bıresel emeklılık yerıne
kendı paramı bankada bırıktırmeye karar verdım arkadaşlar
bireysel emeklilik alacağın firma yetkilisi ile tüm şartları konuş öyle al derim.benim bildiğim para biriktirmekten başka bir işe yaramadığı aylık para atıp 11 sene sonra toplu almak en karlısı imiş bireysel emeklilikde.Emekliliği beklerim dersen 65 yaşından sonra maaş bağlanıyormuş benim bildiğim bu sende bir araştır istersen..
bireysel emeklilik ticari adı. senin adına para biriktiyorlar. ben yapamadım siz yapın diyorsun bir anlamda. sonra senin paranı cesitli sartları sağlarsan veriririz diyorlar. yok 11 yıl yok 60 yas. kimin parasını kime veriyorlar sanki bedava para veriyorlar.
haklısın ama sonucta kendın para bırıktıremıyosun
kenarda paran oldu mu borç isteyen de olur... harcaman da geniş olur...
benım endişem... diledıgımde paranın tamamını gerı çekemıyosun... bı kısmını kesıyolar... o kestıkelerınden dolayı... o makul mu yoksa kandırırlar mı gibi şeyler
Artık %25 devlet katkısı var yaptırmak mantıklı. T.İş Bankası'nda uzun zamandır biriktiriyorum ve memnunum, köklü ve sağlam bir kurumdan yaptırırsan daha iyi olur diye düşünüyorum
Bence güzel babam bana da yaptırmak istiyo da annem istemiyo şuan evimiz yok daha diye
inşallah çok sağol :) :)
ay çok sağol canım senin de inşllah güzel paracıkların olur:):)
Cevap
8Cevap
Harcadığından fazla kazanıyorsan kesinlikle yaptırmalısın; ben de yaptırmak istiyorum da henüz harcayabildiğimden fazla kazanamadım o yüzden bekliyorum :D
Tavsiye etmem ben girdim 2 sene önce o işe şuan sistemden çıkalı 4 ay oldu paramı alamadım halen.
Bana kağıt geldi 2 ay önce genel müdürlükten paranız şubeye çıkarılmıştır gidip alabılırsınız diye şubeye gidiyorum bana gelen kağıdın aynısından onlarada gitmesi lazımmış 2 aydır gelmemiş sallayıp duruyolar yarın gidicem gelmedi derlerse olay çıkarcam benim paramı bana vermıyolar hiç bulaşma .
Ben Avivasa kullanıyorum.Tercihim Avivasa ya da Allianz
en iyisini yaptın eğer bireysel emekliliğe başvurucaksan o paraya en az 10-15 yıl dokunmazsan yararı olur bir anda para laızm olur paranı keserler 2 bin lira alıcakken 1.500 le yollarlar evine
o işler çok kişinin başını yaktı.girme bence o işe bankada biriktir daha iyi
anadolu hayat emekliliğe en iyisi diyolar bir arkadaşımda ingbanktan yaptırıyo
haydi bakalım iyi şanslar..
devlet bankaları bence en mantıklısı !
evet tavsiye ederim. ben de giricem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar