Ahmet Şerif İzgören anlatıyor: “Bir toplantıya gideceğim. Baktım geç kalma ihtimalim var, bindim bir taksiye, muhabbetçi bir arkadaş. O anlatıyor ben dinliyorum. Tam işyerinin önüne geldik. Ankara’da Bakanlıklar…
Diyelim ki, taksi parası 9.75 TL. tuttu, ben 10 TL. uzattım. Hani hepimizin yaşadığı sahne vardır ya, taksici üstünü arıyormuş gibi yapar, siz de para üstünü alabilmek için bir ayak dışarda, inmemek için debelenirsiniz. Tam o sahne olacak…
Şoför, “Para üstü var mı?” diye aranmaya başladı.
- Üstü kalsın kardeşim, dedim. Döndü bana doğru:
- Vaktin var mı ağabey? Dedi.
- Evet, dedim tek ayağım hala dışarıda…
Dörtlülere bastı, trafik dört şerit akıyor, indi araçtan. Önde bir büfe var. Gitti oraya, bir şeyler konuşup geldi. Bana 25 kuruş uzattı. Belli ki para bozdurmuş.
- Birader, dedim. 9.75 değil,10.50 yazsa ister miydin 50 kuruş benden?
- Ne alacağım ağabey 50 kuruşu…
- Peki, niye gittin 25 kuruş için o kadar uğraştın. Üstü kalsın demiştim.
Döndü bana, attı kolunu arkaya:
- Vaktin var mı ağabey?
- Var.
- Çek kapıyı o zaman… Muhabbetçi bir taksici ile karşı karşıyayız. Beş dakika konuştuk. İngiltere’de profesörden, bilmem kiminden eğitimler aldım. O taksicinin 5 dakika da öğrettiklerini, İngiliz hocalar haftalarca verdikleri derslerde öğretemediler.
- Ağabey biz Keçiören'de beş kardeşiz. Babam rençberdi benim. Günlük yevmiyeye giderdi; artık inşaat falan bulursa çalışır gelir, o gün iş bulamamışsa biz eve gelişinden, yüzünden anlardık. Durumumuz hiç iyi olmadı. Akşam yer sofrasında yemek yerdik. Yemek bitince babam bize, “Durun kalkmayın” derdi. Önce dua ederdik, sonra babam bize sofrada konuşma yapardı.
“Aha!” dedim, “Bizim meslek”, seminerci… Sordum:
- Ne anlatırdı baban?
- Hayatta nasıl başarılı olunur?
O gün inşaata çağırmazlarsa eve para getiremiyor, sonra çocuklara “hayatta nasıl başarılı olunur teknikleri” anlatıyordu.
- Babam işe gidince büyük ağabeyimiz onu taklit ederdi, delik bir çorapla pantolonun13 Yorumla- +1 yıl
ceplerini çıkarır, dört kardeşi karşısına alıp, “Dürüst olun, evinize haram lokma sokmayın” diye anlatırken, biz de gülerdik. Annem kızardı, “Babanızla alay etmeyin. O, hem dürüst hem de çalışkandır” derdi.
Yan evde iki kardeş var, onların babası zengin. Babaları birahane işletiyordu ve adamda her numara vardı, kumar falan oynatırdı. Bizim, yeni hiç bir şeyimiz olmadı, hep o ikisinin eskilerini kullandık. O amca mahalleden geçerken biz, beş kardeş ayağa kalkardık, çünkü bize bahşiş verirdi. Babam eve gelince ayağa kalkmazdık. Çünkü hediye, para falan hak getire…
Ağabey, biz babamı kaybettik. Altı ay içinde yandaki baba da öldü. Yandaki baba, iki çocuğa beş katlı bir apartman, işleyen birahane, dövizler ve araziler bıraktı. Bizim baba ne bıraktı biliyor musunuz?
- Ne bıraktı?
- Bakkal veresiyesi ve konuşmalarını bıraktı: “Evladım işinizi dürüst yapın, hakkınız olmayan parayı almayın..." falan filan. Ağabey, aradan on beş yıl geçti, diğer iki kardeş cezaevindeler, ne ev kaldı ne biraha - +1 yıl
birahane. Ailesi dağıldı.
Biz beş kardeş, beşimizin Keçiören’de taksi durağında birer taksisi var hepimizin birer ailesi, çoluk çocuğu, hepimizin birer dairesi var.
