Tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun! İnanıyoruz ki her anne, evladının gözünde yılın annesidir :) Ama yine de senin bunu nasıl ifade edeceğini merak ediyoruz. Anneni yılın annesi yapan özelliğini anlatarak Anneler Günü mesajını bizimle paylaşır mısın?
"Yılın annesi, benim annem çünkü............". Boşluğu nasıl doldurursun?
Birini düşünün ; tüm kusurlarınızla seviyor sizi , göz yaşlarınız ve acılarınız tek sarılışında terk edebiliyor vücudunuzu , her şeye rağmen seviyor sizi , yanında kendiniz olabiliyorsunuz , gerektiğinde en yakın arkadaşınız gerektiğinde anneniz olabiliyor , çok seviyor sizi , çok başka seviyor , çok farklı , sevdiğiniz her şeyi biliyor mesela , eşyalarınız yeri bile ezberinde , dünyadaki en güzel gülümseme onda , cennet gibi kokuyor , her şeyden koruyor sizi , dışarı çıkacağım dediğinizde bile soru yağmuruna tutuluyorsunuz , sizi gördüğünde gözleri parlıyor , her gün eve geldiğinizde 'sen mi geldin kızım' lafını esirgemiyor , her daim seni seviyorum diyor , nedensizce , yer fark etmez ya da zaman , seni seviyorum demek onun işi , hasta oluyorsunuz başınızda uykusuzca bekleyen yine o , sizin için çabalıyor , hayatını size uyduruyor , onun gözünde hep küçücüksünüz ve hep çok güzel , dünyanın en güzeli diye seviyor sizi , defalarca kez inkar etseniz bile vazgeçmiyor , benim gözümde öyle diyor , her şeyinize katlanıyor mesela , nedensizce bağrıyorsunuz , ağlıyorsunuz ama o yine affediyor sizi , gönlünü tek bir özürle bile alabiliyorsunuz , derslerinizi yaparken anlamadığı soruların üzerinde bile oturup kafa yoruyor , çok güçlü biri , kolay ağlamayı sevmiyor ama iş siz olunca göz yaşları inci tanesi gibi gözüne sıralanıyor... Bir anne düşünün , kızını koşulsuzca ve büyük bir minnetle seviyor. Yılın annesi işte bu yüzden benim annem , sizin anneleriniz. Herkesin anneler günü kutlu olsun :)
Haftada en az bir kez sevmedigim yemegi yapar. 15 yildir her defasinda "ben yemiyorum" dedigimde her defasinda "neden?" diye sorar. Evden ciktigimda "nereye gidiyosun?" sorusuna asla "geliyorum" diye cevap veremem. Evdeki butun saclar benim. Beni alan uc gun sonra kapiya birakip gider. O goz yumsa da kaynanam goz yummayacak. "Arkadaslarimla bulusacagim" dedigimde "hangi arkadaslar?" sorusuna "bizim arkadaslar" diye cevap verince "haa tamam" der. (Tabi ki her defasinda farkli kisilerle gorusuyorum) Sokaktaki her kes taciz etmek icin beni bekliyo. Anne olmadigim icin onu anlamiyorum. bir gun olunca anlarmisim. Ama o benim her seyim. Zor gecen onca yilda sagligindan ne kayb etmedi ki? Sinir hastaliklari, bitmek bilmeyen bas agrilari, kara ciger problemleri, gece bogularak uyanmalar ve s ve s. Hepsi bizim icin. Her seye bizim icin katlandi. Bazen cok anlayissiz, cok sinirli, cok ters ola biliyo. Ama kendini bize adadi. O kadar zorluga sadece bizim icin dayandi. Seni seviyorum anne. İyi ki varsin. Bunu sana hic soylemedim, hep garip hiss ederim diye. Simdi de yanimda oturup bulmaca cozmene ragmen gelip sana sarilmayacagim. Seni seviyorum demeyecegim. Ama su anda, tam surda senin icin olmem gerekirse gozumu kirpmadan yaparim bunu.
Yapma böyle anne sonucta kizar bagirir cagirir bu gunde onu kutkamiycakmisn sarilmiyxam ne demek annen olmasaydi sen olmazdin bu yasa kadar egitip kim büyüt tu seni bu kdr kati olma
32 yasindayim İstanbul gibi bir yerde hala ayağında plastik ayakkabı var. En güzel ayakkabılari aldım amaDünya malıni elinin tersiyle itiyor. Hala çalışıyor kimseye muhtaç olmadan. Ama o anneler gününü kutlamayi sevmiyor. 11 Mayıs 2013 ten beri REYHANLI patlaması sonrasi yasta
Yılın anneleri zalimin olduğu her yerdedir. Açlıktan ölen bebeğinin başında yas tutan annedir. El bebek gül bebek büyüttüğü çocuğunu büyük oyunların arkasındaki hain kurşuna kurban vermiş annedir. Annelik çok kutsaldır, tüm annelerin ve gelecekteki anne adaylarının Anneler Günü'nü kutlarım. www.bursaninnabzi.com/.../...bek-suriyeli-anne.jpg
Yılın annesi benim annem çünkü, Doğduğumdan beri benimle Benim ve kardeşim için yıllarca babamla birlikte kaldı. Tam 16 yıl babamdan şiddet gördü ayakları üzerinde durmadığı için büyümemizi bekledi Hiç bir zaman kendisini, gençliğini düşünmedi. Tüm çektiği ekonomik sıkıntılara rağmen markettede pazardada artakalan sebzeleri toplar bize akşam için yemek pişirirdi. Hiç bir şeyimizi eksik etmedi yeri geldi çalıştı. Şimdi bende bir anneyim ama o hala benim yanımda. Çocuklarımı birlikte büyüttük. Şimdi bile hastalandığımda bebekmişim gibi heyecan duyar. O yılın en iyi annesi çünkü bizim için her zaman kendinden vazgeçti. Ömrünü bize armağan etti.
19 yaşında evlendim ve evlenmekten çok çocuk istedim. küçükken evcilik oynarken bile hamile anne olmak isterdim hep. Çocuk gelişimi okudum yarım kaldı kreş te çalıştım 5 sene belki daha fazla oldu. 19 yaşında bebeğim karnımda öldü kürtaj oldum o zaman ki korkum yaşımın da küçük olması çok korkuttu beni ameliyattan. bunun haricinde 1 timane daha düşük oldum yaptım. şu an 22 hâlâ bir çocuğum yok isyan etmiyorum hamdolsun. En çok istediğim şeydi Allah imtihan ediyor heralde ama pes etmiyorum Allahtan ümit kesilmez :(
Benim annem asla taze ekmek yemiyor hatta bünyesi okadar kuru ekmekleri yemeye alıştı ki sıcak ekmekleri yemekten çok hoşlanmıyor artık bizim için gece gündüz çalışır ve ben keyif yapsam yinede bana kızmaz tam bir melek kötülükte yapsam melek gibi bana iyi bakmaya devam edecek biri o 20 yaşına geldim bakkala gidip 10 dakika geciksem merak ediyor baya bir şaşırtcak derecede herkes en iyi anneye sahip olduğunu düşünür ben ona bakınca cidden benimkinden iyi bir anne olamaz diyorum her seferinde çok anne tanıdım ama benimki gibi annesi olan görmedim benim annem en iyi anne
Yılın annesi benim annem çünkü bizim yüzümüzden resmen kendi hayatı yok. Bizim için yatıyor bizim için kalkıyor. Beni şu hayatta benden daha iyi tanıyan beni benden daha iyi daha çok düşünen tek insan. Bundan sonrada eminim ki kimse beni onun kadar koşulsuz sevemeyecek onun kadar düşünemeyecek. Kelimelerle anlatılmaz yaptığı fedakarlıkları düşünürlen izlerken her saniye daha iyi seviyorum onu. Yaptıklarının çeyreğini ona ödeyemeyiz. Yaşarken kıymeti bilinmesi gereken en muhteşem eşsiz varlık. Canım anam bee çok tatlı oluyolar bide :)) Allah kalanlara sağlık vefat edenlere rahmet eylesin..
Yılın annesi kim bilmem ama, benim annem benim için her günün annesi. Çünkü her yaşadığım olayda arkamda durup KIZIM dedi, benimle arkadaş olup hep sırdaşim oldu. Yeri geldi vurduğu zaman bile ağlarken 'Anne' diye ağladım, beni o kadar iyi anlayan bir annem var ki hic birseyimi saklamadim ondan, her gün Allah'a onun alıp verdiği nefes kadar şükrediyorum yanımda olduğu benim annem olduğu için. Seni seviyorum kadın
O bir ANNE.. Boşluğu doldurmakta noluyor? Her ANNE istisnasız En'lerin tek sahibidir.. Ne rakibi ne alternatifi ne aması ne fakatı.. Hiç birşey ANNE'ye denk değildir.. O yüzden ne dolduracak bir boşluk nede anlatacak bir kelime, cümle vardır..
Ellerinden değil, ayaklarından öpüyorum tüm ANNE'lerin.. Anneler gününüz kutlu olsun...
@mtgmt e tabi sizin yaşınız genç döneme annenizin ki yaşlılığa doğru ilerleyince şanslı duruma geçtiniz. iş o terlikden ilkokul çağlarında kaçabilmekte ;)
Çünkü; aslında her annenin olması gerektiği gibi ama pek azının olabildiği şekilde çocuğunu olduğu gibi kabul edebildiği için ve her şeyi göze alarak herkese karşı çocuğunun yanında durabildiği için.
Oğlu sanarak büyüttüğü çocuğuna bilinçli bir anne olarak 'KIZIM' diyerek sarılabildiği için.
Yılın annesi benim annem çünkü;Onu tuzu seviyor gibi seviyorum, yemekler tuzsun yaşam annemsiz olmaz. Onu su gibi seviyorum, adeta damarlarımda dolaşıyor. Onu bahar sabahları gibi seviyorum, gördüğümde içimde çiçekler açıyor. Kokusu, kokusu ilahi. Bir çocuğa beni ne kadar seviyorsun diye sorduğun zaman ellerini açarya hani işte bu kadar seviyorum.
Babam yüzünden belindeki 12 kemik kırıldı ve bir kemik kayma yaptı ama yine de onunla evlendi, doktorunun "Çocuk yasak!" demesine rağmen sakat beliyle beni doğurdu, küçükken kardeşi olan arkadaşlarıma olan özencimle "benim hiç kardeşim olmayacak mı?" dememe kıyamayıp belindeki platini çıkarttırıp bana bir erkek kardeş verdi, üstüne ellilerine merdiven dayamasına rağmen bize hiçbir iş yaptırmayıp o beliyle her işi görüp "siz yeter ki okuyun çocuğum, siz yeter ki okuyun evladım" diyen bir anne yılın değil asrın annesidir benim gözümde.
Geceleri altımı ıslatma sorunum olduğu için yaşım 19 benim 9 yaşımdan beri var annem 10 senedir geceleri yatarken ve uyurken uyuduğum zaman olsun altıma muşamba çocuk bezi bağlıyor eski usül mavi ve pembe renk yıkanabilir olan muşamba çocuk bezlerinden sence annem iyi mi böyle bezlediği için beni teşekkür etmeliyim?
@Ruzgargss Biliyorum ama mutlaka bir çaresi vardır, farklı doktorlara da gitmelisin böyle olmaz çünkü, hayatının her anında annen yanında olmayacak bunu biliyorsun değil mi?
Bunu biliyorum benim sormak istediğim muşamba çocuk bezlerinide biliyormuşsun sordum, annem haklı mı bezlemekle beni annem geçene kadar bağlıycam çarşaflar hemde sen temiz kalıyorsun bağlıycam bilesin hep diyor.
Hım gece yatma vakti bağlıyor sabahta kendi çözüyor sıkı annem bu konuda. Birde bağlayınca kalkmam yasak bez kaymasın diye. Ama alıştım ben kendimi muşamba çocuk bezlerine layık görüyorum ben hakediyorum muşambayla bezlenmeyi altımı ıslattığım için, en azından sıcak tutuyor beni bağlanınca artık yaşamımın önemli bir değeri oldu muşamba bezlerim benim çünkü günün 9 saati altımda bağlı.
O bir melek. Cennette bile rahat durmuyor. Kanatlarinı açmıs hala beni koruma derdinde. Nasil yilın annesi olmasin ki... Yaşamayan anlayamaz duygularimi. Hic bir annenin çocuguna sarıldıgında gozlerinizin doldugu oldu mu? Yillarca anneler gununde anneme hediye olarak mezari basina bir çicek birakmaktan ve ona dua etmekden baska elimden hiçbir şey gelmedi. Hiç onu son bir kez gormek icin omrünüzden feragat etmeyi düsündünüz mü? Seneler oldu. Anneye doyulur mu be. Anne bu anne. Dediğim gibi cennette bile beni koruyup kanatları altina alıyor. Nasil yılin annesi olmasin ki...
Yılın annesi benim annem çünkü annem 2 evladi icin yıllarca calisti yemedi yedirdi icmedi icirdi bizi babasiz buyutmesine ragmen babasiz birakmadi dinimizi egitimimizi herseyimize kosturdu.. agladigi gunlerin gozyaslarini sakladi evlatlarim uzulmesin diye o olmasaydi benim evlatlarim olmazdi... fakirlik cok cektik suya ekmek banip yedik ama biz sicak su ve copte kurumaya yuz tutmus ekmeklerin bulundugu sofraya otururken hep hamd ettik sagligimiz birligimiz beraberligimiz var kizim dua edin karninizi doyurun derdi vefakar cefakar anammm anam yilin anasi degil yillarin annesi
Yılın annesi benim annem çünki annem beni hep bıraktı. Küçük yaşta sırtıma almadığım yük yok. Kendim büyüdüm, kendim yetiştim, kendim tökezledim aynı zamandada ayağa kalkıp buralara kadar kendim geldim. İçimde ne varsa katili oldum onların, kendi infazımı kendim verdim. Ben annemin beni sevdiğini hiç görmedim. Beni hep itti. Nerde çıkmaz birşey var oralarda buldum kendimi. Ama o benim Annem. İtemiyorum, satamıyorum, atamıyorum, vazgeçemiyorum. Hep peşinden koşmuşumdur onun. Nereye saklandıysa ben buldum onu. Çünki annemin benden başka bir kızı yok. Yanımda olup birgün sırtığımı sıvazladığını bilmem. Koca bir kız oldum artık. Aklım herşeye yetiyor. Ama ben benim. Ben annemi bırakamam. Ben o olamam, o benim Annem.. Ana gibi yardan baba gibi diyardan vazgeçilmez..
yılın değil tüm yıların annesi benim annemdir. annem olduğu için ve herkeslerden kıymetli olduğu için, bu yaşıma kadar ömrümü, gecemi gündüzümü adadığım, her ne olursa olsun kıyamadığım, canımın içi kadındır. bu yaşımdan sonra da beni kendi ömrümü yaşamam için teşvik eden, benim mutluluğumla mutlu olan, üzüntümle kaygılanan en birinci insandır. beni geç yaşında dünyaya getirdiği için asla pişman olmamış, belki de diyabet olmasının sebebi ben olsam da bunu asla aklına bile getirmemiş ya da yüzüme vurmamış, dünyanın en iyi niyetli ve de en çocuk ruhlu insanıdır benim annem. sonsuza kadar koşulsuz seveceğim tek kadındır.
Yılın annesi benim annem çünkü o bana hem annelik hem babalık yapıyor. Babamın eksikliğini hissettirmemek için elinden gelenin daha da fazlasını yapıyor Allah başımdan eksik etmesin...
Benim Annem tüm ömrümün biricik iki annesi var. Biri öz annem diğeri ise babaannem. 17 yaşıma kadar anneligini hissetme mde sonraları annem yerine geçen kimi zaman onu kirsam da Bizden hiç elini etegini çekmeyen bir Babannem var. Anne demeyi unutmuş olmama rağmen her sıkıntım olduğunda babanne diyorum artık. Anne lafı egreti duruyor ağzımda
21 yıldır. Tam 21 yıldır of demeden beni büyüttü. Epilepsim ve Akdeniz Anemisi taşıyıcılığım (Beta Talasemi) bir kere bile Allah'ım neden ben demedi. Çalıştı çabaladı sarf etti büyüttü beni. Okul için Çorlu'dan kalkıp Çanakkale'nin Çan ilçesine geldim. Köyümüz buraya 30 km uzakta, amcamlar ve diğer akrabalar hep yakınımda ama hiç içi rahat etmiyor, beni merak ediyor. Geçen dönem proje ödevi yüzünden Çorlu'ya 1.5 ay geç gittim o kadar çok özlemişki; en sevdiğim yemek olan mantıyı hafta 3 kez yaptı, sürekli öptü kokladı beni ve tüm bunları sadece benim mutlu ve rahat yaşam sürmem için, kendini düşünmeden yapan tek insan o. Bütün her şeyimde yanımda oldu. Bu haftasonu gidemesemde önümüzdeki haftasonu yanına gidecem ve anneler gününü kutlayacağım. İyi ki varsın Hatice Sultan. Seni çok seviyorum.
Yılın annesi benim annem çünkü; Benim annem 4 yaşından babamı kaybettikten sonra 18 sene hem annelik ve babalık yapmıştır ayrıca benim annem günümüz anneleri gibi asil köylü yoruk köy kadınıdır onunla gurur duyuyorum...
25
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Onu, bana ihtiyacı olan en zor gününde yanlış bir zamanda , yanlış bir adama kapılıp arkamı döndüm gittim... Benim sonucum hüsran oldu ben üzüldüm ama öğrendim ve anladım ki bana belli etmeden gözyaşlarını içine akıtan ama yine herşeyiyle yanımda olup bana sahip çıkan bir annem var ve o iyi ki var ve belki o olmasaydı ben şu an hayatta bile olmayabilirdim bana bıraktığın o açık kapı ve o desteğin için sana teşekkür ederim annem her anne mükemmel her anne özeldir ve kaç yaşında olsalar yine dünyanın en güzeli annelerdir
Cunku o benim herseuim kendinden coj beni dusunuyor cocuklarinin iyiligi icin sacini supurge etmis fedejar bir kadin bunu karsiliksiz yapiyor. cunku bana katlaniyor. basinda bir ton isi var bize bisey olsa ilk o uzulur. cunku o bir anne. o dost o sirdas o arkadas o hayat kisacasi hersey ii gun kotu gun hep yanimizda kucukken sabahladi hastalandik dustuk uzuldu. bizimle beraber cani yandi. kendi yemez bize yedirir. cunku bize emek veriyor vaktini harciyor ilgileniuor. hayatini bize adadi. merhametli bitane.
Az Oklava ile dövülmedim :D Evden cikarken az terlik firlatilmadi üzerime :D Telefonlarda az azar isitmedim uzun uzun uzatilmadi konusmalar :D Her Anneye Bedel Oldu Benim Annem. Canim Oldu. Hernekadar Ayri Olsada bedenler biiz birbirimizi tamamlayan Tek Ruh Olduk. Sabah kizan aksam üsüdügümü ben anlamadan anlayip üzerime yorgan atan bir Annem var :D O BENIM ANNEM :))
Her anne özeldir. Benim anneme gelince benim için herşeyden önemlidir çünkü tüm iyi özelliklerinin dışında 8 ay boyunca günde maksimum yarım saat uykuyla hastanede benim refakatçiliğimi yaptı canım annem :)
Keşke sağ olsaydı da onun önüne diz çöküp kafamı dizlerine koysaydım anacığım saçlarımı okşarken onu ne kadar sevdiğimi söylebilseydim tekrar tekrar...
@filiz0134 annesiz cok zor cunku bu yil benim en kotum yillimdir annem gitti ben kaldim nerdesin anacim diyorum senin kucuk kizi evde yalniz beni neden biraktin anam diyorum 21 yasindayim annel 2 ay once gitti yani keske annem hala sag olsaydi
@naz04 Ne yazık ki bu durumda ki ne ilk kişisin nede son olacaksın.. Bu hayatımızın değişmeyeceği bir gerçek..9 Yaşında babam öldü 11 yaşında mekanı cennet olsun nur içinde yatsın bir babalığım oldu.. SEn hem yüreğine güven hem Rabbine her zaman en iyisini bulacaksın.. Seninde anacığın nur içinde yatsın.
Amin cumlemize Ben 17 yasindayken abim vefat 3 yil sonra annem Simdi zorluk cekiyorum hemde cok ama guclu olmak zorundayim evi tek kizi benim hem ev hem is hersey ilgilenmek zorundayim cok yorucu ama mecbur allah yardimcimiz olsun kaderimize boyle yazilmis
En iyi annem benim annem, aslında herkesin annesi en iyisidir ama..., ben astsubayım uzun yıllardır aileden uzağım ne zaman müsaitsem o zaman gidebiliyorum onların yanına, nasılsın oğlum oralar iyi mi cok sehitler var sesini merak ettim diyerek sesinin titremesi kadar üzücü birşey yoktur. Buraları cok güzel anne burda tam çarşının göbeğindeyiz diyip dağların arasında fare avlamak ama o sesin titreyişini unutmamak her sabah erken saatte kalkıp sanki yanındaymıs gibi fotoğraflarına bakmak Allah kimseyi annesiz babasız bırakmasın ilk olarak kendi biricik annem ve tüm annelerin anneler gününü kutlarım <3 <3 Ailenizin kıymetini bilin.
Yılın annesi benim annem çünkü 15 ocakta Lösemi tehşisi konulduğundan beri annem benim herşeyimi yapar oldu, elim ayaklarım oldu benimle ilgilendi, kemoterapilerim boyunca hep yanımda oldu, yemeğimi yedirdi, tuvalete bile o götürdü, şimdi ilik nakli olucam ve yine annem bakacak bana 2 sene. Sadece bu sene değil 2 sene yılın annesi benim annem!
Yılın annesi benim annem. Selim'in annesi, Ezginin annesi Zehra'nın annesi. Herkese kendi annesi en tatlı en ballı gelir. Fakat yılın anneleri hiç çocuğu olmasa da buna sabreden anneler. Anneler gününü bu yüzden sevmiyorum. Çok bencil bir gün. Ben bu zamana kadar anneler gününde anneme hiç hediye almadım. Hep teyzeme aldım. Çünkü o benim hiç anne olmayan ikinci ve biricik annem.
Yıllın annesi, benim annem çünkü; Hem çalışı para kazanıp hem evde yemek bulaşık çamaşır ve temizlik yapmak kolay olamaz bizde işden geliyoruz ve yorgun oldugmuzda yerimizden bile kalkamıyoruz anneme yardım teklifi bulundugumda dahi sen yorgunsun uzan diyor.
Çünkü beni gerçekten karşılıksız seven tek insan annem. Çünkü ne kadar kızarsa kızsın, kırılırsa kırılsın beni bırakmayan tek insan annem. Çünkü bilhassa benim gibi bir insanı çekebilen, peygamber sabrının ötesinde sabırlı olan tek insan yine benim annem.
Benim annemdir.. Benim dogdugum sene 1985 ve 22 aralik.. gurbetteydi annem.. babasi cok hasta oldu ve 1985 ekimde vefat etti. Havalimanina kadar gelmisti karninda benle. Ama korkusu vardi ucakta benim kordan cikma ihtimalim vardi. Ve benim icin babasini goremedi.. ve bana babasinin adini verdi.. herkezin annesi bir baskadir.
Cunku o beni nne olursa olsun yanliz birakmadi.. benim dostum arkadasim.. Yoldasim.. Beni anlayan bana surekli sahip cikan.. Hata yaptigimda duzeltmem icin onerileri olan hayatta sahip olabilecegim en degerli varligim... Annem... O olmadan ben bir hicim... Ona bazen kizsam darilsamda o benim herzaman tek siginagim... Cok konusup biktirsa da hayat o varsa guzel... Allah basimdan eksik etmesin... Canim o benim ya...
Bu tür paylaşımların yapılmasına kesinlikle karşıyım şimdi acısı olan var tamam onların acısı hep var ama bide siz deşmeyin empati yok mu arkadaşım sizde daha evvel bir sosyal medya sitesindede hashtag açmışlar azıcık düşünün bişeyi yapmadan önce
Yılın annesi benim annem çünkü gencecik bir evladını geçen yıl anneler gününde kaybeden annedir evlat acısını dibine kadar yaşamış ve hala yaşayan annelerden biridir ve hala dimdik dururak canını dişine takip evlatları için kendini harap eden annedir.
Benim Annem yılın annesi değil ömrümün annesi yılların annesi o benim annem. . Güçlü durmayı, isyan etmemeyi, yoktan var etmeyi, cabalamayi hayata karşı dik durmayı canım annem öğretti.
O babama katlandi, bir gün isyan etmedi o 4 tane evlat büyüttü. Annelik dogurmakla olmuyor. .
Candan kalpten anne olanların anneler günü kutlu olsun. Annesini kaybetmiş evlatlarin da kalbinden öpüyorum. Üzülmeyin annenizde üzülür.
Yılın annesi benim annem çünkü o gerçekten harika bir kadın 😍😍 abim ve ben dünyaya geldikten sonra hayatını bize adadı. Kimi zaman zorlukların üstesinden geldi, kimi zaman ise bizim doğru diyerek savunduğumuz fikirleri kesin bir dille reddederek daha sonrasında ne kadar yanlış olduklarını gösterdi. Buna rağmen hiçbir zaman ben size demiştim demedi. Hata yaptığımda bile hep yanımda oldu. Asla desteğini üzerimden cekmedi. Allah onu başımdan eksik etmesin. 😊
çok güzelde şu bugüne hasmı anneleri anmak veya düşünmek anne çocuğunu düşünürkün şu bu gün dememiştir şunu alıyım bunu bana sadece anne baba unutanlara heyyyyy bak anneler günü geldi kalk bakalım demek gibi şey başka zaman niye soran yok arayan yok niye o kadıcağız bir şey istediğin erkek-kadın anne ya bugün çok yoğunum diye savmak için uğraşırlar
Hiç bilmediğim bir yolda yürümek gibiydi, daha önce duymadığım bir şarkının ruhuma dokunuş ritimleri. Benim annem bu yolda en güzel ahenkti, elimden tutan en zarif papatyaydı. Bana doğru kapılar ardındaki mutluluğu anlatan, hazineyi bulmamı sağlayan; benim güzel annem seni çok seviyorum iyi ki benim annemsin ☺️
benim annem yılın annesi çünkü acı ve tatlı günlerimde hep yanımda oldu. beni her türlü kötülükten korudu. hastalandığımda baş ucumda hep o bekledi. hiç bir konuda bana of dedrtmedi. çünkü o benim biricik annemdi. her hatamı olgunlukla ve sevecenlikle karşıladı. bana hep atrdımcı oldu. en önemliside en yakın arkadaşım oldu. acı ve tatlı günlerimde hep o yanımdaydı. bir derdim olsa hemen anlar ve hemen çözmeye çalışırdı. beni hiç üzmedi. ve bana hiç şunumda olsun dedirtmedi. her istediğimi aldı. onun yanında kendimi çok huzurlu hissettim çünkü o beni hep korudu. hiç bir hatamda kızmadı bağırmadı. beni karşılıksız sevdi. benden bir karşılık beklemedi. şunun yaptığını yap demedi. o beni olduğum gibi sevdi. o yılın en iyi annesiydi çünkü bunların hepsini yaptı.
Tüm doktorların hasta doğacağımı söyleyip beni aldırmasını önerdiğinde, babam denilen adam "O bebeği aldırmazsan seni terk ederim." Dediğinde bile kimseyi dinlemeyip beni doğurdu.
Belki hasta doğmadım ancak bu annemin fedakarlığını değiştirmez. Bu nedenle ömrümün sonuna kadar bana yaşama hakkını sunduğu için ona minnettar kalacağım.
yilin annesi benim annem, cünkü o herzaman cocuklarinin yaninda olup onlari kendi gözünden bile koruyan kollayan birisidir, cünkü o her canim yandiginda benim yanimda olan bana güc verendir, cünkü o benim CANIM ve canimdanda öte ANNEM dir iyiki vasrin benim güzel annem. Tüm Anneler birer MELEKdir, allah tüm annelri yavrularina bagislasin. Bütün annenelerin Anneler günü kutlu olsun <3 :) :) :) :) :)
Herkes çocuk sahibi olur, ama herkes "Anne"olamaz! Eğer Anneniz size doğduğunuz günden beri o terliği fırlatıyorsa şükredecek çok şeyiniz var demektir! Şu An sizde sadece çocuk sahibi olmuş ebeveynlere sahip olup soğukta dışarıya ve çocuk esirgeme kurumlarına bırakılan çocuklardan olabilirdiniz. O terliğe Can Feda ! Çünkü Cennet Annelerimizin Ayakları Altındadır!
... çünkü; ellerindeki çillere ve yaralara , yüzündeki kırışıklıklara, yüreğindeki eksikliğe, vücudundaki hastalıklara, karşısına çıkan tüm zorluklara rağmen halen çocukları için dimdik ayakta duran ; "nefesim benim onlar", "dünyam 5 kızım üzerine kurulu", "benim 5 çiçeğim var ve herbiri bambaşka güzel kokar" diyen bir kadın bizim annemiz. Anne gibi anne bizim annemizde; en güzelini, en iyisini, en doğrusunu... bilir. Annedir çünkü o.
yılın annesi benim annem aynı zamanda bütün annelerdir çünkü evlatlarını dokuz ay karnında 4-5 ay kucağında bir ömür kalbinde taşır. Doğuyor, doğuruyor birgün yuvadan uçacağını bile bile bir ömrü karsılıksiz veriyorlar. Onlar cenneti ayaklarına serilmiş meleklerimiz ne yapsak hakları ödenmez. İyi ki varlar. Eğer annenizin sesini duyup, sarılabiliyorsanız şükretmek için çok sebebiniz var demektir. Annemin ve bütün annelerin aynı zamanda anne adaylarının anneler günün kutlu olsun😊
Yılın annesi benim annem çünkü, acı, tatlı, mutlu, mutsuz kısacası hep yanımdaydı ve hep yanımda olacak. Nasıl baba evin direği ise, anne evin temelidir. Anne olmadan o evde hayat olmaz, yaşam olmaz. Kısacası Anne hakkı ödenmez, sevmeye ömür yetmez, bütün dünya benim olsa, bir tane annem etmez..
Annem hayatımın anlamı. Bana mutluluğu anlat deseler;”Annem Yaşıyor.” der susarım...
Tarifsiz bir sevgi. Şu an burda yazıları okurken bile gözlerimden yaş süzüldü boğazımda bir yumruk oluştu. Anne sevgisi annenin fedakarlığı hiçbir şekilde ifade edilemeyecek kadar büyük bir şey. Ve bir gün bunu yaşama şansına sahip olduğum için kadın olduğum için şükürler olsun.
Bence şu an açıklama yapmam bile çok saçma ama kısa ozetlicek olursam kendinden aldi bana verdi 18 sene beni iki yanındaki melekler gibi kanadını açıp korudu kimseye laf soyletmedi beni en güzel şekilde yetiştirdi dünyayı güzel görmemi sağladı Yemedi ama yedirdi giymedi ama giydirdi Allah Tüm anneleri başımızdan eksik etmesin Amin.
Yılın annesi benim annem çünkü kitap özeti ödevim vardı özeti bilgisayara geçirirken bana o okudu ben bilgisayara hızlıca geçirdim onun sayesinde yetiştirdik ödevi ve arkadaşlarıma sorduğumda annem yardım etmedi dediler :) böyle bir annem olduğu için mutluyum :)
Çünkü bataklığa batıkken kimse umursamıyorken o çıkardı beni bataklıktan
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim nefes almam için kendini feda etti. Annem beni doğurduktan sonra vefat etti. Onu hiç tanımadım. Böyle sorular görünce de üzülmüyorum nedense. Çünkü ben anne kokusunu, anne sesini, anne şefkatini bilmem. Eğer bilseydim belki daha çok canım yanardı.
Yılın annesi benim annem çünkü Allahın ona verdiği annelik lütfunun yanında bir de mecburen baba olmayı öğrendi. Kendi acısını bile sessiz sakin yaşadı evlatlarına belli etmemek için. Kocaman olduk ben bilmem ki bir gece uyanıp üstümüzü örtmemiş olsun.
Herkesin annesi kendine özeldir. Ama benim annem kelimeler ile tarif edilemeyecek bir melek. Yılın değil benim ömrümün sultanı başımın tacı annem. Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum 😊
Yılın annesi benim annem çünkü beni dünyaya getirme düşüncesini ortaya koyan beni ellerine aldıktan sonra emeğiyle seven koruyan büyüdükten sonra arkadaşım olan, en leziz yemeklerin ustası en derin dertlerin ortağı ve tek gerçek koşulsuz şartsız seven annem ❤️İyki var iyki tüm iyi kalpli anneler var
En İyi Cevaplar