Temizlik yaparken hangi işleri yapıyorsunuz, toplam kaç saat sürüyor? Bir de normal şartlarda ev temizliği kaç günde bir yapılmalı?ev temizliği kaç günde bir yapılmalı?
Ev temizliği kaç günde bir yapılmalı ve ne kadar sürmeli?
Herkesin ev temizleme yöntemi ve süresi farklı olabilir. Özellikle evin boyutuna, eşyaların miktarına, ev temizlemeye ayrılan süre ve temizliği yavaşlatabilecek unsurlara göre de bu süre değişebilmektedir. Tabi genel itibari ile ev kaç günde bir süpürülmeli, ev kaç günde bir silinmeli ve genel ev temizliği ne sıklıkla yapılmalı sorularına ortalama zaman dilimleri vererek açıklayabilirim.
Ev temizliği kaç günde bir yapılmalı?
Ev temizliğinin kaç günde bir yapılması gerektiğini evin bölümlerini baz alarak anlatmak istiyorum. Bu sayede ev temizliği kaç saat sürer daha rahat anlayabilir, kendi evinize göre ayıracağınız vakti aşağı yukarı hesaplayabilirsiniz.
Banyo-Tuvalet
banyo tuvalet
Banyo ve tuvaletin temizliği çok önemlidir. Çünkü evin en çok kirlenebilen ve hijyenin en çok gereksinim duyulan bölümleridir. Bu sebeple banyo ve tuvaletlerin temizliği her hafta en az 1 kez yapılmalıdır.
Sık yapılması gereken banyo ve tuvalet temizliğinde kimyasal ürünlerin kullanımını azaltmak ve doğal yöntemlerle hijyenik temizliği sağlamak için limon, sirke, karbonat, zeytinyağlı sabun gibi alternatifler tercih edilebilir ;)
Yatak Odası ve Çocuk Odası
çocuk odası
Öncelikle çocuk odasını da yatak odası olarak değerlendirmek ve temizliğini ona göre yapmak gerektiğini hatırlatmak isterim. Bu bağlamda "yatak odaları" olarak konuya devam edeceğim.
Yatak odalarının temizliği haftada en az 2 kez yapılmalıdır. Çünkü vücut sağlığımız için gereken uykuyu aldığımız bir odadır ve uyku sırasında hem temiz hava solumak hem de yastık kılıfı, yorgan, nevresim takımı, yatak başlığı gibi uyku alanımızda olan ve ciltle temas eden yerlerin temiz olması çok önemlidir. Bu sebeple yatak odalarının temizliği haftada en az 2 kez, hatta 2 günde bir olmakla beraber haftada 3-4 kez temizlemek en sağlıklısı olacaktır.
Mutfak
mutfak
Mutfak temizliğinde en önemli nokta; mutfağın ne kadar aktif kullanıldığıdır. Çünkü mutfak, evin kalbidir. Eğer mutfak içerisinde aktif olarak her gün yemek pişiyorsa, yemek yeniyorsa ve mutfakta yemek harici vakit geçiriliyorsa o zaman mutfağın temizliği de daha sık yapılmalıdır. Bu faktörlerin dahilinde mutfak temizliği haftada 3-4 gün yapılması gerekir.
Mutfakta aspiratör olsa dahi sürekli havalandırılmalı, evye ve çevresi sürekli temiz tutulmalı ve buzdolabı, fırın, ocak, bulaşık makinesi gibi büyük beyaz eşyaların iyice temizlenmesi gerekmektedir. Çünkü besinlerin pişmesi, hazırlanması ve saklanması için hijyenik ortama ihtiyacımız olur, sonuçta o besinleri biz tüketiyoruz.
Salon
salon
Salon temizliği de mutfak gibi kullanıma bağlı olarak değişmektedir. Eskiden annelerimizin yaptığı gibi salonu sadece misafirlere özel temizleyip kapatıyorsanız haftada 1 veya 2 haftada bir temizlemek yeterli olur. Ama "ben bütün akşamı salonda geçiriyorum" diyenlerdenseniz bu süre haliyle kısalır ve salon temizliği haftada en az 2 kez yapılmalıdır.
Tek seferde tüm temizlik kaç günde bir yapılmalı?
Odalara göre temizlik bana göre değil derseniz, evin tümü için tek seferde temizlik kaç günde bir yapılmalı bundan bahsedeyim.
Ev kaç günde bir silinmeli?
yer silmek
Yer silmek, ev işleri arasında en yorucu olanlardan biridir. Gerek vileda, gerek mop, gerekse bez yardımıyla direkt sildiğimiz yerlerin sürekli kirlenebileceğini unutmamak lazım. Buna göre "ev kaç günde bir silinmeli?" derseniz; sadece yerler için haftada 2 gün silme yeterli olacaktır. Yerdeki halıların, dekoratif objelerin ve koltuk gibi büyük demirbaşların varlığına göre bu sayı artıp azala da bilir.
Ev kaç günde bir süpürülmeli?
yer süpürmek
Evi süpürmek, yerleri silmeye nazaran daha kolay bir temizlik işidir. Yine de kullanılan süpürgeye, evdeki halı ve koltukların kumaş çeşidine ve evin kirlenme derecesine göre detaylandırılması gereken de bir iştir. Bu sebeple; ev kaç günde bir süpürülmeli dediğimiz zaman, ortalama haftada 1-2 kez süpürülmesinin yeterli olacağını söyleyebilirim.
Ev temizliği kaç saat sürer?
cam silmek
Genel itibari ile ev temizliği kaç saat sürer ve ne sıklıkla yapılırsa sürekli temiz kalır konuları tamamen evi temizleyenlerin inisiyatifine bağlıdır. Evi temizlemenin bir mesai olduğunu anlayıp ona göre düzenli ve detaylı olmalıyız ki, planladığımız temizliğin dışında bize iş çıkmasın. Ortalama olarak ev temizliği, dip-köşe dahil ortalama 6-8 saat sürebilmektedir. Ev temizliğini odalara veya günlere bölerek bir günde 8 saate kadar vakit ayırma yükünden kurtulabilirsiniz.
Her gün yapıyorum, ev büyük olunca mecburen. Yatak odalarını iki güne bir süpürüyorum, salonu haftada bir veya misafir geldiğinde. Geri kalanı her gün. Haftada bir kaç defa banyoları temizliyorum. Haftada bir balkonları temizliyorum. Haftada bir yerleri siliyorum onu da parça parça. Ayda bir camları siliyorum ortalama. Onlardan başka çamaşır ütü bulaşık falan var tabi. Evde olduğum için bunları peş pese yapmıyorum tabi ama genelde sabahtan ikindiye kadar meşgul oluyorum.
Ev temizliği haftada 2 kere yapılır bence. Benim 1.5 saat sürüyor; etrafı toplama, süpürme, silme, toz alma, lavabolar, mutfak, pencere kenarları vs vs :D
Tuvalet temizliği her gün yapılmalı. Çünkü o alanda mikroplar kol geziyor. Evde çocuk varsa ve sürekli yere bir şey dökülüyorsa her gün süpürülebilir. Ama çocuk yoksa ve çok kirlenmiyorsa 3-4 günde bir yerler süpürülüp, silinmeli. Tüm tozlar alınmalı. Mutfakta her gün düzenli olarak süpürülmeli. Tezgah günü birlik silinmeli.
Cok ozel bir durum olmadığı surece hastalık falan. hergün belli basli seyleri yapiyorum. Toz alıyorum evi supuruyorum tuvaleti yikiyorm. Yaklasik 1 saat sürüyor. 2 haftada birde genel temizlik yapıyorum kapıları hergun yaptigima ek olarak kapıları siliyorum bnyoyu temizliyorum dolaplari duzeltiyorum:)
etrafı toplayıp süpür sonra viledayla sil... banyo tuvaleti çamaşır suyu vb yıka... bide toz aldın mı tamam :) 1saat 1,5 saat anca sürer not: bu 2 günde bir yapılan temizlik
Her gün yapıyorum, kardeşimle işleri bölüşerek evi temizleriz genelde odaları temizler, süpürürüz ve bulaşıkları yıkarız. İşte ne yapılması gerekiyorsa :D
Haftalık temizlik yapmıyorum. Bakıyorum odaya giren beni bulamayacak e bir toplayayım artık diyorum.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
valla haftada 2 - 3 kez oluyor 5 kişilik aileyiz toplasan 8 -9 saat sürüyordur ya. valla günlük süpüege oluyor silme toz alma haftada bir kerede halılar sirkelenir heryer didik didik temzilenir tuvaletler heryer...
Merhaba ben işitme Engellidir Whatsapp YAZ yap hemen hep olur Ev temizliği evet Evcil hayvan ile yaşama Yemek pişirme / hazırlama evet güzel Çamaşır yıkama evet Ev Yardımcısı evet Temizlikçi
En İyi Cevaplar