Hıdrellez gecesi tuz yiyip uyuyan ve rüyasında evleneceği kişiyi gören oldu mu?

Hıdrellez gecesi tuz yiyip uyuyan ve rüyasında evleneceği kişiyi gören oldu mu?

Cidden var. Bak benim teyzem yaptı bunu ve rüyasında eniştemi gördü. Hiç tanışmadıkları halde gördü ve evlendiler. 😄😄 Bir dahaki hıdırellez bayramında ben de yapacağım. 😁Denemekten zarar gelmez. 😊
Eniştesini yazmışım yaa😂eniştemi diyecektim😊pardon
Selamlar, hazır Hıdırellez gelmişken soru benim de karşıma çıktı ve bildiklerimi yazmak istedim. 🙆♀️
Hıdırellez için bazı ülkelerde kutlanan bir bahar bayramı diyebiliriz, buna Türkiye'de dahil. Bu bayramda birçok farklı gelenek var, ancak en ilginç olanı gece tuz yemektir.
Gece tuz yemek bir nevi dilek tutma ritüeli diyebiliriz. Hıdırellez gecesi, insanlar tuzlu yiyecekler tüketerek, dileklerinin gerçekleşmesi için dua ederler. Bazıları da tuzlu su içerler veya tuzlu suyun içinde yıkanırlar. Bu gelenek, insanların yeni bir mevsime girerken umutlarını ve hayallerini tazelemelerine yardımcı olur.
Hızıdırellez gecesi, insanlar yatmadan önce bir dilek tutarlar ve ardından rüyalarında evlenecekleri kişiyi görmek için uyurlar. Eğer rüyalarında böyle bir kişi görürlerse, bu onların dileklerinin gerçekleşeceği anlamına gelir. Ancak, rüyalarında böyle bir kişiyi göremeyenler için de umut var! Çünkü bu gelenek sadece bir eğlence olarak kabul edilir ve gerçek hayatta evlenmek için yapılacak daha mantıklı adımlar vardır.
Unutmayın ki, Hıdırellez gibi bahar bayramları, insanların umutlarını ve hayallerini tazelemelerine yardımcı olan güzel geleneklere sahiptir. Her ne kadar bu geleneklerin bilimsel bir açıklaması olmasa da, onları kutlayarak ve diğer insanlarla paylaşarak, güzel anılar biriktirebilirsiniz. :) <3
Cevap
15Cevap
angelina jolie yi gördüm ama oda evli :) olmaz ki şimdi Brad e ayıp olur :D
gsjakakal
Benim bildiğim evlenmeden başka bır şey içinde yatabiliyoruz diye biliyorum ama bır şey anlaticam :BENİM HALAM GENÇKEN BUNU YAPMIŞ RÜYASINDA BIR ADAM ALTİ DELİK BIR BARDAKTAN ONA ŞU VERMİŞ VE GELECEKTE ONUNLA EVLENMİŞ ALTI KIRIK BARDAK:"EVLENDİKTEN 6 YIL SONA EŞİ VEFT ETTİ "ben inanıyorum yani hatta bu gece yapicam
Offfff yhaaa yine mi bu saçmalıklar ya böyle şeylere inanmayın allah yok daha ne kadar söylemem gerek
ben ateistim ama yinede bir şansımı denemek istiyorum
Ya sen nasıl ateistin anlamadım bu saçmalıklara inanmiyorsun değil mi
Su ile mi evleneceğiz? Tuz yalayıp uyusam su görürüm :/
evleneceğin kişi rüyanda bir kaseyle su getiriyormuş diyorlar
😂😂 vay arkadaş
denerim eger gormezsen bana bir garanti verirmisin
Bu tarz inanışlar batîl inanç gerçek degildir dogru oldugunu sanmiyorum
Aaaaaa be zamandı hıdırellez gectımı ılk defa duydum
bugün
Ozaman bu aksam yıyıp yatabılırım tuzu yıyınce rumda bana su veren kısımı evlenecegım ınsan olucak ya kımse su vermezse baska türlü gorursem
ya ben öyle biliyorum ama işe yarayıp yaramadığını gerçekten bilmiyorum acaba denesem mi kararsız kaldım.
Deneyebılırsın ucunda ölüm yok
bakalım olucakmı merak ediyorum :)
Sonucunu paylas 👍
tamam sende
Tuz yiyip üstü açık kalıyordur hararetten:) olabilir mantikli
arkadaşlar bu gece o gece hadi birlikte deniyoruz ayrıntılı bir şekilde anlatan video buldum hemen linki aşağıya bırakıyoru
Tuz yiyip yatın. Bütün gece mide ağrısından kıvranırsınız.
ay hiç inanmam öyle şeylere hiçte yapmadım
oluyorsa deneyecem ben ya
ben hayatımda fal bile baktırmadım daha
Böyle bir şey yaşamadım
hurafe bunlar hurafe...
hiç denemedim açıkçası.
genelde kızlar deniyor diye biliyorum
uyumadan evvel ama su içmek yok sabaha kadar
evet bu gece hıdrellez gecesi
12 den önce yap garanti olsun
rica ederim :)
Cahllik diz boyu😄😄😄