Kumbirin en önemli özelliği içerisinde bulundurduğu lezzet harikaları ve birbirinden güzel malzeme sos.
Kumpir yediğimi anlamamam için onun içerisinde turşu, sosis, mısır ve sosları yoksa benim için hiç bir anlamı olmaz. Kumbirlikten çıkıp patates yemeği haline gelebilir.
Kumpiri içinde çok fazla malzeme bulunduğu için görünüşünden rahatsız oluyordum, yiyemezdim. Bir gün Ortaköy sahilde kardeşlerim zoruyla denedim belki de güzeldi ama o kadar çok kedi vardı ki midem bulandı yediğimden tiksindim yiyemedim. Soruyu görünce öööyle aklıma geldi. Ama şimdi karnım aç nasıl canım istedi ben en iyisi kendime mor pilav yapayım da yiyeyim. Açım ya hani her şey geliyor aklıma. 😂Ben en iyisi karnımı doyurmaya gideyim. Ayrıca yeter yemek soruları sorma ya diyete başlayamıyorum görünce.
Benim kumpir anlayışım biraz değişik. Böyle içine yoğun tatlar katmayı sevmem. Çok yediğim bişey değil ama yersem içinde tereyağı güzelce erimeli. Öyle sosis falan sevmiyorum. Benim ki sadece peynirli, mozarella peynirli olursa ne ala, biraz sebze, kıvırcık, yeşil zeytin, ton balığı olabilir. Sadece peynirli bile güzel oluyor
Mısır zeytin ve turşu olmaza o benim için sadece bir patatesten ibaret olur. Kaşar ve tereyagi iyice karistirilacak içine hersey konacak uff canım acayip çekti ya
-One diyo? -Sanırım şunu demek istiyor, kumpirin içeriğinde ne eksik olursa, kumpir yediğinizi anlamazsınız diyorum demiş, -Vay canına demek öyle diyor öyle mi, -Aynen de öyle efendim, -Peki bunu sana mı soruyor yoksa bana mı soruyor, -Galiba ikimize de soruyor, -Hımm peki ozaman madem bu kadar külfete girip sormuş bizde cvp verelim, kumpirin içinde balık turşusu olmazsa o bizim için kumpir değildir. -Aynen efendim bizim yediğimiz kumpirin içinde illaki balık turşusu olmalıdır...
Zaten kaşar ve tereyağı olmazsa kumpir olmaz onun haricinde rus salatası, zeytin, mısır taneleri yetiyor kumpirin içinde fazlası olunca hem yemekte zorlanıyorum hemde tatlar çok karışıyor. En baskın tat ağırlıklı oluyor yediğinden bişey anlamıyorsun