Şunun tatlılığına bakarmısınız ya çok güzel çok seviyorum ama uzaktan seviyorum 😀
Sokakta görünce saygıdan yolumu değiştiriyorum 😂 Beslemek istiyorum ama korkuyorum nasıl korkumu yenebilirim?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bende Bende cok korkardim kopeklerden bir gun cok korktugum kopegin yanina yavasca sokuldum ama nasil ter akiyor uff) sonra korkumuzu belli edersek kopeklerin daha saldirgan oldugu aklima gelince sonucta oda bir hayvan hem saldirirsa savunmak icin ayagimin birini hrp onde tutmustum usulca sokuldum baktim hav hav diyen kopek biraz durgunlasti suzdu beni eger yaklastim diye daha az havlarayak bekliyorsa sizi dikkat edin ayni tepkisini surduruyorsa korkmayin. bende yaklasamadim sonra anladm saldircak kiziyor bana diye bir 10 dk yaninda bekledim oylece hani benden zarar gelmicek senden bende burdayim bak gibisinden alistirdim ve ona gulerek baktim hep snra geri cekildi kopek o zamanda sinirini koruyan kopek gelebilirsin gibisinden yerinden ayrilinca buyur gel dedi herhalde diye vardim yanina baktim nasil sevilmeye muhtacmis buda meger bizim gibiymis be sadece sevkatle yaklasinca hayvan bile bazi insandan daha olgun karsilik verdigini anladim. o anda smdi korkmuyorum kopeklerden buldog dovuscu kopek cinslerine karsi tabi boyle tavir sergileyemiyorm cunku onlarin ne yapicagini anca sahibi anlar. Kolay kolay sevdirmezler kendilerini. Umarim seninde skntn gider bir once
p.fod4.com/.../...uppy%20Falls%20down%20stairs.gif sundan mı korkuosn
Abi 😍😍😍😍😍😍😍😍
sakin yaradılışlı bir köpeği olan bir tanıdığın varsa veya olursa, ondan yardım iste. Önce oturabildiğin kadar yakınına otur hayvanın. Sonra yavaşça biraz daha yaklaş. Yaklaştığın pozisyona tamamen alışınca biraz daha...
Böyle böyle, önce yanında durmaya alıştır kendini.
İyice alıştıktan sonra - köpeğin hemen yanında oturduğunu varsayıyorum- köpeciğe elini uzat. Bırak koklasın, yalasın... Çekmemeye çalış. Bu aynı zamanda onun da seni tanıyıp güvenmesini sağlar.
Ve büyük hamle: Buna da alıştıktan sonra, elini köpeciğin başına koy. Ta taaa!!
Yaaa aynı durumdayız beni kovalamıştı diye korkuyorum. Mesela kedi sevmem köpek severim ama dokunamıyorum ya.
Cevap
127Cevap
Korkuyu yenmek zor biraz. Her anlamda zor. Her köpek de bir değil ki. Kişilikleri bile hem cinsten cinse fark ediyor hem de birey olarak. Ama genel geçer bir kural var ki, kötü köpek yoktur kötü sahip vardır. Bakma sokaktaki köpeklerin çoğu bir çok travmadan geçtiği için saldırganlaşır. Bir de biraz hayal dünyasında yaşar köpekler. Kendi kendilerine görev ve sorumluluk bilinci yüklerler. Olmadık yerde olmadık şeyi veya bölgeyi koruyacağı tutar. Bu anlamda köpekleri tanımak ve ne yapacaklarını veya ne yapamayacaklarını bilmek senin için daha faydalı olacaktır. Korkuyu o arada bir yerlerde yenersin zaten.
Ben seninle aynı durumdaydım, sokak başında görünce bile yolumu değiştirirdim. Şimdi evimde bir tane, 2 tane de ailemin evinde köpeğim var. Şöyle oluyor ki, ilk aşamada ne kadar büyük ve ne kadar hareketli köpeklere yaklaşmaya kalkarsan o kadar zorlanırsın. Pug gibi küçük ve sakin ırklardan sevmeye başla mümkünse. Ya da seveceksen sahibine korktuğunu anlat başını vesaire tutmasını iste. İkinci aşama, yavru köpekleri sev. Tırnağı yok, dişi yok, sana zarar verebilecek hiç bir yanı yok yani. Üçüncü aşama, yavru köpek sahiplen. Dediğim gibi sana zarar verebilecek bir uzvu yokken yanına alıp bakmaya başlarsan zaman içinde hem o sana zarar vermemeye alışıyor hem de sen büyüme ve gelişim sürecini yakından gördüğün için atıyorum ısırması acı veriyor mu, tırnakları çok sivri mi vb. şeyleri kendin gözlemlemiş oluyorsun. Yanlız uyarıyorum, bir kere sevmeye alıştın mı da bir daha bırakamıyorsun.
karakterini az çok bildiğin, insanlara tepkili olmayan sokak köpeklerine mama vermekle başlayabilirsin önce uzaktan seslenip koyup çekilirsin :) zamanla sen onlara alışırsın onlarda sana, gittikçe yaklaşmaya başlarsın. çok heyecanlı olmadıkları sürece ani tepki verip seni de ürkütmezler hem ihtiyacı olan birçok köpeği doyurmuş hemde korkunu yenmiş olursun. yalnız tanımadığın köpeğin çok yakınına girip mama vermek için direk eğilme, şiddet gören bir köpek bunu tehdit olarak algılayabilir
kopekyavru.com/.../sibirya-kurdu-kapak.png
Bende Sibirya Kurdu hastasıyım, küçükken bir kaç ay yavru Sibirya Kurdu beslemiştim başka br şehirde ama İzmir sıcak burda pek besleyen olmaz görüncede kızarım zaten çünkü sıcak havaların hayvanı değil.
Korkunu yavru bir köpek alıp büyüterek yenebilirsin bence 😊
Esim bna pitbul almsti korkuyodm eve getirdi alistirdi sevdm korkum azaldi bide kopegi gorunce o sendn korkacak yani bisey yaptiginda bagir vur hemen susar ve senin sozunden aslaa cikmaz yani ben pitbula oyle alistm ki bu resimdeki kopekle daha kolay alisirsn
bundan mı korkuyorsun lan ben de bir şey sandım, bu köpeklerden korkma bu korkunu benden dayak yeme korkusuyla yenebilirsin. Korkacaksan bundan kork bak, elimde kırık şarap şişesiyle bunlardan 3 tanesini kovaladım ben.
upload.wikimedia.org/.../...key_collar,_Turkey.jpg
Köeok al ben kediye sokakta görünce yanaşamazdım köpek desen yaklaşamazdım şimdi küçük tatlı bir köpeğim var aldığımdan beri kedi köepk o kadar çok seviyorumki sokakta görünce yanlarına gidiyorum bacaklarıma dolanıyorlar kediler gerçekten alırsan güzel olur eğer imkanın yoksada köpek bak köpek gezdirme filan bir sürü iş var sonuçta
Korkular üzerine gidildikçe yok olur :) Köpekler öyle hayvanlar ki kimin zararlı kimin zararsız olduğunu zaten anlarlar. Demem o ki ürkerek ve ya korkarak biraz yaklaşmaya çalışın sonrası gelir. Isırır falan diye düşünmeyin sakın kaldı ki ben bir çok kez bir köpek tarafından ısırıldım. Farklı zamanlarda oldu tabi ama daha üzerine gittim. Ve şu an herhangi bir köpek farketmez direk yanında biterim :) İyi de anlaşırım.
Bende korkuyordum. 10 yaşında kovalamıştı :) Yıllar geçti. Korkumun o köpekte kalması gerektiğini diğer köpeklerin o köpeğin yaptıkları yüzünden tavrımı görmelerinin anlamsız olduğunu düşündüm. Şimdi çok daha iyiyim. Seviyorum, okşuyorum ve mutluyum. Tavsiye ederim.
Köpekler korkanı hissettiği için o kişilere karşı yabani olmak ister kendi akıllarınca zaten korkuyor benden biraz daha korksun yapar benim 2 yasında terrier cinsi kızım var o da aynı yolda korkanı görsün küçücük boyuna bakmadan hırlıyor
Yolunu değişmek yerine yanından onu umursama dan gec orda köpek yok diye kendi kendini motive et bir süre sonra görmezden geleceksin yavaş yavaş alışırsın ürkek yaklaşma
bende senin gibi çok saygılıydım köpeklere karşı gördümmü gerekirse 10 sokak öteden giderdim eve o derece ama işyerine iki tane kangal almışlardı yavru onlara oynarken korkumu yendim şimdi tabiki tedirgin oluyorum nedeolsa köpek ama eskisi gibi korkmuyorum
Köpeği olan tanıdıklarının köpeklerini sev. Mesela benim iki tane köpeğim var. Gezdirdiğim zaman, bazen küçük çocuklar geliyor, "aaaa hav hav" diye. Ben de onlara köpeği sevdiriyorum. Sırf hayvan sevgileri olsun, büyüyünce köpeklerden korkmasınlar diye.
veteriner hekimim. sana ufak tavsiyelerde bulunacağım. saldırgan köpek yoktur. kötü hırçın vs köpek yoktur. kötü ve zararlı olan köpek sahipleridir. yolda gördügün saldırgan olan köpekler gaddar insanlar tarafından ya taşlanmış ya dövülmüş bir şekilde şiddet görmüştür. köpekler duygusal hayvanlardır. sen üzüldügünde üzülür yanına gelir. sevindiginde sevincini paylasmak icin seni öper koklar.
kesinlikle korkma hatta yavru haliyle al kendi ellerinle besle inan çok farklı gelecek elinde dogo arjantino beslemiş biri olarak söylüyorum şimdi elimi ağzına bile sokuyorum dişlerini değdirmiyor bile o derece bağlıyız bir aylık bile yoktu aldığımda biberonla besledim
Hic bisey yapmiyolar gercekten yavru bir kopek sev bacagina falan tirmanmaya çalışır belki ama isirmaz oyun oynar sonra alışırsin ben de korkuyodum smdi kocaman kopeklerin yanindan geçiyorum seviyorum bisey yapmiyolarmis gercekten😄lise de el kadar süs köpeği kovalamisti hatta o kadar korkuyodum dusun 😄😄😄
Yavru bir köpeğin ağzına parmağını ver ve ısırmasına izin ver. Hiçbirşey olmadigini görünce rahatlarsin ☺ Yavrudan kastim 5-6 aylik birşey fazlasi sakicali olabilir 😄
Çok küçük yavru bir köpek ol büyüye büyüye alışırsın. Köpekler diğer hayvanlar gibi değildir, sahiplerine sadıktır, onlar için kurşun yer ölürler ki bunun internette çok örneği var. Böyle muhteşem sadakatli bir varlıktan nasıl korkarsın anlamıyorum :) benim de kangalım vardı eskiden çok güzel asil yaratıklar.
Korkacak hiç bir şey yok aslında hafif hafif yakınlaşmayı dene önce birisi hayvanı tutarken yaklaş sevmeye başla daha sonra alışıyorsun hem korkunu alır ablamı bu şekilde alıştırmıştım eskiden görünce kaçıyordu şu an gayet yakın temas kuruyor :D
içten konuş köpekle sokakta ne cüsseli köpekler sevmişimdir havladıktan sonra onun karşısında korkma içindeki bütün sevginle sev onlarda onu istiyor zaten ama sen sevimlileri de sevemiyorsan hiç düşünme al kucağına zamanla alışırsın
İnsanlar korktukları zaman bobrek üstü bezlerinden adrenalin sıvısı salgılar. Bu sıvının kokusu biz alamayız. Bu kokuyu alan hayvanlardan biri de köpektir. Köpekler bu kokuyu alınca karşındakinin ondan korktuğunu bilir ve saldırabilir
Korkulacak birşey yok. Seni çok sevecelerine , arkandan iş çevirmeyeceklerine , yalanlar söylemeyeceklerine ve seni yalnız bırakmayacaklarına ben kefilim.
Korkuları yenmenin tek yolu onların üzerine gitmektir.. Bir köpeğe şefkatle yaklaş bişey yapmayacağına emin olabilirsin :)
Tabi bir Pitt olmasın bu :)
pitt derken herzaman pit leri böyle kınıyorsunuz oysaki pitbullarda normal köpeklerden hç bir farkı yok pitbulllar hakkında bilmediğiniz çok sey var.. herkesi böyle korkutmamalısın kardes.. pitbullar zararsızdır..
nasıl besledin birde o var.. benim mahallede abinin 3 tane pitbullu var.. çok eğitimli hepsi kimseyede komutsuz bisey yapmazlar çok uysallar.. bizim millet genelde gösteris olsun diye alır-köek önde sahip arkada köpeğin pesinden gider.. eğitimsiz sekilde yetistirirler.. köpekte asalak olur o tarz bir pitbul dan bahsediyosan olabilir..
doğru tadını kaçırırlar bazen ama sen abartmadığın sürece kaçırmazlar yani.. çok katılmıyorum..
@Sanatsalgüç yani tek istediği baldırından bir parça ısırık onuda çok görmeyin :)
Yavru köpek al öyle geçer
Annem muhabbet kuşundan korkan insandı kadına köpekleri sevdirdim
Yavru köpek getirdim eve o kadar sevdi ki bebek gibi giydirip gezdiriyordu kıskanmaya başlamıştım
Sokağa çıktığın zaman köpeği olan birilerinin köpeğini sevmeye çalış. Sevmek için bir adım at. Korkunun üzerine gittin mi yenersin korkunu hiç merak etme :)
bende vallaha bende korkuyorum ve dün gece bir kez daha korktum. Dün gece sahurumuzu yaparken 10-15 tane köpek sokağa geldi havladılar aşağıya doğru koştular mahalleli balkona çıkmıştı hep
Bende. Köpekleri çok severim bir köpeğim olsun isterim ancak gidip onu sevemem sanki elimi ısaracak beni yiyecek gibi geliyor. Boo var ya onun gibi bir köpek al küçücük pomerang cins sanırım.
Sen yine köpekten korkuyorsun ya ben napayım? Kediden korkuyorum ya inanılır gibi değil yanından geçemiyorum. Yanımda sevgilim ya da arkadaşım varsa kediyi uzaklaştırıyor öyle devam ediyoruz yolumuza😂
Sana saldirmaya hazirlanan bir kopege kıtmerden sana selam getirdin dersen bisi yapmiyrlar. Alabiliyorsan al bence sadik olduklari icin ona kotu davranmazsan bisi yapmaz
Kıtmir bu arada yanlis yazmisim
Benim fobim üst seviyedeydi.
Sonra bir sabah koynumda bir pug yavrusuyla uyandım.3gün koltukların üstünden inmedim. şu an koynumda olmayınca uyuyamıyorum.
valla beni sahilde 5 tane köpek kovalamıstı o anki hızımla 100 metrede usain boltu geçebilirdim ama bu bende herhangi bir korku oluşturmadı. d. d
Önyargilarindan arin mesela, insanlar bisi yapmadkca hayvanlar insanlara zarar vermez bunu unutma , ve sev , sevgyle yenebilirsin.,
Köpeklerin yanından geçerken falso verme. Çok yakınlarından geçip git, üstüne geldiklerinde panik yapma, geri çekilme hiçbir zarar vermediklerini göreceksin. Ve kafalarindan hafifçe sevmeye başla sonra zaten ömür billah yan gözle bile bakmazlar sana.
Gözlerinle seviyorsun yani sen :) yanında biri olsun , onunla birlikte yavaşça sevmeye çalış. Hem kendini güvende hissetmiş olursun yanında biri olursa, ben korkan arkadaşlarımı öyle alıştırmaya çalışıyorum :)
onun yanına gidiceksin o zaman bir manidam da öyleydi korkardı bir gün kucağına köpek verdim zorla alıştırıdm ondan sonra korkusunu yendi =D
Küçükken korkardım bende üstüme atlar falan sanardım ısırcak diye korkuyodum falan yanına çağır zaten sevilmek istiyo başını okşa gözlerini kapatırlar bişey yapmazlar :D
Ben de de vardi taki kopek besleyinceye kadar simdi birlikte uyuyorum sadece korkmayin kopek korktugunuzu anlamasin yeterli
Yavru köpekler bunun için ilk adım olabilir. :) Bende bir tane yavru sahiplenmeyi düsünüyorum ama tek korkum tuvalet alışkanlıkları.
Ben de kkrkuyırum fazlasıyla ama bazen bakıyorum böyle gözlerine Allahım ya yerim seni diyorum dokunamasam da korkmuyorum
Bence ilk önce küçük yavrularindan al isirsada bisey olmuyo zaten :D besleye besleye korkularini yenersin emin ol
Her köpek öyle tatlı olmuyor maalesef benim de kolum köpek saldırısı sonucu kırıldı ve köpeklere bir süre dostça bakamamıştım
Korkunun uzerine git. Once kucuk bir ysvru kopek alip besle.
Ustune giderek, yolda köpek mi gordun, durma saldir. d. d
Dahada üzerine gitmeye ne dersin ama bir tanıdığın köpeği falan olması gerekiyor yakınında falan durmaya çalış zamanla alışırsın.
Haha o biraz zor olur ya bizim burasi full kopek kopek gordugm yrden kosarak kciyom eger yenersn bizede hbr ver
Kucukken bu sirin mi sirin kopek beni kovalamisti hemde iki kere ayaklari totoma vura vura nasl kacmistim :D neyse ozetle ben hala yenemedim sende yememezsin bu korkuyu
Futbol topundan korkum vardı. Korkacak ne vardı ki?
Uni döneminde 1.5 sene kadar futbol oynadım kel ve göbekli abilerle.
Keşke bende ki de köpek korkusu olsaydı 😄
Bende senin gibiyim ya okadar seviyorumki kopekleri ama yok yani dokunamiyorum korkuyorum. Tek kopek degil her hayvan icin boyle ama kopekleri daha cok sevdigimden dokunmak istiyorum.
Yavruyken alırsan emın ol 2-3 gunde sen ona oda sana alışıcak zaten senın benımsıyecek sahiplencek sen ona sevgini göstermen yeterli sokakta karşına cıktıklarında korktugunu bellı etme bendede pıtbull ve rednose var yavrular daha
üstüne bissürü köpek bırakcazz sen cıglık atarak bagırıp korkcan aglıcan öyle
radical ve onderhatrnaz çok güzel cevapları vermiş zaten bende nokta koyuyorum.😄
ben de de vardı o korku git sev bir şey yapmıyo sonra alışıyosun :D
bir köpek al tasmasınınhiç çıkarma bintlere bağla yavaş yavaş yaklaşa yaklaşa alış
Fotoyu görünce bir benim mi aklıma Esra&Ceyda kardeşler geldi acaba?
Onlar bizim en sadik dostlarimizdan biridir
At
Kartal
Kopek
Evet ya, koşkoca adamım köpeklerden korkuyorum. Köpek görsem, ya koşar, ya bayılırım!
Yavru al, o büyüdükçe korkunç bir canavar olacaktır yine :) ama artık size öyle gelmeyecektir.
Şefkatle sakince yaklaşmaya çalış emin ol o da sana iyi bir şekilde misliyle karşılık verecektir :)
Sadece gelip senin kucağına oturmasını bekle ve sonra her şey çok güzel olucak.
daha gecen ruyamda mavi renkte değişik bişi gorur goremz saten ruyadan uynadım one neydi mk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar