toptancı ve perakendeci nedir, farkları nelerdir?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Toptancı bir üründen en az 100 adet satar fiyatı buna göre belirler, perakende ise tekli satımdır 😉
avantaj nedir ikisinde? dezavantaj nedir birbirlerine kıyasla? bir de şu sorum var
toptancıya mal kimden gelir başka bir toptancıdan mı bunun sonu yok mudur? burada kim kar eder, yani malın üstüne şu kadar fiyat koyar şu kar eder diyebileceğimiz kim vardır burada?
Mesela çanta örneği vereyim.
Benim çanta fabrika var çanta üretiyorum. Sen toptancısın gelip benden toplu çanta alıyorsun gidip bunu toptan olarak kendi belirlediğini adet çerçevesinde satıyorsun perakendecilere. İster 5 li ister 10 lu. Satarken de belirtirsin en az 10 lu alım yapabilirsin diye alıcıya.
Suda var hem toptancı hem perakendeci de olabilirsin. Adama dersin toptan alırsan ortalama 3 lira aldığın miktara göre değişir, tek alacaksan fiyat 5 lira. Toptancı da direk üretimden aldığından kar yapar buda durumdan olur.
anladım ama 3 vermek yerine 5 tl verip toptan almayı tercih etmez mi müşteri? Tabii fiyatlar hep yakın olmaz değil mi?
3 lira 10 tane değil toptan aldın mı 10 tanesi uç liradan 30 lira yapar perakende tek fiyatı beş lira 10 tane fiyatı tabi on tane alırsan 50 lira o zaman dediğin oluyor adam niye 20 lira fazla versin
bir şey daha sorayım toptancı malı toptancıya da satabiliyor perakendeciye de. Peki perakendeci toptan satabilir mi? onun da elinde toplu satabileceği fazlaca malı yok mu?
Ya tabi satarda kazanç azalır müşteri kazanmak adına malı aldığı fiyat ya da çok küçük kâra satabilir olmadı kendi toptancısıyla anlaşıp müşteriye belli etmeden komisyon alır dediğim gibi hem toptancılık yapıp hem perakendecilik yapanda var yine senin dediğine çıkıyor oda 😉
Toptancının toptancıdan mal alıp toptancılık yapması saçma olur yani kârı düşer üreticiden alıp satması daha mantıklı olur
Anladım. Peki toptan mı karlı desem perakende mi değişir mi bu
İkisinde de kar vardır kendine göre, perakendecinin müşterisi kadar toptancıın müşterisi olsa toptancı derdim
Toptancı şekeri çuvalla satar, perakendeci kilo ile.
toptancıya mal kimden gelir başka bir toptancıdan mı bunun sonu yok mudur? burada kim kar eder, yani malın üstüne şu kadar fiyat koyar şu kar eder diyebileceğimiz kim vardır burada?
Tedarikçiler > Toptancılar > Parakenderci.
Kimse babasının hayırına birşey yapmaz elbetteki kar olacaktır. Ham maddeyi sağlayan tedarikçilerde kar ediyor tabiki.
Cevap
2Cevap
toptancı malı toptan satar parekendeciler ise genelde marketlerdir
ama toptancı toptan satıyor perakende daha cüzi miktar satıyor?
Birisinin tek diğerinin ise toplu satış olması.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar