Zor, hani ileriyi düşün, sen doğacak çocuğundan da sorumlusun. Sen işte, orada buradayken çocuğun ateist bir annenin yanında yetişecek. Sen ne dersen de, rahat büyüyecek o kız, namaz falan kılmayacak. istemeyecektir. Ayrıca, ateist bir insanın giyim şekli hemen hemen bilinir. Söylesene, "Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31) ayetine uymayan bir insanı nasıl olur da kendine eş olarak kabul edersin? Nasıl olur da bunu kabul etmeyen biri çocuğuna "ANNE" olabilir? Söyler misin, sen Allah'a mı daha çok aşıksın yoksa o kıza mı?
06 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman olmadan olmaz zaten
Soran+1 yılhenüz emin değilim
Soran+1 yılİnşAllah
En İyi Cevaplar
+1 yılMaalesef bizler İslamı yanlış yaşıyoruz.. en iyi eş insanı Allah'a yaklaştıran eştir.. bu yüzden evlilikte eş seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk konu dindir müslümanlar için.. Yarandan'dan ötürü yaradılanı sevmek olduğu gibi yaradılandan ötürü Yaradan'a daha çok bağlanmal cümlesini de çok severim.. kul aşkı seni Allah aşkına götürmüyorsa orda sıkıntı vardır.. günümüzdeki ilişkilerin çoğu maddiyata bağlı hale gelmiş.. gerçwk aşkın yerini almış.. müslüman için önce karşıdakinin dindarlığı ardından kişiliği ardından fiziği gelmeli önem olarak.. yani karşındaki insana baktığın zaman o insanın edebini , masumluğunu , dindarlığını tüm benliğinde hissetmelisin.. diğer türlü hissettiğin duygu maddi duygulardır.. ha illa ki bu kız olacak diyorsan , dinen caiz değil ateist biriyle evlilik.. yani hristyanlık gibi dinlerden biriyle olabilir ama ateistlerle olamaz.. o yüzden o da sana karşı boş deilse islamı anlatırsın müslümanlığı anlatırsın , ve aynı zamanda kendi yaşantınla da örnek olursun ve o da benimserse islamı seçer.. o zaman evlilik olur..
10 Yorumla
kendine çok aşık edeceksin dininden dönmeyip ona islamı sevdireceksin cehennem ateşinden bir nebze olsun onuda kendinide kurtaracaksın:)
76 Yorumla
Soran+1 yılrica ederim kardeşim
Soran+1 yılbende öyle düşünüyorum öncelikle ateist olma nedenlerini öğrenip onları yok etmeliyim. onnla tartışmalı ve Allah'ın var olduğunu ispatlamalıyım.
+1 yılO kişi dindar değildir zaten, dindar olsaydı güzelliğe değil imana aşık olurdu.
1346 Yorumla- +1 yıl
neden düştün canım?
Soran+1 yıl@Disloyal ve @bynmuhendis o kadar basit olmuyor işte
Soran+1 yıl@Disloyal ben kıza hangi dine mensupsun diye sormadım ki sanki her 3 kişiden 1 i ateist Türkiye'de facebooktaki paylaşımlarından anladım ateist olduğunu.
- +1 yıl
Arkadaşım o zaman dindar demeyeceksin, inanan bir insan desen böyle bir cümle kurmam. Dindar dersen her konuda sana dini hatırlatan insan gelir akla... Dolayısıyla da bu kişi aşık olursa dini yönden hayran kaldığı birine aşık olur...
- +1 yıl
ateist kızın kapalı olacak hali yok ya... demek ki sen dindar değilsin ki örtü senin için o kadar da önemli değil. Soruyu inanan bir insan ateit bir insana aşık olursa ne yapmalı diye değiştir bence...
Soran+1 yılher konuda sana dini hatırlatan mı? dindarım da peygamber de değilim. ibadetimi yerine getiririm gerisine karışmam hocalık mı yapayım bir de millete?
- +1 yıl
hayır sen dindar ne demek onu bilmiyorsun bence, bunun peygamberlikle hocalıkla ne alakası var, her namazını kılan dindar olmuyor maalesef... O kişi eğer sana dinini, ibadetleri hatırlatıyorsa dindar bir kişidir, dindar kişi sürekli etrafa tebliğde bulunur, kararlarını din çerçevesinde alır... Benim çevremde hoca olmayan ama bana dini hatırlatan yani dindar çok kişi var mesela...
Soran+1 yıldindar olmak yanında yobaz olmayı getirmez. örtülü olmayıp namazında niyazında olan kızlar da var.
Soran+1 yılöyle yapayım da bir ahlak bekçisi kesileyim millete değil mi? herkes kendinden sorumludur. ibadetlerini yerine getiren biri de gayet dindardır.
- +1 yıl
örtünmek yobaz olmak değildir. Örtü ayeti var. Ben sana örtülü olmayanlar namaz kılmaz veya ibadet etmez demiyorum ama dindar değillerdir, ben onlara bakınca aa bu dindar demem, zaten görüntüden de anlaşılmaz. Zaten sen de anlayamazmışsın. O beğendiğin kız ateist çıkmış yani görüntü olarak aralarında bir fark yoktur. Ama dindar kişilerin görüntülerinden de dindar olduğu anlaşılır. Ha sen şimdi burdan ama kapalı olup her haltı yiyen de var mevzuuna gireceksin. Ona da açıklık getireyim. Herkes Allah'ın emri diye örtünmüyor maalesef, bazıları kendisine yakıştırdığı için bazıları da örf, adetleri ve çevresindeki insanların giyim tarzı öyle diye örtünüyor. Zaten kimin Allah için örtündüğü belli olur. Bol ve abartısız kıyafetler giyenler Allah için örtünenlerdir. Rengarenk dapdar giyinenler de diğer gruba giriyor.
- +1 yıl
o zaman herkes dindar. Bence sen bir dindarın anlamına bak, herkes dindar değildir, eğer sen birilerinin din hakkında en ufak bişey öğrenmesi için çabalamıyorsan, sadece kendi ibadetinle ilgileniyorsan dindar değilsindir. Çünkü dindarlık bunu gerektirir, dindarlık dini anlamda bildiğin her bilgiyi yaymayı gerektirir. Çünkü bilginin zekatı paylaşmaktır. Ayrıca sen örtünenlere yobaz diyorsan kesinlikle dindar değilsin. O yobaz dediklerin dindar oluyor, senin anlatımına göre.
Soran+1 yılörtünenlere yobaz demiyorum. örtüsüz kızları dindar saymayanlara yobaz diyorum aradaki farkı görelim. dini yaymaya çalışmak mı? hangi yıldayız? herkes farkında değil mi namaz kılınması gerektiğinin , ibadet edilmesi gerektiğinin? bir insan dini yaşamıyorsa cehaletinden değil tercihindendir. bir de onlara vaaz veripte kafalarını ütülemenin bir anlamı yok.
- +1 yıl
hem zaten sen tebliğ de yapmıyorsun, sadece kendi ibadetine bakıyorsun, yani o kız imana gelsin diye uğraşmazsın onu öyle kabul edersin, yani senin için öncelik güzellik. Burdan da dindar olmadığın ortaya çıkıyor.
Soran+1 yılöylece kabul edecek olsam o kızı müslüman yapmak için uğraşmayacak olsam neden burada soru açayım?
- +1 yıl
Tabi ki örtülü olmayanlar dindar değildir, İnançlı olmak ayrı dindar olmak ayrı. O kız namazını kılıyordur, ibadetini eksiksiz yapıyordur, zaten sevabını alır ordan ama onları yapıyor diye dindar diyemezsin. Çünkü o örtü ayetini yaşamına uygulamıyor. Dindar insan tüm hayatını dine göre yaşamaya çalışan insandır. Görüntüsüyle, konuşmasıyla, tercihleriyle sen onun dindar olduğunu rahat anlarsın. Dünya'dan geçtim Türkiye'de dinini bilmeyen ama nüfus kağıdın da dini inancı islam yazan binlerce kişi var, en azından ramazan aylarında yapılan programlarda sorulan sorulara bak, ne kadar saçma sorular, halbu ki onlara saçma gelmiyor, insanlar gerçekten bilmiyorlar. Ama sana göre herkes dindar olduğu için bu ayrımı yapabileceğini düşünmüyorum.
- +1 yıl
ben kendi ibadetimi yaparım, diğerlerine karışmam diyorsun, ondan böyle bir çıkarım yaptım.. Senin yaş kaç bu arada?
Soran+1 yılbana göre herkes dindar değil benim dindarlık anlayışım ibadetlerini yerine getirip günahlardan, haramdan sakınan insanlardır. ramazan ayındaki saçma soruları gelecek olursak (ki bence birçoğu troll) oruç diğelerine göre daha dikkatli olunması gereken daha detaylı bir bilgi gerektiren ibadettir.
Soran+1 yıl18.
- +1 yıl
sırf oruç hakkında değil o sorular. Dindar senin kafana göre olmuyor maalesef, dindarlığın belirli ölçütleri vardır. O zaman başkası da derki sadece islam dinine inanıryorsa dindardır der.
- +1 yıl
neyse ilerde anlarsın o zaman kimin dindar olduğunu, kimin dindar olmadığını, namaz kılıp faiz yiyen, haram lokma yiyen bir sürü insan var, o zaman onlara da dindar diyelim. Sadece namaz ve ibadetle olmuyor.
Soran+1 yıldindarın tanımını daha önce yaptın peki bunun senin düşüncen olmadığı ne malum bana nasıl kanıtlayabilirsin? var mı bir kaynak?
- +1 yıl
Sözlükten, ansiklopediden aç bak. Ben sana aklımda kaldığı kadarıyla özet bir açıklama yaptım.
Soran+1 yılya ben günahtan, haramdan uzak duran dedim değil mi? neden ayn cümleyi tekrarlıyorsun?
- +1 yıl
onun öncesi kurduğun cümlelere bak...1) ibadetimi yerine getiririm gerisine karışmam hocalık mı yapayım bir de millete? 2) öyle yapayım da bir ahlak bekçisi kesileyim millete değil mi? herkes kendinden sorumludur. ibadetlerini yerine getiren biri de gayet dindardır.
Bunları diyen insan dindar olamaz, dindar insan insanların dini anlamda bişeyler öğrenmesi için çabalar. Sadece senin ibadet etmen diğerlerine karışmaman, istediklerini yapsınlar demen bencilliktir. Dinimizde böyle bişey yok. Bildiğini paylaşacaksın. Mesela sen sabah namazına kalktın ama diğer yatan insanları kaldırmadın sadece kendin kıldın namazı, böyle bir durumda sen günaha girmiş oluyorsun. Onları da uyandırman gerekiyordu. Eğer sadece kendi inanman yeterli olsaydı peygamber efendimiz neden bunca işkenceye rağmen İslam'ı yaymak için uğraşsın ki, zaten cennete gidecek, Ya da aynı şekilde sahabeler, Allah dostları neden islamı yaymak için uğraşsın ki...
Soran+1 yılPeygamber efendimiz dini yaymak için o kadar işkence çekti ama şimdi dediğim gibi bilmeyen var mı? yok yaşamayan var. ben sabah namazına kalktım yanımdaki adam kalkmadı bende onu uyandırdım bana'' ne uyandırıyorsun l*n beni kılmıyorum sen git kıl kılacak olsam kalkarım herhalde '' derse ne olacak? bu cehalet değil tercihtir.
ama madem bu kadar ısrar ediyorsun peki dindar biri değilim inanan gayret eden biriyim.- +1 yıl
bak sana göre herkes biliyo ama tercihen yapmıyor, yok öyle bişey çoğu insan gerçekten bilmiyor. O dediğin kişi kalkmak istemiyorsa o onun tercihidir, ama başka bir kişi kalkmak istiyordur mesela bunu bilemezsin... Onun için kaldırman gerekir ama kılmayan insanı da sürekli kaldır demiyorum.
Evet öyle desen daha mantıklı, dindarım dersen üstüne ağır bir yük yüklenir.
Soran+1 yılneden yük binsin ki?
- +1 yıl
Yani aslında bu dindar olan kişi için yük değildir ama senin anlattıklarına göre sana yük olur, ben o kişiyi neden kaldırayım ki bana böyle böyle der diyorsun mesela ama dindar bir kişi onun dediği şeyleri kafaya takmaz... Onu kaldırmak için uğraşır. Hatta bununla ilgili bir kıssa bile var...
Soran+1 yıldindar olmak da zormuş. peki asıl konumuza dönelim kabul ettirdin bana dindar olmadığımı. ben inanan biriyim ve ateist bir kıza aşık oldum. ne yapmalıyım? sence hislerimi açmalı mıyım yoksa saklamalı mıyım?
- +1 yıl
Valla atesitlerle uğraşacak sabırda bir insansan ona duygularını açmadan önce bu din konusunu aç ve onu ikna etmeye çalış, ikna olmazsa zaten sen ondan soğursun... Çünkü bazı ateistler kendilerin aşırı soğutuyorlar ve saçma sapan ve kendilerine göre çok mantıklı gelen açıklamalar yapıyorlar. En sonunda aman ne halin varsa gör diyorsun gerçekten... Ama daha mantıklı ve saygı çerçevesinde konuşan ateistler de var, onlar islamı seçmeye daha yaktın oluyor. İslamı gerçekten bilmediklerinden dolayı ateist oluyorlar.. Bu kişileri islama davet edecek donanıma sahipsen konuş bence...
Soran+1 yılbirde işin o boyutu var haklısın. çoğu suriye'de filistin'de bebekler ölüyor dünyada çok haksızlık oluyor Allah neden izliyor diye savunuyor Allah böyle olayları düzeltecek yaptırmayacak olsa bizi nasıl imtihan etsin? bir de kuranı okumuş sorgulayarak ateist olanlar var kabul etmeliyim ki onlarla tartışacak donanıma sahip değilim. ateist olma nedenini öğrenip ona göre hareket edeceğim artık
- +1 yıl
Kur'an'ı okudum diyenlere inanma bence, bir iki ayet okuyorlar kendilerini göre saçma ayetleri, sonra aa isla böyle bir din diyorlar. Bir ayeti yorumlayamıyorsa eğer ki büyük ihtimalle yorumlayamazsın çünkü Arapça bilmiyorsun ve bir dilden başka bir dile çeviri yapınca tam anlamıyla çeviri yapılmış olmuyor. Mesela basit bir İngilizce şarkıyı bile Türkçeye çevirdiğin zaman anlamda ufak çapta da olsa değişiklik oluyor hatta bize saçma bile gelebiliyor. Böyle şeylerin olmaması için gerçekten bu işi hakkıyla bilen Allah dostlarının yapmış olduğu tefsirlerden yaralanmamız gerekiyor. Çünkü bir ayeti değerlendirirken o dönemde yaşanan olayı ve o dönemdeki şartları da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Aksi taktirde 100 kere de okusan bazı ayetler sana saçma gelebilir. Ama İslam'da saçma hiç bir şey yoktur.
Soran+1 yılbenim gördüğüm kadarıyla genelde Ahzab ayetinde anlatılan peygamber efendimizin evlatlığı zeydin karısını almasından bahseder.
Soran+1 yılbahsederler*
- +1 yıl
çok var...
- +1 yıl
@bynmuhendis @Disloyal Allah sevdiğinize bağıslasın sizleri.. sizler bizim gözbebeklerimizsiniz.. sizleri tanımasam da Allah için seviyorum
- +1 yıl
Önce bir tartışmayı kesin bu nedir ya gereksiz yere birbirinize laf söylüyorsunuz. @Soran arkadaş ne sen cevaplayanı, @cevaplayan arkadaş ne de sen soranı böyle Tartışma çabasına girerek anlayamazsınız. Ama ben soran arkadaşın yazdıklarını okurken bir huşu sezdim böyle bir saflık, temizlik sezdim nedense. Öyle bir his doğuyor insanın içinde. Allah yardımcın olsun arkadaşım ne diyeyim hakkında hayırlısı. :)
- +1 yıl
@Naughtybynature Amin. Allah senin de gönlüne göre versin.
Soran+1 yılamin :)
- +1 yıl
Amin cümlemize
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
Allah korkusu olmayan biriyle evlenmek kesinlikle sacma. hristiyan yahudi olsa tamam derimde. allah korkusu yok bir kere bu insan gunah bilmez kul hakkida yer kocasinida aldatir nasilsaa kaybedecegi birsey yoktur gunah diye bisey yoktur
13 Yorumla
+1 yılYaratan dünyaya bizi gönderirken özgür seçimler yapmamıza izin verdi, sende kendi seçimini yapıp sonuçlarına katlanmalısın. Öyle kendine aşık edip onunda müslüman yapacağım romantikliğine hiç girme derim. Sonuçta o seçimini yapmış , su anda seçme sırası sende
00 Yorumla
+1 yılinanmamak gibi bişey insanın fıtratına aykırı. ateistler inanmıyor değil aslında onlar bir ilahın varlığına inanmıyorlar ama dünyayı var eden bir enerjinin var oldugunu söylüyorlar. ona dogru olanı öğret.
00 Yorumla
+1 yılAteist bir kıza aşık olmuş bedbaht bir gencin senin allahın yoookkk mu şarkısını söylemesi bence yeterli olur.. ~)
21 Yorumla
Soran+1 yıl:))
- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu kadar sorun edilecekse daha baştan başlanmamalı.
22 Yorumla
Soran+1 yılönemsenmeyecek bir şey değil ki. öylesine takılmak istediğim bir kız değil neticesinde
- +1 yıl
Öyleyse yol yakınken vazgeç.
Hiç bulaşmamalı. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak var. Eğer dini bilgilerin yeteri kadar kuvvetli değilse seni onu müslüman edeyim derken bir de bakmışsın sende yolunu şaşırmışsın.
10 YorumlaUzak durmali.. insanlar ozgurdur hersey yapmaya ozgurdur ama iletisim kurma cabasinda hep bir mesafe oldugunda..
10 YorumlaBirbirinize saygı gösterip inançlarınızı sorun etmeden bir ilişkiyi yürütemiyor musunuz? Sıkıntıysa unutun gitsin birbirinizi üzmeden.
00 Yorumla
+1 yılbizi niye AB' ye almıyorlar ya da şimdi biz niye onları istemiyoruz?
03 Yorumla
Soran+1 yılmüslüman olduğumuz için mi?
- +1 yıl
sence?
Soran+1 yılevet
+1 yılInsanları görüşleriyle değil karakteriyle yargılamalısın kardeş
30 YorumlaDogru yolu ogretmyi dnesn olmuyasa cok bulasmasn. p
00 Yorumlaİki tarafta anlayışlı davranırsa gayet güzel bir ilişki
00 Yorumla
+1 yılKızıda dindar yap :D olmadı din serbest :D istediği olur ısrar edersin uğraşırsın olmazsada genede evlenecen yapcak bişe yok :)
00 Yorumla
+1 yılBildiğim kadarıyla erkek müslümansa sıkıntı olmuyor dinen.
00 YorumlaBen deist bkri ile bir seyler yasayacak oldum yok abi. Zaten dayanamadi seni de kirmak istemkyorum dedi gitti. Hadi eyw:)
00 YorumlaCanım kardeşim eğr dindarsan karşındakiyle er ya da geç din kavgasına başlarsın. Onu tarafına geçme olasılıgın artabılır. En kötu şüphelenirsin sen de aklını çeler filan. En ıyısı başkasını bul.
10 Yorumla
+1 yıl5.
gencimiz evlenmek isteyecek kadar çok aşıksa, kızı istemeden önce bir iki dua ezberleTip kız tarafın "inanan" rolü yapması mümkün ve faydalı olabilr,😄00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO kızdan uzak durmalı senin inandığın Allaha onanmıyor mala bağlamış gidiyor degmez
10 Yorumla
+1 yılbunlar nrde karşılaşmışlr.) merak etme kız da sana karşı bişy hissediyosa dmişdr kendi kendine ALLAH'im o cocukla cıkmayı nasip et diye.)
00 Yorumlaya kızı iman ettirmeli ya da aşkından vazgeçmeli :)
00 Yorumlaböyle zıtlık olabilir mi :) bence o kızı tekrar müslüman yapmalı :D
00 Yorumla
+1 yılErkek de ateist olmali :) geecekleri anlamali artik.
45 Yorumla
Soran+1 yılgerçekleri anlayacak olan sizsiniz. belki dalga geçeceksin küçümseyeceksin ama sizin için gerçekten çok üzülüyorum umarım doğru yolu bulursunuz. sonsuza kadar yanmanızı hiç istemiyorum çünkü genellikle iyi kalpli merhametli insanlarsınız
- +1 yıl
Değiştirmeye ne dersin? ( Kız da inanan biri olmalı :) gerçekleri anlamalı artık. ) , Bu cümleden sonra benle tartışmaya falan kalkışma çok ateistle tartıştım hepsi aynı düşüncede ve ortak noktada. Size göre uyumlu insan-uyumlu dünya ve düzen kendiliğinden ve sırayla gerçekleşmiştir. Bize göreyse bu düzeni ve sistemi kuran biri vardır ve elbet olay mucizevi değil kurallarla kurulmuştur böylece muhteşem düzen ortaya çıkmıştır. Nitekim üstün dehalar vardır yaradana inanır nitekimleri vardır inanmaz. Bunu söylememin nedenide bazı ateistlerin kendini zeka açısından üstün görmelerinin sebebidir. Bu iş zekaya değilde bakış açısına bakıyor ve milyonlarca insanlar arasından tesadüf konusuna inananlardansınız. Söyleyecek sözümse Kağıtta insan vardır 50 kişiden 46 sı bunu insan görür 4ü maymun görür (insan maymundur demiyorum anlamıssındır sen) bu kişilerde hastalıklı olur. Tedavi edicek olmazsa hasta kalırlar. Şimdi Cümlelerimi tek okuyuşta itiraz etme kolay anlaşılmaz iyi düşün iyi anla ;)
- +1 yıl
Ayrıca bazı arkadaşlarım merhamet duyguları yüzünden ateistleri ikna etmeye çalışıyorlar. Arkadaşlar Din 1 kez davet edin diyor. Fazla uğraşmayın sadece Dine inanır mısın? ( Hayır ) Başka laflara-sözlere girmeyin. Onlar zaten bunun farkındalar ve nasılki onların inandıkları düşünce bize saçma geliyorsa bizim inandığımızsa onlara saçma geliyor ve konuştuğunuz her cümle onların gözünde cahil sıfatı yememize sebep oluyor nasılki onlar konuştuğu zaman biz onları öyle görürsek :) Önerimse ateistlerle uğraşmayı bırakıp inancımı nasıl yayarım ve doğruluğunu sunabilirim düşüncesiyle sanal alemi vb. doldurun. Ama saçma bilgilerle değil anlamlı ve düşünerek yazdığınız yazılarla. Ateistler içinden dine dönücek olan varsa zaten bulucaktır önemli olan yol gösterici olmak değil yolu onlara çizmektir :)
- +1 yıl
korkma soruyu soran kardeşim bir zamanlar ben de inanmayanlar için üzülüyordum gerçekten senin duygularını anlayabiliyoum.. sonradan araştırıp okuyunca anladım yalanlar üzerinde kurulu oldugunu dinin.. zaten merhametli bir tanrı hiçkimseyi sonsuza kadar yakamaz yakarsa merhametli olmaz zaten değil mi?
+1 yılKizi musluman yapman cok zor ozamn ona risalei nur okut musluman olur zaten
00 Yorumla
+1 yıleger musluman olmassa caiz deil. birakmalisin o kizi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMalkoçoğlu gibi s ike s ike imana getirmeli :))
12 Yorumla
Soran+1 yıl:D :D
Cevap sahibi+1 yılBaşka çare yok bro :)
+1 yılkızı kendine aşık edip müslümanlığıda sevdireceksin sonra çifte sevap kasacaksın bir yandan şans yani tabi kızı bağlarsan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCiftlesince verimli yavrular (döller) oluşursa gerisi onemli degil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılateistimi daha çok seviyor Allah'inimi daha çok seviyorsun karar ver
00 Yorumla
+1 yılEtli biber dolması o. O
00 YorumlaEVLEN GİTSİN :D
14 Yorumla
Soran+1 yılönce müslüman olmalı :D
Soran+1 yılçok ikna edici olabilirim, şansımı deneyeceğim :)
+1 yılİçinde saklamalı. Çünkü çok zıt kutuptalar.
00 Yorumla
+1 yıldine çekip +5 xper sevap kazanmalı
00 Yorumlaona küçük maklubeler yap
30 YorumlaValla dinden çıkmada birader naparsan yap
20 YorumlaAşkı uğruna dinden çıkmalı...
13 Yorumla- +1 yıl
yok artik:)
+1 yılYa dinden Ya Kızdan Vaz geçmeli O kadar...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeraber hu çekmicekseniz sorun yok bence :D
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı. Hadi ateistler bunuda açıklayın
00 Yorumlazıt mıt değil, sansını dene
00 Yorumla
+1 yılvazgeçmeli bu sevdadan
00 Yorumla
+1 yılYatir batir ya da vur gec
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılallahın var mı l*n demeli :D
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılO yapms kendine yapacağını. d
00 Yorumla kızı müslüman yap adınıda hatice koy
00 Yorumlabol bol dua ediceksin onun için
00 Yorumla
+1 yılYa ateisti musluman yapcak ya da vazgecicek
10 Yorumla
+1 yılBence mikip mikip bırakmalı :)
00 Yorumlaonu her fırsaatta gel musluman ol dememelıı
00 YorumlaAteist olmalı
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinsizinsizin hakkindan imansiz gelir. d
00 YorumlaAşk-ı cihat :D