Az önce bir paylasım görüp cok dogru diye dusundum. 1500 yıl önce siyahi vatandaslara hayvandan daha asaglık muamele yapan avtupa cok modernken daha 1500 yıl önce kabenin üstünde ilk ezanı bir siyahiye okutan islam gericilik dimi. 😊
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılİslam dini, bütün yeniliklerin devamlı takip edilmesini ve her gün yeni şeyler keşfetmeyi, ilerlemeyi emreden bir dindir. Bundan dolayı, İslamiyet’in başlangıcından itibaren, ilim adamlarına çok önem verilmiş, ilmi, fenni ve teknik tecrübeler yapılmış, Müslümanlar, tıpta, kimyada, astronomide, coğrafyada, tarihte, edebiyatta, matematikte, mühendislikte, mimarlıkta ve bunların hepsinin temeli olan, güzel ahlak ve sosyal bilgilerde, en mükemmel dereceye vasıl olmuşlar, bugün dahi tazim ile yâd edilen kıymetli âlimler, hakimler, mütehassıslar, üstadlar yetiştirmişler, dünyanın hocası, medeniyetin rehberleri olmuşlardır.
O zaman, yarı vahşi olan Avrupalılar, fenni bilgilerini İslam üniversitelerinde öğrenmişler, hatta Papa Sylvester gibi, hristiyan din adamları da Endülüs üniversitelerinde okumuştur. Bugün bile, hâlâ Avrupa dillerinde kimyaya “Chemie” ve cebire [Arapça El-cebir kelimesinden] "Al-gebra" adı verilmektedir. Çünkü bu ilimler, önce müslümanlar tarafından dünyaya öğretilmiştir.
Avrupalılar, dünyayı tepsi gibi dümdüz ve etrafı duvarla çevrili zannederken, müslümanlar, ilk olarak, dünyanın yuvarlak olduğunu ve döndüğünü buldular. Musul civarında, Sincar sahrasında, meridyenin uzunluğunu ölçtüler ve bugünkü rakamları elde ettiler. Bundan başka, Müslümanlar, son derece cahil ve mutaassıp olan, orta çağ papazlarının men ettiği, eski Yunan ve Roma felsefe kitaplarının tercümesi işini ele almış ve bunların ortadan kalkmasına, yok olup gitmesine mani olmuşlardır. Bugün insaflı hristiyanların kabul ettiği gibi, hakiki Rönesans, İtalya’da değil, Abbasiler zamanında, Arabistan’da başlamıştır ki, Avrupa’daki Rönesans’tan çok çok öncedir.
(Fen ve sanat, müminin kaybettiği malıdır. Nerede bulursa alsın!) [İbni Asakir, Askeri]
(İlim, Çin’de de olsa alınız!) [Beyheki]
Bu iki hadis-i şerif, dünyanın en uzak yerinde, hatta kâfirlerde bile olsa fen ilmini öğrenmeyi emretmektedir.419 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSelametle :)
- +1 yıl
Hadi bana bir musluman ulke goster bilimde, ilimde sanatta ilerlemis olan?
Cevap sahibi+1 yıl@burcunuz88 Endülüs Emevileri.
- +1 yıl
11. Yuzyildan bahsediyorsun :) Peki gunumuzde?
Cevap sahibi+1 yıl@burcunuz88 Peki işin siyasi, tarihi ve ekonomik boyutunu nasıl gözardı edebiliyorsun?
Cevap sahibi+1 yılOlayları tek yönüyle ele alıyorsunuz...
- +1 yıl
Onlar insani faktorler, peki. ya kurandaki bilim hatalari, bayim?
Cevap sahibi+1 yıl@burcunuz88 bilimsel hata falan yok hanfendi. Günümüz biliminin 50 sene önce bulduğu şeyler 1400 sene önce Kur'an'da yazılıydı zaten. Böyle imana gelmiş bir sürü bilim adamı var. Ben de bilimlen uğraşıyorum.
