Bağnaz bir kapalı bacımızla ( :D) birlikte değil üstüne üstlük konuşan dinleyen düşünen biri ile birlikteyse bir süre sonrs oda ateist olur. Ateist insan tabi onunda bağnazı sakıncalı. Körü körüne yargılamaz ki. Ayrıca bilgilerini araştırmasını öğrenmesini birlikte yaparlarsa o kızda teist olur :)
0
14 Yorumla
Soran
+1 yıl
Belki adam Allah'ın varlığına inanacak kadar güzel bir mucize olduğunu kabul eder.
Ateist olan insan zaten çoktaaan o evreleri geçmiş tanrı var yok karmaşasını atlatmış seneler sonra bu hale gelmiştir. Yani elle göstermediğin sürece inanmaz. Ha belki deist olabilir. Bir yaratıcı bir tanrı (arapçada allah) olduğuna inanır ama dinlerin insan kurması olduğunu düşünebilir. Onun dışında dinin gerekliliğinden kaçtığı için sırf rahatni bir ortamda büyüdüğü için din işleriyle işi olmayan ateist im diyip geçen okumayla öğrenmeyle işi olmayan ateist çakmaları başka :)
Düşünmez olur muyum? Rabbim diyor zaten, Atalarınızdan görüp uygulamayın, diye, Her şeyi sorgulayın, araştırın, demiş. Bende öyle yaptım ve bu söylediğin şeyin mantıksızlğını kavradım.
Saygı duyarım. Ben tam okarak ateistim diyemem. Ama dinler saçma geliyor bana. Onca çelişki onca saçmalık. Bir yaratıcı güç var. Buna araplar allah demiş. İngilizler God. Türkler tanrı ya da allah. Yani hep bir ismi var. Ateistler ve tanrının olmadığına inanan kişiler herşeyi başlatan bir enerji olduğunu savunuyor. Bunu araştırıyor. İşte ben bu noktada aslında hepimizin ateistlerin enerji müslümanların allah dediği şeyin aslında tek bir şey olduğuna hepsinin o güç olduğuna inanıyorum. Ama dinler insanın içindeki manevi boşluğu doldurmak için insanlar tarafından üretilmiş şeyler diye düşünüyorum. O herşeyi başlatan gaz ve toz bulutuna şekil veren güç tüm insanlığın inandığı şey. Toplumsal ahlak ve düzen için dinlere ihtiyacımız yok. Hergün görüyorum ki nice müslüman var "gavur" gibi yaşayan nice "gavur" var müslümandan daha fazla tanrı korkusu olan. Başını şişirmedim umarım :) kızdırmak değil seni amacım. İki fikir paylaşıyoruz işte :)
Dediğim gibi inanmayan insan o kafaya ulaşana kadar neleri düşünüyor gezdiriyor kafasında. Müslüman bir ülkedeyiz ve dini bütün bir aile üyesiyim. Küçüklüğümde tüm dün eğitinlerimi aldım. Arapça kursu gördüm ki sürekli din konusunda eğitim öğreti vb şeylere maruz kalıyoruz günlük yaşam içinde. Yani din konusuna en ufak bir şey bilmeyip sallayanlardan değilim :)
Olur mu öyle şey nikah sahih olmaz ateist kızı Nasıl yoldan çıkarsam derdine girer kazanan daha çok bilgi sahibi olan olur kızın İmanı yüksekse bir ihtimal müslüman olabilir çocuk ama zayıfsa o kızın geleceğini pek iyi görmüyorum
Ya sen şakasın bence. İslama gerçekten inanan bir insan böyle kötü şeyler yapmaz. Hem gerçekten seversen onu alkol gibi şeylerden dahi zarar görmesini istemezsin.
alkol kötü bir şey değilki, ben de içiyorum, alkol içip müslüman olan çok arkadaşım var, tek farkımız onlar ramazanda içmiyor. Alkol iyidir, rahatlatır. Alkol içen kız candır <3
Bak kendin söylüyorsun. Allah'a inanmadığından değil bu şeyler sana zor geliyor. Sen zordan kaçıyorsun ama unutma ki bu zorlukların karşılığı ödüllenDirilecek
Ay Allah'ım. Gülmekten yrıldım. Şakasın herhalde sen ya? Hıristiyan ol bilmem ne ol sana kalmış ama Hıristiyanlıkta da günah falan var dinini iyi benimse, bari bunu bilerek hakkıyla yerine getir.
İsa çarma gerilmedi. Rabbim o kadar yüceki ona bu acıyı yaşatmadan ölmeden yanınalamış. Uf sen bnimle dalga geçiyorsun neden laf anlatıyorum ki. İslam varken Hıristiyan olan bir Müslüman görmedim, duymadım inanmıyorum da.
Uf yeter be! Valla bende peygamber sabrı yok. Neye inanırsan inan ama benim Peygamberime yalancı dersen Allah ta seni bildiği gibi yapsın. Dinimde ne asma ne kesme var yanlış bilgi sahibisin. Git buradan senin gibi biriyle daha fazla konuşamam.
23 Eğer o zaman biri size, `İşte Mesih burada', ya da `İşte şurada' derse, inanmayın. 24 Çünkü sahte mesihler, sahte peygamberler türeyecek; bunlar büyük mucizeler ve harikalar yaratacaklar. Öyle ki, ellerinden gelse, seçilmiş olanları bile saptıracaklar. 25 İşte size önceden söylemiş bulunuyorum. Matta (24:23,24,25)
Asıl sen yanlış biliyorsun, daha kendi dininizin ibadetlerini anlamıyorsunuz, kıldığınız namazlarda her rekatta okuduğunuz fatiha suresinin anlamını bilmeyip arapça okuyorsunuz çoğunuz, hocalarınız, imamlarınız hep ayrı telden çalıyor, hepsi farklı bir şey zırvalıyor. Müslüman olup gelişen ülke yok, müslüman ülkelerdeki insanların büyük çoğunluğu tipsiz, yüzlerinde meymenet yok. Ama Avrupalılar öyle değil, yüzleri temiz, yakışıklı ve güzeller. Siz İsayı inkar ettiğiniz için lanetlendiniz. Fetih diyerek bir sürü milleti öldürdünüz, katlettiniz, tecavüz ettiniz. Sonra Türklerin niye dostu yok, Avrupalılar niye Türkleri sevmiyor diyorsunuz.
Anadolu bir gün Hristiyan olacak, özüne kavuşacak, bu topraklar vaad edilmiş topraklardır. Baba, Oğul, Kutsal Ruh adıyla Rab sana gerçeği göstersin Amen
he he sen öyle san, sen anneden, babadan, çevreden öğrendiğinle müslümansın ama ben araştırarak, sorgulayarak, kalbimin sesiyle Türkiye gibi yüzde 98 i müslüman olan bir ülkede Hristiyan oldum.
Doğru. Ama biz kızların %80 böyle saf. Bende dahil olmak üzere. Bu nedenle herkes bizim için iyidir. Hiç kimsenin içinde kötülük olduğunu düşünmüyoruz. Onu bazı hayat şartları bu hale getirmiştir bu nedenle içindeki iyiliği çıkarmak için çok uğraşırız.
En İyi Cevaplar