Özetle anlaşılıyormus galiba😞
Teşekkür ederim herkese.
Konu kilit.***
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tatlım intihar etme noktasında bile başkalarının fikirlerini düşünüyorsan üstünde çok büyük bir baskı hissediyorsun. Yaşadıklarından pişman değilsen düşüneceğin bir nokta yok. Diğer insanlar tarafından ailene bu konunun laf olarak gelmesini istememen gayet normal ki burası türkiye, adamı ipe götürür fısıltı gazetesi. Ama işte yaşamak, hayata göğüs germek böyle bişey herkes yanlış dese de pişman olmadığın sürece yaşadıklarının arkasında durmak. İyisiyle kötüsüyle o geçmiş senin. Son olarak da soruna cevap vereyim kesinlikle intihar etme, buna değmez ama bunu ilerde anlayacaksın. Ama diyelim ettin,, bu durumda ailen büyük ihtimalle otopsi ister ve ortaya çıkabilir. Trafik kazası da olsa bu böyle çünkü tıbbi olarak nasıl yırtıldığı belli olur. Nasıl bir ortamda yaşadığını bilmiyorum ama bir et parçasına takılan insanların arasındaysan daha güçlü olmak zorundasın ve onun için bırak intiharı wc ye gitmeye bile değmez.
Ne güzel dedin😒
hayat daha güzel ama :) sakın böyle şeyler düşünme sadece sabret inan bana ilerde çok güleceksin bu haline. Herşey gönlünce olsun tatlıcan :)
Mersi😄
Sakin intiharı düşünme. Bu hiçbir şeye çözüm değil. Hayat senin hayatın. Toplum ne derse desin, ama sakin senin düşüncelerini degistirmesin. Yaptığın şey hata değil. Hata olsa bile her insan hata yapar. Önemli olan senin yaşadıklarından ders cikarman. Bu olaydan kimseye ama kimseye bahsetme. Hayatının, gençliğinin tadını çıkar. Bu hayat hakikaten çok kısa. Toplum senin hakkında ne düşünürse düşünsün. Hayat senin. Seçim de senin.
Intihar ederek oldukten sonra dunyayi zaten sana unutturacak cok kotu azaplar oldugu soyleniliyor yani orada olunca kendinden baska kimseyi dusunemiceksin. Dunyayla iliskini kopardiktan sonra dunyadakilerle isin ne? Ve neden intihar etmeyi dusunuyorsun? Ayrica bunun geri donusu yok ve egerki inancin varsa bunu yapma
İntihar edersen bile adli tıp raporu alınıyor ölum nedeni olarak yani belli olur. Aksine sakin öyle bir sey yapma. Hiç birşey canından önemli değil ailenin sen öldügündeki halini düsün benim arkadaşm kiz olamdigi halde evlendi hersey olucağına varır.
Cevap
31Cevap
ohoo elalem neder moduna girersek yaşamammamız lazım
nasrettin hoca eşşeği alır oglunu yanına katar duser yola eşşek yanda ogaln bir yanda hoca bir yanda yururken koyluler gorur ulan derler ne salak adam aşşek boş bunlar yuruyor hoca der olum bin eşşege az ilerde koyluler gorur vay eşşek herif derler oğlu eşşekte koca adam yuruyor olum der bende bineyim ilerde koyluler gorur vay anasını der kucucuk eşşege iki kişi binmiş olumdersen in ben bineyim ilerde koyluler gorur ulan der kocaman adama bak kucuk çocuga hiç mi acımıyor :)
elalem neder bilmem sen inandıklarınla yaşa :) hiç yoktan sana hesap sorarlar seni hesabını başkasından degil :)
Sırf bekaretin gitti diye mi intihar edeceksin? Çıkartmamız gereken soru bu mu? Bence çok saçma. Bu hatayı tekrarlamazsın, hayatını yaşamaya bakarsın, bir gün bunu kabul edecek biriyle evlenir gidersin. O seni zaten düzeltir. Böylece ne sen utanırsın ne de ailen. Mutlu son.
Yok ya alakası yok. O yüzden olsaydı hiç yapmadım zaten. Ama bu durumdan hoşnut olduğumu da söyleyemem. Gönül rahatlığıyla ölemiyoruz bile😒
Gönül rahatlığıyla ölmek nedir nasıl bir kafa yaşıyosun arkadaş sen :D istediğin bir hayat seç kendine, gerekirse bir psikoloğa falan görün düzelt kendini. Şöyle garip garip şeyler yapmayın. Anlatamam ama bizimde yanlışlarımız oldu zamanında, vicdanen tabii acıtıyor ama genede yaşıyoruz. Napak şimdi gidip ölek mi? Ölünce öteki tarafı daha da kızıştırıyosun.
islam hukukunda intihar konusu daha çok " adam öldürme - cinayet - katl " başlığı altında incelenmektedir. kur'an-ı kerim'de intihara yönelik direk bir vurgu olmasa da islam alimleri intiharı "katl " başlığı altında incelemişlerdir. kur'an'da " kim de bir mü’mini kasden öldürürse, onun cezası, içinde devamlı kalmak üzere, cehennemdir. allah ona gazab etmiş, lânet etmiş ve büyük bir azab hazırlamıştır. (nisa süresi 93)
sence değer mi sana soruyorum
böyle gidersen ne derler
İyice tuketiyor beni böyle şeyler. Ne yazık ki bu yazdıklarım korkutmaktan ziyade umudumu tuketiyor.
seni sevenler var
seni yeni sevecekler var
sen bile inanamıcaksın bak gör tecrübeyle sabit
pişman değilsen neden intahar ediyorsun sen hiç intahar edip ölümden döndün mü adam ölürken kendine şunu der O gün bugün müydü? ve o an gerçekten ölmek istersin çünkü ölemiyorsun işkence görüyorsun sadece daha önce miden yıkandı mı ya da kan gurubun değişti mi? burdan atıp tutmaya benzemez ölme aşamasında daha önce hiç bilmediğin duymadığın sureleri okumaya başlarsın acıdan kendine gel ufaklık
Nerden biliyorsun
Öyle bir anlamıyorsun ki sanki yaptığına gurur duyuyor musun gibi:/
İntihar sebebini araştıracakları için ayrıntılı seni muayene ederler.
Ayrıca intihar etmek kolaya kaçmak ve büyük günah inan aileni çok üzmüş olacaksın.
"Sabret ve Allah'a sığın geçecek elbet bugünler sen yeter ki yaşamaktan vazgeçme."
Arastirilir diye tahmn ediyorm eger bide suphe edipde polisler bakirmi deglmi diye baktirrlarsa ogrenilebilir
Bana da öyle geliyor
Ama normal şartlarda ölenlere bakmiyorlardir herhalde
Nrmal sartlarda derken kalp krizi falanmi evde olumlerde polis jandrma suphelenirse bakar ttlim
Anladim tesekkur ederim
Saçma sapan milletin lafına aldanma kimsenin namusu onuru iki damlalık bir kanda değildir. Üzerinde baskıdan kurtulmaya bak sen. Seni bir kez bile güldürüp mutlu eden şeyden pişman olma :)
Hiç düşünen bir insan değilsin dostum hiç... Ailen ölücek ve sen onları çok az hatırlıyacaksın... YÜZDE 90 hemde senden önce ;).. etrafındaki tanıdıklarınla yolların 5 yıl içinde tamamen kopacak... SEN ŞUANKİ ZAMANIN gibi geçicek hayatın zannediyorsun.. Artık biraz düşünce pencereni genişlet.. kitap falan oku ne bileyim düşünen insanlarla otur kalk pencereni büyüt... DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİKLİĞİN KENDİSİDİR.. bu modlarının hepsi geçecek yerine başka MOD lar gelecek az sabır ;)
Lütfen yanlış birşey yapmayın konuşmak isterseniz konuşabilir hiç bişey ölmeye sebep değildir isterseniz dinleyebilirim sizi
Anlatmaktan vazgeçtim artik
Teşekkür ederim
Yo hayir sorun bekaret değil. Su an ayakta durmaya çalışıyorum. Ama çöküyorum artik
Neden peki sizi bu kadar üzen başka ne var anlatırsanız dinlerim çok sabırlı bir insanımdır her düşüşün bir kalkışı vardır bende çok düştüm şu an belkide sizden daha kötü durumdayım ama intihat etmek çözüm değil bazen hayatta herşey üst üste gelir anlatmak isterseniz dinlerim özeldede yazabilirsiniz
İntihar etse ölüm sebebi için araştırılır belki de trafik kazasında olsa araştırılmaz
piskolojik destek almalısın senin hayatın kimseyi ilgilendirmez ailende seni atacak değil sen kızlarısın yaptığını desteklemiyorum ama intahar günah cehennem azabı çekersin
Aldım geçmiyor
namus bacak arasında değildirolmuş bitmişbir şey sonuçta ailenle konuş ya da hiç konuşma ama kendinle barışık ol insanları umursama insanlar içi fessat
Kardeş sorun bekaret degil. Psikolojik olarak yiprandim. Elbet sıkıntılarim var herkes gibi. Ama içimde kaldı çok sey ve ben çok sıkıldım
çocuk sana sahiç çıkmıyor mu neden onu tanımadan böyle birşey yaptınki neyse yargılamak benim hakkım değil
Hayır evlenmek istiyor hatta. Dediğim gibi sorun bekaret degil psikolojik
sende istiyorsan evlenin piskolojinde ne varmış fazla kafaya takıyorsun bir et parçası sonuçta
Intihar ettikten sonra icini oyle bir korku saplanir ki ailem duysaydi dersin.. Akilli ol bence hayat bir delikten ibaret degil tovbe yolunu sec hayatini ciz.
Anlaşılır her türlü ve yaşadıklarını keşke zamanında yapsaydın şu an bunu düşmek zorunda olmazdın kardeşim
Hayır alakası yok onunla. Bu extra bir durum. Bilmelerinin istemiyorum şu sartlarda.
Tabii ki de söyleyeceğim bir zahmet
İntihar etmek en hafif deyimiyle ''Allah'ın hakkına girmektir''.. Buna hakkımız yok. Aklına bile getirme, rabb'ine mahçup çıkma huzuru meydanda..
Öldükten sonra benim kiz bakire mi degil mi diye mi merak edecekler saniyorsun
Onlar etmez biliyorum ama bana kin tutmalarını istemiyorum
Bekarete bakmazlar, tabii özel bir durum yoksa. Sadece hamile mi değil mi diye bakarlar.
otopsi yaparlar otopside çıkar nezaman bozulduğu falan çıkıyor.
nasıl diyeceksin erkeğin sürtünme esnasında bıraktığı izler ve bezlar sayesinde
Yaptın. Pişman değilsin. Nokta. Gerisi hiç kimseyi ilgilendirmiyor.
bakire olmamak suç değil tatlım savaşmayın sevişin. Devam et
Kafalara bak kafalara
Ne içiyosanız bizede verin bizde o kafayı yaşayak be servetimin yarısını harcarım
Öbür dünyada bütün kirli çamaşırların ortaya dökülecek ama
Bu kirli çamaşır değil bu benim anılarım
Kötü bir şey olsaydı cennette huriler verilmezdi zaten
Ya tutup da tartışmayacagım konularda. Din alimi değilim fetva veremem ama içim rahat
Bilemiyorum
Ben biliyorum işte 😀 şehvet olmayacağı için orada öyle bir isteğin olmayacak zaten adem ile Havva nin cennette üreme organları yoktu dünya ya sürgün edildiklerinde verildi cinsel organ onlar da yapraklar ile kapattılar oralarını bir de şöyle düşün 7 yaşındaki çocuk ta cinsel istek olurmu olmaz çünki hormonları yok
Hım🤔
😱😱
Adli tıp devreye gireceği için o gün yediklerine kadar herşey anlaşılır
Öldükten sonra anlaşılsa ne anlaşılmasa ne. senden dahamı önemli
Öyle bir durumda kimse öyle bir şey düşünmüyor inan.
Herşeyden önce böyle düşünceleri bırakmalısın. Hayat sadece burdan ibaret değil..
Gitmiyor bu dusunceler
15 yaşında çocuk değilsin bu tür şeyleri düşünme bunun için yaratılmadın.
Hayat kisa zaten birgün ölmek için hergün yaşıyoruz
Hangi anne ya da baba kızı öldükten sonra bekaretini düşünür ki derdinisikiyim
Evet anlaşılır. Ama yaptıysan bari yaptığının arkasında dur saklamanın ne anlamı var?
Ben saklamam. Ama sıkıntı ben değilim bu noktada
Bence intihar etme otopsi de bakarlar çünkü bubyuzden intihar ettiğini yani tecavüz var mı diye bakarlar kanki intihar etme şüphe doğurur ailen çok acı çeker
Sen intihar edebilirsin ya. At kendini hatta. Bu nedir ya
Bence bir erkek arkadaş edinmelisin, her şey sevgi ve ilgide bitiyor.
insanları hadi ordan et hayatına bak hırsızlar katiller sapıklar aramızda güle oynaya yaşıyor kime ne anlatıcan
Anlasilir ama kimse gelip de kiziniz bakire degil demez yani hic bir doktor
Derler bence😑 ama niye ölmüş bir insanın bekaretini kontrol etmek istesin ki bir doktor?