- +1 yıl
Ne yazik ki, Tahrîm suresi ayet 5 te yazanlarin, goklerin ve dunyanin yaraticisi tanri tarafindan yollandigina inanan bir beye bilimsel hatalarin listesini yapamayacak kadar mesgul ve yorgunum. Size iyi gunler.
Cevap sahibi+1 yıl@burcunuz88 İyi günler. Yalnız o ayette muhteşem bir detay var. Her ayet mükemmel. Düşünürsen bulursun. :) Selametle. :)
- +1 yıl
Ahahahahhahaa iste bak buna kahkaha attim. Neymis o muhtesem detay lutfen beni aydinlat.
Cevap sahibi+1 yılİnsan körse Güneşin suçu olmamalı.
- +1 yıl
Yardim istedim, ama aciklayacak bir sey olmadigi icin gerdi dimi 😂
Cevap sahibi+1 yıl@burcunuz88 Yaşın 28 mi cidden :)
- +1 yıl
Evet senden 9 yas buyuk ablan olarak senden aciklamani rica ediyorum 😂
Cevap sahibi+1 yıl@burcunuz88 Demin ahkam kesiyordun ama :D
- +1 yıl
Niye muhabbet uzadikca uzuyor ki? Insanlarin bir seyi rica etmeni dogal. Aciklamak istemiyorsan ben net bir cevabimi almis olucam. Aciklayacaksan da ne diyecegini merak ediyorum
Cevap sahibi+1 yıl@burcunuz88 Özelden yazayım buradan sorana bildirim gidiyor ve açıklama yapacağım biraz. :)
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılislam gericilik değil ama islamı kullananlar öyle olmasını istiyor çünki mükemmel bir sömürü aracı islamı gerçekten uygulayabilse toplum şu yaşanılan sıkıntıların hiçbiri olmaz adları hristiyan inanış şekilleri farklı ama bence müslümanlığı yaşayan hristiyanlar temizlik imandan gelir diye hadis var en pis ülkeler miilletler müslümanlar , ilim çinde bile olsa gidin diye hadis var bırak çini evdeki kitapları açıp okumayız
10 Yorumla
- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu biraz tarizli bir paylaşım olmuş gerici olan islam değil ama ne yazıkki bazı müslümanlar bakın inanın ya da inanmayın bugün tvde çıkıp hiçbir hoca niçin ibadetlerden yani fıkhı kelamlardan başka kelamlar konuşmuyor meseela Akaid kelam bunlardan niçin konuşulmuyor bunun nedeni insanların dinin asla sorgulanmaması gerektiğinin halka aşılanmış olması kişi bu konuları bilmeyip kendi kendine cevaplandıramadığı içinde başka inançlara kayıyor bir çok kişi kader ile kazayı bile kavrayamamış durumda daha ben birde islam felsefesinden bahsediyorum :)
00 Yorumla
+1 yılTürk Devletinde tek eslilik varken, kadın yönetimde söz sahibi iken, Cezgiz Han karısı için "Ben han'ım, buda benim hanım" derken, islam çok esliligi getirdiği için ilericilik dimi? ☺
417 Yorumla
Soran+1 yılIslamın cok esliligi getirdigi ayeti yaz bakalım?
- +1 yıl
nisa 3 e bak soran :)
Soran+1 yıl@AltınYaprakS ezbere biliyorum onu sen onu acıklasana bir ne diyor orda?
- +1 yıl
pazardan domates alır gibi birer ikişer üçer dörder alın hatunları diyor. yani islamda çok eşlilik yemek yemek, su içmek gibi gayet doğal bir şey. bunu hiçbir kadın kabullenmez. sen kocanı diğer 3 kadınla paylaşmazsın. ama bahanelerle kendini avutuyorsun. bu bahanelerden biri şu ; ama çok eşlilik savaş gibi durumlarda kadınlar mağdur olmasın diye var. alakası bile yok (ayrıca kadınlar bakılması gereken aciz varlıklar değildir)
neyse, neden alakası bile yok dediğime gelirsek; ayette savaş gibi durumlar falan demiyor, bunu islam alimleri insanların dinden soğumaması için uyduruyor. ve ayette hoşunuza giden kadınları alın diyor. yani hoşuna gitmeyen önemli değil. gayet erkeklerin uçkuru için yazılmış bir ayet. :D ee ne de olsa allah her şeye bir kolaylık verir erkeklere de vermiş grup seks hakkı tanımış daha ne yapsın. kadının islamdaki değeri bu kadardır işte.
sen bahanelerinle kendini avut @soran islam ülkelerine bak durum aynen bu şekilde. ama pardon gerçek islam bu deel.
Soran+1 yıl@AltınYaprakS www.sorularlaislamiyet.com/.../...ne-dersiniz.html islamda cok esli olcaksin demez. Tek bir kisiylede evlenebilirsin. Oku.
- +1 yıl
sorularla İslamiyet sitesi beni dinden çıkmaya iten sitelerden biriydi :)
Soran+1 yıl@AltınYaprakS dinden cıkmak istersen cık zaten. Inanç bazı seylere inanıp bazı seylere inanmamayla olmaz. Sordugunuz sorularin cevabini istemiyorsaniz niye sorarsiniz? Tartismak istemiyorum. Karsi karsiya yazismadan olsa sana cok seyi aciklarim. Ateist arkadasımda var. Hala ateist. O bile islami kotulemeye calismazken -inanmadigi sey hakkinda konusmuyor- muslumanim diyen kesmin kendi dinini kotulemeside dinden cikmaktir. Bilmeden okumadan kotulemek bide. Gorus bildirene cok bildirim gitmesin.
- +1 yıl
Arap kültüründe zaten çok eslilik olduğu için 4 eşle sınırlandırmıstır çok esliligi. Hangi din hocasına sorarsan sor bu cevabı alırsın.
Kadınların müsadesi alınır vs denir ama bunların hepsi teferruattır. Ben Haticelere değil neticelere bakarım.
Zaten tek eşli yaşayan bir millet varken benim için daha yüce bir şey yok.
Size çok esliligi savunan bir sürü şeyi cımbızlayıp koyabilirim, ama cımbızladın dersiniz.
Cımbızlanacak yer olmasaydı o zaman derim gereksiz kavga ederiz.
İyi akşamlar ☺
Soran+1 yılBen cok esliligi yanlıs buluyorum. Iyi aksamlar 😊
- +1 yıl
Hem Çok Eşliliği Yanlış Buluyorsun Hemde "Ama Ayete İnanıyorum Ki" Diyeceksin. 😂😂 Siz Dindar İnsanlar Çok Komik Oluyorsunuz Cidden Soran Hanım
Soran+1 yıl@Darmadağın1991 ama ayete inanıyorum diil. Kurana inanıyorum. Kurandaki ayetlerede inanıyorum. Ama cok esliligin gectigi ayetin anlamı farklı. Yorumu farklı. Geldigi donem farklı. O zaman yasayan insanların sartları farkli. Gorus bildirenin gorusunde yeterince yorum yaptim. Bildirim gitmesin daha fazla 😊
- +1 yıl
Hem Kuran Her Çağa Uygun Diyin Hemde Geçmişin Şartlarından Söz Edip Kıvırmaya Çalışıyorsunuz.
Şaşırtıcı Gerçekten...
Bırak Bildirim Gitsin Gitsin... Gerçeği Herkesin Öğrenmesi Lazım. Bunu @GüneşimiKaybettimm Mazur Görün. 🙏
Soran+1 yıl@Darmadağın1991 kuran hem gecmis hem gunumuz hem gelecek icin yazıldı. Icinde hem gelecek hakkında hem gecmis hemde o gunden bahseder. Kim kıvırıyor? Bilgisizlik diz boyu. Cevap vermeyin kızın yorumu bu.
- +1 yıl
Ama Soru Kapalı. Çok Erken Davranmışsın Soran 😂
Soran+1 yıl@Darmadağın1991 tüh. Tartismaya giremicez. Ne sevindim.
- +1 yıl
Ya Onu Boşver De
Demin Nasılım Sorusu Sordum Hiç Doğru Dürüst Bayan Arkadaş Yorum Yapmadı.
Sen Yapmasana Sana Zahmet.
İnsaniyet Namına Arz Ediyorum Senden - +1 yıl
@AltınYaprakS kardeşm İslam çok eşliliğü emretmez salak Salak kafanızdan şeyler uydurmayın bir yere saldırıyorsanız adam gibi saldırın cahil cahil lafların lüzmu yok hz muhammed sav kadınlar arasındaki eşitliliği sağlamak imkansızdır diyor, karınız istemiyorsa ikinci eş alamazsınız diyor sonra savaş sonrası erkek kıtlığı çekildiğinde böyle şeyler caizdir
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
25Cevap
+1 yılIslam ahlaki diye birşey var bir göz atmak istemezmisin bak bakalim kötü olan neyi emrediyor bu hepimiz için geçerli amacım yargilamak ta değil tamamen düşünce özgürlüğü dür hangi emrinde insana zarari yer alıyor kadına bile ayrı bir değer üstünlük kılıyor ama günümüz insanlari hep kendini ucurumdan aşağıya atmakla muskule düşüyor
10 Yorumla
+1 yılİslama gericilik diyenler İslam gelmeden önceki o zelil hayatı yaşamak istiyorlar. Fuhuş dizboyu olsun, zina alsın başını gitsin, içki, kumar vs ne varsa her türlü pisliği rahatça yapabilsinler. Kadınlar giyinmeyi unutsun... Bunların hepsi İslamiyet öncesi cahiliye, gerici toplumun iğrençlikleri değil midir?
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılIslamiyet ilerlemeyi savunur. Kolaylastiriniz der hep bu da teknoloji ile olur. Bunu uzun yillar islam devletleri basarmis ama ne yazik ki bugunlerde artik yok ama bunun sebebi musluman olmalari degil tam tersine islamiyetin gereklerini tam anlamiyla yerine getirmemeleridir
00 Yorumla
+1 yıl1500 yıl öncesini referans alman bile islamın gericilik olduğunun kanıtı değil mi:D
27 Yorumla
Soran+1 yılNiye gecmisini unutan insanların gelecegi olmaz hicmi duymadin?
- +1 yıl
Farkında mısın bilmiyorum ama 1500 yıl öncesinde değil 21. yüzyılda ateist bilim insanları uzaya giderken müslümanlar evrimi bile kabul edemiyor. Hristiyanlık diye bir şey yok zaten unut onu, adamlar dini toplumsal bir olgu olarak görmüyor artık.
Soran+1 yılEvrim 😂 maymundanmi geldin? Buda evrim teorisinin parcası.
- +1 yıl
Bu yüzden gericisiniz. Hayatında kaç kitap okuduğuna? DAHA NE OLDUĞUNU BİLMEDİĞİN evrimi reddediyorsun. Cehalet.
Soran+1 yılsenin yaşından fazla okudum canım. Evrim neymiş açıklasna? İlk teoriden beri nerden nasıl gelmiş. Bilmediğin şeyi savunma.
- +1 yıl
Evrimi maymundan gelmek sanıyorsun, zırvalamaya devam etme bence.
Soran+1 yılevrimi maymundan gelmek sanmıyorum tatlım. Evrimi ortaya atan teorinin başı bu. Bir şeyi kabul ediyorsan en ince ayrıntılarına kadar bilip öyle kabul ediceksin. Bilgisiz beyninle vızırdamaya devam et.
+1 yılO zamanlar avrupa ne kadar ırkçılık yaptıysa islamda öyle. Biri siyah ırkı aşağılıyo biri yüceltiyo ne fark var? Hiçbi ırk diğerinden üstün değildir
11 Yorumla
Soran+1 yılYukselttigini nerden cikardin?
+1 yılİslam gericilik değil fakat içinde yaşatılmalı, şeriat kelimesinin asıl anlamını bilmeden yaşayan mahlukatlar var. Şeriat asmak kesmek sanıyolar buda İslamın kötü bişey olduğunu nüksettiriyo yeni nesile. Yeni kuşak ya ateist, ya deist bu yüzden.
00 YorumlaEndülüs devam etseydi bunu konuşmuyor olurduk bile... O yakılan tahrip edilen çalınan kültür/sanat... Ah diyorum başka birşey demiyorum bu konuda 😔😔😔😔 Böyle söyleyenler için tek cevabım Endülüs'ü öğrensinler 👍👍
10 Yorumla- Diğer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılYazmş yazmş bir de sonuna gülmş... şimdicihad yapıyoz diyen Işid , hindistanı bombalayan Pakistan faln var sanırmgözün görmüyo bunları..
110 Yorumla
Soran+1 yılBen islamdan bahsettim. Devletlerden ulkelerden değil . Islamda katliam yoktur bu arada.
- +1 yıl
Devletten bahsetmedin mi... pardonda avrupa ne sence..
Soran+1 yılAvrupaya modern islama gericilik diyorlar. Denilen cumle bu. Ben turkiye ya da baska bir devletten bahsetmedim. Islamı Şu an tamamen yasayan yer yok. Bunu anlamiyarak laf cambazligi yapmayin.
- +1 yıl
Sen laf cambazlığı yapma din ile bir milleti kıyaslıyosun farknda mısın , 1500 yıl öncesinde siyahilere yapılan işkenceden bahsediyosun da onlar müslüman oldukları içn mi işkence yapıldı da alakasız kıyaslama yapmışsın.
Soran+1 yıl😂😂 sen ne diosun? guldurdun. Okudugnu anlamadigin acık. Allah aşkına git. Cambazlıgını baska yerde yap. Gorusunde ne demissin simdi ne diosun 😂
- +1 yıl
Bu Arada @pembeciwciw Her Ne Dediğini Anlamadıysamda Bence Haklısın Pembiş Ciwciw 😘😘😘 +1
- +1 yıl
Soran Bence Sen Kitabı Baştan Sona Kadar Oku
Soran+1 yıl@Darmadağın1991 senin bana gıcıgın var zaten. 6. gorus bu yorum yaptigin. Kendi sorun olsa bu kadar ilgilenmezsin kucuk cocuk.
- +1 yıl
Maloz ne var gülcek senin saçmalamandan bahsettim ben
Soran+1 yılBahsederken kendin sacmalamissin. Anlama sorunu yasiyan beynine (!) Yazık.
- Diğer konusunda 520 cevap paylaştı.
+1 yılValla onu bunu bilmem de müslümanlar arasinda en berbatlari araplardır onlarin şeriatlari bile garip hep kadına hep kadına
00 Yorumla
+1 yılislam değil islamı uygularken kültürün yozlaşmışlığını taşıyan ve islamı benimseyenlerde sıkıntı sorun insanlarda dinde değil
02 Yorumla- +1 yıl
Peki Sence Hangi Ülkenin İslamiyet Anlayışı Daha Uygun?
Türkiye'de İçki Zina Serbest Bırakıldı Diye Gerçek İslamı Yaşamıyoruz Diyorsunuz. IŞİD İnsanların Kafasını Uçurmak Dinin Hükmü ve Bunu Arabistan ve İran'da Onaylayınca Yine de Gerçek İslam Bu Değil Diyorsunuz. Tüm Ortadoğu Ülkelerindeki İslamiyet Yanlışsa Hangi İslamiyet Doğru?
Geriye Norveç Kaldı 😂😂
Bence Siz Binbir Çeşit Mealli Kitabınızda Çelişkiye Düşüyorsunuz Ama Kabullenemiyorsunuz. 😂 - +1 yıl
@Darmadağın1991 sen kendi düşüncenle kal bu benim düşüncem ve her ne olursa olsun yorumunu belirtirken inandığım kitabı alaya alma hakkın söz konusu değil hadsiz insan
+1 yılHayır değil kıyamete kadar tek gerçek doğru din doğru yaşandığında...
31 Yorumla- +1 yıl
Herkesin Doğrusu En Doğru Zaten
+1 yılGericilik diyenler Endülüs Emevilerini araştırsın londra götü boklu kasabayken adamlar alttan ısıtmayla koca şehirleri ısıtıyormuş kanalizasyon sistemi varmış haçlı zalimler kütüphaneleri yakmasaydı şimdi dünya daha ilerideydi
10 YorumlaUygarlığa engelmiş takke türban cübbeler , bize yobaz diyor , hippi ayyaş züppeler.
30 Yorumla
+1 yıl"2 kadinin sahitligi bir kadinin sahitligine esittir" sence bu nedir?
211 Yorumla
Soran+1 yıl2 kadinın sahitligi 1 erkegin sahitliginemi?
- +1 yıl
Evet
Soran+1 yılYanlıs yazmıssın. Hangi ayet bir inceliyim oncekileride sonrakileride? 😊
- +1 yıl
Bakara, 2/282.
Yanlış yazmış değilim. Anlayacağın dilden anlatayım eğer erkek şahit yoksa mesela senle ben o erkeğin yerine şahitlik yapabiliyoruz sadece sen ya da ben değil.
Soran+1 yılSimdi ayete bakıyorum. Yanlis yazmissin. 2 kadinin sahitligi bir kadinin sahitligne esit yazmissin. Onu duzelttim. Hemen biseye girme.
Soran+1 yıl: Ey iman edenler! Belli bir vade ile karşılıklı borç alış verişinde bulunduğunuz vakit onu yazın. Hem aranızda doğruluğuyla tanınmış yazı bilen biri yazsın. Yazı bilen biri, Allah'ın, kendisine öğrettiği gibi yazmaktan kaçınmasın da yazsın. Bir de hak kendi üzerinde olan adam söyleyip yazdırsın ve herbiri yazarken Rabbi olan Allah'dan korksun da haktan birşey eksiltmesin. Şayet borçlu bir bunak veya küçük bir çocuk veya söyleyip yazdıramıyacak durumda biri ise velisi doğrusunu söyleyip yazdırsın. Erkeklerinizden hazırda olan iki kişiyi şahit de yapın. Şayet iki tane erkek hazırda yoksa, o zaman doğruluğuna güvendiğiniz şahitlerden bir erkekle iki kadın ki, birisi unutunca, öbürü hatırlatsın, şahitler de çağırıldıklarında kaçınmasınlar; siz yazanlar da az olmuş, çok olmuş, onu vadesine kadar yazmaktan usanmayın. Bu, Allah katında adalete daha uygun olduğu gibi; hem şahitlik için daha sağlam, hem şüpheye düş. Al oku. Ve dedigni bida dusun. 😊
- +1 yıl
Hanımefendiciğim sizin ayet sorduğunuz kitabı sizden daha fazla okuduğuma adımı basarım! Kadının unutmq ihtimali göz önüne alınıyor da erkeğin ki niye sorgulanmıyor. Çünkü islamda kadın düşmanlığı hakim! Mirasta kadına tek erkeğe iki pay veren de aynı kitap hatırlatırım!
Soran+1 yılMirasta erkege verilen payın baska bir kadına-evlenicegi- kadınada baktigi dusunulur. Bu arada benden fazla okuduysaniz bunuda bilirsiniz. Daha ayeti anlamıyorsunuz gelip o ayeti acıklayamadan baska ayet gosteriyorsunuz. Benden cok okudunuz oylemi? Okuyan insan bilir diye dusunuyordum. Yanilmisim. Bilgisizlik okudugunu anlamamaylada oluyor.
- +1 yıl
Okuyan insan bilir. De da yı ayırmayı da bilir senin yapmadığın gibi. Senin her şeye gücü yeten tanrın neden herkesin anlayacağı basitlikte bir kitap yazmamış? Ya da niye ileri de kadına haksızlık gibi anlaşılacak bu ayetlerden sonra, muhammedin yatak dünyasını yazmak yerine. Sizin bana az önce açıkladığınız gibi açıklamamış? Üstelik insan aciz ve kıttır demesine rağmen 😀 Biraz mantık ilişkisini aşılayın kapalı kalmış beyninize
Soran+1 yılEvet okuyan Muhammet'in yazmayıda bilir. Dimi muhammedin diye bir sey yok. Ders vermeden once kendin ogren net mi? Kuranı okusan cevabini bilirdin. Az once okudum derken yazdiklarindan okumadigin belli oldu. Denen 3 4 ayete bakmis internetten ahkam kesiyorsun. Kapali ve ezbere konusan beyin ne kadar iyi. Herkeste beyin var sende kullanmaya calissan keske. Lazim olur boyle durumlarda.
- +1 yıl
Güzel 👍 +1
Bizim milletin dotu yemiyo
Şimdi oslama doğru dese içki yok karı kiz ve yaprak yok
Ee islam kötü tabi00 Yorumlaİslamın gericilikle ne alakası var tamamen zihniyet meselesi
00 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Islam in kelime anlamı barış iken kim sorgulayabilir ki bunu..
13 Yorumla- +1 yıl
islamın kelime anlamı teslim olmak arapça öğren biraz...
- +1 yıl
@adamın-biri İşte Bunlara Laf Anlatıyoruz Abi Sen Düşün Artık 😂😂
+1 yılAslinda o kadar geriye de gitmeyede gerek yok abd de olan olaylar yetmez mi 😉
12 Yorumla
Soran+1 yılAbdyle ilgilenmiyorum 😊
- +1 yıl
Neden. 😊
+1 yılKoleligi kim kaldırdı kim yasakladi diye sorarim sana
13 Yorumla
Soran+1 yılDaha kolelik kalkmadan kim ilk adımı atmıs? O gunun sartlarinda bide.
- +1 yıl
Tabikide putperes insanlar
- +1 yıl
neden cevap gelmedi bu konuda hemfikirmiyiz?
+1 yılİslâm, insanlığın özgürlük simgesidir!
40 Yorumla
+1 yılALLAH tan korkun nesi gericilik ne kötü yanı var lan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlamak işlerine gelmediği için anlamazlar canım.. Ne derseler desinler İslamı kirletemezler.. O yüzden bu hazımsızlık..
13 Yorumla- +1 yıl
Yaw Bacım bir Yürü Git Ya 😂
Soran+1 yıl@Darmadağın1991 sorumdan gitsen artik?
Cevap sahibi+1 yıl@Darmadağın1991 Sanane benim yorumumdan? Her yoruma da atlamışın sazan gibi.
Gizli Üye(30-35)+1 yılGericilik ile Bu söylediğin çok farklı konular ama canım benim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBize gerici diyenlere deh demek için geriden geliyoruz (NFK)
00 Yorumla- Diğer konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılgericiliğin daniskası hemde
15 Yorumla- +1 yıl
inancıma saygısızlık etme diyorsun ama soruda islamı yüceltip avrupayı kötülüyorsun. saygı bekliyorsun ama duymuyorsun. açıkçası inancın umurumda değil. sana sataşmadım da olanı söyledim. sen islam adaleti getirdi dedin bende sana islamın getirdiği adaletsizliklerden sadece birini söyledim. sende saygısızlık olarak algıladın. kusura bakma saygı demek senin inancın ne olursa olsun doğrudur laf yok demek değildir.
Soran+1 yılSen az onceki kizsin. Simdiye kadar baska bir dini hiç kotulemedim. Ben muslumanda dogmadım. Kendi sectigim din bu. Avrupa diyorum bir dini kotulemiyorum. Ve avrupa dedigim sey Şu an insanların avrupa vok modern biz gericiyiz. Cunku islamı benimsemisiz diyorlar. Ben museviyim. Islamla musevilik cok yakindir ama ayni degildir. Ben islami kendim arastirdim alim degilim. Ama net olan bir sey var oda islam zaten surekli yenilesmeyi emrettigi. Sorun ya da baska gorusun varda soyleyebilirsin. Ters dusuncen olabilir. Yapicak bir seyim yok. 😊
- +1 yıl
kusura bakma ama hiç inandırıcı değil. kaldı ki saygı sadece inanca olmaz. evet geri kalmışlığımızın sebebi açıkça dindir. bu aşikardır. islamda gerici bir çok şey vardır ama es geçiyorsunuz. mesela az önce bahsettiğimiz çok eşlilik çok iyi bir örnektir. buna normal diyorsan zaten konuşmayalım. ki çok eşle evlilik bunlardan sadece bir tanesi
Soran+1 yılBak soyle yapalim. Bunlarin hepsini sana acikliyim ama sende hepsini yaz. Hani bunlar bunlar var o yuzden gericilik diye. Aciklamami begenmezsen ya da inandirici bulmazsan senin kararın. Ben insanlara saygili oldumu dusunuyorum. Bu soruda sert elestiriye gelemedim oda benim hatam. Ama goruse baslarken biri bana hakaret edincede alttan alamıyorum. Lafim sana değil . Neyse sen kafana takilanlari yaz. Ister ayetle ister hadisle. Bende sana direk Kurandan cevap veriyim. Baska sitelerden değil 😊
- +1 yıl
gerek yok fıtrat gibi kılıflarla örtpas edeceksiniz biliyorum
+1 yılBunu söleyen gericinin ta kendisi ;)
00 Yorumla
+1 yılislam gericilik diyen Biplersin gitsin bu dünyadan
10 Yorumla
+1 yılGericilikle ırkçılığın farkını öğren önce
08 Yorumla
Soran+1 yılLaf ebeligimi bu? Ortak kavram diye bir sey var biliyorsunuz dimi. Mesela ırkcı olan biri midernlikten uzaktır geri zihniyetlidir diye?
- +1 yıl
Hayır alakası yok. günümüzde Türkiye ırkçı değildir yani renk olarak ama gerici bir toplumdur kadın erkek ayrımı ataerkil baskısı ve sevgisizlik hakimdir
Soran+1 yılTürkiyeyle islam farklı kavramlar. Burdan bile ezberiniz belli.
- +1 yıl
Türkiye müslüman ülkesi diye çanak tutuyosunuz her yerde ama
Soran+1 yılMusluman ulkesi ama islamı en guzel yadayan ulke degil. Islamı yasayan bir ulke boyle olmaz.
- +1 yıl
ırkçılık bir çeşit gericiliktir
- +1 yıl
İran gibimi olur peki
Soran+1 yılIslam hicreti emreder. Yenilesmeyi emreder. Eger islamı biryer bile dogru uygulasa zaten en tepede olan devlet o olur. Kuranı okumadan ters dusunce yapmayın.
+1 yılevet, hemde gericiliğin başlangıç tarihi.
05 Yorumla
Soran+1 yılCok yazık ya 😂
- +1 yıl
deme ya? öyle mi? bak sen şu işe :D ezelden beri komiksiniz zaten biliyorum :D
- +1 yıl
babanın tapulu tarlası mı burası ki bana fazla gelsin?
Soran+1 yılSoru benim. Gidebilirsiniz.
- +1 yıl
soru benim miş :D lafa bak :D :D :D gönder bakalım :D salça olmaya devam edeyim gece gece canım sıkkın zaten :D
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Saçma salak konuşma canım
10 YorumlaMalesef o zihniyet ülkemizde türemeye başladı
00 Yorumlaöyle düşünenler canım
00 YorumlaAynen
10 YorumlaBence gericilik
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
helallll
00 YorumlaDiğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Ellerine saglık
00 YorumlaDegill
00 Yorumla- Diğer konusunda 21,5b cevap paylaştı.
+1 yılYokk
00 Yorumla haklısın
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri