunu biliyorum. Malesef bir ortasini tutturamadim.
Egoist insanlardan nefret ederim. Çevremde bir kaç tane var egoist bildiğim. Hiçbiriyle ne muhabbet ederim ne de muhattabıma alırım. Zaten genelde kavgalıyımdır
Bırak şimdi ya! Beni başka sevecek yok mu, hem onu hem kendimi severek sevgimi böldürmesin, Ada'm gibi sevsin ki ne beni ne kendini yorsun. Güzel güzel sevişelim.
Egoistin kelime anlamı zaten kendini sevmek değer vermek umursamaz ukaladır. Bazıları egoistin kelime anlamını insanları küçük görmek olduğunu zannediyor ama öyle değil.
En İyi Cevaplar