Geçenlerde büyük ağabeyimiz bizi topladı ve dedi ki: “Asıl mirası bizim baba bırakmış.” Hepimiz ağladık. Beş kardeş taksiciliğe başladığımızdan beri, taksimetrenin yazmadığı 10 kuruşu evimize sokmadık. Her şeyimiz var Allah'a şükür…
Çok duygulandım, veda ettim, tam ineceğim:
- Dur ağabey dur, asıl bom. ba şimdi.
- Nedir bom. ban?
- Nerede oturuyoruz biliyor musun? O iki kardeşin oturduğu beş katlı apartmanı biz aldık. Beş kardeş orada oturuyoruz, dedi.
Anladım ki, evladınıza ne araba bırakırsınız, ne ev, ne de başka bir miras. Evlada sadece değer kavramları bırakırsınız. Bakın iki baba da evlatlarına değer kavramları bırakmışlar.
En İyi Cevaplar
+1 yılBabanın degerini bil en azından haram lokma getirmiyor alnının akiyla çalışıyor senin bu yazdıklarına ben üzülerek okudum bende bir isciyim yarın bir gun benimde çocuklarım olacak acaba onlarda mı böyle düşünecek diye ama onlara herşeyin dogrusunu öğretmeye caliscam elimden geldigince.. Bu resimden biraz ibret al bunu gördüğümde kıza onu yetistiren anaya babaya helal olsun dedim böyle bir evlat olmanı temenni ederim.
Okulunu derece ile bitiren genç bir kız kendi resmini ve temizlik görevlisi olarak çalışan babasının resmini internette paylaşarak şunları söyledi:
"Bütün saygı beni okutan ve eğiten babam içindir. Sevgili babacım seninle gurur duyuyor ve seni çok seviyorum."
https://i.hizliresim.com/MJk80Q.jpg52 Yorumla- +1 yıl
gözlerim doldu fotoğrafa bakınca.
- +1 yıl
@piercinglibayann aynen
+1 yılBen olsam kendini düşünmeyip sadece çocuklarına önem veren babamı ve kendinden utanmadan gururla alnının akıyla çöpçülüğünü yapan babamdan gurur duyardım. Ve bundan utanacağıma, bundan utandığımı bir sosyal ortamda dert yanacağıma; çok iyi bir meslek sahibi olurdum ve bir an kendini düşünmeyip beni düşünen o çöpçü babamı en iyi şekilde yaşatırdım. Çünkü o herşeyin en iyisine layık. Bak sadece doktorlardan veya polislerden oluşan bir dünya düşün. Ayakkabın yırtılıyor tamir edecek kimse yok, sokaklar kirleniyor toplayacak hiç kimse yok, ütü bozuluyor elektrikçi yok. Hayat sadece çok para kazanan mesleğe sahip, vasıflı insanlardan oluşsaydı yaşanmaz halde olurdu. Lütfen babanla sadece gurur duy. Sen babanın işini utanç verici bir durum olarak görürsen insanlar da o şekilde yaklaşır. Bu kompleksinden kurtul, babanı üzme; lütfen.
30 Yorumla
+1 yılYa kızım sen mal mısın ya milyonlarca insanın daha babası bile yok sen kalkmış arkadaşımın babası yok mühendis yok şu yok bu kızım ışte baban seni seviyomu seviyo değer veriyomu veriyo bu kadar çocuğun babası yok onlar baba özlemiyle yanıp tutusurken sen burda babamdan utanıyorum diyorsun bende su an senin adına insanligindan utandım
52 Yorumla- +1 yıl
böyle bir soruyu sorduğu için kendinden utanmalı babsından ya da ailesinden değil babası gecesini gündüzüne katıp kendisi için değil ailesi için onun için iyi bir hayat verebilmek için koşturuyosa kendisinden utansın
- +1 yıl
sanda teşekkür ederim böyle bir utanç verici soruya böyle güzel bir cevap verdiğin için
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
98Cevap
+1 yılKınamayın arkadaşlar empati kurun.
Merhaba güzel insan, seni anlayabiliyorum. Hayat böyle işte birinin yüzüne güler diğerine gülmez. Senin yapman gereken babana destek olmak. İnan o farkında onun mesleğinden utandığının. Sakın yüzüne böyle bir şey söyleme bu onu yıkar.12 Yorumla
Soran+1 yılsağol güncellemeyi okumanı isterim
- +1 yıl
İnsanların sabrını test etmeye gerek yok. Yaptığın şeyi onaylamıyorum, bir yandan da böyle bir insan olmadığın için sevindim.
+1 yılAma güzelim bu hayatın gerçek yüzü baban o işi yaptığı için rahat geçiniyosun ayrıca ben çöpçü gördüm mü çok takdir eder ve saygı duyarım onlar insanların pisliğini temizler tmam gençsin utanıyosun anlıyorum ama en azından size ve lesine bağlı bir baban var milletin babası kumarbaz ayyaşın teki yat kalk şükret bence
12 Yorumla
Soran+1 yılgüncellemeyi niye okumuyorsunuz
- +1 yıl
2 gün önce ki mevzu :S
+1 yılKardeş İstanbul'da çöpçüler 5000 tl üzerinde maaş alıyor. Ne üniversite mezunalrı çöpçü olmak istiyorda olamıyor.
2. ise bu kadar hırsız namussuz insan hayatalrından utanmıyor. Alın teriyle , namusuyla kaznana bir baban var neden utanıyorsun. Gurur duymalısın babanla.11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Çalmıyor, haram kazanmıyor.
Belki o müteahhit kaçak kat çıkıyo haksız para kazanıyor, polis rüşvet alıyor haram kazanıyor bilemeyiz. Senin baban biz daha temiz bir güne başlayalım diye emek harcıyor.
Ama sanada bir şey diyemem. Yaşını bilmiyorum ama insanların önyargısı ve baskısı yüzünden böyle düşünmeye başlamış olabilirsin. Senin yerinde olsaydım ergenlik döneminde bende böyle bir kompleks yaşardım belki ama ileride kesinlikle babamla gurur duyardım ve kendi paramı kazanmaya başladığım andan itibaren onun rahatı, iyiliği, huzuru için çabalardım.10 Yorumla- Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBaban hırsızlık yapmıyor,
namussuzluk yapmıyor.
Baban ve baban gibi hizmet eden insanlar sayesinde
kokmuyoruz.
Baban, sağlığımızı sağlayan bir hizmetkar...
Biz de ona minnettar.
Ailesi için çırpınan babadan utanacaksan,
evlatlığını yerine getirmiyorsun babanın babalığı yaptığına karşılık...30 Yorumla
+1 yılSana inanamıyorum. Git babanın başından öp. Ya hiç mesleği olmasaydı ya sakat yatalak olsaydı. Size bakmak için uğraşırken sen o bir mesleğe sahip olduğu için nasıl utanırsın? Lütfen bunu yapma size bakmak için o iğrenç kokuları çeken hep sizi düşünen baban için bunu yapma!
20 Yorumla
+1 yılAsıl baban senden utanmalı! Ulan adam senin için çöp topluyo be! O ister mi milletin pisliğini toplamak? Ama napsın mecbur. Ahkakıyla namusuyla para kazanıyor ya dolandırıcı birinin kızı olsaydın daha mı mutlu olucaktın? Ahlakıyla namusuyla yapılan hiç bir iş ayıp değil tamam mı? Git ellerini ayaklarını öp o adamın ne yapsan hakkını ödeyemezsin
20 YorumlaNamusuyla yapılan hiç bir meslek utanç kaynağına sebep olamaz.,
Mühendis olup hakkında usulsüzlük davaları olsa daha mı iyi olur?
Mütahit olup binası depremde yıkılıp bir dünya kişinin canını alsa daha mı iyi ya da ihale alabilmek için dünyanın rüşvetini verse siyasilere yakın durarak iş alsa daha mı iyi?
Polis olup rüşvet yese?
Bunu mütahit ve mühendis olarak söylüyorum sana...10 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBabana sakın bu düşüncelerini söyleme o adam ekmek parası için herşeyi yapar koymaz da senin bu düşüncelerin çok canını sıkar.
Sonra ağlasan da düzeltemezsin bu durumu.
Helal para kazanılan hiçbir işten utanma. Babanın mesleğini küçümseyen ve arkadaşlık yapmak için çekinenleri de sttir et.
Baban olmasa sen olabilir miydin bu dünyada?10 Yorumla Yaptığın şey çok saçma utanma bastıra bastıra söyle ne olucak seni seven arkadaşlarınsa senin gururunu kırmamak için senle dalga geçmezler birini gidip senin baban çöpçü, işçi, hurdacı, amele gibi laflar kimseye kullanamaz. Sen rahat ol eğer öyle bir şey derse. Zaten o kişi ortaokul ilk okuldan çıkamamıştır. Babanla gurur duy bence. İşi mi bıraksın adam ne yapsın.
10 Yorumla
+1 yılAsil sen utanç duyulacak bir evlatsin allah ıslah etsin seni ya seni büyüyen yetistirenlerden nasıl olurda utanç duyarsın senin için herşeyi yapmaya çalışan bir insan varken karşında ALLAH düşmanımın başına vermesin senin gibisini alnının teriyle gece gündüz demedenn senin için çabalayan insanlardan utanmaya hakkın yok o adam benim babam olsa işten gelmiş haliyle bile sarılıp o ellerini öperim onun ya can can aile herşeyden değerlidir yazık
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKizim bundan utanilinir mi ya benim babamdan belediyede çopcuydu bn asla babamdan utanmadim kotu bir is yapmiyo ki senin rizkin icin ugrasiyo iyi gecinmen icin insan babasindan utanir mi o adam da istemez o isi yapmaya o adam utanmiyoda sen mi utaniyosun
24 Yorumla- +1 yıl
Utancak ne var abi ya
Cevap sahibi+1 yıl@perfectionx işte ne diyceksin buna ki gurur duymasi gerekirken ben asla babam o isi yapiyo die utanmadim yazik valla
- +1 yıl
Aslında arkadaşın da suçu yok bu ülkede böyle millete aşılanmış öyle öğretmişler önce insanlığa bakmazlar bu ülkede. Avrupada amerikada daha bile çok değer verirler
- +1 yıl
O yuzden mi gizlisin?
Diğer konusunda 322 cevap paylaştı. Bence cok sacma dusunuyorsun.
Millete ne senin babanin ne is yaptigindan...
Hem babani burada ovuyorsun hem utandifini dile getiriyorsun.. insanlarin hayatlarina anneleri babalari bir kere gelir sonra hic dönmemek uzere giderler. Onlarin hayatta olmasi senin en buyuk hazinen olarak bil ve bundan gurur duy. lekeyi kendi ellerinle babana surme..
Kimisinin babasi dahi yok.
Kimisinin engelli.
Kimisinin babasinin isi bile yok.
Kimisninki katil..10 YorumlaBak samimi söylüyorum. Rahat ol baban çöpçüyse bunu rahatlıkla söyle her sınıfta sorarlar baban ne iş yapıyor diye rahatlıkla hiç kasılmadan çöpçü de (alıp sattığı yer neresi?). gördüğünde el salla benimde babam kapıcı kasılırdım söylerken ama akışına bıraktım Allah korusun başına bir şey gelirse için içini yer sakın utanıyorum diye söyleme
10 Yorumla
+1 yılBence de utanmalısın..
Nasıl o adamın helal kazandığı ekmeği boğazından geçirdiğin için..
Nasıl böyle bir babaya hayırlı bir evlat olamadığın için..
Daha konuşurum da ne anlarsın ki?
#Vesselam30 Yorumlabak canım kardeşim bu hayatta herkes doktor mühendis olacak diye bir kural yok bizim senin babana da ihtiyacımız var şahsen ben işini hakkıyla yapmayan mühendis babam olacağına ekmeğini taştan çıkaran çöpçü babayı tercih ederim
30 YorumlaSenin babanın yerinde olsam gece gündüz işkence yapardım sana. Bir lokma ekmek vermez her şeye muhtaç ederdim. Önce müteahhit yazmayı öğren bir kere sen
13 Yorumla
Soran+1 yıl:))
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu düşündüklerini o adamcağız bilse oda kahrından ölürdü. Napsın kızım eskiden okul mu vardı. Benim birsürü amcam var hepsinn durumu kötü. Ayıp ya. Senn o aileye daha fazla sahip çıkman gerekirken senn yaptığına bak. Rabbim evladında hayırlısını versin. Yazık...
10 Yorumla
+1 yılOnursuz bir polis, müteahhit olacağına onurlu bir çöpçü olsun bin kat daha iyi.
Henüz çok gençsin babanın kıymetini bilmiyorsun sonra bundan dolayı çok pişman olacaksın.
Zaten adamın adaletsiz bu dünyada çok derdi var bari kızı onunla gurur duysun, onu sevsin!10 Yorumla
+1 yılbabam olsaydı hiç utanmazdm gurur duyardım senın aksıne
91 YorumlaAsıl ben senin bu yazdıklarını gördükten sonra utandım ve üzüldüm babana da biraz acıdım sırf senin gibi evladı olduğu için o babayla utanılmaz gurur duyulur anladın mı ha utanılacak birşey de varsa sen utanmalısın bu yazdıkların için !!!
20 YorumlaDiğer konusunda 18,1b cevap paylaştı. Ben yazdıklarını okuyunca senden uatndım. Ben babamdan hep gurur duydum.
120 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBabana söyleme sakın onun içinde çok zor olur bunu öğrenmesi kızının yaptığı işten dolayı utanması onunda zoruna gider, adam imkan bulamamıştır yapabildiği iş odur, bugün sen utanıyorsan bu babanında suçu değil seninde değil, suç çöpçü diye küçük görenlerde, insanlıktan nasip almamışlarda, bak bende bina temizliği yapıyorum bende çöp atıyorum ve utanmıyorum çok şükür helalinden kazanıyorum, neye utanılmasını gerektiğini bilmeyenlere bakma sen
10 Yorumla
+1 yılBaban bir emekçi sırf siz rahat yasayin diye kendisi gururunu bir kenara birakip emegiyle para kazaniyor bundan utanilmaz aksine gurur duyulur... nasıl bir evlatsin sen ya
30 Yorumla- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir. bir de şöyle düşün. Babanın -senin gözünde- statüsü o kadar düşük olmasına rağmen yine -senin gözünde- statüsü yüksek babalı çocuklarla aynı seviyedesin.
10 Yorumla
+1 yılBabamın gözleri hiç görmüyor. Çevrede babamla gezerken o kadar insan ona bakıyor. İnan aklıma ondan utanmak dahi gelmedi. Kim ne derse desin ben babamı seviyorum. Ona bir şey olursa dünyam yıkılır hatta. Kıymetini bil sağken...
10 Yorumla
+1 yılÇöpçü olmak bir kabahat değil ama bir kız babasından bu yüzden utanıyorsa o çöpçü babanın nasırlı ellerrini yalasada bu ayıbı kapatmaz seni ayıbın la baş başa bırakıyoruz ...
10 YorumlaSakın ha babana öyle bir söz söyleme senin ne olacağını sen biliyormusun ya da bir gün eşin olunca ne olacağını biliyormusun sakın sakın babana o sözü söyleme Allah burnunu sürttürür.
10 YorumlaGüncellemeyi okuyunca mutlu oldum ya. Derdini soran bir baban var kıymetini bil
11 Yorumla
Soran+1 yılderdim yok orada yazanların hiçbiri gerçek değil
- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılBende üniversite okudum #Çöpçü olabilmek için ama olamadım. . . :(
Baban şanslı ama senin gibi bir çocuğu olduğu için kendini de şanslı buluyor ama bilmiyor ki kızı nefret ediyor kendisinden. . . :S
Bişey diyemicem
Sadece ve sadece YAZIK!!!10 Yorumla
+1 yılYerinde olsam gider sarılırım o adama utanabilirsin ama sen egonu tatmin edemiyosun şu an başkaları için babanı şekillendirmeye çalışıyosun bir kız video çekmişti babası çöpçüydü izle örnek al belki karakterini düzeltir
10 YorumlaSen saygı duymazsan babanın mesleğine kim saygı duyacak? O yüzden babnın mesleğine saygı duy. Hırsız, tecavüzcü, katil olsa daha mı iyi olurdu?
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence ona bişey dememelisin dayanmalısın o sizin için çalışıyo benim babam da temizlikçi bende utanıyodum kader bize bunu yazmış utanmamalısın ve eğer one dersen çok üzülür yapma lütfen sen ona desende sonuç değişmicek deme lütfen
10 YorumlaNamusuyla çalışıyorsa, ne iş olursa olsun, senin yaptığın tek kelimeyle nankörlüktür... Bu şekilde düşündüğün için eli öpülesi babandan değil kendinden utanmalısın. Çok yazık.
20 Yorumla
+1 yılGurur duyulacak bir baban varken sen utanıyorsun. Sen ne hayırsızzsin.. Ya gurur duy onunla.. Adam sizin icin calışıyor yaa.. Insafsizsiniz :(
10 YorumlaDiğer konusunda 2b cevap paylaştı. Sen ondan utanıp ağlarken yanına gelip derdini paylaşmak isteyen bir baban var. Bence otur bir düşün sen.
10 Yorumla- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılben olsam senin yerinde evi terkederim, zira sen o babayı haketmiyorsun
23 Yorumla
- +1 yıl
millet kötü tepki verdi diye dönmediğini ne bilecez :)
Soran+1 yılVallahi amacım buydu :) millet kötü değil mükemmel ve doğru tepkiyi verdi :)
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence asıl babanın senden utanması gerekiyo baban senin için size bakmak için çalışıyo bunda utanılacak ne var kötü birşey mi yapıyo :/
20 Yorumla
+1 yılKompleksli ergenin tekisin. Babani boşver de kendinden utan.
20 Yorumla
+1 yılSenin gibilerden tiksiniyorum diyebileceğim tek şey bu. Bir baban olduğuna dua et. Ahlaksızlık da yapma
30 YorumlaBabandan utanmamalısın. Sonuçta senin baban iğrenç bir insanda olabilirdi ama öyle değil asıl ozamn utanmalıydın. Babanla gurur duy kendiisini sizin için feda edebilecek biri.
10 Yorumla
+1 yılal bir troll daha ulan pislik inşallah baban ölür sende fakir kalırsın yollarda dilenirsin annende başkası ile evlenir ya da oda ölür hakkettiğini alırsın
10 Yorumla
+1 yılkeşke ölsen de baban kurtulsa senin gibi bir zavallıdan... hem her şeyi geçtim de mütaitçi ne demek? keşke annenin o gün başı ağrısaydı keşke baban peçeteye boşalsaydı o gün ve sen olmayaydın rezil seni!!!
10 YorumlaSakın öyle bişey söyleme babana o ADAMA çöp toplamak koymazda senin ondan utanman koyar 😡
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenim dayımda müteahhit ama her meslekten arkadaşı var ve çöpçülükte bir meslektir geri dönüşüm olmasa ülkemizdeki israf kaç milyar dolar olur haberin yok sanırım sadece siz ergenler meslek ayırıyorsunuz
20 Yorumla
+1 yılBunda utanılacak bişey yok bence herkes mükemmel hayat ister ama imkanlar bunu vermiyor bunun için utanma kardeşim şükür de daha kötü olmak tan sa
10 Yorumla- Diğer konusunda 684 cevap paylaştı.
+1 yılKnk ekmek parası ne yabarsın utanılacak bir şey değil...
10 Yorumla Utandığını söyleyip o adamı üzeceğine söylemeyip utanmayı tercih etmelisin ayrıca mütaitci nedir ya mütait mi satıyolar
10 Yorumla
+1 yılsoru troll olmasına troll de. gerçek dahi olsa, baban çöpçü bir vasfı var, ama sen orul orul :D
10 Yorumlaİnsanlarla samimi ilişki kurmanda babanın mesleğinin ne önemi var anlam veremedim.
10 YorumlaDiğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. E olabilir herkes mühendis doktor olacak diye bişey mi var zampara içkici savurgan size söven sizi döven biri olsa nolcaktı şükret ki baba diyeceğin biri var
10 Yorumla
+1 yılYazik yazik allah belani wersin insan babasindan dilenci olsa bile utanmaz yaziklar olsun adam kahrolur senin gbi bir ewlat yetistrdigi icin sana bkmak seni beslemk icin calisiyo keyfinden değil utanmalisin kendinden..
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir baban var ve ondan utaniyorsun öyle mi? Allah akıl fikir ve vicdan versin
10 Yorumla Diğer konusunda 6b cevap paylaştı. Tamam öyle düşunürsen çekkinirsin. Ama herzaman grur duymalısın
10 Yorumla
+1 yılbaban açmı bırıktımı açık mı bıraktı adam helal para kazanı yor baban hırsızmı olsun
dolandırcımı olsun adam sizi doyuru yor bakıyor nankör olma11 Yorumla- +1 yıl
bence sen utan yazık
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSen ağa ben ağa ineği kim sağa? Hırsız olsaydı daha mi gururla dolasacaktin derhal aklini basina al babanin kiymetini bil.
10 Yorumla Ne diyorum biliyor musun bir gün trollün birini yakalayip şöyle saçları teker teker kopacak şekilde kafasini elime alip son derece pürüzlü bir zemine dayayip bir kac tur attirmak hiç fena fikir değil.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılKodumun trolü o babanın boku olamassın asıl o adam senden utanmalı böyle bir evladı olduğu için sersem it
10 Yorumla yazıklar olsun. insan babasından nasıl utanır? onun aşağı gördüğün mesleği ile getirdiği parayı yerken de utanıyor musun? nasıl insanlarsınız anlamıyorum.
10 YorumlaBende senin gibi karaltersizlerden utanıyorum adam helaliyle para kazanıp size bakıyor milletin babası eve ekmek götürmüyor karı kı peşinde koşuyor yazık bee
10 Yorumla- Devamını Gör (90)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat