Köpeğim başka bir köpeğe saldırdı cezası var mıdır?

Arkadaşlar 6 yaşında cane corso cinsi bir köpeğim var. Çok sakin yetiştirdim. Bugüne kadar tek bir hayvana ya da insana saldırmadı. Ayrıca bilmeyenler için söyleyeyim beslenmesi de ülkemizde yasak değil. Yalnız 1 aylıktan beri bizde olduğu için bana ve aileme çok bağlıdır zarar göreceğini bilse bile öne atılmaktan çekinmez. Bugün onu parkta gezintiye çıkardım. Tasmasını açtım çimenlerde dolansın diye zaten kimseye zarar verdiği olmamıştır. İşte bıraktım onu bende oturuyorum bankta gözümle de takip etmiyorum hiç, zaten yanıma geliyor. Bende kalktım iki adım yüreyeyim dedim tam o sırada karşıdan hızla koşarak bir pitbull geldi bacağıma doğru hamle yaptı. İlk seferde kurtuldum ama saldırmaya devam etti. Pitbull zaten yasaklı bir ırk. İşte ben tekmelerle falan uzaklaştırmaya çalışırken bir anda benim köpeğim hızla geldi pitbullu devirdi sonra boğazına yapıştı hayvanın nefessiz kaldığını görüyorum ama bıraktıramıyorum. Sonra pitbullun sahibi geldi koşarak hem suçlu hem üste çıkmaya çalışıyor konuşuyor falan hemde köpeği kurtarmaya çalışıyoruz. Benim köpeğim bıraktı pittbulu ama hayvan perişan durumdaydı kalkamadı bile her yerinden kan geliyordu. Bu sefer onu çekiştiren pitbullun sahibine doğru gitti üstüne falan atladı birkaç yerden ısırdı diye gördüm. Sonra bıraktı sahibi pittbulu aldı havcan nefes alıyordu ama çok kötü durumdaydı. Adamda hafif aksıyordu. Hemen veterinere falan götürelim dedim yok dedi işte bir şeyler zırvaladı falan görürsün falan dedi gitti. Acaba bu işin bir cezası olur mu? Köpeği mi elimden alırlar mı? Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın köpeğimi benden alırsalar ne yaparım bilmiyorum.
Köpeğim başka bir köpeğe saldırdı cezası var mıdır?