arkadaslar, anliyamadim tam bu sözü, aciklamak isteyen?
cennet ucuz, cehennem lüzumsuz degil.
cennet ucuz, cehennem lüzumsuz degil.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cennette gitmek öyle kolay değil, hem ibadet gerekli hemde iyi bir insan olmak önemli. Mümin olmak gerekli. Mümin kelime anlamı olarak başkasının senin yanındayken güven hissetmesine denir.
Cehennem ise o kadar tecavüzcü, vatan haini, namus düşmanı ve daha birçok suç işlemiş kötü insanların, zalimlerin bu dünyada alamadığı cezayı o dünyada alacaklarına inandığımız yer, bu yüzdendir ki herkes cezasını çekmeli. Cehennemde lüzumsuz değildir.
tsk ederimm 😊
rica ederim abla hayırlı akşamlar
hayirli aksamlar ablacim
Cehenneme girmeyi hakeden okadar zebani varki iyiki cehennem var dedirtiyor insana bu yüzden cehennem lüzumsuz değil... Cennetin ucuz olmaması; nefsi mağlup etmek ve nefse ağır gelen amelleri işlemek noktasındandır.
tsk :)
Cennet ucuz çünkü Kur'an da ne yaparsan girersin yazıyor. Yani cevabını önceden gördüğün bir soru gibi. Cehennem lüzumsuz değil, yani yaptığımız her şeyin bir cezası var kimse bu cezadan kaçamayacak. Cehennem boş yere var edilmedi.
Cennete girmek kolay değil, cehennem ise bu dünyada zulmedenler için her daim yanacak...
Ne demek :))
Cevap
16Cevap
Cennete gitmek kolay ( yapilacak seyler belli)
Cehennem luzumsuz degil kotukuk yapanlarin falan korktugu bir sey olmali. Odul ceza. ceza yeri de cehenmem gibi bir sey.
tskk :)
Yani ole cenneti benim kalbim temiz diye kazanamazsn iyi bir musluman olman olmamiz gerek
Cehennemde bosa yaratilamdi yanacaz
Allah affetsin
Cennete girmek kolay değil ;
Cehennem ise hak eden o kadar zalim insan var ki... Cezalarını çekmesi lazım. . . O yüzden de lüzumsuz değil. .. Bilmem anlatabildim mi? 0_0
Ricalardasınız ruhu güzel insan :)
sagoll 😊
Siz de sağolun ;-)
bence cennete gitmek ucuz derken kolay demek istemiş çünkü ne yapıcagın belli
@scorpion026 hımm... evet orasida öyle aslinda..
Cennet ucuz: örnek verirsek kumara içki gibi günahlar parayladır ama namaz kılmak oruç tutup cennete gitmek bedava
Cehennem lüzumsuz değil çünkü inanılmaz kötü insanların mekanıdır
tsklerr :)
mesela içki alırsın para harcarsın kumar oynarsın para zina yapacaksın para verirsin bak bunlar insanı cehenneme götürür ama namaz kılman için para isteyen yok tövbe edeceksin paraya gerek yok bunun gibi kardeşim bilmem anlatabildim mi
Cenneti kazanmak kolay değil, cehennem ise boşa yaratılmamıştır. Bu
Cennete girmek kolay degil cehennemi hak etmek sebepsiz degil
Cenneti hak etmek kolay degil, cehennem de bu dünyada olan şeyleri görünce lüzumsuz değil demek istiyor şair burada.
tsk ederimm 😊
Cennet ucuz değil demiş yani cennete gitmek için çok emek harcaman gerek. Cehennem de lüzumsuz değil yani
tsker :)
Rica 😊
Cennetin kolay olmadığını ama cennet için uğraş vermezsende cehennemin bu sebeple luzumsuz olmayıp sebebin olacağını söylüyor
cennete gitmek için yapılacaklar kolay ama arada bozuk insanlar için cehennemde lüzmlü
rica ederim :)
Cennete hiç bişi yapmadan gidemezsin cehennemde gereksiz değil hakedenler git el diyor herhalde
Cennet bedava cehennem parayla diyor iste lafi degistirmis. Icki kumar kari kiz para ile namaz, ibadet bedava. Felann.
O cumle soyle olmasin sakin cennet ucuz degil cehennem luzumsuz degil. diye 😉
öyledir ozmn 😉
Cennetli soruyu benden başkası soramaz mod yok mu burda mod
cennet bedava diyor canım bedava.
açıklayacak bir şey yok ki çünkü her şey çok açık.
nesini anlamadın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar