Adama belli ki daha önce söyleyen olmamış; ama şunu bilmesinde fayda var:
Bir erkek için en önemli şey ailesidir; onların hemen ardından da sevdiği kadın gelir. Diğer bütün arkadaşlar, eş-dost falan sevdiği kadının arkasından geliyordur.
Maddi meselelerde erkeğin önceliği kendi ihtiyaçları olabilir; ama özellikle de aile yanında yaşayan bir erkek için aylık 2000 TL'nin çoğu onun yanına kalıyordur. Haliyle 70 liralık bir market alışverişi, 100 liralık bir kıyafet, ya da 200 / 3 = 67 TL'lik bir spor salonu onun için bir çırpıda alınabilecek şeyler. Sevdiği kadının kredi kartı borcu ise herkesten önce onun üzerine düşen bir sorumluluk. Belki sen o borcu yaparken ona sormadın, belki de o kartla alınan şeylerin hiç birinin ona bir faydası yok; ama kimseye muhtaç olmaman için o parayı ödemek "zorunda". Sen buna güvenip de "Hahayt nasıl olsa öder benim enayi kocacım" diye habire harcama yapıp duran bir kan emiciye dönüşmediğin sürece hiç bir sıkıntı yok. E sen de bunu yapacak biri olmadığına göre; adamsa ödeyecek.
Hayat müşterektir, bir gün evleneceksiniz ve mutfak alışverişi onun cebinden karşılanacak. Buna şimdiden alışması lazım. Senin yanına gelirken alışveriş yapıp, elinde dolu dolu torbalarla girmeli kapıdan. Başka bir ihtiyacın olup olmadığını sormalı, alacağın bir şey varsa sana para bırakmalı ya da bizzat kendisi gidip almalı.
Bu gerçeklerin farkında olmadığı belli, artık bir şeylerin kafasına dank etmesi lazım. Belki de sen onunla konuşup ikna edebilirsin, bir şansını dene bakalım...121 Yorumla- +1 yıl
+1
En İyi Cevaplar
+1 yılya ben de sevgilim yanımdayken ödemeye çalışırım ama şöyle birşey var ki sende resmen onu banka gibi görüyorsun.
yok kredi kartımı ödesin yok beni spora yazdırsın diye.
bilmiyorum ben sevgilime lisedeyken 400 tllik hediye aldım haberi de yoktu verdiğimde neden kendini zorluyorsun falan dedi.bir sene bana başka hediye aldırmadı eğer alırsan küserim diye.
yolcu kartına para yükletecekti ben çıkardım verdim arkadaş olay oldu.otobüs geldi binicez binmem eğer paramı almazsan dedi ve yüklettiği parayı verdi bana geri.
o zaman anlıyorsun ki seni kullanmıyor işte öylesine gideyim 5000tllik hediye alayım diyorsun.
belki de sen de ona sürekli olarak parasal yönden sana destek olmasını istediğin için adamın içinden gelmiyordur.
senin niyetini çok da masum bulmadım açıkçası.bütün süt ve yumurtalarımı bitirdi diyorsun ne kadar tutartı ki ya 10 tane yumurta 2 litre süt içsin 10 tl tutmaz senin böyle düşünmen cimrilik değil de onun kredi kartı borcunu ödememesi mi cimrilik2510 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşım bana yazacak yorum bırakmamışsın.. Olay budur.. Bunların üstüne laf söylenmez daha..sonsuz +++
- +1 yıl
:D alkış +++
- +1 yıl
teşekkürler arkadaşlar:)eksiyi veren kim acaba :p
- +1 yıl
walla ben değilim:)
katılıyorum tercüman oldun
yani şimdi
bi arkadaşımız bir kere ona pahalı hediye alsaydı..
hesap öderken hesap ödeme yarışına girseydi belki çocukta farklı şeyler yapardı şuan ona..
inanın ben sırf sevgilimin parası gitmesin diye. metro karta 150 TL ödeme yapardın. 10 tane otobüs bileti bedava olsun iste.. parası gitmesin diye. kıyamazdım hiç ona
sonuç:D ayrılık:D - +1 yıl
olsun en azından ayrıldıktan sonra evine haciz falan gelmiyor BANKADAN:)ya da en azından arkandan paramı yedi yedi sonrada şöyle davrandı demiyordur.kimseye saygısızlık etme derdinde değilim ama altta yorumlara baktım.gençliğimi vermek zorunda mıyım falan demiş.bu çocuğa yaşattıklarının karşılığını istiyor ki bu çok iğrenç bir kelime var.söylesem ne kabasın olur ama kendisi bunu isteyebiliyorken iğrenç olmaz neyse öğrenmiş olduk demekki sevgilimizi önce tartıcaz yoksa cüzdanımızla çıkanlar varmş
Soran+1 yılBende o kız gibiyim ki 2 senedir hiç bir şey ödetmedim. Ama ben zorlanırken böyle bakıp kalması enteresan ona hepsini öde demiyorum en azından yardımcı ol diyorum ki o bana teyzemden 50-60 liralık alkol siparişi yaptırmamı istiyor. Allah aşkına nerenizle okuyorsunuz.
- +1 yıl
yahu ben gayette okudum yazdıklarını.ana konuda nerede yazıyor teyzemden 50-60 liralık alkol siparişi yaptırmamı istiyor demişsin.eee sen süpriz istiyorsun ya sen de yapsana ona.ki sen 250-350 tllik.kredi kartı borcunu ödemesini istiyorsun o senden yanında kıyası olmaz birşey isteyince kafaya takıyorsun ama.sen cimri değilsin o cimri.adam anlamış işte seni o yüzden bırakmış seni kendi haline.oldu olacak kiranı elektiriğini de ödesin.sevgililik ile evliliğin farkında mısın sen
- +1 yıl
nükleer dostumuzun yazdıkları gerçekten çok doğru.. sen bu kadar ince hesap yaparsan.. yok hesabı ben ödedim. yok yumurtalarımı bitirdi bilmem ne die.. sen onu ödedin ben bunu ödedim die sen ben hesabı yaparsan haklı hiç bir yanın kalmaz. hem adama sorarlar o kredi kartı borcunu ne için yaptın mesela.. çok acil bir ihtiyaç için mi? ya da market alışverişin ihtiyacın olduğu kadarsa ve bu ihtiyaçlarına göre ailenden para alıosan neden erkek arkadaşının bunları karşılamasını bekliosun.
+1 yılDusunmesi ve size destek olmasi lazim.. " Paylasim bu demektir ozellikle evlenecekseniz "...
Ama belliki erkek arkadasinizin bu konuda farkli yaklasimlari ve dusunceleri var. Bu konuyu bence acik acik onunla konusmaniz gerekir diye dusunuyorum, sayet evlilik karari aldiniz ise evlenmeden bu gibi onemli konulari kafanizda sonuclara belirlemeniz gerek.. Para hersey degildir evet ama " Herseydir " yeri geldigi zaman. Eger ki simdiden siz bu gibi onemli bir konuyu onunla konusup sonuca vardiramiyorsan evlendikten sonra cok daha zorluklar ile karsilasirsin..
Guzelim soyle bir gercek daha varki sen kimseye bel baglama ister simdi sevgilin olsun ister ilerde esin olsun.. Boyle bir kisiligi varsa yapsa su bu demeniz beklemeniz yersiz sadece uzulursunuz boyle.. Alisveriste bana parasal yardimci olmuyor ama gelip herseyimi yiyor diye yazmissin.. Anladigim kadar bu da sizin sinirinizi bozuyor anlasilan. O zaman sizde yapacak dusunecek diye umut etmeyeceksin ve acik acik bu hislerini soyleyeceksin oda madem ki mesafe birakiyor aranizda para olarak size ait olan seyleri yiyip icmeyecek.. Boyle basa boyle tarak... cumlenin gerisini biliyorsun.. :D00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni çok iyi anlıyorum benim eski sevgilim de öyleydi. Hep bir yerlere gittiğimizde hesabı bana atma peşinde olurdu. Benden borç para isterdi. Bunları yaparken de gram yüzü kızarmazdı. Ben hesabı öderkende pişmiş pişmiş yanımda dururdu. Bana böyleleri çok gurursız geliyor. Senin ondan bişey istemediğini onun parasında gözün olmadığını çok iyi biliyorum. İnsan onun erkekliğini hissetmek istiyor biz ödeyelim diye teklif sunduğumuz bile aaa hayır asla öyle şey olmaz denilmesini duymak istiyoruz. Ben ayrıldım rahat ettim. Kendimin bile rahat rahat yiyemediğim zamanlarda benim paramı o yedi diyebilirim. Sen de ayrıl ilişkinin ne kadar ilerlediğine bakma daha yeni tanıyabilmişsin. Ailesi bile öyleyse evlenince daha çok sıkıntı çekeceksin bu yönden.
142 Yorumla
Soran+1 yılişte beni anlayan insan :) teşekkürler güzel fikirlerin için arkadaşım..
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
123Cevap
+1 yılYani simdi bazilari yanlis anliyor sen öyle diyince, tabiki erkek kadin icin para harcama mecburunda degil AMA... Bir kiz ve erkek beraberlerse, hele ki aileler tanismissa ve evlencekseler, seven erkegin bu zaten icinden gelmezmi? Ben bile kiz halimle yardim ederims evgilimin öyle bir durumu olsa. mesela bilsem borcunun oldugunu, ve o alisveris yapsa ben bile askim birak bus efer benden olsun derim, ona izin vermezse sürpriz yapip onun evine yiyecek falan alirim giderim koyarim önüne, birde öpücük kondururum yanagina.. yani ne bileyim, sevgilinin yaptigi tuhaf bence. hele ki yani kizsin, baska ihtiyaclarinda var, bakimli olmamizi isterler, hem yiyeceklerin pahali, hem ögrencisin.. ailendende isteyemezsin daha cok para insan cekiniyor... cok iyi anliyorum seni :( Senin bu sevgilin dedigin erkek baya cimri.. hepsini ödemese bile insan bir yardim eder ya, onu birak, birde sana gelip aldiklarini yiyip bitiriyormus.. cok yanlis bir hareket hic seni düsünmüyormu? Resmen seni kullaniyor sanki güzelim :( hic o ima ettigin seylerden birsey anlamadimi? Sen borcum var dedigin halde birsey yapmayan erkege adam denmez kusura bakma...
30 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 443 cevap paylaştı. tabi insan tanimayinca bisey söylemesi zor yinede bir kac yorum yapayim
1. 2bin lira maasi var diyorsun, nerde yasadiginizi bilmiyorum yerine göre cok iyi yerine görede az/normal arasi bir maas olabilir bu, tabi ailesiyle kaliyorsa kira vs masrafi yok ama ayri evde duruyorsa onunda kira olsun yeme icme olsun baya masraflari oluyordur
2. belki parasi cok kiymetli degildir ama tutumlu olmaya calisiyordu, maglum evlenecez diyorsun ev icin veya araba icin birikimler yapmak istiyor olabilir, ilerde kira derdi olmasin diye mesela
3. bana sorarsan bir kediye okadar para cok :D tabi piyasadan hic haberim yok ve kedilere büyük bir zaafimda yok, oda öyle düsünüyorsa fiyatin cok gelmesi gayet normaldir
4. evlendikten sonra bile yari yariya ödeyelim edelim diyorsa, ilerde sorunlar olusabilir
yani evlilikte para konusunda ayri gayri olmamali, kese ortak olmali
5. borcunu kapatma konusuna gelirsek, belki oldugu kadare har´camayi ögrensin diyordur belkide düsünemiyordur destek cikma ihtimalini
bence acik acik konus bir istersen, bu ay biraz yardimci olsan olurmu de, oraya buraya cok masrafim oldu ailemde kisitli para gönderebiliyor diye
ozaman az cok görüslerini alirsin ve anlarsin20 YorumlaBunu erkek arkadaşınla açık açık konuşman gerekiyor hele öğrenciysen bu tarz konularda her iki tarafında düşünceli davranması gerekiyor. Hayat müşterek. Şahsen sana gelip yemeğine yiyeceğine ortak oluyorsa en azından arada gelirken eli dolu gelmesi gerekiyor. İnsan gidip geldiği yediği içtiği eve biraz olsun katkısı olsun istemeli. Her hesabı diğer taraf ödesin diye de düşünülmemeli kimse bu tarz kişilerde bir beraberlik içerisine girmemeli, Birinizin maddi durumu diğerine göre daha iyiyse o kişi masrafları daha fazla üstlenebilir. 3 o öder 1 sen ödersn yeri gelir 2 sen öder 1 o öder bunun dengesini kurarsınız. Para konuları kolay kolay konuşulabilecek meseleler değil gerçekten fakat sürekli içinize atarak bunu kendisinin görmesini beklerseniz işler daha kötüye gider ve genellikle karşı taraf bunun farkına varmaz:) ve içinize ata ata bu sizde birikir ve en küçük bir hareketi size batmaya başlar ve sürekli tartışırsınız.
En kısa sürede bu konuyu erkek arkadaşınızla konuşmanız dileğimle10 Yorumla
+1 yılevlenene kadar sana birşey yapmak zorunda değil..nisanlı olsan bile insiyatifine kalmış..sen o evden çıkıp onun eşi olana kadar babanın kızısın..bu dünyada hiçbirşeyin garantisi yok..istediklerinde bazıları lüx.kim bu dönemde hem okuyup hem spor yapıyor?bana spor degılde kendı ustume basıma kıyafet alamıyorum desen anlıcam...artı böle seylerı dırek solıceksın gucun yetmıyorsa canım paran var mıparam kalmadı sunu almak ısıtyorum dersın essek degıl yardımcı olur ama sen bu soruyu sorarken kı ıtıcılıgınle cocuga bır yaklasımda bulunıursan ugrasmaz bıle sen dua et senle haala cıktıgına..bır laf daha vardır elı iş tutup kendi parasını kazanmayan paranın kıymetini bilmez diye?..sen benim gözümde bu soru ile direk yigici takımından biri gibi gözüküyorsun...düşüncelerin yanlıs..
44 Yorumla
Soran+1 yılBen 2 yıldır beraberim bu zamana kadar bana şunu al bunu al asla ama asla demedim. Hatta çok pahalı diye gittiğimiz yerlerde ki yemekler aç gezdiğimi bilirim. Yinede parasını almadım. Ayrıca babamın kızıyım ama babam yok.
- +1 yıl
anlıyroum seni basın sagolsn.ama olması gerekn anlattgıgım gıbı...bu hayat musterek eger gecınemıyorsan yardım ıstıceksın elbettekı.ama herseyın olcusu nızamı var..kımse bu dunyaday dort dortluk gelmıyor artık herkes esıt sartlarda da gelmıyor multımılyoner bır aılenınde kızı olabılırdın afrıkada bır kabıledekı bır aılenın kızıda sen oldugu kadarına sukredeceksın olay bu..ha ben onun parsını deglde o benım paramı yıyor dıye dusuncelerın varsa da ayrılısrın secımler de hayat da senın..
Bak şimdi para benim için çok değerlidir ama kazanmasını biliyorsan yeri geldiğinde harcamasını da bileceksin yani paraya değer veriyorsun diye ölümüne cimrileşmek hiç hoş değil zaten bu kadar ileriye gitmek günaha bile giriyor, hadi vermiyor bari sana gelip sütünü filan içmese, çok fena bir durum Allah düşmanımın başına vermesin diyorum, sevgilin cidden odunmuş yani bir derdi olsa zaten söyler bence bilerek yapıyor hem para vermesin hemde sen zor durumdayken gelip senden yesin, içsin ... Bence bir insanın bu kadar düşüncesiz olmaması lazım.
30 YorumlaBana bak hatun mıllete kulaklarını tıka benı dınle ben yasadıgımı bılırım...
Yalnızca nankörler paranın hesabını tutar yani ne o sana uygun, nede sen ona ikiniz birbirinize nankörsünüz ... Eğer onu sevsen aldıgı oarayı cimriligini görmezdin... O da seni sevse o kediyi alırdı...
Ben cok sevdım bı kızı ayrılınca bana mesaj attı sen bana cok masraf yaptın ıse gırınce sana 5 6 bın tl yollayacam dıe yanı dedıgım o kı yalnızca nankorler paranun hesabını yapar sızınkı ask degık sevmek de degıl alıskanlık mecbur degılsenız beraber bı yola cıkmayın cunku ılerde ayrılırsınız... Bu yazıyı cıddı al.30 Yorumla2000lira adlığından eminmiyiz 1.. 2 belki paylaşmamıştır ama onunda sendeki gibi parasal yönden sorunları olabilir, haberin varmı.. 3.sü en güzeli (-ki belki bunda konunun dışına taşabilirim) bir kediye 1000tl verip eve hapseden insan değildir.. maksat adabınca hakkını vererek hayvan beslemekse, dışarda tonlarcası var.. nitekim sporcuyum, kendi kedim bir sokak kedisi olarak nitelendirilen Tekir.. He, ay ben, Persian besliyorum edası yaratmaksa olay 1000tl az bile :)
Netice olarak, erkek arkadaşına hak veriyorum bazı yerlerde, eğerki kazandığını biriktiyor ve gelecek kaygısı yaşamamak için temkinli davranıyorsa, bravo tipik türk babasını bulmuşsun demektir.. He derdi tasası yok, kazancı iyi ve hala geleceğe yönelik hiç bir adamı yoksa emin ol kazandığını senin haricindikelerle tüketiyor demektir, yazıktır bir ömür harcamaya dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum.. Selamlar..20 YorumlaCimri bence benim sevgilim bir aralar 900 lira maasi aliyordu ve benim o ay 500 tl yurt kira borcum vardi ve sykismistim bana hemen para yolladi al ssen su parayi kirani ode dedi daha sozlu nisanli falan degildik. Bende olnaz oyle sey senin kazandigin belli ailemden isterim dedi. Hayir al dedi sen orda dardayken ben napiyim parayi dedi. Seninki para dusjunu gibi. Hem okadar obemli seyin varken borcun saglikin spora uazilmak istemen dururken bravo 1000 tl lik kedi tabi daha onemli ve sen yarisini odeyeceksin. Nediyim bacim seninki paraya cok deger veriyor belli ama hic iyi birsey degil bene insan sevdiini sozlusunu dardan kurtariri heleki seninki 2000 tl aliyormus yazik
10 Yorumlaborcun var bin tl lik kedi istiyorsun spora gitmek istiyorsun ben anlamadım yani. aşağıda biri adam sütünü içti yumurtanı yedi diye spor paranı ödemek zorundamı demiş gayette doğru demiş canım kusura bakma ama sen biraz farklı düşünüyorsun. benim sevgilimde çalışıyor ve ben öğrenciyim bir yediğimiz yemeği o ödüyorsa öbürünü ben ödüyorum benimde istediğim milyon tane şey var ama sevgilim bunları hediye olarak almak zorunda değil. ayrıca 2000 tl maaş alıyor sen yarısıyla kedi istiyorsun çalışmak para kazanmak kolaymı ;)
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. adam görgüsüzmüş biraz anladık onuda seninde öyle düşünmen yanlış yani ne bişeyim işte borcumu ödese olmazmı veya alışveriş yapsa vs diyorsun bunları yapmak zorunda değil sonuçta değilmi belki onunda borcu vardır nereden biliyorsun.ben onun yaptığı doğru filan demiyorum yanlış anlama senin böyle düşünmen yanlış bana göre param olsa ben paylaşırım şahsen sıkışıksa vs yardımcı olurum ben sıkıştığımda borç isterim eğer evleneceksem senin dediğin gibi para pul vs muhabbeti olmaz ama böyle tiplerde yok değil bence sen o adamdan kurtul gitsin şimdi böyle yapıyorsa iki gün sonra sen işe girdiğinde maaşını bana getireceksin de diyebilir zaten sen böyle düşünüyor oda böyle davranıyorsa evlensenizde birşey olmaz o evlilikten gibi duruyor.para çok önemli insanlar için herşey para para para :) anlamıyorum ben bu insanları herşey çıkar ilişkisine dönmüş senin için demiyorum bunu yanlış anlama genelleme yapıyorum sadece.
00 Yorumlabence parayı aranıza sorun etmeyin yoksa aranızdaki ilişki hasar alır. o kişi biraz cimri sanırım evet ama belkide sana o şekilde yardım etmeni sen istemiyorsundur diye düşünüyorum. mesela ben zor durumda olsam sevgilim bana yardım etsin istemem. oda öyle düşünüyor olabilir. ayrıca kedi fiyatına gelince sözlere takılma. suratın böyle şeyler için düşmesin. bu göreceli birşey. mesela benimde şükür durumum iyi kendi işimdeyim 3.000-5.000 arası kazanıyorum ama buna rağmen bir kediye bende 1000 tl vermem açıkcası :) ama 500 paylaşalım demesi çirkin gerçekten. ya hep alırsın ya da almazsın.. ama bir cimrilik sözkonusu bence.
00 Yorumlanasıl bı erkekmiş sevgılın yaa pes dedım okurken erkeğin cimrisi hiç çekılmez amaaa şöyle bir gerçek var ki sen bıraz masraflısın bı ogrencıye gore extraların çok sevglının de bunu karşılamasını beklıyosun kı cunku anlattıgını gore oda senın süt ve yumurtalarını bitiriyomuş :) ikinizde hiç bırbırınıze gore deılsınız canım belkı de senınkı kı extra harcalar yapmandan dolayı destek olmak ıstemıyodur ama hastalık ya da daha cıddı bir konuda destek olmazsa elestırılır evet... bence sen ondan ayrıl senın extralarını para harcayacak birini bul yoksa ılerde evlendıgınız de çok tartışma yaşarsnız senın de haklı oldugun bı konu var oda 2 yıllık ilişkide elını bı cebıne atması gerekır kı bu cıddı bı ılıskıyse paylaşım olmalı ama dedıgım gibi senın bu extraların onun canını sıka bılır
00 Yorumlane mezarcı erkekler varmış:D yok kızım adam seni evlilik gerçeğine alıştırıyor, biraz tutumlu olman gerekecek her istediğine sahip olamayabilirsinde ne o öyle kedi bin lira, ev kirası gibi:P ya düğüne hazırlanıyor para biriktiriyor ya da düğün öncesi borç kapatcak. spor lazım bişey mi:S bilemicem
yalnız evlenmeyi düşünüyorsanız param kalmadı diyebilirsin çat diye lafı dolaştırma o zaman döker içinde ne varsa.
normalde bu saate kadar keseniz bir olmalıydı senin durumunu bilmeliydi sen biraz havalı takılmış olabilirsin kırılma:) marketide o ödemeliydi aslında ama senin durumundan haberdar değil demekki
bide şu yönden bak tutumluysa kısa sürede ev araba sahibi olursunuz:))00 YorumlaSpor çok mu gerekli. Lükse giriyor bence. Haftalık 100 tl alıyorum ailemden diyorsun ama spordan da eksik kalmıyorsun. İlla salona mı gitmen gerekiyor. Çık parkta 1 saat yürüyüş yap. Ama yok illa sosyetik takılacaksınız. İnşallah evlenmez çocuk seninle. Bu ne lan. 1000 liralık kedi alcaklarmış. Olaya bak. Çok gerekli sanki. Biraz tutumlı ol. Madem evlenmeyi düşünüyorsunuz git part time işte çalış en azından kendi ihtiyaçlarını karşıla ya da biriktir ne biliyim.
103 Yorumla- +1 yıl
işin lüksü ayrıdır da bir erkek sevdiği kişiyi korumalı birbirlerine yardım etmeliler arada para muhabbeti olmamalı,kız zor durumda ki bu kadar düşünmüş üzerinde zor durumda olmasından dolayı arada kedi muhabbetlerini büyütebilir,spor salonuna kediye vermesede bir markette ya da kredi borcunda yardım edebilir yani
- +1 yıl
Nişanlı değiller sözlü değiller evli değiller. Kızın sorumluluğu ailesinde hala. Çocuk zorunda değil. Hem öğrenci hem kredi kartı var yetmemiş birde birikmiş kredi kartı borcu var. Harcamasın ? Kendi sınırını bilme ondan sonra sevgilim bana yardım etsin. Öyle bir dünya yok. Bana birtane öğrenci göster parasını kuruşu kuruşuna hesap etmeyen.
- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılHaksızsın, o senin sadece sevgilin. Aileleriniz tanıştı, ciddisiniz bu durumu değiştirmiyor. Hiçbir şeyini karşılamak zorunda değil. Hatta kendi adıma istese bile kabul etmem. Ona ne? Bunların yanında sütümü, yumurtamı bitirdi ne ya? Evinde yediğinin içtiğinin hesabını mı tutuyorsun, ilginç gerçekten. Paraya fazla değer veren birisi var ama o sevgilin değil.
72 Yorumla- +1 yıl
Şu konu da ben hak veriyorum, eğer bu durum sürekli yaşanıyorsa erkek arkadaşı gelip yiyip içip gidiyorsa eve eli sürekli boş geliyorsa bir süre sonra bu insanın yediği lokmalar bile karşı tarafa batabilir. Belki biraz düşünceli davranmasını bekliyordur ara sıra eve elinde poşetle gelsin mesela bunları beklemek tabi ki de en doğal hakkı ama spor paramı ödesin tarzı şeyleri kesinlikle bende haklı bulmuyorum bu tarz düşünceleleri çok girmemeli
+1 yılya kızım hepsini bir yere koy ! tut ki yok sevgilin o zaman ne yapacaksın ? azıcık hakikaten gurur olsun ya tamam özel ihtiyacların ayrıdır sağlık için beslenmene dikakt etmen gerekiyorsa ama.. Öğrenciyim diyosun alış-verişte ne işin var ? sporda ne işin var ! sabahları 1 saat erken kalk yürüyüş yap koş zıpla... Yeminle ölürüm de zırnık para istemem, istemişliğim yok .. Şimdi sevgiline gelince (madem yorum istiyosun) oda evinde sivri sineklerden yağ çıkartıp pazarda satıyor galiba :) ben olsam da vermem sporuna alış-verişine ama yeme içme olunca hödük olan ilk insanlardanmış.
10 Yorumla
+1 yılpara takıntısı sen de var gibi geldi bana.borçtan harçtan bahsediyorsun ama sürekli yüksek meblağlardan bahsetmişsin.öğrenci adamın pahalı cüzdanı mı olur muş? sana haftada gelen bize ayda anca geliyordu.onu bırak, okul bitmeden, ayakların yere basmadan ne evlenmesi?
sonra iki kuruşun hesabına düşüyorsunuz.
belki adam sen deki bu para takıntısını, bol harcamayı gördüğü için daha cimri görünüyor ne malum? tek taraflı anlatımdan ben bu kadarını çıkardım üzgünüm.millet öğrenciyken iki kuruş verip farklı bir hava olsun diye sinemaya gitmeye cebelleşirken senin bilmem kaç lira ile gitmeyi düşündüğün spor sözlerimin ana çıkış noktasıdır.10 YorumlaYa bırak bu işleri, devlet su işleri:) onun için para ne kadar değerli bilmeyiz ama bence sen paranın nasıl kazanıldığını bilmeyen, ama harcamasını çok iyi bilen, ihtiyaçları hiç bitmeyen, yarın milyarlarda kazansan "parayı yetiştiremiyoruz" diyebilecek şükürsüz, müsrif birisin...
50 Yorumlasen neden sevgilinden bekliyosunki? senin masraflarını karşılamak zorundamı? tamam sende yiyip iciyosa eli bos geliyosa o konuda haklısın ama yok 1000 tl lik kedi al yok bilmem ne yap adamın maası zaten 2000 tl maasının yarısı kadar bir kediyemi verecek? cok hayvan seversen git sokaktan bir kedi bul onu besle.artı senın bu ihtiyaclarını sevgilinden önce ailenin karsılaması gerekiyor.onun dısında spora gitmek zorundamısın öğrencisin sen git 1 saat yürüyüs yap onun yerine.yada part time is bul calis.ya ben bugune kadar asla sevgilimden 5 kurus bişey istemedim hic bir zaman onu öde bunu öde demedim tabi bir konuda sende haklısın biraz yardımcı olması gerekiyor ama abartıya kacma sende kediymis spor masrafıymıs falan onunda kendine göre ihtiyaclari vardr borcları vardır ailesini gecindiriyodur.sevgili olurken parasınamı güvendin? eğer cimri olduğunu düsünüyosan ilerde sıkıntı cekeceğine ayril kurtul.
01 Yorumla
Soran+1 yılO benim sevgilim olabilir fakat evlenmei düşünüyoruz .Şu an sen böyle konuşuyorsun sevgilim ödemek zorunda değil diye ama evlenmeyi düşündüğün adam olduğunu farz etsen sıkıntı.Ben ona yok kedi al yok spora yazdır demiyorum destek olsa keşke diye aklımdan geçiyiyorum.
Gizli Üye(36-45)+1 yılerkekte ağır problemler var olabilir ama düşük bir ihtimal.en azından dile getirir değilmi ? Amacı ne tam olarak bilemeyiz ancak 2000 tl maaş olan bir erkeğin bu kadarda pinti olması tuhaf geliyor bana.Bence evlilik planlarına fazla takılma belkide gerçekten eğleniyor olamazmı seninle sonuçta öğrencisin.Bende öğrenciyim ve böylelerinden yüzlerce var emin ol.Seven erkek biraz fedakar olur bu nasıl bişey ya.İlişkini gözden geçirmelisin. Sevgilim burada benim de herşeyimiz karşılıklı ve ona borcumu asla ödeyemem.Öğrenci halimle bana 1 senedir yaklaşık 2bin tl civarında destek oldu bende ona pc aldım.elimizden geldiğince her yerde destekliyoruz birbirimizi .sevgi var ise para sadece bir detaydır.Gerçekten çok tuhaf ve acı bir durum bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcimri erkek çok sıkıcıdır ya bısey yapmak ısteyemez ınsan onunla cunku hep para var kafasında.. bı sevgılım vardı bı ay falan cıkmıstık kendıne sıgara almak ıcın bakkala gırdı ben arabadaydım bıde regl donemındeyım düşün canım acayp cıkolata ıstıyodu istedım adam almadı ya arabada tatlı sakız vardı onu çigne demıstı o gunden snra sogudum ayrıldım yanii bıde düşün daha bır aylık sevgılız nerde her ıstedgımı yapsın adam oyle gamsızdı yanii:D ama suanki 3yıllık sevgılımle ogrencıyken bıle para kazanmıyorken yani bı dedıgımı ıkı etmezdı bısey begenıyım alırdı cimri erkek zor ya yasanmaz. düşün bıraz bence cunku bu tarz seyler ne kadar sevsende sogutur
00 Yorumla
+1 yıl2000 tl maaşı var diyosun ama bu zamanda 2000 tl paramı ?
onunda kendine göre borcu harcı vardır mutlaka.
ama gelip seni yiyosa ve tekrar ev alışverişi yaparken katkı sağlamıyorsa hoş değil evet.
sürekli sana gelip yiyip içtiğini düşünmeli seninde durumunu göz önüne almalı ve bu konuda yardımcı olmalı. ufak tefek mutfak alışverişlerinde yani.
ama yok spora kaydetmek falanmış bu konuda bişey diyemeyeceğim çünkü herkesin kendine göre bir sıkıntısı vardır. onada bu para belki kuruşu kuruşuna lazım olamazmı ?00 Yorumlaya ben bırak sevgiliyi babamdan bile 5 lıra ısteyemem werse ble almıyorum düşün yani senin dediğin şeye bak...sevgili ayrı koca ayrı bunu unutma bu kadar maddiyat düşkünüde olma yaa 250 lıraya zar zor geçinen öğrenciler var sen neyın derdindesin...cimri erkeği bnde sewmem ama bana yağdırsında demem yani...
32 Yorumla- +1 yıl
cok guzel cevaplamnisiniz tebrik ederim
evlilik için para biriktiyor herhalde arkadaşın bu devirde evlenmekte kolay değil :)
Şaka bir yana biraz düşüncesisilik var herhalde arkadaşında.senin aldığın şeylerden yiyip içiyorsa arada alışveriş yapıp eli dolu gelmeli bence . ama kedi konuşunda senin gibi düşünmüyorum .kediyi alıpta ne yapacaksın sanki hemde 1000 tl .önce bir yuvanızı kurunda sonra bu tür şeyleri düşünürsünüz ;) insan elindeki parayı tutumlu harcamalı bu ciriliğe girmez. yeri gelir tutar yeri gelir parayı savurur ama herşeyin bir vakti zamanı var bence ;)10 Yorumla
+1 yılEvlendikten sonrada olayli olur sizin hayatiniz. Cimri bir adamla sahsen ben asla yapamam. Tasarruflu olursun anlarim ve destekde olurum ama sevgilininki baya bir cimrilik.
Ama senin istediklerinde bir tuhaf yani, neden borcunu odesinki? Kocan degil baban degil. Market konusunda haklisin ama borc konusunda hakli bulmuyorum seni.30 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 739 cevap paylaştı. Daha once de sormustun ben de yine ayril demistim yine diyorum ayril gitsin oyle koca olmaz. En nefret ettigim insan tipi cimri insandir. Bi tane arkadasim hepimizden zengin olmasina ragmen gittigimiz her yemekten once orada yemek ne kadar diye soruyor diye konusmuyorum artik cocukla.
30 YorumlaBence senin bütün bunları beklemeye hakkın yok.
Bir kadın önce kendisi kendisine yetecek.
ne demek sevgiliden para beklentisinde bulunmak.
Ayrıca o kredi kartlarının borcu havadan inmedi değil mi?
Yanisi sen harcadın di mi.
Eeeee neyin mağduriyeti.
Sen öğrencisin ayağını ona göre uzatacaksın.
Ha gelip senin yemeğini yiyor yardım etmiyorsa elinde bı süt ile kapını çalmıyorsa o da senden beter.
Sizden karı koca olmaz arkadaş.
Adam odun, sen açık göz.
Olmaz bu iş.40 YorumlaÇok kötü bir durum ya. Her zaman uzak durmuşumdur böyle kişilerden. Para nedir ya elinin kiri. Sevgilimle hiçbir zamn bunun lafını yapmadık yeri geldi o, yeri geldi ben, yeri geldi ikimiz beraber ödedik hesapları. Sürekli yardımlaşma yaptık. Bunu konuş onla derim bunca yıl olmuş evlenmeyi düşünüyorsunuz bunu çöz
20 Yorumlabenim bir tanıdığım var sadece esinden bu cimriliği için ayrılmak istediğini dile getirmisti.kötü huy sonucta herseyde hesap sorar biyere gidersin ne kadar harcadın ne aldın diye hesap sorar bence bsver ya ilerde kafa dengi birini bulursun ya da ben onu böyle severim diyorsan devam et peki birsey sorucam sevgililer gününde veya doğum gününde hediye felen alır mı ?
02 Yorumla
Soran+1 yılİlk senemizde almıştı sevgililer gününde fakat geçen sevgililer gününde kokoreççiye götürdü sadece :) bende imkanım yok diye alamamıştım bir şey..
Tutucu biraz sanırım.sen de kaprislisin ama,yani kocan diyil o yüzden alıştırmak istemiyo şimdiden seni.sen de daha dikkatli harca paranı.nevar yani kediye 1000tl verilir mi ya?al sokak kedisini onun daha çok bakıma ihtiyacı var,veteriner falan derken al sana cillop gibi kedi. .
01 Yorumla
Soran+1 yılKonu kedinin alımı değil aslında onun 500 500 bölmesi..
+1 yılhaksızsın canım. sevgilin sana kedi almak zorunda ya da sen zayıfla diye sana spor salonu tumak zorunda değil.gelip sende yiyip içmesi de gayet normal.bu adam sana ekmek yumurta almıyorsa o çok cimri oldugundan değildir.belki o da sıkışıktır borcu vardır bişeye.madem öyle niye bende yiyio diyceksin.eh ozaman sen cimrisin hayatım. insan sevgilisinden evlenecegi adamdan da esirgiyosa bunları sen kıptısın.benim düsüncem bunlar canım.biraz empati kur derim.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen bunlarda değilim ki.Beni düşündüren geleceğimiz. Bana kedi almak zorunda değil tabii ki sporda lükse kaçıyor aciliyeti yok ama benim takıldığım mevzuyu sen dahil bir çok kişi algılayamadı galiba. Ben zordayken onun seyirci kalması ve üstüne üstlük sömürmesi beni. Ve 500 sen ver 500 ben veriyim demesi.
- +1 yıl
Ben anladım canım ne demek istediğini söylediğin şeyler sadece bir örnek anlatmak istediğin ve takıldığın kısım seni önemsememesi,haklısın bence olay spor ya da yiyecek içecek kredi borcu değil olay senin için bişeyler yapmaması nedenini öğrenmek için onla konuşmalısın bence :/
kusura bakma da seni sömürüyor sevgilin...
ben 3 aylık kız arkadaşıma kıyamıyordum.son sınıfa geldim part time mühendislik yapıyorum elime ayda 1550 geçiyor. ailem ile kaldığımdan kira elektrik fatura derdim yok öğle yemeğini ofiste yiyorum.sevgilimle kaldık 3 ay ve sabah kahvaltı ve akşam yemeklerini hep dışarda yedik bir akşam yemeği ortalama 40-60 lira tutardı kahvesiyle vs vs.. param azaldığında da eve malzeme alırdım evde yerdik sinemaya giderdik ama hep ben alırdım çünkü kız zaten kira veriyor fatura veriyor cebine bir ayda 300 lira kalıyor neyine yetecek.ayrıldık bir daha görüşmemek üzere ama sırf başkalarına muhtaç olmasın diye kredi kartı borcunu ödedim yoksa haciz gelecekti. ulan millet sömürürken nasıl kıyıyor yazık değil mi.21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvay arkadaş ya ben 1 haftada kız arkadaşıma 100 tlden fazla para harcıyan biriyim elini cebine attirmam ne akıllı insanlar varmış ya ama biz böyle görmedik biz bayana hesap ödettirilmez kuralini öğrendik büyüklerimizden gerekirse 100 değil 1000 de harcarım 10000 de para harcatmam birine hem centilmenliktir bu hemde sizin hoşunuza gider yeni tanıştığım birine bile odettirmem hiç bişi :)
10 YorumlaEvlendikten sonra eve gerek yok dışarda da yatarız,yemeye gerek yok insan 40 gün aç kalabilir,spora gerek yok zaten yemiyoruz gibi şeyler demesi olası.
Özel olarak bir şey iste sevgilinden veya eşinden diyelim..bu ay spora param kalmadı de mesela sonra anlarsın tepkisini ;)10 YorumlaYazdıklarından sonra sorduğun soru biraz saçma olmuş. Arkadaşın için paranın bu kadar değerli olduğunu daha nasıl göstermesini istiyorsun illa para benim için değerli cimriyim mi demesini bekliyorsun.!
Ayrıca maddi sıkıntı içinde olman ondan bu konuda destek alacağın anlamına gelmemeli. Sınırlarını iyi çizmelisin.10 Yorumlakoskoca bir çocukla berabersin çocuk parayı değil anlattıgına göre sadece seni yiyor..
bu kadar söyletiyor madem seni ve senin için birşeyler yapmıyorsa..
sen bir kendine sormayı denesen?neden bununlayım parası için mi?
beni spora yazdırsın diye mi?kredi kartımı ödesin diye mi?
madem yapmıyor ve üstüne üstlük seni bu kadar düşündürüyor..
bırak evlenmeyi kapının önünden geçirme!adam paylaşmayı bilmiyor daha.00 Yorumlasn kediyi falan boşver hani belki istemediği için öyle demiştir ama alışverişte ve restorantta kadının elini cebine attıran erkekten bir hayır gelmez. Ulan hiç parası yoksa (ki 2000 tl alıyormuş) insan utanır cebinde cüzdanında ne kadar para varsa verir. Günahını almak istemem ama annesinden aldığı taktiklere göre böyle davranıyor olabilir.
21 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir. İndirimde bir yemek takımı vardı alıcaktı sevgilim annesi "o yemek takımı kız tarafına ait değil mi?" demiş. O gün bu gündür çeyiz alış verişi yapılmıyor.
tatlım,ona maddi konuları fazla hissettitmiş olabilir misin?hayatta hiçbir zaman kimseden beklenti içinde olmamalısın.sen üzülürsün.belki daha birşeyler net olmadan maddiyatı ilişkiye karıştırmak istemiyordur..açık açık konuşmalısın..yalnız 1000 tl.lik kedi ben olsam sana almazdım,yine insaflı çıkmış..onun maaşını göz önünde bulundurarak söyledim.
00 YorumlaParası nereye gidiyor belkide kredi ya da ailesine özel ihtiyaçlarına gidiyordur,ama eğer öyle değilse tabikide yardım etmeli aranızda hiç bir şekilde para muhabbeti olmamalı,öğrencisin ve haftalık 100 liranın yetmemesi çok normal bunu onunla konuş derim kırmadan ama yanlış anlamamalı uygun bir dille anlatmalısın,sorunun para olmadığını söyle ama genelleme yapma derim erkekler genellemeden anlamaz direk sorunu konuş kedi spor vs. bunları karıştırmadan
00 Yorumlayani yanlış yorumlamak istemem ama yinede fikirlerimi söylemk isterim..
erkek arkaşın keşke biraz atak yapsa..
ama bakıyorum sende sürekli atak yapmasını istiyosun..
yani tamam sevgilisiniz evlenceksiniz faln filan bunlar yinede senin masraflarını karşılama yükümlüğü vermez kimseye..00 Yorumlagüzel arkadaşım sna bir öneri şuan böyle bir beklentin varsa kiii bende aynı kişiliteyim çok yıpranırsın kii ben 3.5 yıllık ilişkimi bundan bitirdimm sen kat yarısını yarısını ben yok öyle bişe ya sen beni mi var bunun çok yıpranırsın benden nacizhane tavsiyeee
00 Yorumla
+1 yılbenim erkek arkadaşım daha doğrusu sözlüm bana ciddi miktarlarda para verse 100 vs ben kendimi kötü hissederim. bir şey demiyorum bu karakter meselesi... maddi bir beklentim olmaz. eğer onda yoksa ben bende yoksa o karşılıyor. yemeğe gittiğimizde vs.
sözlüm 2.500 tl kazanıyor. ben 1000 tl ama ayağını yorganına göre uzatacaksın her zaman için bu böyle... yani şimdi sözlüm 2.500 tl kazanıyor diye 1000 tl lik kedi aldırmam. beraber biriktiririz öyle alırız. bence yanlış düşüncelerin var00 Yorumlaal bir de burdan yak durumu var senın ilişkide hesapçı bir zaat senın sevgili zannımca para hesabı yapa yapa ömür mü gecer..cömertlık yok kesınlıkle..yarın bugun o sana çalış eve para getirde der bunu da bekle kendısınde...iyi düşün taşın..evlilik zor zanaat...
00 Yorumlasana karşı flan çıktığım yokta sevgilinde olsa kocanda olsa bir erkeğin parasıyla geçinmek bana biraz ters kalıyor. tabii herkesin kendi fikri fakat hediyeler hariç yardım amaçlı bir şey alması bile gücüme gider. en iyisi imkanın varsa kendine bir iş bul okul saatlerinde çakışmayan.
00 Yorumla
+1 yılçok cimri ya bu sevgilim cebinde ne varsa bana harcıyor farklı şehirlerdeyiz geldi 1 haftalığına bütün parasını bitirdim yau :( ama bende bütün paramı bitirdim parasız kaldık ayın 7 si gelsin ona bursumdan 100 lira atıcam :D 20 lirası bile yok şu anda çünkü hepsini yedim yau :(
00 Yorumla
+1 yılAz ye de kredi kartını kendin öde, evleneceğin adamdan süt ve yumurtaları esirge sonra beni spora yazdırmıyor diye burada böğür ... Çok fak,rsen 150 TL lik cüzdan ne alaka !? Allahımm azıcık beyin please... Sen bir işe başlada çalışmaktan bir yerler,ne ağrı girsin görürüm seni o zaman... Şımarık
00 Yorumlacanım sımdı ne kızlara neler ne hedıyeler ne jestler yapılıyor da sen onu basmane gibi gorursen olmaz,cımrı oalbılır fakat sen de para gözsün, spora da gıtmeyı ver sporunu odemek zorunda degılsın ama acsan paran yoksa evvelaç sporunu oducekmıs vay vay gıtmeyıver ogrencı ogrencı ne ısın var okulunu oku
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYahu evleneceğiz diyorsun da kimle evleniyorsun ? Hayat mı geçer o tiplerle. Aşk bir gün biter ve sap gibi kalırsınız ortada berbat bir hayat olur. Ve bazıları burada sana laf atıyor vermek zorunda mı falan evet zorunda değil ama ortada bir cimrilik var konu bu. Çok basit ayrılacaksın yoluna bakacaksın düzgün birisi çıkar karşına ve şükredersin haline. Devam edersen pişmanlıktan başka bir şey geçmez eline..
20 Yorumla
+1 yılpara herkes için önemlidir ama sen kızların işte arkadaşımın sevgilisi şöyle böyle diceğine bana yardım et de kısaca o ancak öyle yardım eder erkekler basit canlılardır kendimden biliyorum öyle çok dalavere olayına kafa çalışmaz yani ironiyi pek yapamayız az önce yaptığım gibi :) saygılar.
10 Yorumla
+1 yıleski sevgilimle paralarımız ortaktı öğrenciyken ayrı evlerde kalsak bile paramızı ortak harcardık cok pahalı bir ihtiyacsa bir ay onun istedigi bir ay benim istedigim alınırdı.pinti biri ya da boyle biri ileride sana sorun olur. para yuzunden kavga ya da bunu duşunceszlik çok kötü ki normalde erkekler yapması gerekni sen yapıyorsun lakin kredi akrtı borcu odemesi senden ahbersiz sana biraz hakaret olur
00 Yorumlaya ne insanlar varmış anlamıyorum. arkadaş sen bu oğlandan tez vakit ayrıl bir daha arama hatta sen terket onun terketmesini bekleme bilene sen bu adamla yıllarını çürütme bu adam şimdi böyle evlenince de çalışmaz sen çalışın birde maaş kartını elinden alır hiç birşey diyemen aklın varsa azcık buradaki yorumlara inanıyorsan arkana bile bakma ayrıl bu adam sömürülecek eş arıyor sevilecek eş aramıyor
00 Yorumla
+1 yılKeske onun gibi olabilseydim ya. Vicdanı hakkında cok güzel ifadeler var ama sınır olmayayım daha fazla.
Öyle bı insanı sevgili olarak seçen sana da birseyler söylemek lazım aslında.
Bazı seyler geçse de hayat görüşü aynı sekilde kalabilir.
Altin düşmüş.. Altına yatırsın paralarını o.
Sen nasılsa ödersin kredi kartını..::(00 Yorumla
+1 yılEvet değerli. Kızım Bu adam sana dünyayı zindan eder. Bırak bu sevdayı Hiç sevmem paracı cimri erkekleri insan hiç Kız arkadaşını ezdirir mi Biraz destek olmak zorunda yarın bir gün düğündede bir arıza çıkar takı vs. Al başına belayı...
00 Yorumlaadam yontulmamış odun ama sende ondan aşağı değilsin bırak bu spordu glutensiz undu bilmem neydi öğrencinin hayatı zaten sporla geçiyor otobüslerin peşinde senin ne işin var spora para veriyorsun adam bir yandanda haklı yani sen para harcamayı bilmiyorsun ama onunda böyle davranmaktansa oturup sana para kazanmayı ve harcamayı anlatması lazım,
00 Yorumla
+1 yılsoru çok saçma sevgilinin parasına göre mi hayat kurmaya çalışıyosun şuan sana para yedirmek gibi bir zorunluluğu yok bnce parasını veremıyosan gtme spora ona mı güvenmıstın bıde bunları kendıne dert mı edındın?
31 Yorumla
+1 yıl'yeri geldi mi bana gelip yiyip içiyor butun süt ve yumurtalarımı o bitirdi ' okuyunca gülmeme engel olamıyorum :)
70 Yorumlacanım benim burdaki yorumların çoğu çok bencilce olmuş .. sen sonuna kadar haklısın . neticede çalışan birisiymiş düşündüğün şeyleri yapmalı bence.. kedi olayına gelince gerçekten çok ayıp etmiş adam borç bulur alır o kediyi... nerden buldun bu adamı demek istemiyorum ama umarım mutluluğunuz daim olur .
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvleneceğin insan sana manevi olduğu kadar maddi de destek olmalı çok haklısın ama ben olsam yemin ediyorum aç kalsam dahi ondan beklemem,aklımın ucundan benim ihtiyaçlarımı karşılamasını geçirmem asla! Hatta evlendikten sonra bile eşimden para almam,evin giderlerini beraber karşılarız ama kendi ihtiyaçlarıma el sürdürtmem.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 8,4b cevap paylaştı. sahiplenilmeyi bekleyen bir sürü hayvan varken parayla kedi almanızı saçma buldum..
fakat adam gerçekten cimriymiş.. evlilik düşünen insanların arasında 300-500 gibi rakamların lafı bile olmaması gerek..10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsende herşeyi istiyorsun bin liralık kedi falan. harcamalarına dikkat et sende. paran yoksa yazılma spora. kendi paranı kazanmaya başladığında alırsın istediklerini. evlenicez demişsin belki ailesinin maddi durumu kötü ve düğün için para biriktiriyor sevgilin bilemezsin.
20 Yorumla- Devamını Gör (169)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat