ve ne zaman uyanır?
uyanmama gibi durum olabilirmi?
ve..
ve...
Kafamde deli sorular, Bilgi.. 🤕🤒
uyanmama gibi durum olabilirmi?
ve..
ve...
Kafamde deli sorular, Bilgi.. 🤕🤒
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sor, iyi bilirim. Genel anestezi mi? Uyanmama gibi bir durum olmaz. Ne kadarlık verildiyse o zaman uyanır. Ama hayatını yitirmek üzere olan hemşirelerden duyduğuma göre bir hafta mışıl mışıl uyutacak kadar ilaç verilmesine rağmen uyuyamıyorlarmış, acıdan mı bilmem. Çok ama çok ileri düzey vakalarda bazen olur bu durum.
Bilinci kaybolmuş birinin başında ses çıkarmak, ona dokunmak, yani onun algılarına bir şey vermek zararlıdır; olabildiğine bir şey algılamaması gerekiyor yoksa ameliyat edilip de defalarca, nükseden bel fıtığı olabilir veya benzer şeyler.
Optimist bir insanda bu dediklerimin kötü yanları olmaz nedense bilmem.
Anestezi. Ama Benimki Allahdan ağır amaliyat değil. burun içinde kemik eğriliği var.. sayıklarsam kaç dakika sürer maximum. :)
Hafiften bir çakırkeyf olursun muhtemelen. Rahat oluyorsun, ağzından pat diye çıkıverebilir sözler. Bazısını da zapdetmek hiç kolay olmaz. Ameliyat uzun sürerse üşümüş olacaksın ve uyandığında titreyebilirsin. Serum ve ağrı kesici kendine getiriyor insanı ayrıca. Sonrasında da narkozun etkisi yakacak seni, ateş basacak, sırtın falan ateş gibi olacak, etkisi öyle atılır.
ne güzel de korkuttun be abi :D
Korkacak bir şey yok ki. Ne korkuttu seni yazdıklarımdan?
Sıkıntılı saatler diye bağırıyor cümlelerin :D
Hayır korkmana gerek yok. İlk ameliyatımı ilkokul öğrencisiyken olmuştum ve çıktıntan sonra kafamı duvarlara vurup, yerimde durmuyormuşum. Uyandığımda söylediler. :)
ikincisini 11ay önce oldum.4.5 saat sürdü. Ameliyathanede uyandım ve üşüdüğüm için bacaklarım titriyordu,10 dakika sonra geçti. Etrafımdakilere ben moral veriyordum, şakalar yapıyordum, gayet rahattım. İnsanların her dediğini kafana takmamalısın. herkeste aynı etkiler olmaz. Bu tür durumlarda göz korkutan çok oluyor.''Bizim bilmemkim vardı da bilmemneydi de'' hiçbir şeyden korkma, hekimlerin dediğinden gerisine inanma. Ayrıca artık her şey daha kolay ve rahat.
Sayıklayanda var sayıklamayanda kişinin kendine baglı bır dıger soru amelıyat bıtımınde amelıyat yapılan masada uyandırılıyor ve dıger soruda uyanmama ıhtımalıı yok denecek kadar az nıye cunku o amelıyat olmadan once anestezı uzmanı testlerden gecırır ve degerlendırmelere gore amelıyat olabılır veya olamaz dıye konsültasyon düşer
Bir gün önce anestezi uzmanıyla görüşeceğim zaten. benim en korktuğum sayıklamak :):):)
Tamam
Teşekkür ederim
Narkoza göre değişir. Yeterli miktarda narkoz veriyolar herkese ayrı yani uyanmama ihtimali çok düşük. Sayıklayabilir
sırlar dökülecek. En iyisi o saatlerde odama kimseyi kabul etmeyim :D
Herkes sayıklamaz ama sen önlemini al tabi 😄
Amaliyatdan çok bundan korkuyorum :D
Teşekkürler yorum için
Rica ederim ama korkma en fazla ne söyleyebilirsinki söylesen bile uyanınca saçmalamışım işte dersin 😄
Benden hoşlanan çocukda o gün buyuk bir ihtimal olacak ve ben gerçekten saçmalamaktan korkuyorum :D
Bişey olmaz ya takma kafana güler geçer 😄
Evet ağzımda aliler veliler çıkmazsa güler geçer :D
Ağzını bantla bence 😄
Hahah :):):))) güzel fikir ben kuzenime söylerim odadan çıkartsın onu bahanelerle 😅
Aynen aynen hadi sana güveniyorum 😂 geçmiş olsun bu arada
Teşekkürler canım, bilgilendiririm 😂😘
Tamam bebeğim 😘
Cevap
18Cevap
Komplikasyon olabiliyor zaten ameliyat öncesi size anestezi nin yan etkileri hakkında bilgi vereceklerdir. Aneztezi etkisi kisiden kişiye değişiyor bazıları ağlıyor, bazıları gülüyor şarkı söylüyor ama geneli benim gordugum erkegi kadını ağlayarak çıkıyor 😊
yaaa ben hiç tepki vermek istemiyorum. Sırlar dökülecek umarım sayıklamam aşkımı itiraf etmekten korkuyorum. Ona söyleyeyim o saatlerde gelmesin :D
Bir gün önce anestezi uzmanıyla görüşecekmişim zaten :) okurum, teşekkür ederim
Ne onay formu gördüm, ne de anestezi uzmanıyla görüştüm. Ameliyattan önce ödemeyi yaptığımda bir şey imzaladım ama ödeme içindi sanırım, hatırlamıyorum tam. Mide bulantısı aç gitmeyenlerde oluyor sanırım.
@Tugbu , sadece kan örneği verdim ameliyattan birkaç gün önce. Örneği verip gitmemi, gerisini kendilerinin halledeceklerini belirttiler. Muhtemelen, dediğiniz gibi anestezi uzmanı kontrol etmiştir sonuçları. Bir de daha önce olduğum ameliyat ve kronik hastalığım olup olmadığını sordular tabii ki. Bunu da ameliyathaneye giderken sordular gerçi ve ameliyathaneye bıraktıklarında diğerlerine söylediler. Anestezinin etkilerini de ameliyattayken de aileme anlatmışlar. Ben kurbanlık koyun tabi, bana bir şey anlatan yok. :)
Teşekkür ederim, amin. Kimseye inşallah.
İnsandan İnsana Değişiyor, Bir de Önemli Olan Yanındaki Doktor ve Hemşirelerin ve Yakınlarının Seninle Eğlenmek İsteyip İstememesi..
çok korkuyorum pot kırmaktan :(
bilinç altın bile kızlara yürüyor @Osman :D
Sayıklayanları da var. Uyandığımda yanımda ki hemşirelerin elini tutup teşekkür ettim. Harikaydı ! Teşekkürler ! Üstüne o yeşil gözlüye de evlenme teklif iettim. Bir önceki uyandığım zamanı hiç anlatmayayım hahahh.
Ameliyat oldugum hastanede ameliyata girmeden önce bana dediler ki kimse seni narkozun etkisiyle goremiycek zaten aynen öyle oldu ameliyattan sonra ameliyathane katında ayiltma odasında ayiltildim , narkozun etkisi hiç olmadı , hiç korkulcak bı şey yoktu açıkçası
Sayıklar yabancı dilde konuşana bile şahit oldum 😀 uyanmama ihtimali ufakta olsa vardır ama ameliyat öncesi araştırılması yapılıyor
herkes mi sayıklar, sırlar dökülecek :)):):)
Ne ameliyatı olacakaın
içten burun kemik eğriliği, deviasyon
Hmm geçmiş olsun şimdiden, en son bir arkadaşı ameliyat ettik uyanmadan getirmediler yoğun bakıma. Yani 1saat uyanması için bekletip getirdiler sayıklama yok öyle belki senide öyle yaparlar
İçimi rahatlattın ya, süpersiin :))
7 defa narkoz yiyen birisi olarak..
evet sayıklama var..
Olduğunuz ameliyata göre uyanma saatiniz farklı.
odaya çıkmadan uyandığımda oldu 12 saat sonra da..
Uyanırken mi Sayıklar insanb
narkozun etkisi geçmeye başlarken..
uykuyla uyanıklık arası..
Off ya :/ teşekkürler
Ben ağlamışdım :D kimisi kusuyor kimisi sinirleniyor bağrıyor :)
İnşallah kusarım ama ağlayıp sayıklamam haha
Sayıklamayı bırak lorke bile söyler😂
Ya beni korkutmayın ama :(
@tugbu bu da ağıt yakıyor aslında :P
Ne uyanmaması yaa bildiğin uyku yaa hiç bir farkı yok inanki
Ama ben en çok sayıklamaktan korkuyorum :(
Evet sayiklar. Ben kufrederek uyanmistim. butun sulale basimda. Neyin kafasini yasamissam 😊
Yaaaaaaa 😓😓😓😓😓😓
sayıklama olmuyor galiba ama 3 4 saat kalkamıyon tabi birde lokal mı tam anastezi mi o önemli
Tam anestezi
narkoz diycektim
Sayıklamaz çünkü dudağını kıpırdatmaya hareket etmeye mecalin kalmaz.
En en en en çok duymak istediğim cevap işte buyduuu
Ciddimisin ben burnumdan olacağım
Ciddiyim çünkü kendimden biliyorum ama yine de kişiden kişiye değişebilir
Yüzde 90ı sayıklar bro...
@Objektif-Siyasetçi narkoz süresine de bağlı olabilir
Ne oldu oldun mu ameliyat sayıkladın mı bende yarın olacağım korkuyorum
ben sayiklamamisim ama sayiklayanda oluyor
Ben sayiklamistim 😂 1 saate ayılıyosun 😂
umarım ben sayıklamam :D
Umarım ama büyük ihtimalle sayiklarsin 😂
Ya ama söyleme böyle :(
Neden korkuyorsun ki
Benden hoşlanan çocukda büyük bir ihtimal gelecek ve ben yanlış bir şey söylemekten saçmalamaktan inanılmazzzz korkuyorum
Bişey olmaz ya insanlık hali 😄
Bilemem artık ağzımdan aliler veliler çıkarsa.. Görüştüğümden değil ama eskiler
Bişey olmaz herkesin eskisi var... temmuzda bende olcam hemşire ye yürümesem iyidir 😂😂😂
Sen yürü bir şey olmaz :D
Tamam yürüyorum 😂😂 narkoz derler umursamazlar 😂😂
Aynen
Ama ben sayıklarsam seven adam bırakabiilir beni :D
Narkoz der umursamaz 😄
Narkoz biraz saçmalamanıza neden olabilir.
biraz mı sadece 😓
Evet sayıklar.. ben hemşireye yurumusum.
sayıklamamak için ne yapsam ya.. Herkes mi sayıklar :(
Bilinç altın bile kızlara hayran :D
Güzel kafa yapar onu biliyorum ama ahah
pot kırmaktan korkuyorm ya :(
Böyle şeyler atıp beni soğutmayın yahu :):):))
Evt sayıklar Ve kusar
bünyeye göredeğişir sayıklayanlar çoğunkukta
Lorke lorke diyen kız vardı ne sayıklaması :D
İzledim :D
Ameliyat mı olucaksın napıcaksın narkozu?
Evet
ne AMeliyatı?
Burun deviasyon
Içten kemik eğriliği
Vay anasına şansa bak :D aynı ameliyatı ramazandan sonra bende olucam burnum kemerli hem nefes için hemde estetik için
Hımmm :D benimkisinde dış görünüşe etki etmeyecek ama :D
Nefes almakta zorlanıyorum, yıllardır erteledim kaçışı yok artkk.
Burnumun ucu düşük ikna edersim kaldırttırcam :D
Bende uyurken felan hep ağzım açık uyuyorum. Burundan herkes gibi nefes alamıyorum ama burnum kemerli onuda düzelttircem estetik olcam. Sen nerde ameliyat olcan ve ne zaman olcan panpiş.
Yaptırmışken ikisi bir arada mantıklı tabi
gün ve tarihde vereyim istersen :D
Cidden merak ettim bu hafta içinde mi olacan ve ne kadara anlaştınız doctorla?
bedava çünkü estetik değil benimkisi sağlık sorunu burnumda dediğim gibi dışta görülür düzelme olmayacak
Evet
Narkoz etkisi ile birşeyler söyleniyormuş o herkesde oluyor mu?
Sayıklar
Uyanır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar