Mezhep olaylarını anlamadım gitti.
Birinin helal dediğine diğeri helal diyor
Ve 4 mezhep de haktır diyorlar
Nasıl oluyorsa331 Yorumla- +1 yıl
Birinin helal dediğine diğeri helal diyosa sıkıntı yok demekki senin anlamadıgın ne
- +1 yıl
Yok oyle bişey imkansız bir tane örnek bile veremessin
- +1 yıl
@Dursun2434 Şimdiye kadar araştırmadıysan kesin konuşma.
Yok öyle bişey deme.
Cevapların sırası
Hanefi Maliki Şafii Hanbeli
1 Ölü Hayvanın derisi helal midir? Haram Helal Haram Helal
2 Pislikle beslenen hayvanların eti helal midir? Helal? Haram
3 Yılan balığı yemenin hükmü nedir? Helal? ? Haram
4 Erkeğin kırmızı elbise giymesinin hükmü nedir? Mekruh Helal Haram Mekruh
5 Erkeğin sarı elbise giymesinin hükmü nedir? Haram Helal Haram Haram
6 Ud, zurna, dümbelek, boru davul çalmak nedir? Mekruh helal Helal Haram
7 Karga eti yemenin hükmü nedir? Haram Helal Haram Haram
8 At eti yemenin hükmü nedir? Haram Helal? ?
9 Midye yemenin hükmü nedir? Haram Helal? ?
10 İstiridye yemenin hükmü nedir? Haram Helal? ?
11 Istakoz yemenin hükmü nedir? Haram Helal? ?
12 Kırlangıç eti yemenin hükmü nedir? Helal Helal Haram Haram - +1 yıl
@Dursun2434 Bunlar gibi 170 den fazla görüş ayrılığı olan konu var.
Abdestin namazın şartları
Abdest namazı bozan şeyler
Hac ve zekatını şartları
Gibi doğrudan farz ibadetlerle ilgili farklı görüşler var.
Biri namazı bozar diyor, diğeri bozmaz.
Biri hac için şart diyor diğeri değil diyor.
- +1 yıl
Bunların hepsine nasıl cevap vereyim bak sana kısaca bir örnek vereyim ben hanifi mezhebiyim midyeyi cok seviyom ama ebu hanefiye gore haram peygambere göre helal ne dmek istediğimi anladınmı
- +1 yıl
@mikita66 Hayır hayır
Çok araştırdım bu konuları
Değişik sitelerden baktım
Aklım almadı gitti
Mesela mezhebin biri Abdestin farzı 4 diyor diğeri 6
Şimdi adam 4 farza uyarak alsa diğerine göre abdesti kabul olmuyor
Namazı da kabul olmaz haliyle
Sonra da diyorlar 4 mezhep de haktır.
Ayet var.
Dini paramparça edip bölenlerle ilgili
- +1 yıl
Sen hangisine musaitsen onu yap ameller niyetlere göredir
- +1 yıl
@Dursun2434 abi cok aydinlatici olmus bnde bunu arastiriyodum, harun yahyadan sonra bu dort mezhep mevzusu kafami karistiriyordu, zaten en uygunu ehli sunnetin 4 kolu oldugu icin sonrasinda mealcilerin sarfettigi cumleler falan beni dinden sogutuyordu, biz aslinda sorgulayabilmemiz icin en az o imamlar kadar bilgili olmamiz lazimmis, zaten bundan daha dogru bir gorus de benimseyemeyen ateistler kendi bildiklerini okuyup ateist oluyolar. d
- +1 yıl
Domuz eti haramdır ama ac kalınca helal olur islam cok kapsamlı bir dindir iyi okuyup ögrenmek lazım bilmeden hata yapıyoz bazen
- +1 yıl
Bak Berna hanim bnde senin gibi bunlaar sunlar diye konusuyodum, onlari yanlislayabilmen icin en az onlar kadar bilgili olman lazim, yapmak zor, yikmak kolaydir, onlarin devrinde yasamadigimiz icin ne oldu ne bitti bilmiyoruz, kaldiki gunumuz alimleri ve kerametleri olanlr, tabi şia zindik hoplayan ziplayan hocalar degil bunlar; bu 4 mezhepten gelmekkte olan kisilerdir.
