Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir.
beyne ayar veren kalptir. eğerki beyin bağımsız bir organ olsaydı insanlar neden hata yaparlar? yani neden hata yapıyoruz? beynimiz var? bu garip gelmiyor mu size? akıl şuur izan dediğimiz melekeler vardır. hiç beyin hatası diye bişey duydun mu? hatalı olan beyin değildir. beyine yön veren duygularımızdır. bu duygularımız kalbimizin süzgecinden geçer. kalbiniz kirliyse beyniniz kirli çalışır. kalbiniz temiz ise beyniniz temiz çalışır. o yüzden islamda beyni değil kalbi temiz tutmak yeğdir. ama yanlış düşünenler bu akıl edemez.. yapacak bişey yok. olmayınca olmuyor. -.-
Şimdi malum sitelerden aldığın evrimci ve islam karşıtı fotolar haricinde savunduğun tezi çürütecek kadar cahilsin. 1. Kalbin değil beynin düşündüğü hipokrat tarafından ortaya konmuştur. Hipokrat ne zaman yaşamış bak bir zahmet evrimci sitelerde vardır. Günümüzde anlaşılan birşey değil bu. 2. Kalp kelimesinin Kuran yazıldığı zamanda arapçada ne anlamlara geldiğini hiç araştırdın mı? Türkçe dersinde hiç mecazlı anlatım duydun mu? Gönlü temiz biri deriz mesela beyni temiz mi dememiz lazım? Sonuç olarak inanmayabilirsin ama kopyala yapıştır yapmak yerine araştır biraz.
Tabi ki hayır, anlamını bilmeden okumayı pek doğru bulmuyorum ama sadece arapçasını okuyana da saygı duyarım. Ama türkçesini okuduğun halde bu yorumu çıkartmış olman da oldukça ilginç. İlla beyin kelimesi geçmesi mi lazım? İnen ilk ayette "oku" deniyor. Yani temelinde "akıl" var yani... Ama sen polemik yapmak için farklı yöne çekersen çok şeyler çıkarırsın. Sadece Kur'an için de söylemiyorum bunu. Senin kafayla bakarsan her yazılan kitaptan farklı yorum çıkarıp apayrı yerlere çekebilirsin. Neyse, ben seni polemiklerinle başbaşa bırakayım. (Not 1: İnanıp inanmamak senin kararın ama başkalarının inancına saygılı olacağını ümit ediyorum) (Not 2: Gerçekten inananlarla yobazları karıştırmıyorsundur umarım.)
kalbi mühürlenmiş insanın kalbi taş gibi olur duyguları olmaz , aşk, korku , merhamet , sıkıntı , pişmanlık , üzüntü hiçbir duygusu olmaz , dine karşı kibirli olur öyle bir kibirli olurki kibrinden geri adım atamaz , nefs ruhu esir almıştır öldürmüştür işini bitirmiştir kalbe yerleşmiştir bu kalp hareketsiz olur , kalp taş gibi oldugu için göz yaşı dökemez 1 damla göz yaşı dökemez kalp kapkara oldugu için , kalbe iman giremez giremedigi için kalp inkar eder iblis gibi düşünür cehenneme dogru gittigi halde kendini dogru yolda sanır dogruya yanlış yanlışa dogru der , dini anlat anlat anlamaz dini hiçbirşeyi duymak istemez , ezanı duymak istemez rahatsız olur , islama düşman olur , böyle insanların işi gücü , dine müslümana hakaret etmek küfür etmek , ne yapsanızda bu adamlara anlatamazsınız anlamaz , kalbi taş gibi oldugu için , vicdan olmadıgı için , olaylara tepkisiz olur duygusuz olur gözünün önünde adamı kesseler , yinede tepkisiz olur hiçbir korkusuda olmaz , göz yaşı dökemez , kalbi mühürlenen insan çok kibirli olur onun bu kibri bize ip ucu olur aslında kendini de şifre eder bizde müslüman olup olmadıgını böyle anlarız kalbin görevi sadece kan pompalamak zanneder , insanın düşünen organı kalptir kalbin temizse güzel düşünürsün
Onlar Kur’an’ı düşünmüyorlar mı? Yoksa kalplerin üzerinde kilitleri mi var?
bu adamlar herşeyi akılla bulacagını zannneder ama akıl yanılır , adam kuran okudugu halde inanmıyor neden çünkü duygusallıgı olmayınca insan manasını anlayamaz , temiz kalpli bir insan kuran dinledigi zaman tüyleri diken diken olur , kalbi hüzünlenir imanı artar birşeyler hisseder ama bu adamlar hissedemez , bilim adamları genelde ateist tir herşeyi akılla bulacagını zanneder , bu insanlar kendilerine din oluşturmuş , evrim teorisine inanır insanın maymundan geldigine inanır ve inandırmaya çalışır ,
bilim adamı olup , kendi dışkısını yedigini itiraf eden bir adam vardı , bir insanda duygu olsa midesi bulanmaz mı? midesi bulanır akıllı bir insan dışkı yermi? insanların yaratılışı kitabımızda yazıyor ama bile bile inkar ediyorlar anlamıyorlar herşeye tesadüf diyorlar insanın yaratılışı kitabımızda yazıyor
"Ey insanlar, eğer öldükten sonra dirilmek hususunda herhangi bir şüphe içinde iseniz şu muhakkaktır ki biz sizi (aslınızı) topraktan, sonra (onun neslini) insan suyundan (spermadan) sonra alaka (yapışan şey)'dan daha sonra da hilkati belli belirsiz bir çiğnem etten yarattık (ve bunları) size (kudretimizin kemalini) apaçık gösterelim diye (yaptık) sizi dileyeceğimiz muayyen bir vakte kadar rahimlerde tutuyoruz, sonra sizi bir çocuk olarak çıkarıyoruz." (Hacc, 5).
kalbin mühürlenmesi böyle birşey anlat anlat anlamaz inanadırmazsınız böyle insanları ,
kalbi mühürlenen insanın kalbi taş gibi kapkara ve kibirli oldugu için iman giremiyor iman giremedigi için inkar ediyor bu kalp
Kul bir günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta oluşur. Bundan vazgeçip tövbe ve istiğfar ettiği zaman kalbi parlar. Günahtan dönmez ve bunu yapmaya devam ederse siyah nokta artırılır ve sonunda tüm kalbini kaplar. Allah’ın (Kitabında) ‘Hayır! Doğrusu onların kazanmakta oldukları kalplerini paslandırmıştır.’ (Mutaffifin, 83/14.) diye anlattığı pas işte budur. " (Tirmizi, Tefsiru’l- Kur’an, 83)
Kalbi mühürlenmiş bir kimse fizik olarak görür, fizik olarak işitir ama ne mânâ görür, ne mânâ işitir!
Şimdi kalbi mühürlenmiş olan bir kimsenin yalnız mânâsı (yani imanı) mühürlenmez. Duygusallığı da mühürlenir! Bunun inceliği şuradadır. Kalbi mühürlü bir insanı tespit ettiğiniz zaman, o insanın bütün zevklerden mahrum olduğunu göreceksiniz!
böyle bir kalbi geriye döndürmek çok zor , kalbi mühürlenen insan sevap işleyemez hale geliyor çok kibirli oluyor kibrini yenip tövbe istigfarı dilinden düşürmez 5 vakit namazı kılarsa zamanla 1 su damlası kadar kalbinde açılma hissediyor ve iman giriyor kalbin inkar etmesi duruyor ama hala kalp taş gibi oluyor göz yaşı dökemiyorsun zorlasan kendini 1 damla bile göz yaşı dökemiyorsun ama zamanla ibadet namaz zikirle kalbin temizlendigini ve yumuşadıgını hissediyorsun kalp yumuşadıkça aglamak kolaylaşıyor ve duygular gelmeye başlıyor. Ağla! Ağlayamıyorsan Niye Ağlayamıyorum Diye Ağla!
Belki de varolan âyetleri anlayacak bir beyin edinerek başlamalisin hayata... ... düşünmüyor musunuz? ... akil sahipleri için ibret... vb gibi bolca ifade var Kur'an'da. Ama dedim ya, olanı görmek de hüner. Kalp kapalı olunca, göz açık olsa neye yarar... Sadece kin ve nefret kusmak, tek hüneridir Selanik kökenli Süleyman görünümlü Salamonların...
Diğer olaylar gibi bunu da yanlış anlamışsınız. Sorum şu: Madem inanmıyorsun, neden kur'ana ve Islam'a laf atma ihtiyacı duydun? Sen nasıl inanmama özgürlüğüne sahip iken, neden biz inanma özgürlüğüne sahip değilmişiz gibi davranıyorsun? Seninki sana benimki bana. Bu benle Rabbim arasında, bunun neresi seni alakadar ediyor? Sana tavsiyem insanların inançlarına saygı göster ki onlar da sana saygı göstersin..
Vicdani olmayanlar dusuncenin sadece beyinle oldugunu sanar. vicdan denen seyin kalpte oldugunu bilmezler. dert etme bu kadar. kendini inancsizligin misyonerligine adama. her muslumanin sana yol gostermeye ugrasmadigi gibi. peygamberin sozuyle bitireyim. sizin dininiz size bizim dinimiz bize
Müslümanların işi dogru veya yanlış fark etmez kurandaki her çelişkiye bir kılıf uydurmaktir. Uyduramadiklari yerde ise allahin hikmetinden sual olunmaz der işi kapatmaya çalışırlar. Kısacası onlarla tartışmaya gerek yok. Kulvarlar farkli.
Sen bana aşık olduğumuzda neden kalbimizin yandığını açıkla ben sana aklının belinden aşağıda bulunduğunu ispat edeceğim.. 7 yy. da gelen bir kitap ki, sizi delirtmeye yetebiliyor. Tam 14 yüzyıldır, Tam 14
Şimdi siz bu ayetten bunu mu çıkardınız KUR'ANI KERİM'in yüceliğini inanan bir dünya hristiyan bilim adamlarıda dahil bunları okumamış mıdır ki? Mümkün değil okumamaları onlar doğustan müslüman değildi ve İslamı araştırarak seçtiler
Müslümanım, n'oldu kuyuruğuna mı bastım? Cehaletten bahsediyorsun, İstediğim dini seçmekte özgürüm. Bunu bilmiyorsan asıl cahil sensin. Yazık dini eğitimin terbiyen olmadığı gibi saygın da yok.
En İyi Cevaplar