Yani bilmiyorum ama ozellikle intihar olaylarinda otopsi yapiyorlar genelde orda belki belli olur ama bence soylemezler. Ayrica simdi utanmiyorsan neden oldukten sonrasini dusunuyorsun ki
Herkes aileme kötü gözle bakacak çünkü
Dediğim gibi saygı ya da anlayış yok:(
Soyleseler bile ailene soylerler ailen kimseye soylemez. Ailenin senin hakkinda hayal kirikligina uzul bence. Neden boyle bisey yaptin :(
Destek alabilirsiniz yoksa saçma bisey yapabilirsin mazallah
Olan la ölene çare yok illakı senı kabul edecek bı erkk cıkar
Pişman değilsen intihar etme sebebin nedir
Karmaşık
Ve daha çok psikolojik
Gizlisin zaten dök içini yardımcı olabileceğimi biliyorum, mesaj da atabilirsin.
Tesekkur ederim
Düşünme böyle kötü şeyleri...
Kafayı mı yediniz olm siz
Pes etmektir aptaalıktır çözüm değildir
Demesi kolay değil mi
Bir şeyler yaşamak gerekmiyor. Biraz cevrene bakarsan dünyanın zaten pislikten ibaret olduğunu görürsün.
Öldükten sonrada bakireliği düşünen bir kafa 🙄
Aslında insanların arkamdan kötü konuşmasını istemiyorum diyelim
Madem sorun değil niye ölüyorsun be? Saçmalama herşeyin sonu değil.. Biraz akıllı ol... Oku memur ol şehir değiştir kafan rahat yaşarsın...
Sorun benim kendi içimde
Başka şehire gitsem de beni takip edecek ne yazık ki
Henüz gençsin.. Düşünme böyle şeyler çözümü olmayan birşey yoktur. Kaldıki hata olduğunu düşünüyorsanda tekrarlamayacağın anlamınada gelir.. Başkası ne der kafasındanda çık... Olan olmuş geri getiremezsin...
Gerçekten saçmalama mal mısın ya
Manyak mısın ona mı bakacaklr
Ölcen ve millet oranı mi düşünecek saniyorsun
hepiniz manyaksınız lan gidiyorum ben
o işi yaptığınla evlen intihar etme
Hayır hayır bekaretimle bir alakası yok durumun
Merak ediyorum sadece
intihar etme
yanlis biseyler mi yaptin
Nasıl yanlış bir şeyler mesela?
daha acik konusmama gerek yok bence.
durumuna uzuldum ama
Hamilelik degilim onu kastediyorsan
hamile olmadin ama yaptin demek istdm. yani o anlam çıktı
Yo pişman değilim
ya elbet pisman olacak bisey yok dunyanin sonu değil
Hiç bir bilgim yok :)
+1 xper puan kazandınız😃
Uuu :D
belli olur tanidigim birinin basina gelmistu
Hadi ya:(
evet kendisi yüksek biryerden atlayip ölmüstü belli oldu
neden verdinki namusunu?
Ben namus olayına inanmıyorum. Boyle şeyler insanın içinde biter bence.:/ Seviyorum zaten ki evlenmek istiyor o da. Yani zaten evleneceğimi dusundugum adamla birlikte olmuş oldum
ama evlenmedin😂
Okuyorum daha😄
Türkiyede her kiz böyle iliskiye girermi evlenmeden?😂
Hayır çoğu girmez bence
Buyuk çoğunluğu
iyi bare 😂 bu sitede gördüklerimden sonra 99% girmistir diyordum
Sanmıyorum
Zaten genelde bakire kızlar bakır erkeklerle evlenir. Ya da tam tersi.
İstisnalar olabilir tabi
iyi öyleyse😅
Neden intihar ki? Yaşın kaç?
sacmala kim intahar ediyorsa sacama
Yok sen intihar et bakir oldugunu ben soylerim
Eksik olma
Onemli degil sen bu kadar sey yaparken onu da ben yardimci tabi kide😊
Ne iciriyolar sana
Saçmalama
sen kendn bilrsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar