Kısacası Allahın Varlıgı ıcın ispat arıyosan yapacagın en mantıklı şey aynaya bakmak Çünkü Allahın en buyuk ıspatıda Biz insanlarız ve herbırımızın farklı ınancları davranısları ve duyguları var Hiç birşekilde bilimsel açıklaması olmayan biz insanların ahlaklı duygusal iyi kötü davranısları ruh ile ruhta ancak Allah ile açıklanabılır Allahın olmadığı bir dünyada ahlaksızlık suc ahlak ıyılık kötülük vs de olmayacaktı. Bu kusursuz Yaradılış Bir tesadüf Olamaz
12 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 586 cevap paylaştı.
+1 yılDeğil
Hiç bir inanışa saçma demek kimsenin haddine değil herkesin fikirleri ve inanışı kendine20 Yorumla
- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılTeistlere bunu anlatamıyorum şahsen, adama diyorum ki 'Kardeşim senin inandığın şeyler akıl mantıkla hiçbir şekilde bağdaşmıyor', herifin ettiği laf en fazla 'Ama Allah yoksa uçaklar nasıl uçuyor'dan hallice.
Olayın özünü kavramıyorlar bu konuda.
Hiçbişey söyleyemeseler, 'Herkesin inancına saygı gösterin, hıh' falan diyip seni saygısızlıkla suçlamaya falan çalışıyorlar.20 Yorumla
zeus affetsin seni ne diyelim :D
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
+1 yılMilyonlarca kıyamet senaryosundan , Hayatın var oluş ihtimaline inanmak için büyük bir inanç gerek :D
Ne diyelim sende haklısın soran
scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/.../...11045201_n.jpg30 Yorumladeizm inancı olan biriyim ateistliği saçma bulan cahil kesimdir bunu sakın unutma ateistler zaten kendılerı soyler bız bırcok seyı cevaplaya bılırız ama yaratıcı olup olmadıgını bılemeyız deizm ise yaratıcı bence olmalı ama kurallar olmamalı dıyenlerdır şimdi sana cok ama cok basit birşey benim bahcemın onunde dınazor baglı beklıyor benım o dınozor bana dersinki ilk ınanmazsn sonra göster dersin peki ya gösteremediklerimiz?
10 Yorumla
+1 yılonun yani sira kendisinin nasil var edildigini dusunsun.
bir sanatci yokken nasil sanat olur onu dusunsun sonra ateist olsun. .
sanmasin ki kendi bir tesaduf eseri olustu. sonucta bazi atomler goz el ayak damar olusabilmesi icin beyni ve ozelligi yok. ateizm cok sacma yani. aynen10 Yorumla
+1 yılAteizm saçmalık diyen müslümanlara da cevabım eğer Ateizm sacmaliksa Islamda bir terör dinidir çünkü kuran ve hadislerde kendinden olmayanı öldürmek helaldir
Kendinden olmayanı öldürmek sadece islamda var olan bir durumdur
Hemencecik çıkış
Inanmiyorsan saygı duy
Duymuyorum Hayır efendim yok öyle bir şey sen Maide 51 de bana pislik de kanimi helal kıl çizye vermemi emret yok öyle bir dünya10 Yorumla
+1 yılGenel olarak hiçbir dine inanmıyorum. Yaratıcı konusunda da bazen bir yaratıcı olabileceğine (olması gerektiğine) inanıyorum. Tabi yine de kimsenin inancına laf etmek istemiyorum. Ve bence bu kimseyi ilgilendirmez
10 Yorumla
+1 yılvalla birazcık beyni olan hiç kimse ateist olmaz. müslüman olunmalı demiyorum. deist ol, putperest ol, şaman ol ama bir şey ol. bir yaratıcı var işte mk. sadece aptallar tesedüflere inanır
68 Yorumla- +1 yıl
İşte buu
- +1 yıl
Haha deist mi? Yaratan a inanıyorsun ama kitaplara meleklere vs. Peygamberlere kuran a inanmıyorsun.
Böyle düşünülüyorsa deist daha saçmalık? - +1 yıl
@Tomrisshatun senin düşüncen saçmalık. yaratan olduğunu inanıyosan gerisi tercih meselesidir. peugamberler, kitaplar göndermek onun elinde olan bir şey. isterse göndermez
- +1 yıl
Bak deist veya ataist değilim kesinlikle. Fakat deist sonradan olma birşey. Bu daha saçma? Ve ben deistim diyen insanların çoğuna bak körü körüne böyleler.
- +1 yıl
@Tomrisshatun ben müslümanım. ama deistliği saçma bir ideoloji olarak görmüyorum. adam diyo ki bir tanrı var. ama peygamberleri kitapları onun gömdermediğini düşünüyorum. e saygı dıyarım
- +1 yıl
@Mihendiscik Bak işte, Tanrı var ama sen Tanrı nın şu dünyaya kılavuz olarak gönderdiği kitaba inanmıyorsun? Anlamış değilim.
Neyse. - +1 yıl
@Tomrisshatun söyle düşün sen islam dinin ALLAH İNA inaniyorsun lakin o kendinisi yaratan Tanrı'ya ve Deist oluyor Tanrı dün yollaMazdiyor
+1 yıltürkün gücü imanından gelir senin gibi birinin bunu anlayamadığına üzüldüm... çanakkale ve kurtuluş savaşı dahada eskiye gidersek malazgirt zaferi türklerin anadoluya cıkıs kapısı ... bunların hepsı ıman gucuyle olmustuır... turkler islamiyeti seçmeden oncede goktengri denılen bir kavrama inanıyorlarmıs bunuda eskı kıtaplardan bılıyoruz... senın bunu benden daha ıyı bılecegını dusunuyordum ... yanılttın dostum ... ateist insanlar istedikleri kadar zeki olsunlar inandıkları sey cahillik
11 Yorumla
+1 yılHerkes kendi inandığı dini yaşıyor.
Ateizm eğer gerçekten araştırılıp birşey bulup Allah a yok denildiyse belki tamam ama körü körüne kulaktan doğma bilgilerle ben ateistim diyen beyinsizleri anlamış değilim.40 Yorumla
+1 yılCehennem de hak aslında , cennette cok kalabalık etmezsiniz iyi.
60 Yorumla- Diğer konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin kendi seçimi.
Fakat sadece yaratıcı olmadığını düşünmeleri kısmı bana mantıklı gelmiyor ama saygım var.30 Yorumla Cok sacma. Ateisti cehenneme koy Allah der yani. Yani yahudisinden tut hristiyanina kadar Allah'a inaniyor.
20 YorumlaDiğer konusunda 993 cevap paylaştı. Her zaman söylerim: Ateizm, tedavi edilmesi gereken bir akıl hastalığıdır. Bu koca kainatın, bir yaratıcı olmadan meydana gelmiş olabileceğine inanmaktan daha hastalıklı bir fikir düşünemiyorum.
30 YorumlaAteizm sorumluluk almak istemeyenlerin tek çıkış yoludur.
68 Yorumla- +1 yıl
Tam aksi, ateist adam hiç düşünmeden, sorgulamadan bişeylere inanıp bu sorumluluğu sırtlanmadam bir şeye iman etmeyi reddetmiştir.
Asıl sorumsuzluk dindarlıktır. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok İnsanlar müslüman olarak doğar daha sonra İslamın getirdiği sorumlulukları yüklenmek istemeyen insanlar bahaneler bulur. Yok şurada yalnış var yok burası saçma...
Gerçek Müslüman asker gibidir. Sorumluluk sahibidir. - +1 yıl
Yok ya? Hangi dine sahip aileye doğduysan onların etkisiyle o dine inanırsın. Hristiyan ailede doğsan hristiyan olacaktın.
Müslüman asker gibidir doğru, düşünmez, sorgulamaz, sadece kendisine söyleneni yapar.
Biz bahane bulmuyoruz, müslümanlar gözlerinin önündekini görmeyip dine sarılmak için bahane üretiyorlar. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Benim bir bahanem yok...
Ve isteyerek asker olmuşlardır ;) - +1 yıl
Kendini kandırıyorsun.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Bana göre İslam akılsal, akılsallaştırmadım. Sen ateizmi akılsallaştırmışsın.
- +1 yıl
Aklın yolu birdir diye bir laf var. Akılsal diye bir kelime mi var Türkçe'de hiç duymadım?
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Edgar Morin'in kavramları.
+1 yılHerkesin kendi bileceği iş herkes kendi bacağından asılır yani banane saçma veya değil
20 YorumlaSaçma diyecek kadar ciddi birsey değil yani yok gibi 😀 hayal ürünü
30 Yorumlaİsmi çok saçma bence küçükken bunlar ateşemi tapıyor diyordum. Yoksa isteyen istediğine inanabilir.
10 Yorumla
+1 yılateizm diye birşey yoktur. işine gelmeyen insanların oluşturduklaru bir akımdır. çünkü insanoğlu herşeyin en iyisini ister. ulaşamadığındada nankörlük edip gçrmezden gelmek ister bazı şeyleri...
20 Yorumla- Diğer konusunda 642 cevap paylaştı.
+1 yılHerseyin kendi kendine olustuguna inaniyorsunda , Allahin kuvvetine ve sonsuzluguna inanmiyosun , kendinle celişmiyormusun ozaman?
20 Yorumla
+1 yıltamam birşey demiyoruz çok dert etmeyin siz inanmamaya devam edin neden bukadar takıyorsunuz ki kafanıza? çünkü içinizde bir şüphe var ya varsa? :)
30 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Saçmalık dedinde bu sitedeki en büyük saçmalık senin varlığın, en gereksiz üyelerdensin. Bu arada ateist olduğun için değil.
01 Yorumla
+1 yılmusluman olmak kadar sacma en iyisi agnostik takilmak tabi ateizm muslumanligi ezer her sekilde orasi ayri.
10 YorumlaAteizm çok saçma. Tanrıya inanmayan insanlar aptaldır. Yanımızda olduğuna inanan insan ise ondan daha aptaldır.
10 Yorumla
+1 yılHer insanın dini kendine göre mantıklıdır o yüzden bir lafım yok
30 Yorumla
+1 yılcc allahı inkar ediyor yaratılışı karşı geliyor bence saçma
20 Yorumla
+1 yıl
Ya cok egoistsin Allahin varligi zoruna gidiyor ya da sorumlulugu kaldiramiyorsun yoksa sende iyi biliyorsun Allahin oldugunu10 Yorumla- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, ateizm kadar mantıklı bir şey yok, ondan dolayı ateistim.
10 Yorumla
+1 yılMantıklı olan ateizm. Uyananların sayısı gün geçtikçe çoğalıyor
10 Yorumla
+1 yılYa bilim bile kanıtladı bir Tanrının (Allahın) olduğunu sen neyine mantıklı diyorsun anlamıyorum
119 Yorumla- +1 yıl
en zeki bilim insanları ateisttir www.hayatinanlaminedir.com/.../...tein-ateistm.jpg
www.hayatinsirri.net/images/milton%20s%C3%B6z.png
https://resimler.trforumlar.com/di/QB3X/2.jpg ... - +1 yıl
Ne zaman nasıl kanıtladı pardon?
- +1 yıl
@gossipgirl199626 termodinamigin 1. Kanunu arastir istersen altını çiziyorum kanun teori ya da tez değil
- +1 yıl
Termodinamigin 1. Kanunu ataizmi çürütüyor arastir istersen
- +1 yıl
Termodinamiğin 1. kanunu kapalı sistemdeki enerjinin değişmemesi, ancak dönüşebilmesi anlamına gelir. Ateizmi nasıl çürütüyor acaba?
Kulaktan dolma şeylerle yalan yanlış saçmalamayın bir zahmet. - +1 yıl
Enerjinin Korunumu yasasıyla tanrı arasında nasıl bir bağ var
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok kulaktan dolma değil dersini görüyorum sonuçta termodinamigin 1. kanununa göre enerji yoktan var edilemez var olan enerji yok edilemez sadece enerjiler birbirine dönüşür wikipediden arastirabilirsin tanım olarak böyledir üstelik kanun yerçekimini nasıl kabul ettiyse buda kabul görmüş birsey ataistlerin yaptığı yerçekimini reddetmek gibi birşey
- +1 yıl
@gossipgirl199626 internetten yazılara göz gezdirip geçmişten öyle düşünürdüm ben sana anlatayım hiçbir enerji yoktan var edilemez var olan enerji ise yok edilemez iyice arastirmalisin merak ediyorsan bu bir kanun yerçekimi gibi düşün yerçekimini reddedebilirmisin?
- +1 yıl
Yahu bre okuma özürlü, ben sana onun ateizmi nasıl çürüttüğünü soruyorum. Yoksa senden öğrenecek değilim termodinamiği.
Benim kulaktan dolmadan kastım 'Ateizmi çürütüyor' lafın. Termodinamik değil. Sorduğum soruya cevap vereceksen ver, lafı geveleme, hangi gerekçeyle ateizmi çürütüyor termodinamik.
Yoktan var edilemeyeceğini belirtmesi daha çok teistlerin iddiasını çürütüyor asıl. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok hakaret etmene gerek yok termodinamigi benden ogreneceksin demedim zaten evrenin toplam enerjisi sabittir balangictaki enerji ve şimdiki peki evren nasıl oldu yani başlangıçta bir enerji olması gerekiyor ki evren oluşsun buda tanrının var olduğunu kanıtlar
- +1 yıl
Ne alakası var? Tanrı nasıl oluştu diyince 'Ama o sonsuz' diyeceksin. Evren'in bir başlangıcı olduğunu nerden çıkardın? Kim dedi yani Evren nasıl oluştu kanıtlandı mı? Nasıl oluştuğunu bilmiyoruz diye şrak tanrıya mı inanalım yani? Tanrı fikri birşeyleri çözmekten çok, daha fazla sorun yaratıyor.
Big Bang falan diyeceksen, Big Bang evrenin oluşumu ile ilgili değil. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok dediğin doğru bigbang başlangıcı açıklamaz sonrasını açıklar evren baştan beri varsa diyorsun ama evren neden sürekli genişliyor ve maddenin düzensizliği gün geçtikçe artıyor ateşi yakmak için bir kıvılcım gerekli yani evrenin hep var olduğunu kanitlayamazsin
- +1 yıl
Evet ama evrenin genişlemesini sebebi Big Bang zaten. Bilinmeyen bir nedenle genişliyor.
Kıvılcım olmadan ateşi yakamazsın diyorsun da, bu günümüz felsefesinde çok büyük bir sıkıntı. Sen kendi yaşadığın Dünya'ya bakarak ve burda gördüğün şeylerle benzetmeler kurarak Evren'i ve varoluşu açıklayamazsın. Bu sığ bir yaklaşım olur.
Evrenin hep var olduğunu kanıtlayamam, ama sen de hep var olmadığını kanıtlayamazsın. O yüzden çıkıp 'Ama Tanrı var olmalı' demen pek tutarlı olmuyor.
Ki, yaratıcı kavramı ile din de birbirinden farklı şeyler. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok kesinlikle haklısın ben sana burda dinden hiç bahsetmetlyecegim müslümanlık hristiyanlık samanlik ya da diğerleri burdan girmeyeceğim ama evreni hep var olmadığını kanitlayabilirim madde katidan gaza geçerken entopisi istemli olarak artar termodinamigin 2. kanununa göre ise istemli her olayda evrenin toplam entropisinde artış görülür yani zamanla evren bir denge haline yaklaşır buda gosteriyor ki başlangıçta evren dengesizdi ve aşırı duzenliydi zamanla düzensiz ve dengeli hale geliyor
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok evrenin genişlemesi de kısmen açıklanabilir madde düzensiz hale geçiyor mesela gaz olan amonyagin azot ve hidrojen parçalanması yani düzenli halden duzensize geçiyor madde parcalandikca genişliyor aslında bu tepkime bu olayı açıklayamaz çok dar yerden bakılıyor ama eldeki imkanlarla bu kadar aciklanabiliyor genişleme olayı
- +1 yıl
Genişlemenin sebebi bilinmiyor.
Entropi olayı şöyle, aslında bizim şu anki evrendeki halimiz, durgun bir okyanusun bir hafif kuvvet tarafından rahatsız edilmesi gibi. Dalgalar henüz durulmadı.
En sonunda Heat Death denen şey olduğunda herşey durulmuş olacak. Ancak Evren'in o hali ile Big Bang öncesi hali birbirinin aynı olur mu orası hakkında malumatım yok.
Bunlar bizim yiyip için seks yapıp üremeye şartlanmış beyinlerimizin algısını biraz zorlayan konular. Bu meselelere kafa yormamış, pek okumamış insanların anlamasının çok zor olmasının nedeni de bu, standart insan aklı uzun sürede sindirmeden almıyor bu tip şeyleri. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok bilmediğimiz çok şey var kullanılmayan enerjinin ne olduğunu bile bilmiyoruz ya da bigbangtan oncesini ama başlangıçtaki hali ile aynı olması zor çünkü başlangıçtaki madde aşırı düzenli şimdi ise düzensiz başlangıçta misalen iğne ucu kadar olan evren şimdi galaksi halinde herseyden once insan dünyaya geldiği zaman sorgulamali eline bir din veriliyor tamam ben müslümanım ben hristiyanim diyor hazıra konmak kolay üzerinde kafa yormak gerek bence bilim tanriyi açıklar cunku evreninde eksikleri var biliminde peki bu eksikliklerin disinda eksiksiz olan birseyin olmasi gerektigini dusunuyorum ve tesaduflere asla inanmiyorum biz daha evreni aciklayamiyoruz ki evreni gectim oldu bitti ya ilk canlilik ya da bilincli varliklar bizler nasil olustuk tesaduf mü bunu dusunmek delilik olur bilim bircok seyi acikliyor ama bilimin aciklayanadiginin üstünde birçok şey var bizler akilli varliklar olsak nile dünya üzerinde hala savaş var hala insanlık saçma sapan şeylerin peşinde sürekli...
- +1 yıl
Sürekli dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz insanlık bilinmeyen denklemler ne zaman çözecek belli değil herşeye bir açıklama getirdigimzde ancak senin dusuncen ya da benim düşüncem haklı çıkacak bu şekilde iken sadece bilimle ispatlamak o kadar zor ki dediğin gibi standart insan aklı anlamakta güçlük çekiyor
- +1 yıl
Deist misin?
+1 yılTüm mantıksızlığımla , hiç araştırmadan , bilime başvurmadan katılıyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Yazdıkların yapıldıysa , yapılması gerekliyse 1940'lı yıllarda olsaydı keşke görüntüleri kalıcı olur gelecek bin yıllarca tüm tartışmalara son verirdi
+1 yılBence saçma her şey tesadüf eseri oluşamaz ayriyeten bir yaratıcı yoksa sorgu da yoktur o zaman neden yaşıyoruz amacımız ne yok olup gideceksek neden hedeflerimiz var ot gibi gelip oy gibi gidelim o zaman zaten yok olup gideceğiz sonuçta dimi 😊
00 Yorumla
+1 yılYıl olmuş 2016 hala herşeyin tesadüfen olduğunu düşünenler var
Sahi herşey tesadüf mü? 😊20 YorumlaDiğer konusunda 10,4b cevap paylaştı. maymundan gelmek çok mantıklı olduğundan tabi bunları mantıksız bulmak da haklısınız
06 Yorumla- +1 yıl
Al işte bir cahil daha
evrim teorisi insanların maymundan geldiğini savunmaz!
insanların ve maymunların aynı atadan primattan geldiğini savunur ve bu da bir çok ara fosil ile, maymun ve insan arasındaki fiziksel, biyolojik vs benzerliklerle kanıtlanmıştır.
Bilim insanları ve bilim bunu savunur.
+1 yılYılda 2,3 tane kitap almamış insanların ateistlik inancını hak sanan bir ülkedeyiz.
00 Yorumla
+1 yılAteizimden daha saçma bir şey yok. Vay onların haline.
20 Yorumla
+1 yılEvet ateizm saçma
50 YorumlaHayır değil. Sence?
12 Yorumla
+1 yılAteistler zeki insanlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteist olanların gerçekten aklından şüphe ediyorum
50 Yorumla
+1 yılDimi bencede
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSaçma da lafmı saçmanın en önde gideni
00 Yorumla
+1 yılImani zayif ve imanszlarn seçecegi yol...
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabi saçma Allah sayılarını arttırmasın
10 YorumlaDiğer konusunda 4,8b cevap paylaştı. Ataizim saçma
20 Yorumla
+1 yılSaçma
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir bitmediniz ha
20 YorumlaBilmiyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçms
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaklısın