daha önce herhangi bir konuda mahkemelik oldunuz mu? bayan hakimler hakkındaki görüşleriniz nelerdiR?
Cevabın nedir?
+1 yılkadınlar için zor bir meslektir. başarılı olabileceklerini pek sanmıyorum. hiç bir şekilde duygularını karıştırmadan son sözü söylemek ve kararı vermk çok az kadının yapabileceği birşeydir. ne giyeceğine bile saatlerce düşünen "şunumu gıysem bunumu giysem. bunu mu taksam şunumu alsam" diyerek karar vermkte guclk çeken kadının insanların geleceği hakkında objektif kararlar verebilmesi pek güçtür. bunu cinsiyet ayrımı olarak düşünmeyin. buda erkeklerin iyi dadılık yapamaması ya da okul öncesi öğretmnliği yapamaması gibi bir durum.
bunlar kndımce yptıgım genellemeler. tabiki istisnaları vardır23 Yorumla- +1 yıl
T3cavüzcüleri, tacizcileri salan da adaletsiz olan da kadın hakimlerdi zaten değil mi aqq malı. TC erkekleri çok aptal, beceriksiz ve ahmak. Yazık kafanıza.
- +1 yıl
@Silentdeathfactt Asik olurum sana hakim olmayi planliyorum bakalim kim adilmis gorucez
En İyi Cevaplar
Ben karşıyım cünki kadının fıtratına aykırı..insanlar herşeyi inceliyor ama bazı durumları göz ardı ediyor..Kadın ne olursa olsun duygusaldır karar alması kolay değildir zaafları vardır bunun için sakıncalıdır ama şunuda gördüm erkeklerden daha dobra daha ıyı olanları var...bence cınsıyetten cok kısılık testınden gecmelıler
01 Yorumla- +1 yıl
Ya başlatmayın duygunuza aqq malları. Fıtratınızı s. keyim.
+1 yılYa eğer işini yapabiliyorsa, profesyonel davranabiliyorsa neden olmasın, ama hakim demek, karar yetkisini veren kişi demek yani. Kadınlar maalesef duygusal yaratıklardır, ucundan köşesinden duygusallık bulaşır ve bu karar vermesine kötü yönde etki edebilir. Yanlış karar almasına ve adaletsiz olmasına neden olabilir. Kabul etmeliyiz ki erkekler bu konuda daha dirayetli...
22 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler ...
- +1 yıl
Ne? O yüzden t3cavüzcüleri salıyor erkek hakimler değil mi pick me up ucube seni. Tam tersi kadınlar adildir bu konuda. Öyle t3cavüzcü tacizcileri salmazlar. Geri zekâlı.
Kişilikle alakalı, cinsiyetle değil. Bu soruyu sormak bile bence absürt. Bir kadın da adil ve işinin ehli olabilir. Çok duygusal bir kadınsa zaten hakimlik gibi her gün suçlularla yüz yüze olacağı stresli ve ciddi bir işi seçeceğini düşünmüyorum, bu bir hata olurdu.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
30Cevap
hakim görmedim ama kadınlarla çok çalıştım. kadın avukatım var. bir kadından hırslı olmasını beklerdim ama avukatımda hiç öyle bir durum yok. kadınların çalışma hayatındaki genel durumlarına bakarsak özellikle özel günlerinde bambaşka bir insan oluyorlar ve kararları bugünlerde tamamen sağlıksız oluyor. sırf sinirlerini, egosunu tatmin edecek diye bir yıllık çalışmamızı harcayan kadınlar gördüm. harcadığı da daha çok kendi emeği. çalışma hayatında böyle olan bir kadının hakim olmasını asla istemem. tabi bir öngörü. gerçekte nasıllar bilemiyorum.
00 YorumlaDiğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. duygusal oldugu için yapı itibariyle kadın, karar vermekte zorlanır, soğukkanlı yaklaşamaz demek istiyor olabilir mi?
12 Yorumla- +1 yıl
evet bundan dolayı görüş almak istedim...
Evet çok oldu .Kadınların bu görevi yapmamalarını istiyorum :/
44 Yorumla- +1 yıl
niye?
- +1 yıl
ben cinsiyetçi değilim ama diyemem öyle
- +1 yıl
Mal mısın pick me up? Erkek hakimler yüzünden ülkede adalet yok, t3cavüzcüsünü esrarcısını salıyorlar. Malsın harbi aqq. Git kölelik yap sen kocana aqq eziği.
son 9 yılım neredeyse mahkemelerde geçti.çok davam oldu(ben davalık olmadım )sonuç adalet madalet yok.hakimlerin bile yaptığı hesaplar var.tecrübemdir ister kabul et ister etme iyi bir avukatın olana kadar iyi bir adam bul her işini daha hızlı ve dah sorunsuz halledersin üstelik daha ucuz
00 YorumlaBenim yengem hakim:-)iyi bakıyorum yakışıyor yani mahkemede hiç görmedim ama iyi bir insan:-D
21 Yorumla- +1 yıl
teşekkür
Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Adaletin simgesi bütün medeniyetlerde kadındır.
1015 Yorumla- +1 yıl
osmanlıda göktürklerde mahkemede hiç bayan kadı yokmuş.. cünkü duyguları ile hareket ediyorlarmış...
- +1 yıl
arşivleri incele...
- +1 yıl
uğraşamam linkle... google amcaya sor ...
- +1 yıl
o zaman arabul. com :)
- +1 yıl
:)
- +1 yıl
saka bir yana.. gercekten araştırdım ... osmanlı arşivleri diye bir kitap elime gecti... buradaki kadı hakim tipleri hep erkek... netten araştırmadım ... sizde araştırın merak ettiyseniz...
- +1 yıl
sende hakim olıcaksın sanırım...
- +1 yıl
ilk türk kadın hakim suat berk"tir oda 1901 doğumludur. kadı olmanın şartlarından biri zaten erkek olmaktır.
- +1 yıl
Ulan mal, zaten duygusal karar vermek adaletli olanı sağlar. Mesela çocuklara cinsel tacizde bulunan birini salmaz erkek hakimler gibi. Görüyoruz adalet yok aqq. Hep erkek hakimler yüzünden. Mesela kadınların yönettiği ülkelerde adalet üst seviyede, cinsiyetçi olmayan toplumlarda adalet sağlanır a geri zekâlı.
nasıl cinsiyetçi bir soru bu yahu?
iş dünyasının her alanında kadınlar daha başarılıdır. kadınlar iş dünyasında yer almıyorsa bu, onları geri plana itmek isteyen basit beyin yapısına sahip erkeklerin suçudur.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbayan hakimler favorim mahkeme daha eğlenceli bir hal oluyor tabi ağır ceza değilse.. :D ve şu var bayan hakimler çoğu davalarda duyguları ile hareket ediyorlar heleki yeni doğmuş bir çocuğun varsa ve mahkemene hanımın kucağında bebek ile geldiyse tahliye olma şansın %80 oluyor hiç olmadı dışarıdan ceza veriyor. şunuda eklemek isterim bir konu hakkında mahkemelik olduysan avukata ihtiyacın varsa bunun bayan olmasına dikkat et, erkeklerden daha iş görürler dilbazlar.
00 Yorumla
+1 yılduygusallığı bırakabiliyosa bir kenara kadın hakim kötü değil.
11 Yorumla- +1 yıl
haklısın
Mahkemeyle hiç işim olmadı ama layıkıyla yapıyorsa helal olsun ayırım yapmam
30 Yorumla
+1 yılmahkemelik işim olmadı ama eski muhasebeci olduğumdan bayan avukat tanıdığım var işlerindede iiyler onlarda sayılıyormu
10 Yorumlahiç mahkemelik olmadım
hatta birkez bile davalara girmedim:)
işini yapan herkes bence olabilr10 Yorumla
+1 yılbayan bay diye bir ayrım yapılması yanlış eğer hakkıyla yapıyorsa her daim arkasındayım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCinsiyet ayrımına karşıyım. Erkek hakim veya kadın hakim olması birşey farketmez.
51 Yorumlamüşteki sıfatıyla bir kaç defa ağırceyaza gittim bayan hakimler erkeklere göre çok daha sert
10 YorumlaHayır hiç mahkemelik olmadım.
11 Yorumla- +1 yıl
sevindim bundan sonrada olma inşallah..
Turkiye'de adalet diye birsey oldugunu sanmiyorum o yuzden kadin hakim veya erkek hakim fark etmiyor. Her ikiside ayni seyin degisik rengi.
10 Yorumlakadın erkek meselelerinde feminist duyguları ön plana çıkabiliyor.onun dışında merhametliler
00 Yorumlafeminist faşist sadist kominist her türlü ist yani erkeklere karşı özellikle davalı veya davacı erkekse :)
00 Yorumla
+1 yılbiraz kaprisli oluyorlar ama ceza hakimesi görmedim bilmiyorum karar verirken duygularını katmadan nasıl veriyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOldum.
Ayni, bir sey dusunmedim. Hatta kadinlar "Kadinlar daha duygusaldir" tabusunu yikmak icin daha katilar.10 Yorumlaerkeklerden bir hayır görmedik belki kadınlar işe yarar
31 Yorumla- +1 yıl
Kuduran erkekler dislike atmış ama bu bir gerçek:)
+1 yılOldum. Bayan hakime bakış açım gayet olumlu. Aksini düşünmem için bir sebep yok.
00 Yorumla
+1 yılBayan hakim, bayan bilmem ne bu ne ya yeter artık cinsiyetçiliğiniz! Cinsiyetimiz değil sıfatımız oldu bayan bayan. Bu arada bayan değil en azından kadın de diyeceksen! Bayan diye bir cinsiyet yok!
032 Yorumla- +1 yıl
kız farklı kadın farklı ama ...
- +1 yıl
Dünya küçük derler :)
- +1 yıl
Ne kızı ne kadını algılarında sorun mu var? Gece gece... :D
- +1 yıl
kadınla kızın arasındaki farkı bilemiyorsan sende sorun var sanırım :Pp
- +1 yıl
Bak arkadaşım farkına başlatma şimdi sinirlenmeye başladım ne alaka kadın-kız ayrımı he ne alaka? Burada neyden bahsediyoruz konuyu nereye çektin! Bayan diyorum bayan böyle bir cinsiyet yok Bayan Hakim değil Kadın hakim diyeceksin! Anlayabildin mi arkadaşım aldı mı kafan?
- +1 yıl
Burada üyeydim uzun zamandır girmiyordum.
- +1 yıl
kadın kaba kactığı için bayan dedim ne var bunda... hayret bişi yaaa...bay-bayan! anlaman kıtmı senin ... !
- +1 yıl
Bay Hakim mi diyoruz deha arkadaşım? Benim anlamam kıt hee evet tabii :D Kadın demenin neresi kaba ayrıca beyniniz nasıl çalışıyor sizin çözemiyorum hatta beyin var mı o da meçhul :D
- +1 yıl
uff haklısın kadın!
- +1 yıl
Aferin, bilmediğin konularda da fikir yürütme bir daha.
- +1 yıl
sinirden ağlattın beni! allah sevgiline sabırlar versin...
- +1 yıl
Sevgilim senin gibi beyin fakiri olmadığından sorun yaşamıyoruz sen merak etme. Ayrıca sen üzerine vazife olmayan konularda yorum yapmaktan ne zaman vazgeçeceksin?
- +1 yıl
ceneni kapadığında vazgecicem!
- +1 yıl
Zavallısın yemin ederim :D
- +1 yıl
:PP
- +1 yıl
bağyan sakin olun tamam:)
- +1 yıl
merhaba bayan:) senin gibi insanlar toplumun içine serpiştirilmiş ve nadir bir dağılıma sahipler. kalabalığın içinden ne zaman fırlayıp "gadınım ben, gözel garıyım ben" diye bağıracakları belli olmuyor ancak kızların ve hatta evli kadınların büyük bir kısmı kendilerine kadın dendiğinde tepki gösteriyorlar. burdan yola çıkarak kendi iç dünyanda yarattığın doğruların topluma uymadığını ve başka insanların hayatında huzursuzluk yaratmaktan başka bir işe yaramadığını görmende fayda var. saygılarımla.
- +1 yıl
bayanlara saygılı olalım ırkçılık yapmayın:)
- +1 yıl
Siz insanlar için yaşamaya devam edin evet akıllıca olan bu.(!) Gelişemememizin yegane sebebi de bu! Kendi doğrularınızdan, fikirlerinizden kaçın çünkü siz değil, toplum önemli sizin için; onların içinde ayrı düşmekten korkuyorsunuz, aptal gibi görünmekten... Devam edin doğru yoldasınız evet tabii.
- +1 yıl
Ayrıca bunlar benim kendi iç dünyamda yarattığım doğrularım falan değiller cahillikten öleceksiniz be! Hangi bayanın(!) kimliğinin cinsiyet hanesinde bayan yazıyormuş sorarım? Çok biliyorsunuz her şeyi.
- +1 yıl
çok saçma bir düşünce. bayan diye cinsiyet yok doğrudur lakin bayanın taşıdığı anlam var. olayı cinselliğe çekmiyorum.
adam var erkek var herif var bey var. bunların hepsi "erkeği" çağrıştırıyor değil mi? sonuçta erkek.
artı kadın demek bence daha kaba. bayan demek daha naif. hiç tanımadığın birine
-pardon kadın, mendilinizi düşürdünüz desek nasıl olur?
kadın,kız,hanımenfedi,karı,bayan... bunların hepsi tek cinsiyeti ifade ediyor. kimse burada iki bacak arasından bahsetmiyor.feministlik... - +1 yıl
başkasına cahil diyene kadar kendi yazdıklarını dön bir oku. başka insanlar için yaşamak değildir bu. başka insanların hassasiyetine saygı duymaktır. ancak benim yorumuma verdiğin cevaplar gösteriyorki bunu çok anlayacak kapasitede değilsin. ayrıca madem başka insanların doğruları çok umrunda değil kimlikte yani başka insanların kimliğe yazdıkları doğrular senin için neden bir kanıt oluyor? sana daha da cevap yetiştiririm de bu kapak sana yeter herhalde. anlayabilirsen tabi!
- +1 yıl
Flegmatik, konuyu alakasız yerlere çekiyorsun; ben bacak arası ile ilgili birşey söylemedim ama sizin aklınız nerede belli. Yazdıkların cevap niteliği bile taşımıyor benim için önce yazdıklarımı iyi oku ne söylemeye çalıştığımı anla sonra yorum yap.
- +1 yıl
bilenkişi, sen ne hassasiyetinden bahsediyorsun acaba? :D kapasitemi de ölçmüşsün müthişsin! Kimlikte yazan şeyler öznel değil nesneldir çünkü umarım öznelin, nesnelin anlamlarını biliyorsundur. :D Cinsiyetin ne olduğu kişiden kişiye değişemeyeceğine göre bunu kanıt kabul etmem nasıl yanlış geldi sana anlamıyorum gerçi ben seni anlamıyorum zaten ama sen de anlamıyorsun keşke bir halt bimediğinin ve saçmalamaktan öteye gidemediğinin farkında olsan! Kapakmış, fazla komiksin.
- +1 yıl
yazdıklarını okuyacaklarmı acaba ...:Pp
- +1 yıl
sıkı takipteler sen üzülme.
- +1 yıl
ben üzülmem sen merak etme...
- +1 yıl
derdin ne o zaman gece gece?
- +1 yıl
git özelden yaz ..!
- +1 yıl
olur
+1 yılben ki avukat bile görmedim adam gibi ne diyosun sen ne hakimi :D
00 Yorumlaİşini iyi yaptıktan sonra hiç farketmez güvenirim ben
00 Yorumlafazla antipatikler ve yapıcı değiller.
30 Yorumla
+1 yılsanki erkekten daha acımasız gibi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevet şunu anladım ki kadın avukatlar erkek avukatlardan daha başarılı atik hakimlerdede böyledir.
00 Yorumla
+1 yılGordum bayan hskim savci yok abicim yok olmuyor...
10 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. olumsuz cunku yanlıs karar verdi...
10 Yorumla
+1 yılOlmadım olsaydım anne diyip sarılırdım.
10 YorumlaKaradayı'dan gelenler?
00 YorumlaErkek hakim ne ise bayan hakim de odur
20 YorumlaDuygusal davranmaları daha iyi olur belki.
00 Yorumladuyguları sankı daha ağır basar
00 Yorumlahakimin cinsiyeti olmaz.
20 Yorumlaolmalı bence güzel olur
00 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. allah dusurmesın
00 Yorumlaçok tersler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgüzelse bakarım
00 Yorumlagayet adiller..
10 Yorumla
+1 yılbayan hakim istemem
01 Yorumla- +1 yıl
Niye t3cavüz ettiğinde salmaz diye mi:)) Erkek hakimlerin bir faydası yok, hepsi adaletsiz, t3cavüzcüleri salıyorlar. Kadınlar adil davranır. T3cavüzcü ise içeri atar.
Gizli Üye(36-45)+1 yılkadın daha iyi olur
00 Yorumla
Devamını Gör(29)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı