Bugün abimin askerlik kağıdı geldi 2.3 senedir erteleniyordu üni için 6 aya kadar askere gidicek dayım da Diyarbakır da komutan komşunun ogluda doguda 1, derece yakının varsa gitmeme durumu var dedi dogru mu?
#Pembepanter66
#Pembepanter66
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Biri askerdeyken diğeri erteletebiliyor mu onu bilmiyorum ama ben 2015te Diyarbakır da askerliğimi yaptım. Benden 3 ay sonra abim askere gitti ve usta birliği Hakkari çıktı. Ben Diyarbakır da asker olduğum için abim dilekçe vererek usta birliğini değiştirtti ve Giresun'a gitti. Yani kardeşlerden biri doğuda ise diğeri doğuda askerlik yapmıyor tabi çıktıysa dilekçe vermesi gerekli. 2015te böyleydi değişmiş olacağını sanmam şuanda da aynıdır.
Eğer iki kardeş aynı anda askere gidiyorsa isteğe bağlı olarak biri gitmiyordu eskiden. Şu an öyle bir durum yok. Nerede ihtiyaç varsa oraya gidiliyor.
Abim (kuzen) Sirnakta komando olarak askerlik yapti, kucugunu de Mus'a gonderdiler. Ikisi de doguya gitti yani.
Abi kardes olarak biri Doğuda yaptıysa diğeri yapmıyo diye biliyorum ama yanlışta olabilir
Cevap
13Cevap
1. derece denilen kardeştir
kardeşin doğudaysa gitmezsin
ve hatta kardeşin ya da abin doğuda yapmışsa sen doğuya gitmiyorsun diyede biliyorum.
ben bartın amasra da yaptım , kardeşim şırnak :D
Kardeşler arasında evet doğrudur ben doğuya gidicem kagidimi bile imzaladim kardeşim batıda yapacak..
benim iki kardeşim de doğuda görev yaptı. yani doğru değil.
İki kardeşten birisi Doğu'ya giderse diğeri gitmiyor diye biliyorum
sanmıyorum öyle birşey olduğunu varsa bile kaldırmışlardır hiçbişeye güvenmiyorum bu ülkede.
Doğu daha rahat aslında tabi terörün az olduğu yerdeyse ankarada yaptıkta noldu süreklü disiplin vardı
Benimde dayım 95 senesi operasyonlarında komandoydu 🙊
birinci derece abii babası kardeş demektir hayırlı olsun sağlıkla gitsin gelsin inşallah
Alakası yok eskidendi o
Tanıdığım 3 kardeş 3 üde doğuda görev yaptı
Bizim sulale doguda yapti
evt bende duymuştum
Eskide kaldı o işler
İlk defa duydum.
Hiç alakası Yok :D
Alakası yok hidiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar