Kapalı bir bayan Solcu olur mu?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer dini inanç ve siyası görüş çok farklı şeylerdir her ne kadar hilafetciler siyaseti reddedim allahın kuralları ile yaşamak isteselerde genelde hepsi huzuru avrupada alır bu başka konu. sadlfkjsd mesela anti kapitalist müslümanlar var. anarşist müslümanda olabilir sadflşjasd neden olmasın kişinin hangi aralığa sıkıştığı ile alakalıdır biraz bu durum.
Nasıl ki hem laik hem müslüman olmak komik oluyorsa solcu ve kapalı olmak da aynı şekilde komik olur. Solcu olmak demek sadece ezberlenen şeyleri söylemek demek de değil ayrıca. Marksizmi ve sosyalizmi iyi bilmek gerekiyor. Tabii bunların alt teorilerini de. (Anarko-Komünizm, Komünizm, Anarşizm, Anarko-Sendikalizm vs. vs.)
Yaptığın demogoji den başka birşey değil. Asıl laiklik muslumanliktir
Kavramın adının ne olduğu önemli değil islam eşitlik ve İslam özgürlük dinidr İslam insanlara saygı dinidir ve bunun adı günümüzde laiklik
@Beyazzenci35 İslâm'ın eşitlik ve özgürlük olduğunu düşünüyorsanız bu konuda daha çok araştırma yapmanızı ve okumanızı tavsiye ederim. Asılsız bir iddia ortaya atmışsınız çünkü. Ayrıca, insanlara saygı gösteren bir yanı da yok yani kendi inananlarına bile saygısı yok. Günümüzde lâiklik değil bunun adı. Lâiklik çok farklı, İslâm çok farklı ve birbirlerine oldukça zıtlar.
Birader senin amacının ne olduğu belli kulaktan dolma değil benim islam bilgim tek kitap Kuranı Kerim sen dir tüm islam bilgim. Kimin ne yaZDIGI ne dediği hiç önemli değil. Kuran der ki hak yeme eziyet etme saygı göster insanların hayatına zulm yapma. Bunu Kuran der anladın mi demek isterdim ama demiyorum
Ya he he evet..
Sana yüzlerce ayetten biri.
Yol, ancak insanlara zulmeden ve yeryüzünde haksız yere 'tecavüz ve haksızlıkta bulunanların' aleyhinedir. İşte bunlara acıklı bir azap vardır. (Şura Suresi, 42)
Kapalı olmak dinle alakalı ama sen din ve siyaseti karıştırırsan ki birçok insan yapıyor bu olmaz. He ama bir insan partilerin Zaman'ında yaptıklarına bakarsa hangi yöne yönlenmesi gerektiğini anlayacaktır. Kapalılıkla alakası yok yani. Kapasite meselesi belki de.
Valla ülkücü bıyığı bırakan terötistleri gördükten sonra ben kapalı bir kadının solcu olabileceğine de inanırım.
Cevap
36Cevap
türbanlılar her şey olabilirler zira cahildirler yönlendirmeye bakar bu iş, bugün iktidara chp geçse işinden gücünden olmamak için açılır saçılır çoğu süphanallah
Kapalıyım, dediklerine katılıyorum ama. Adamakıllı kapalı yok, milletimiz artık moda diye ya da baskıdan dolayı ya da yaptıklarını örtmek amacıyla kapanıyor.
Olmasın
Aslında bir iki konuda belki katılır fakat onlar gibi olması gerekmez
Sonra da siyasi simge olarak baş örtüsü :)
Takanların da aynı ya da benzer görüşleri savunması da tuhaf değil mi ama?
Kapalı açık önemli değil, önemli olan insan olmak. Adil olmak. Hakkı savunmak. Türkiye solcu yokki? Kemalistlerin fikirleri faşizanca... Sosyal demakratlık zaten felsefesi yavşaklık: yani kapitaliszmin nimetlerini faydalan ve liberal yaşa sosyalizmin edebiyatını yap, seçkinci ol... Sosyalistler ise dine karşı... Elde ne kaldı? Solculukta boş... Sağcılıkta boş... Önemli olan milli ve yerli olmak. Ayrıca, sol felsefe milli değil:) sağın felsefesi bile yok:)
Aslında islamın içeriğinden dolayı sol görüşü, komünist yaklaşımı benimsemesi gerekirken bunun tersi olmuş. Emperyalist, kapitalist düşünce hakim.
Hala şaşkınım hala nedenlerini sorguluyorum.
Eğer solculuğun tanımını bilmiyorsa olabilir veya sol görüşün kapalı kadınları çok sevdiğini (!) biliyorsa olabilir
Solcular dinsiz değildir. Hakkını savunmak için açık olmana gerek yok. Solcu tanıdığım birsürü kapalı arkadaşlarım var benim.
Solcular islamı silmeye calısan pislikler... Hepsi Atatürkçü nasıl kapalı olsunlar saçmalama.. Onlar Atatürk'e tapıyo
siz neycisiniz?
Solcu olunca ne oluyor ki dinden mi çıkılıyor herkesin fikri vardır aşın bunları artık.
birçok kişi vardır antikapitalist müslümanları bir araştır :D
Neden olmasın solcu olduğu zaman müslüman olamıyor mu bende solcuym elhamdülillah müslümanım
Valla gecen gün devrimci bir kız namaza başladığını söyledi. Buluşacaktık dedimki kesin evlilik muhabbeti yapacak konuşmadım sonra
Neden olmasın kıyafetle karakteri bütün olarak görmeyin
Olmaz mümkün değil!! bunlar solcu, bunlar ateist, bunlar alevi. Solcular insan değil, dinsiz imansız ya nasıl olsun!! şu an müslüman coğrafyasının bataklıkta olmalarının sebebi onlar ya!!
Evet olur.. annem ve ablam kapalı, namazlarını kılarlar.. ama Atatürk ve cumhuriyet aşığı kendileri.. ben de solcuyum
Herkes kendi dinini yaşar olmuş. Kimisi diyor kapalıysa olamaz falan sanane abicim isteyen istediği olur.
Siyaset ile din birbirlerinden farklı kavramlardır.
Hiç sanmıyorum ama olan akli dengesi sağlam arkadaşlar vardır illa ki
Din ile siyaset i nasıl bir araya getiriyorsunuz anlamıyorum
niye olmasın. solcu demek dinsiz demek değil ki?
Katılıyorum kesinlikle
Görüş bu kapalılıkla alakası yok !
olur cok var etrafımda..
5 dk alablrmym birsey sormalıyım? @rebelsweet
@nutella_waffle elbette
yazarmsnz bana 5 dk olarak sadece @rebelsweet
@nutella_waffle burdan ne istediğinizi bir anlatabilseniz
yasınızı sorucktm acaba @rebelsweet
@nutella_waffle 33
ha süpermiş yaa peki konsaublrmyz arkdasca özelden @rebelsweet
@nutella_waffle üzgünüm mümkün değil
Kafası kapalı olmadığı sürece ondan her şey olur.
Metalci bile olabilir :D
o ne lan bakireyim ama hamileyim der gibi sjsjsjs
olursa kendisiyle çelişmiş olur.
Olur neden solcular dinsiz mi😐
Kapalı olmakla solcu olmanın ne ilgisi var?
Olmaması lazım. Ya solcu olmalı ya da kapalı
Pardon da sebep?
@MrsDreamer Zihniyet farklı. Başka sebebe de gerek yok
Zihniyeti farklılaştıran sizlersiniz. Başka açıklaman olmadığı için de ikinci kısmı yazmışsın. Din ve siyaset birbirine karışmamalı. Sonra cahil kesim böyle konuşuyor.
@MrsDreamer Bir dine inanıyorsan, onun tersine hareket eden onun tersini savunan zihniyeti nasıl savunabilirsin? Cahilliğin zirvesindesin aferin
Cahilliğin zirvesinde olan sensin laiklik diye birşey var basmıyor mu kafan acaba?
@MrsDreamer Laiklik hoşgörüdür beyni olmayan kişi; başka fikirleri kabul etmek gerektiği değil.
İkiside değildir kapasitesiz varlık. İkisinin ayrı olmasıdır. Ama sen nasıl algılayacaksın tabi
@MrsDreamer He he bak arkadaşım :D :D Komiksin la mal
Gorus sahibi haksız..
@MrsDreamer sonuna kadar haklisin... solcular dinsiz mi oluyor sanki? Solcular komünizmi destekler ve sosyalist olur.. bu da insanların dindar olmasını etkilemez.. hem dindar hem de solcu olunur..
@Lollita18 Dini araştırın derim
olabilir neden olmasın
Akpli münafık mı olsun?
Olur tabi niye olmasın.
Hiç görmedim ama vardır herhalde
Olur neden olmasin ki
saçma olur anlamsız olur boş olur gereksiz olur
Öyle bir mal var mı ki 😄😄😄😄😄 hahaha
Olurda olmazda sacma bir soru
Olabilir solcular dinsiz gibi yansitma brnce.
boyle dusunuyosan beynini sevim
Ugrasirsa neden olmasin
Kralı bile olur
Neden olmasın 😕
Olabilir.
solculuk nedir?
Evet olur.
Olur tanıdığım var
olur neden olmasın.
Olabilir..
neden olmasın
olur niye olmasın