Yemeğinizde şap olduğunu anlamanın yolunu biliyor muydunuz? :D
Evet bugün bu deneyi bizim üniversitenin yemekhanesinde yaptık ve çorbamızda şap çıktı :)
Bunu anlamak için çorbanızın sonuna geldiğinizde az bir şey bırakın. Yukarıdaki gibi olabilir. Daha sonra limon sıkın ve ardında bolca tuz dökün. Fakat sıra çok önemli!! Önce limon sonra tuz :) Eğer mavi renge dönüyorsa bilin ki yemeğinizde şap bulunmaktadır. Şap kadınlarda vücutta kıllanma, erkeklerde ise testosteron hormonunun azalmasına neden oluyor.
Söylediklerin yanlış testesteron hormonu kadınlarda az oldugu için onların vücutları erkekler kadar kıllı degil. Erkeklerin kaslarını şişirmek için yaptırdıgı igneler varya onların içerigi testesteron hormonuyla dolu. Kasların gelişmesinde önemli rol oynuyor o hormon.. O yüzden yaptırırken uyarı yapıyorlar. Aşırı kıllanma veya ereksiyon olma istegi dogacak diye.. Şap dedigin şeyde testesteronla ilgili degil isteksizlik oluyor. Ama sürekli şap kullanan kişiler (Askerler) bir süre sonra geceleri kendiliginden ereksiyon olduklarını görüyorlar. Cünkü vücut atmak zorunda o hormonu ordan. Sen istesende istemesende bir şekilde çıkıyor onlar ordan. Çorba muhabbetini bilmiyordum deniycem ne kadar dogru ne kadar yanlış tartışılır...
ulan deneyini yaptım ben. Tabiiki de doğru. Konuyu anlatan arkadaşım o bilgileri söyledi derste. Sana mı inanacağım yoksa araştırıp geleln arkadaşıma mı?
Ulan diyen agzını bükerim.. Konuyu anlatan arkadaşın araştırdıda ben bunları zütümdenmi uyduruyorum. Bende araştırdım biliyorum uyguladım hatta. Kıcı kırık deney diye bişey paylaşmışsın kendi çapında Allah bilir konuyu anlatan ne anlattıda sen ne anladın buraya yazdın.. Herkesede atarlanmışsın zaten yorumlarda. Cibiliyetsiz ne halin varsa gör ama cehaletini etrafa saçma..
O zaman görüşleri kapatsaydin kardesim yukarida kendi gorusumu paylasamayacagim yazmiyor. Ha unutmadan bende bilimsel olmamiş flan demedim baska yerlerinden anlama.
En İyi Cevaplar