Kedimi çaldılar vermiyorlar ne yapmalıyım?

6 yaşındaki tekir kedim hem evde hem sokakta besliyordum bu yavruyu 1 aylıkken sokaktw buldum besledim 2. yılında veterinere götürüp karne çıkardım. kedim beni çok sever benimle Uyur benimle oyun oynar kafasını bana sürter evde sürekli oyunlar oynardım ona en sevdigi mamaları verirdim kızgınlıktan dolayı bazen sokaga salıyordum hem evde hem sokakta duruyordu sokaga saldığım Zaman brnim kedimi birisi eve almış bakıyormuş tesadüfen kedimi apartmana götürürken gördüm almak için Ada'mın yanına gittim kediyi vermedi benim kediö bu Dedi kedi hem ona hem bana gidiyormuş o sokaga salınca bana ben salınca ona gidiyormuş kedime el koydu vermiyor o 5 yıldır besliyor ben 6 yıldır fakat Ada'm kedi 1 yasındayken karne çıkarmış onun karne çıkarma tarihi benimkinden daha erken kediyi artık sokaga da salmıyor kediyi benim alacağımı düşünüo sokaga salmıyor hayvana hapis cezası gibietet ettiriyor ben yavruyken aldım besledim o benden daha sonra kediyi görmüş kedi en çok beni seviyor ama Ada'm vermiyor Nasıl ne yapmalıyım
Kedimi çaldılar vermiyorlar ne yapmalıyım?