Ya bu trakeostomi tupu ne işe yarıyor yaa yani zatrn hastanin boyundan delik aciliyo açıklık var peko o tüp ne yapiyo ben onu anlamadm :/
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Neden merak ettin? Ona gore aciklayayim.
Ya ben öğrenciyim teorik olarak okuyorum işte dış kanül iç kanül falan ama anlamadm mantığı
Entubasyonla ayni mantik. Tup olmazsa mv ye baglayamazsin. Herhangi bir komplikasyon durumunda kanul kurtarici gorevini ustleniyo yani...
Mv ne kanka :D
Ne okuyosun sen yahu? Trakeostomi kanulunu "aha bu kanul boyuna delik acilip icine sokuluyo" mu dediler.
Kusura bakma :D daha 1. sınıfım defalarca şu konuları okudum ama anlamıyorum hoca uygulamada gösterdi hatırlamıyorum ki kendimi pek veremmeisim
Mekanik ventilator ve endikasyonlarini biliyo musun?
Yani okuduğum kadariyla aspirasyonu felan yapiliyo ya ben de anlmadm yaa sorun eğitimde mi yoksa benden mi kaynaklı onu da anlamadm sanırım benden kaynaklı
Haa mekanik ventliator evet okudum ama unuttum yaa :(
Sayet lisedeysen bilemicem. Ve fakat uni deysen.. sknti buyuk.
Abi unutuyorum ben bide Bşk yukaridaki adama yazdım oku o olayı ben anlamıyorum ua bize mantığını anlatmiyolar ki bu şunu yapıyo endikasyonlari bu eee yani mantığı nerde neden mesela o ne yaoiyo ya da ben sorumluyu
Üniversitedeyim ama anadolu lisesi mezunuyum sağlık meslek değil :/
O zaman trolleniyos 😂😂😂
Nasıl yani ya vallahi çok çabuk unutuyorum o kadat çok şey var ki test oluyoruz zatrn okuyup geçiyorum yani dersi pek dinlemedm açıkçası ve 190 kişi bir yerde ders goruyoruz sorun bizim eğitimde mi bende mi anlamadm
Bak yukaridaki adama yazdım anlamadm ben mantığı bir oku ya :(
Gerçekten unutuyorum sürekli günü gününe çalışmadm için
Tamam acik ve net yaziyom; simdi bazi hastalar bazi komplikasyonlar sonucu; bilinc kapanmasi yasarlar. Bunun bir sonucu olarak solunum arresti yasarlar. Bu noktada hastaya mekanik ventilasyon uygulanmasi gerekir. SpO2 degeri destekle dahi 80 alti seyrediyosa bu da yine endikasyonlardan biridir. Yani hasta kendi kendine yeterli duzeyde nefes alamaz. Sonuc: entubasyon. Uzun sureli entubasyonlar bazi komplikasyonlari beraberinde getirecegi icin belli bir sure sonra dr iradesiyle trakeostomi karari verilir ve acilir. Mekanik ventilasyon burdan surdurulur. Mv devam ettirilmese bile kanul bir sure hastada kalir. Sayet mv ye ihtiyac duyulursa kolaylik olsun diye. Cikarildiktan yaklasik iki hafta sonra delik kapanir.
Kanka üstte yazdım okudun mu bilmiyorsanız bilmiyroum de bari :D boşuna oyalaniuorum bursa
Burxa
Canm anladin mi?
Sus sus bişey bildiğin yok :D insna bir yardım eder
Yazdiklarimi okudun mu acep? Emek versim bilgilen diye ugrasiyorum. Ne kadar ayip ya.
Pardon kardeşim ben görmedim kusura bakma günahıni aldım yukarıda yazılıymis ozurrrr
Seni eic yapicam
Kanka özur dilerim görmedim bu arada alindin mi
işte hava veriyor
Haa o kanüller hava mi veriyo o olmazsa nefes alamaz o zmn değil mi
zaten nefes alamadığı için trake kesiliyor oradan akciğerlere hava veriliyor
Anladım tamam trake kesiliyor da burundan açıklık trakeden oluyo tamam ama neden oraya kanül takiliyo onu anlamamistim o da hava mi veriyo iyi de bana saçma geliyo normalde o hava alma olayı inspirasyon yanu akciğerlerde basınç degisimiyle alakali değil mi atmosfer basıncı akciğer basinci neden bunda hava verilmeye gerek duyuluyor hastanin akcigerinde sorun yoksa açıklıkla nefes alır basınç farkıyla kafam katisti😓
Ya bir şunu açıklayın yaa bilsem şuraya yazmam 😭 yaa finallerim var 1. sınıfı daha sürekli unutuyorum okuyorum ama unutuyorum
Bir de mantığı anlamadm
ya ben anatomiden az birşey biliyorum cricoid kıkırdakla trakea nın birleşimini kesiyoruz oraya hortum atıp hava veriyoruz. sen nereyi anlamadın
Ya işte hortum atıp hava veriyosun yaa kanka nden hava veriyoruz ben onu anlamadm mesela burundan açıklık oradan sağlanıyor ee niye hava vermeye gerek duyuyoruz zatrn bu inspirasyon ekspirasyon akciğerleri basınç farkında kaynaklanmiyo mu?
işte hasta nefes alamıyor kaslar çalışmıyor kuvvetle diyafram ve diiğerleri o yüzden havayıiçine çekemiyor bizde dışardan basınçla vriyoruz. tıp mı okuyorsun
Haa anladım yok hemşirelik 1. sınıfın daha
Şimdi anladım kanka saol :DD
hangi üni
Ankara universitesi :(
anladım bende uludağ tıpdayım. kolay gelsin sana
Oha sen tipcı mişin 😱
neden şaşırdın onlar sağlıkçı değilmi :)
Ya ka ka sorduğum soru çok mi saçma ya kitaptan anladım şu üst solunum yolunda bir tıkanıklık yabancı cisim ne biliyim travma olursa trakeostomi takılmiyor mu ben sade bu sebepten takiliyo diye biliyorum
yani tıkanıklık varsa nefes alamıyorsa direk trakeden veriliyor.
Atıyorum mesela bak bir hasta olsun burnuna bişey kaçtı tamam mı tıkandı acil müdahale bende kalemle boynuna batırdı ( hayal gücü ) :D şimdi bu adam nefes alamaz mi kaslarda sıkıntı yok kanül de yok o açıklıkla alır değil mi
alır heralde yani inş alır. konuyu aslında ben bilmiyorum anatomi de sözü geçmiti ondan dolayı kafamda fikir ürettim.
Ağızdan da sorun var tabi
Anladım :D bende anlamadm orayı işte ama asagidaki kız sıkıntı büyük dedi :( sorun bende mi yaa ben sağlık meslek mezunu değilim ki anadolu m3zunuyum :(
yok sende değil ben tıp 3 olmama rağmen bilmiyorum çünkü daha zamanı gelmedi onu bırak daha enjeksiyonu bilmiyoru. her şeyin zamanı var gelince öğreneceğiz
Bn 1. sınıfın ya bize öğretiyolda sorun eğitimde mi ben demi anlamadm dersi 0ek dinlemedm bende de hata var ama bence bizim eğitimde çok kaliteli dgeil yani :) bu arad doktor arkdasa sordum evet nefes alabiliyor boğulan tehlikesi olan birinde acil bişey olursa
Tamam o zaman kolay gelsin
Oh yaa öğrendim saol :)
Ne demek merak ettiğin olursa ulasabilirsin. gerçi bende çok bilgili sayilmam ama :)
Olsun saol :D