- +1 yıl
Yasasin halklarin devrimi, . d benimde fazla bir bilgim yok fetva verme seysimizde yok ama itikad ve tutulan yol onemliymis Berna hanim, mezhepler bir yoldur, seriat bir yoldur, seriatin asil anlamida yol demek bildigim kadariyle, ve birde hadisimiz var 72 firka diye iste bolunenler dediniz ya ayette falan iste onlar icinde en uygunu bu firkalardan hangisi mantiken zaten biz turkler bunu secmisiz, araplar vahhabiligi benimsemisler vs. Vs. Bundan daha aciklayici bir din var mi? Helaller haramlar elbette onemli lakin nifakcilar ve seytan her bir yandan saldiriyorlar, o yuzden yolumuzun dogrulugu digerlerinden anlasilir bir sekildeyse ona devam etmeliyiz yani mesela şia ile kRsilastirdigimizda bn onlari sahsen zindik olarak görüyorum, ama geli. Gorunki biride cikip ehlikible deyip baska birseyleri savunabiliyor, pekala Allahi evrende yuzde yuz bulamayiz o kendisini imtihn icin sakliyor, hakeza dininide yuzde yuz bilemiyoruz haliyle, o yuzden ehlisunnet konusuna iyi egilin derim,
- +1 yıl
4 mezhep yaşayış tarzı zaten temelde birdir..
- +1 yıl
Kuran da meshep yok zaten bunlar kendilerine din uydurmuşlar. Kuran dinde parça parça bölünenlerden olmayın diyor ama bınlar yooook biz Kuran'ı anlayamayız meshep olmadan diyorlar.
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid vahhabi, selefi, selef vs siz hangi mezhep ya da yoldasiniz deyim, bu sozu söyleyerek ehlisunnete dil uzatmis oluyosun, siz insanlari boyle mi kazanmaya çalışıyosunuz, hicbisey bilmesem senin su yorumunla ateistlige yonelirim, o da gunah olarak yeter size. biktik, bayindirindan, islamoglundan, ve su yeni olen öztürkten ve takipcilerinden, onlarin mezhep imamlari belli iste, anladin sen onu, islami ilkel girup reformcu oldular basimiza
- +1 yıl
@mikita66 Mezhep yol demek bizim yolumuz Kuran hidayete ulaştıran. Biz Kuran'ı yeterli gördük ve ona İman ettik hak ile batılı Kuran ile ayırdık Allah ile aramıza kimsenin girmesine izin vermedik , Peygamber Nasıl müslüman olduysa bizde öyle müslman olduk Allah'ın emrine uyduk Okuduk ve sorguladık.. Bizde isim değil icraat ve ideoloji önemli kimsenin peşinden girmeyiz Kuran'ın peşinden gideriz. Ahmet Mehmet gelir geçer Kuran ebedi kalır , ateist olsan hiç yoktan Allah'a hadisleri ve imamları ortak koşmazsın
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid simdi annem bir evliyanin talebesi, kurani keriminide okuyo, mezhebine yani yoluna da dikkat ediyo, bu kadin yanlis mi yapiyo simdi, sahsen bn namaz bile kilmiyorum su an ve islamoglu falan gibi adamlardanda nefret ediyorum, cunki samimi gelmiyor bn sahsen bir seyhin bir hocaefendinin cemaatinde degilim lakin bir tane daha vardi senin gibi karsilastigim bana musrik dedi, benim gözümde siz harici falan gibi mezheplere hizmet ediyosunuz hatta vahhabi diyorm, birde sadece kurani kerim yeterli degil bnce, cunki sadece onu okumak kikaye gibi olmaz mi, bide muvahhid yazisini gördüm ya isminde, adamin biri youtube de onune gelen herkesi tekfir etmis, erbakani kafir, Said nursi kafir, efendime soyleyim onune gelen herkese kafir diyordu, ve o zaman kurbam bayramiydi ve sadece muvahhid muslumanlarin kurban bayrami mubarek olsun diyodu, yoksa o tekfir edenlerden misin nickinden dolayi bunu sorma gereksinimi hissettim, belkide öfkelendim bilmiyorum
- +1 yıl
@mikita66 Öfken bariz ortada kardeşim ama ben seni yargılanmıyor ya da kızmıyorum Çünkü alıştım. İnsanları doğru yola tekfir kaba davranış hakaret ve iğneleyici sözle asla kimse getiremez kaldı ki Muhammed Peygamber'le bu konu Hakkı'nda ayet iniyor kibar davran diye. Ben tekfir olayına karşıyım insanlara kafir , müşrik çart curt demek öfkemi e kibirimi arttırmaktan başka hiçbirşeye yaramaz. Özgür irade ile yaratılmanın en güzel yani neye inanmak istiyorsan ya da ne manıklı geliyorsa ona inanma özgürlüğünün olması. Sen neye inanmak istiyorsan ona inan kardeşim Allah bize doğruyu göstersin hidayete ulaştırsın.
- +1 yıl
- +1 yıl
@mikita66 İlk başlarda inanması benim içinde zordu sonra sorgulayınca Bize öğretilen herşeyin uydurma be Kuran'da anlatılan Peygamber'in söylrmesi imkansız şeyler olduğunu ayetler ile Allah bana gösterdi ve hiçbir sözün Allah'ın sözüne ortak tutmayı geç yanından bile geçemeyeceğini öğrendim o Zaman'dan sonra sözleri ikiye ayırdım Kuran'a göre Peygamber ve söyledikleri , Arap kültürü ve mezheplere göre Kuran'a aykırı şeyler söylediği varsayılan Peygamber
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid bu konulara bnde girdim esasen ama baktim bu bayan arkadas gibi bnde tekliyorum, en iyisi felsefe yapmamak dedim, ne bileym bunun üzerine boyle seyler duyunca fitne gibi algiliyorum, ayni şeyleri harun yahya karanlik tehlike kitabindada deginmis, ve bastan başa bnde sorgulamaya basladiim ve icinden cikamadim ve ozellikle basortusu ayetlerine kendileri tahrif edilmis diyolardi e benim arapcam yok haliyle dogru mu yanlis mi diyor diye kafami kurcalıyordu, en sonunda dedim kendime bu zamana kadar ehli sunnet olan ceddimiz 1400 yildir islami zirveye tasimis ve basortuyle ilgili hicbir vesvese yokken bu son zamanlarda olsa olsa fitnedir dedim ve 1400 yildan beeri hafızlar kuranin degistigini mi bilmeyecekler dedim, ve kediciklerin kendini basortusuz namaz kiliyorm demeleriyle, ve harun yahyanin yani adnan oktarin misafir edildigi tv programinda bir sure bile okuyamamasi bni hakli cikrdi, bnlar kime calisiyolar dedim hala kafamda deli sorular
- +1 yıl
@mikita66 Adnan aga din programı yapmadığını sadece eğlendiklerini söyledi geçen kaldı ki bizi ilgilendirmez. Baş örtüsü bence çok önemli bir konu değil çok daha önemli konular var araştırmamız gereken mesela Hidayet , şirk , nefs terbiyesi vs. Baş örtüsü ilr ilgili benim görüşümde olan kişilerin düşüncelerine baktım en mantıklı Edip in söylediği geldi sonuçta Arapça kelime kökünü ve özeliklerini lisanül Arap'tan anlatıyor ve aksi görüşte olanları da felsefe ile çürütüyor. Ben birşeyi sorgularken öğrenmeden peşini bırakmam ve Allah'tan en doğrusunu öğretmesini isterim
En İyi Cevaplar
+1 yılŞafi.
10 Yorumla
+1 yılMezhepler islamı kolaylaştırmak için 4 alimin kuran ve sünnete göre verdiği fetvalardır
40 Yorumla
Diğer konusunda 64,2b cevap paylaştı. Hanefi
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
Diğer konusunda 12,7b cevap paylaştı. zor durumda kalınca mezhepler değiştirilebilir biliyormusunuz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBelli bir mezhebim yok ancak dini faaliyetler için en yakın mezhebi kullanıyorum ama o mezheptenim demek değil bu
10 YorumlaMezhebimi bilmiyorum. Kimin ne mezhepli olduğu ile de ilgilenmiyorum. Ama şunu biliyorum benim mezhebim geniş :D euheu
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkiye deki müslümanlaeın büyük çoğunluğu sünni hanefi zaten
24 Yorumla
Soran+1 yılaleviilerde var o yüzden bilmem
Cevap sahibi+1 yılAleviler bana göre müslüman değil çoğu namaz kılmaz oruç tutmaz
- +1 yıl
Namaz kilmaz oruc tutmaz sa gunahkar olur. Cehennemle sonuclanir muhtemelen ama yinede Allah bilir. Ve soyle ki musluman olmaz diyemezsin. Muslumabligin sarti imandır. Gerisi amel. Yapmadiklarindan vebali olur ama muslumandir. Oyle ölürse cezasini cektikden sonra Cennettir yeri. Muslumanlik inanci bu sekilde
+1 yılşafii hanefi maliki hanbeli bunlar zaten imami cumhurların mezhebi şia bi'at ehlidir..
10 Yorumla
+1 yılHanifi Elhamdürillah.
22 Yorumla- +1 yıl
Tamam Dikkat Ederim. Sağolun :)
İtikadda mi amelde mi
10 YorumlaBilmiyorum ama müslümanım
20 Yorumla
+1 yılŞafiiyim. Ama mezhepcilik yapmam.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsünni mezhebinin şafii dalındayım
10 Yorumla
+1 yılgeniş olanından asgfds :D
10 Yorumlasorunun cevabı müslüman sanırım
20 Yorumla
+1 yılAteyiz mezhebi
31 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂
+1 yılMezhep = Yol demek benim yolum Kuran.
00 Yorumla- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanım. :):
30 Yorumla sünli
12 Yorumla
Soran+1 yıl@Mgfesor eli sürçmüştür bozma. 😏😄
Sigortalıyım ben 😂
12 Yorumla
Soran+1 yılAlkış sana
+1 yılMüslümanım
20 Yorumla
+1 yılMezhebim mantık
20 YorumlaDiğer konusunda 11,8b cevap paylaştı. Hanife
10 Yorumla- Diğer konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılislam gerçek inanan her meshebe eşit mesafedeyim
11 Yorumla- +1 yıl
Türkiyeden başka islama yakı yaşayan hiç bir ülke yoktur
+1 yılAteistim.
10 Yorumla
+1 yılhanefi
10 Yorumla
+1 yılHanefi
10 Yorumla- Diğer konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılrastafaryan
10 Yorumla
+1 yılTurkiyenin cogu hanefi zaten
16 Yorumla
Soran+1 yılTamam diğer geri kalanlarınıda öğrenelim ddik.
Soran+1 yıl@ebbaykara teşekkür ederim 😊nie bu kadar kastınız ki normal bir soruydu.😄
- +1 yıl
Hepsi hakka cikiyorsa sıkınti yok
Hanefi :)
10 Yorumla
+1 yılhanefi
30 Yorumla- Diğer konusunda 518 cevap paylaştı.
+1 yılmezhebim yok :D
20 Yorumla alevi
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHanefi
20 Yorumla
+1 yılHanefiyim bnde
10 Yorumla- Diğer konusunda 17,7b cevap paylaştı.
+1 yılinsanlık
30 Yorumla
+1 yılDinle bağlantım yok
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHanefi.
10 Yorumla
+1 yılhanefi
10 Yorumla
+1 yılŞafiyim
10 Yorumla
+1 yılHanefi ✌🏼️
10 Yorumla
+1 yılHanefi.
10 Yorumla
+1 yılDinsizim ben.
10 Yorumlabende bilmiyorum
10 YorumlaHambeli
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcaferi
10 Yorumla- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılmezhepe inanmam
10 Yorumla hanefi.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHanefi
10 Yorumla
+1 yılhanefi
10 Yorumla
+1 yılhanefi
10 YorumlaHanefi
10 Yorumla
+1 yılAlevi
10 Yorumla